"Te osoby które śledzą mój blog wiedzą, że nie przepadam za tortami. Nie lubię ciast z kremem, są zbyt ciężkie. Jeżeli chodzi o uroczystości, to lubię
Słodkie Przyjemnościcukru 100 ml oleju roślinnego 50 g płatków owsianych pół łyżeczki imbiru w proszku łyżeczka kakao 50 g puree z dyni lub mały banan łyżeczka lub 1 skórki kandyzowanej z pomarańczy Przygotowanie: Utrzeć olej z cukrem i puree dyniowym, połączyć z resztą składników oraz posiekaną czekoladą. Ręcznie formować kulki z ciasta wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczyć dłonią. Piec w temp
greenscarfProfessional szklanka domowych musli (ja miałam mieszankę: płatków owsianych, płatków pszennych, rodzynek, płatków kukurydzianych, lnu, pestek słonecznika, orzechów laskowych, kawałków daktyli, moreli, fig, śliwek, brzoskwiń) 2-3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie składniki przekładamy powstałą masę do pojemnika wyłożonego folią spożywczą rozsmarowujemy równomiernie mocno dociskając ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc wyciągamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmus.Dodatkowo:1 kg truskawek, pokrojonych w plastry (zostawić kilka w całości do dekoracji)200 g ciastek owsianych z czekoladą typu digestive, pokruszonychponcz z 120 ml zaparzonej herbaty z cytryną i cukrem (do nasączenia)opcjonalnie: 100 ml ubitej kremówki do dekoracji, cukrowe kwiatkiPrzygotowanie:Pierwszy blat ciasta położyć na paterze. Nasączyć 1/3 ponczu, a następnie posmarować połową musu. Na mus wyłożyć część kremu
Food Square400g. otrąb owsianych 100g. daktyli 125g. margaryny 120g. miodu 200g. mąki kukurydzianej 80g. orzechów nerkowca 6 białek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Daktyle i orzechy posiekać. Wszystkie składniki połączyć, zagniatając ciasto. Rozwałkować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie pokroić ciasto na kawałki takiej wielkości jakiej mają być ciasteczka. Piec
Lubię to gotujękoniecznie spiszcie przepis :) Składniki : 3/4 szklanki mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych) 3/4 szklanki mąki orkiszowej 1/4 szklanki cukru kokosowego 50 g masła klarowanego 1-2 łyżeczki domowego ekstraktu waniliowego 1 jajko Przygotowanie : Składniki wymieszać w dużej misce, wyrobić ciasto, ewentualnie jeśli nie będzie się wyrabiać można dodać więcej masła lub mąki, następnie ciasto ułożyć
zdrowa vege kuchniaproszku do pieczenia 1-2 łyżeczki cukru waniliowego (lub zwykłego) kilka łyżek oleju Zalej płatki owsiane wrzącym mlekiem i odstaw na 30 minut. Następnie dodaj rozdrobnione banany, mąkę (jajo), proszek do pieczenia, cukier i olej. Dokładnie wymieszaj lub lekko zblenduj. Kładź jedną łyżkę ciasta na patelni i smaż placuszki na złoto z obu stron. The Dinner Party (Season
Qlinarnie i QlinarniePotrzebujemy: 200 g mąki pszennej typ 650 100 g mąki orkiszowej razowej 100 g mąki owsianej 250 ml wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki drożdży Na wierz chleba: 2 łyżki miodu płynnego 3 łyżki otrębów (pszennych lub żytnich) Składniki na ciasto łączymy ze sobą i wyrabiamy około 15 minut. Wkładamy ciasto do miseczki, przykrywamy czystą szmatką
Marder&Marder Manufacturebananową i całość dokładnie mieszamy. Na blasze rozkładamy papier do pieczenia. Przekładamy na niego masę owsianą i za pomocą łyżki formujemy równy placek w kształcie prostokąta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Po wyjęciu studzimy i dopiero jak ciasto będzie zimne kroimy na porcje. Takie batony to smaczna i zdrowa przekąska między posiłkami lub dodatek
My Chcemy Jeśćsię skusiłam. Nie rozczarowały mnie. Powtórki będą. szklanka mąki owsianej 3 łyżki maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól i cukier do smaku 3/4 szklanki mleka 1 jajo olej do smażenia Z podanych składników zrób jednolite ciasto i smaż na dobrze rozgrzanej patelni. Podawaj np. z syropem klonowym
AZgotuj!miejscu pod przykryciem aż podwoi swoją objętość. W tym czasie wsypać do miski mąkę, płatki owsiane zmielone na mąkę (blenderem lub młynkiem), jako, oliwę i przygotowany zaczyn, odstawić na ok 40 minut w ciepłe miejsce pod przykryciem do urośnięcia. Po tym czasie podsypać ciasto mąką i wyrobić kulę, następnie odrywamy kawałki ciasta i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy kulki
zdrowa vege kuchnialodówce. Składniki (fura naleśników) : 160 g mąki z ciecierzycy 100 g razowej mąki owsianej 3 jajka pół łyżeczki soli ok. 300 ml wody z mlekiem 2 łyżki oleju Mąki wymieszać z solą i jajkami. Stopniowo dolewać wodę z mlekiem i wyrabiać ciasto trzepaczką, by pozbyć się ewentualnych grudek. Pod koniec dodać olej. Wymieszać. Patelnię posmarować ręcznikiem papierowym nasączonym olejem. Smażyć
Weekendy w domu i ogrodzietypu śniadań lub kolacji :) Składniki : 4 łyżki twarożku 1 łyżka mąki owsianej 1 łyżka otrębów owsianych 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka kakao 1 jajko Rozgrzać patelnię. Jajko zmiksować. Dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę. Na rozgrzaną patelnię nakładać po 1 łyżce ciasta. Rozprowadzić. Smażyć na małym ogniu na rumiany kolor, z obu stron. Przełożyć na talerz
Chocolate Muffin BlogSernik przygotowałam na przyjęcie urodzinowe młodszego syna, które odbyło się w ubiegłą niedzielę. Ciasto jest lekkie w smaku, ekspresowe w wykonaniu a czerwień truskawek kontrastuje z bielą masy serowej. Osiągnęłam niezamierzony efekt kolorystyczny w dniu wyborów prezydenckich :) Składniki: 300 g ciastek owsianych 100 g stopionego masła 800 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie (użyłam Piątnicy
Czerwień i błękitorzechów ( włoskie, laskowe, migdały) -> 50g żurawiny -> 1 łyżka kakaa Wykonanie: Płatki owsiane miksujemy na mąkę przy użyciu blendera. Mieszankę orzechów dokładnie siekamy podobnie robimy z żurawiną. Przekładamy do jednej miski dodajemy pozostałe składniki i dokładnie ze sobą mieszamy. Otrzymane ciasto dzielimy na 2 równe części. Przekładamy do osobnych misek. Do jednej z nich dodajemy kakao. Ciasto rozwałkowujemy
Jedz zdrowo żyj zdrowo!