SKŁADNIKI: 180 g płatków owsianych 30 g otrębów 20 g surowego kakao 40 g odżywki białkowej 40 g budyniu bez cukru 30 g proszku BCAA 20
ClauditteMissCookingCiasteczka owsiane to świetna przekąska, dobra do kawy i po przejażdżce rowerowej. Mama Stasia dopinguje Tatę do zdrowego stylu życia, przygotowując takie właśnie smakołyki. 45 min
Ania i Marcin gotująRobiłam ciasto kruche i zostały mi same białka jajek. Na bezę czy małe beziki jakoś nie było nastroju a mrozić nie chciałam. Zaczęłam się zastanawiać co
Smaczna PyzaFor English version, please scroll down :) Jeszcze nigdy nie przyrządzałam crumble. Na mojej nieskończonej liście przepisów do wypróbowania, jabłka pod kruszonką zajmowały jedno z ostatnich miejsc
Przepisy AleksandryOstatnio zrobiłam pyszny i bardzo zdrowy chlebek z dodatkiem puree z dyni, banana, płatków owsianych i mąki razowej. Wyszedł naprawdę smaczny i bardzo nam smakował. Taki chlebek to idealna przekąska na drugie śniadanie lub kawałek ciasta do po południowej kawy bądź herbaty. Post Razowy chlebek dyniowo – bananowy pojawił się poraz pierwszy
Marta Gotujebrązowego cukru 230 g zimnego masła, pokrojonego na kawałki szczypta soli 1 i 1/2 szklanki orzechów pekan (lub włoskich) 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych Sposób wykonania: Orzechy drobno posiekać. Z podanych składników zagnieść ciasto do momentu aż zaczną się tworzyć wilgotne grudki. Z przygotowanych wilgotnych okruszków odłożyć 2 szklanki przygotowanego „ciasta”. Pozostałą ilość okruszków wyłożyć na posmarowanej tłuszczem
Na słodko lub wytrawniewymagają pieczenia :) A jeżeli zostało Wam jeszcze troszkę dyni.. polecam Wam zrobić z niej na śniadanie placki dyniowe lub upiec ciasto idealne do kawy. Składniki: 1 szkl. płatków owsianych 1 szkl. płatków gryczanych 200g puree dyniowego 3 łyżki rodzynek lub żurawiny 4 łyżki pestek dyni 2 łyżki miodu 2 łyżki masła orzechowego (bez soli, cukru
Czarnawisienkapieczenia i wszystko zmiksować nie za długo na dość gęste ciasto, tortownica 24cm, wysmarować masłem i tartą bułką, wyłożyć ciasto do blaszki na cieście rozłożyć mrożone truskawki /nie rozmrażać wcześniej/ KRUSZONKA: 1 szklanka płatków owsianych, 1/2 szklanki mąki tortowej, 10 dag cukru i miękkiej palmy - mikserem zrobić kruszonkę kruszonkę wysypać na truskawki, piec w 200C około 40-45 minut, ciasto
W Mojej Kuchni Lubięzapewne zauważyliście w tym miesiącu na blogu pojawiają się przepisy na mleka roślinne. Ten post poświęcam mleku migdałowemu. Tak jak poprzednie : ryżowe i owsiane nie zawiera laktozy. Jest bardzo bogate w witaminę E, zawiera sporo minerałów takich jak mangan, cynk, selen, potas, żelazo i wapń. Uwaga! Niestety nie jest to produkt niskokaloryczny, ale chyba z tych, jakie do tej pory(...)podgrzewam, dodaję łyżeczkę cukru z wanilią i łyżeczkę kakaa ( proporcje oczywiście dowolne zależnie od ilości mleka - tu proporcje na 1 kubek ) Do płatków śniadaniowych, wypieków, ciasta naleśnikowego itp. Podobnie jak mleko ryżowe czy owsiane należy zużyć w ciągu 5 dni i przechowywać w lodówce. Moi domownicy póki co na te " wynalazki " patrzą raczej niechętnie, ale się nie zniechęcam :) Smacznego
apetytnapieczeniemąki pszennej 50 g otrębów owsianych 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka soli Dodatkowo: 2-3 łyżki otrąb owsianych do obsypania bułeczek 1 żółtko roztrzepane z łyżką mleka do posmarowania Przygotowanie: Ciasto: Drożdże rozpuścić w ¼ szkl ciepłej wody. Dodać 2 łyżki mąki oraz cały cukier, wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce na około
Nastoletnie Wypiekaniem.in. przepisy na placek z makiem, babkę pomarańczową, obracane ciasto z owocami, czekoladowe ciasto z bazylią i truskawkami. Znajdziemy tu też przepisy na ciasto orzechowe z burakami, buraczkowe brownie,pełnoziarniste babeczki z borówkami, owsiane ciasteczka czy chlebek dyniowy. Przepisy są proste, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Nie znajdziemy tu ciężko dostępnych składników i z pewnością każdy znajdzie tu odpowiedni przepis
Plate of Joyprzemyca w swoim składzie trochę zdrowia. Rabarbar jest zdrowy, jogurt naturalny i dorzuciłam do ciasta otręby, które są w cieście oraz w kruszonce. Polecam Składniki: – 2 szklanki mąki pszennej tortowej; – 0,5 szklanki zmielonych na mąkę otrębów owsianych; – 3/4 szklanki cukru; – 16 g cukru wanilinowego; – 3 jajka; – 1 szklanka jogurtu naturalnego; – 1/2 szklanki(...)oleju; – 3 łyżeczki proszku do pieczenia – 4 łodygi rabarbaru Kruszonka: – 2 łyżki mąki; – 5 łyżek otrębów owsianych – 3 łyżki cukru; – 50 g masła miękkiego Wykonanie: Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową. Rabarbar obrać, pokroić w kawałki około 0,5 cm, zasypać 3 łyżkami cukru i cukrem wanilinowym. Jaja ubić z cukrem na puszystą masę
dom-agi.plkreta. Nie wierzycie? Spróbujcie sami... Nie bez powodu 3/4 blaszki znikło w kilka godzin :D SKŁADNIKI: NA CIASTO: szklanka mąki jaglanej 1/3 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki mleka migdałowego 1/2 szklanki mleka kokosowego (gęstego) 4 łyżki karobu 1/3 szklanki mąki owsianej NA KREM: 2 banany 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1/2 puszki mleka kokosowego + mleko migdałowe do dolewania podczas gotowania WYKONANIE
healthy dreamsorkiszowej z dodatkiem płatków owsianych i ziaren (w tym przepisie czarnuszka, kminek i słonecznik). Czas przygotowania: 15 minut + wyrastanie + pieczenie Składniki: Zaczyn: 250 g mąki żytniej razowej, 200 ml letniej wody, 250 g zakwasu. Ziarna: 120 g ziaren (do wyboru sezam, słonecznik, dynia, czarnuszka, kminek itd.) gorąca woda Ciasto (10-12 godzin później(...)wodą odstawić. Następnego dnia w letniej wodzie rozpuścić sól, dodać zaczyn, odsączone ziarna, mąkę jaglaną i orkiszową oraz płatki owsiane , wyrabiać 10 minut. Foremkę posmarować oliwą i posypać dowolny mi ziarnami, przełożyć ciasto, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 4 godziny. Piekarnik roz grzać do 220 stopni, na górnej półce postawić pojemnik
SzczyptaSmaQduża garść siemienia lnianego Do miski wlewamy wodę, dodajemy drożdże oraz sól i cukier. Wszystko mieszamy do rozpuszczenia drożdży. następnie dodajemy siemię lniane, słonecznik, płatki owsiane oraz mąkę i wszystko dokładnie mieszamy. powstałe ciasto dajemy do foremki, posypujemy słonecznikiem i siemieniem lnianym Pieczemy około 30-40 minut w temperaturze 170 stopni na złoty kolor. I gotowe :-) Chleb jest wspaniały
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku