ciasto orzechowe - 7759 przepisów (strona:87/518)

Czekoladowy Tort z Masłem Orzechowym 170

formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Dzielimy ciasto po równo. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut, lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia.   Krem maślany: 300 g masła 400 g masła orzechowego 320 g cukru pudru 155 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...)ostygnięcia i lekkiego zgęstnienia.   Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Ponownie wykładamy 1/3 kremu. Przykrywamy ostatnim blatem. Wykładamy pozostały krem na wierzch i boki. Polewamy czekoladowym ganache. Wkładamy do lodówki do schłodzenia. Dekorujemy wedle uznania. The post Czekoladowy Tort z Masłem Orzechowym appeared first on Made

Made By Mom And Son
Proste ciasto na sobotę – przepis na ciasto czekoladowe a’la brownie z masłem orzechowym 144

Niesamowicie czekoladowe ciasto, bardzo podobne do brownie, które dzięki dodaniu masła orzechowego, staje się po prostu czystą, czekoladową przyjemnością. Połączenie czekolady i masła orzechowego to ostatnio moje ukochane połączenie Ale te ciasto to też zestawienie rozpływającego się w ustach brownie z elementem słonym, które sprawia, że to ciasto się po prostu zapamiętuje ze względu na niebanalny smak. Dobra wiadomość jest(...)dalej chwilę miksuj, aż masa stanie się jednolita. Małą formę do pieczenia wyłóż papierem lub posmaruj niewielką ilością masła. Przelej masę do formy. Na wierzchu ciasta wyłóż przy pomocy łyżeczki masło orzechowe w dość równych odstępach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni Celsjusza na 30 minut – jeśli lubisz mokre brownie lub na 40 minut jeśli wolisz bardziej przypieczone

Eat me! Fit me!
Ciasto czekoladowe z owocami. Moje Brownie. 129

Moje brownie. Czekoladowe ciasto na smutki i smuteczki, które potrafi zdziałać cuda. Godny konkurent starego dobrego murzynka . Wiem co mówię… koniecznie spróbujcie, pokrzepi każdego, zwłaszcza miłośników czekolady. Składniki (forma 21 cm x 27 cm): 1 i 1/2 tabliczki (150 g) dobrej jakości gorzkiej czekolady z jak największą zawartością kakao 3/4 szklanki (90 g) mąki 1/2 – 3/4 szklanki(...)kokosowym. 4) Następnie dodać przesianą mąkę z kakao oraz solą i wymieszać. 5) Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. 6) Na wierzch ciasta nałożyć łyżeczką masło orzechowe i za pomocą wykałaczki/patyczka zrobić esy floresy. 7) Na koniec równomiernie ułożyć owoce. 8) Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 25 minut

Fitsweet.me
Ciasto czekoladowe z owocami. Moje Brownie. 125

Moje brownie. Czekoladowe ciasto na smutki i smuteczki, które potrafi zdziałać cuda. Godny konkurent starego dobrego murzynka . Wiem co mówię… koniecznie spróbujcie, pokrzepi każdego, zwłaszcza miłośników czekolady. Składniki (forma 21 cm x 27 cm): 1 i 1/2 tabliczki (150 g) dobrej jakości gorzkiej czekolady z jak największą zawartością kakao 3/4 szklanki (90 g) mąki 1/2 – 3/4 szklanki(...)kokosowym. 4) Następnie dodać przesianą mąkę z kakao oraz solą i wymieszać. 5) Gotowe ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. 6) Na wierzch ciasta nałożyć łyżeczką masło orzechowe i za pomocą wykałaczki/patyczka zrobić esy floresy. 7) Na koniec równomiernie ułożyć owoce. 8) Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 25 minut

Fitsweet.me
Miodownik z orzechami 384

stolnicę. Łączę z masłem. Dodaję miód, cukier, jajka oraz sodę. Zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na trzy równe części. Dwie części ciasta rozwałkowuję i wykładam na blaszki (wymiary 24x24cm). Piekę 15 minut w temperaturze 180 stopni. Masa orzechowa: Orzechy włoskie(...)siekam. W garnuszku rozpuszczam masło. Dodaję orzechy, cukier oraz miód. Mieszam i zagotowuję. Masę odstawiam na chwilę do przestudzenia. Trzecią część ciasta rozwałkowuję i wykładam na blaszkę. Na ciasto wykładam masę orzechową. Wyrównuję. Piekę 15 minut w temperaturze 180 stopni. Masa budyniowa: Z mleka odlewam ½ szklanki. Pozostałe mleko zagotowuję z cukrem i cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam mąki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym i truskawkami 180

Ciekawe połączenie smaków, które może Was zaskoczyć :) Mocno czekoladowe ciasto z lekko słonym smakiem masła orzechowego i do tego truskawki, u mnie mrożone, bo te świeże jeszcze aż tak dobrze nie smakują ;) Świetne do popołudniowej kawy, nie za słodkie, po prostu pyszne :) To jak, skusicie się na kawałek? ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie(...)jogurt i olej, wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy jajecznej i delikatnie połączyć. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać ją do ciasta razem z masłem orzechowym, wymieszać. Formę o średnicy 23 cm delikatnie natłuścić, wylać ciasto, na wierzchu ułożyć truskawki. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35-40 minut. Wystudzić. Opcjonalnie udekorować odrobiną

Domowa cukiernia Ewy
Szybkie i proste ciasta bez pieczenia! 67

wykonaniu ciasto.   Leśny skrzat Przepis tutaj (KLIK) Bardzo smaczne i efektowne ciasto na herbatnikach przełożone dwiema masami: delikatną i słodką jogurtową oraz wyrazistą i lekko kwaskową owocową.   Rurociąg Przepis tutaj (KLIK) Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne, kremowe ciasto z rurkami, które nie wymaga pieczenia.   Wiśniowa Balladyna Przepis tutaj (KLIK) Pyszne i efektowne ciasto, a w dodatku(...)Rewelacyjne ciasto, które nie wymaga pieczenia i jest łatwe w przygotowaniu.   Kapucynek Przepis tutaj (KLIK) Bardzo smaczne i bardzo efektowne ciasto.   Ciasto księżniczka Przepis tutaj (KLIK) Szybkie i pyszne ciasto, nie wymagające pieczenia. Cztery warstwy herbatników przełożone masą budyniową oraz dżemem malinowym, a całość dopełniona lekką kokosową nutką.   Ferrero Rocher Przepis tutaj (KLIK) Trzy warstwowe, orzechowo-czekoladowe

Blog z Apetytem
Torta Barozzi Historia i Pochodzenie 26

ciasta tkwi w jego teksturze – jest ono wilgotne, intensywnie czekoladowe, z delikatnym aromatem orzechów i rumu. Proces przygotowania ciasta jest dość prosty, ale wymaga precyzji. Orzechy są drobno mielone, a czekolada rozpuszczana i mieszana z masłem i cukrem, tworząc bogatą, gładką masę. Następnie dodaje się jajka i rum, fusy z kawy a na końcu mielone orzechy, które nadają ciastu jego(...)pszennej. 2. Torta Barozzi z dodatkiem owoców – Niektóre wersje ciasta zawierają dodatkowe składniki, takie jak suszone owoce czy skórka pomarańczowa, które dodają ciastu nowego wymiaru smakowego. 3. Torta Barozzi z kremem – W bardziej nowoczesnych wersjach można znaleźć Torta Barozzi podawane z kremem mascarpone lub bitą śmietaną, co podkreśla czekoladowo-orzechowy smak ciasta. Mój przepis na Torta Barozzi Składniki – Gorzka

RafalCook
Tort czekoladowy z masłem orzechowym 111

domownicy poprosili mnie abym wykonał jakieś ciasto z kremem orzechowym, dlatego dzisiaj przedstawiam Wam torcik z biszkoptami czekoladowymi, są one posmarowane konfiturą z czarnej porzeczki, a każda warstwa przełożona jest kremem z dodatkiem masła orzechowego i wanilii. Tort czekoladowy z masłem orzechowym -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Tort czekoladowy z masłem orzechowym 111

domownicy poprosili mnie abym wykonał jakieś ciasto z kremem orzechowym, dlatego dzisiaj przedstawiam Wam torcik z biszkoptami czekoladowymi, są one posmarowane konfiturą z czarnej porzeczki, a każda warstwa przełożona jest kremem z dodatkiem masła orzechowego i wanilii. Tort czekoladowy z masłem orzechowym -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Makowiec śnieżny (Siostry Anastazji) 396

śmietany dodać letnią żelatynę, cały czas miksując śmietanę. Masa orzechowa: 20 dkg masła; 10 dkg cukru pudru; 15 dkg orzechów mielonych; 125 ml mleka; 3 żółtka; spirytus (do smaku); Mleko zagotować, zalać orzechy i wymieszać. Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, przestudzone orzechy i spirytus. Wszystko dokładnie wymieszać. Przełożenie ciasta(...)Biszkopt - masa makowa - masa śmietanowa - masa orzechowa - polewa. Moje uwagi: Upiekłam jasny biszkopt z 6 jaj i przekroiłam go na pół. Jedną część biszkopta dałam na spód ciasta, natomiast drugą na masę orzechową. Wydaje mi się, że tak jest lepiej, bo ciasto przy krojeniu się nie "ciapie

In my kitchen
Kruche ciasto z powidłami śliwkowymi i orzechową bezą 365

Słodkie, delikatne, rozpływające się w ustach, kruche ciasto z powidłami śliwkowymi i mocno orzechową pianką bezową. Orzechowa pianka jest wilgotna w środku, a chrupka na zewnątrz. Składniki kruchego ciasta: 200 g mąki pszennej (typ 500) 1 płaska łyżeczka wanilii mielonej 80 g cukru 100 g zimnego masła 3 żółtka Składniki orzechowej bezy: 3 białka 180 g cukru (3/4 szklanki(...)musi się podczas ubijania rozpuścić. Zrobi to podczas pieczenia. Zmniejszamy obroty miksera i do ubitej bezy dodajemy posiekane orzechy włoskie. Miksujemy tylko do wymieszania orzechów. Gdy orzechowa beza jest gotowa, wyciągamy ciasto z piekarnika. Na cieście rozkładamy powidła śliwkowe z płatkami owsianymi. Na powidłach rozkładamy bezę.  Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy, w tej samej temperaturze

Smak mojego domu
Paris Brest 182

uzupełnić stracone kalorie ;) Swoim kształtem miał przypominać koło roweru. Moja wersja Paris Brest jest inspirowana przepisem z paryskiego Le Cordon Bleu . Spody ciasta parzonego (czyli takiego jak na ptysie czy eklerki ) nadziewa się kremem z praliną orzechową, całość jest udekorowana karmelizowanymi orzechami laskowymi. To z pewnością jeden z lepszych deserów, jakie nauczyłam się robić we Francji :) Składniki na ciasto parzone(...)stopni. Mniejszy okrąg wyciągamy po 25 minutach. Większy zostawiamy w piecu na ok. 40 minut. Ciasto powinno urosnąć i się zarumienić. Czas, kiedy ciasto jest w piekarniku możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Krem orzechowy – jak to zrobić? Przygotowanie kremu zaczynamy od skarmelizowania orzechów. Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy cukier. Podgrzewamy mieszając od czasu do czasu. Kiedy cukier się

Ciastkozercy