ciasto na pizze - 9882 przepisów (strona:398/659)

Idealne makaroniki z ... siemienia lnianego. Flax macarons. 211

kroku dalej? Jedna więcej szczypta pieprzu? Odwrócenie kolejności? Zmiana ról? Ciekawość co jest po drugiej stronie lustra i czy parmezan w lodach może smakować tak samo dobrze jak na pizzy?  W oazie spokoju i utartych ścieżek klasyka bywa najkrótszą drogą do nudy.  A nuda w kuchni to coś nie-do-pomyślenia! To związek bez przyszłości i smacznych perspektyw

KUCHARNIA
Włoska focaccia 139

Jest to potrawa kuchni włoskiej wywodzącej się z kuchni biedy. Focaccia jest pierwotną odmianą pizzy. Focaccia jest rodzajem pieczywa, a każdy region Włoch ma swój własny rodzaj. Ja dzisiaj przygotowałem ziołowy placek. Do ciasta dodałem to co miałem w domu czyli zioła i czosnek. Składniki potrzebne do przygotowania całej blachy focacci : 500 g. mąki pszennej 150 ml. wody

Full Smaku
Pesto bazyliowo-pietruszkowe 132

cienkim strumieniem. Doprawić. Gotowe pesto można przełożyć do szczelnie zamykanego słoika, zalać z góry oliwą tak, żeby było przykryte (dopiero wtedy zamknąć słoik ;) Przechowywać w lodówce. Dodawać do makaronów, pizzy, mięsa, ryb, pieczywa. Smacznego

Pełny talerz
Cukinia faszerowana mięsem z sosem pomidorowym 126

Cukinia faszerowana mięsem z sosem pomidorowym, czyli Zucchine ripiene di carne con sugo di pomodoro Jakie jest Wasze pierwsze skojarzenie z kuchnią włoską? Pizza, makaron, czy risotto? Wszystkie te dania są niewątpliwie pyszne, jednak chciałabym zaproponować Wam inne bardzo włoskie danie, które nie zalicza się do żadnej z wymienionych kategorii. Pierwszy raz tak przyrządzonej cukinii spróbowałam prawie 10 lat temu

Pełny talerz
925. Gofry z nutellą & Kilka pomysłów na... 206

się, czy nie wrzucać co jakiś czas właśnie takich pomysłów nie tylko na śniadanie, co o tym myślicie? :)  pszenny chleb z garnka z suszonymi pomidorami i słonecznikiem zrolowana pizza    makaron (z sosem sojowym) z warzywami (brokuł, papryka, fasolka, marchewka) i orzeszkami ziemnymi orzechowy makaron ryżowy ( z masłem orzechowym) z kurczakiem i warzywami (marchewka, fasolka, brokuły)   troszkę

More food, love and dreams
Sos pomidorowy - idealny do pizzy 128

pomidorowy - idealna baza na spód do pizzy   Składniki:   5 dosyć dużych pomidorów malinowych biała część pora 1 papryczka chili 2 cebulki sól, pieprz czarny goździki ocet cukier cynamon   1. Pomidory myjemy, nacinamy, zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy w wodzie na kilka minut, a na końcu zdejmujemy skórki.       2. Pomidory, chili, pora i cebulkę

Ugotować
Błyskawiczny sos pomidorowy 176

Czasami w pośpiechu chcemy przygotować sos, który będzie dodatkiem do pizzy czy gołąbków, świetnym pomysłem  jest błyskawicznie wykonany, pyszny sos pomidorowy, niezbędny dodatek do tych właśnie potraw.   składniki na 2 porcje łyżeczka masła łyżeczka mąki pszennej 220 ml soku pomidorowego sól  do smaku szczypta cukru odrobinę suszonej bazylii przepis Stapiamy łyżeczkę masła, wsypujemy mąkę i zasmażamy

Smakowite Dania
Udka pieczone w sosie paprykowo - czosnkowym - Test 145

czosnku, wyraźny aromat papryki i pomidorów, jest umiarkowanie pikantny. Ma żywo czerwoną barwę i gęstą konsystencję, posiada poręczne opakowanie. Sos paprykowo-czosnkowy to doskonały dodatek do różnego rodzaju zapiekanek, pizzy a także do drobiu i czy też dań z ryżem. Może być spożywany na zimno i na gorąco. W mojej kuchni zastosowałam go w wersji na gorąco do pieczonych udek

Smakowite Dania
piekarnik Bosch z Doradcy Smaku jest u mnie w domu i upiekł pierwsze ciasto... 172

grzałkami, wszystkie ciasta i inne pieczone potrawy właśnie są z prodiża, prodiż spisywał się dobrze ale ograniczał mnie wielkością i kształtem form czy foremek - np. muffinki, babeczki itp. czy pizze piekłam na 2-3 razy....trzeba było sobie jakoś radzić ale od dzisiaj to mam już tylko komfortowe i przyjemne warunki pieczenia, właśnie piekarnik przeszedł bojowy chrzest z ciastem pomarańczowym

W Mojej Kuchni Lubię
Filet z kurczaka z brokułem i mozzarellą 211

modyfikacji widać na zdjęciu a przepis poniżej. Składniki : (na 4 porcje) podwójna pierś z kurczaka połowa brokułu łyżka ulubionego majonezu - u mnie dekoracyjny ser żółty mozzarella (taki jak do pizzy) sól, pieprz oliwa do smażenia Przygotowanie : Filet z kurczaka oczyszczam, dzielę na pół a każdą z połówek dzielę dodatkowo na 2 kotleciki. Doprawiam i lekko rozklepuję tłuczkiem. Brokuł wrzucam

Mechanik w kuchni
Czekoladowe koszyczki z musem czekoladowym z miętą: Marcowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 152

można ten deser podawać też od razu po przygotowaniu. Smacznego :) Jeśli ktoś z Was woli musy z białej czekolady, zapraszam: Mus z białej czekolady (KLIK)   Zapraszam do obejrzenia pizzy z patelni z wyzwania lutowego , faszerowanych tortilli z wyzwania styczniowego oraz rozetek z grudniowego wyzwania ! I zajrzyjcie na pozosałe blogi biorące udział w wyzwaniu: PAULINA www.mojapasjasmaku.blogspo t.com MARTA www.magicznezyciemarty.pl KASIA

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciabatta z grilowanym kurczakiem: Majowe wyzwanie blogerek i blogerów 190

piknik, czy na wyprawę życia, czy do pracy/szkoły. Smacznego :) Zapraszam do obejrzenia smoothie z melona i banana z kwietniowego wyzwania , czekoladowych koszyczków z marcowego wyzwania , pizzy z patelni z wyzwania lutowego , faszerowanych tortilli z wyzwania styczniowego oraz rozetek z grudniowego wyzwania ! I zajrzyjcie na pozostałe blogi biorące udział w wyzwaniu: Paulina www.mojapasjasmaku.blogspo t.com Marta www.magicznezyciemarty.pl Agata myszkagotuje.blogspot.com Alina ala-piecze.blogspot.com

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Przekąska: Rukola z gruszką, fetą i prażonym słonecznikiem 347

zwana rokiettą, jest rośliną leczniczą, używaną w musztardach zamiast pieprzu, a z jej nasion można otrzymać olej, ja zaś kocham ją za to, że jest świetnym dodatkiem do sałatek, pizzy, kanapek ponadto jej liście nadają potrawą żywy, naturalny i miły dla oka wygląd. W dzisiejszym poście dość nietypowe połączenie słodkiej gruszki w słono-gorzkim zestawieniu, jednak przysięgam, że odpowiednio doprawione

Pause Gotowanie!
W Pałacu jak w rodzinnym domu! 202

tego pajda świeżo wypieczonego chleba, domowy smalec i kiszone ogórki - tak powitali nas gospodarze!  A po ognisku wieczór filmowy, który zamienił się w wieczór rozmów i dyskusji, z pizzą i regionalnym piwem w tle. Morał wieczoru: uwielbiam dzieci, na pewno poczekam jeszcze z zakupem psa, a kota na sto procent mieć nie będę! :) (od lewej: Filip i Klaudyna

Sajkofanka smaku

Proponowane wyszukiwania