ciekawy pomysł na przekąskę,np na imprezę lub mecz,bo pyszne ą i na gorąco i na zimno,polecam bo wyszło naprawdę pycha ,użyłam ciasta takiego jak robię na pizze i wyszło naprawdę ciekawie,takie pizzerinki tylko w innej postaci SKŁADNIKI: NA CIASTO- 500g mąki pszennej 250 ml gorącej wody(nie wrzątku!) 2 łyżki oliwy płaska łyżeczka soli pół łyżeczki
Swojskie jedzonkoWasze ulubione dodatki, wędlina (szynka, salami, peperoni), warzywa (cebula, oliwki, papryka, pomidory, pieczarki, jalapeno, kukurydza, itp). Wszystko zależy od tego co macie w domu i na co macie ochotę. Pizza ma tę zaletę, że nie ma na nią jednego koknkretnego przepisu - kładziecie to chcecie;) mozarella przyprawy (bazylia, oregano, papryka) Ciasto rozwinąć i ułożyc na blasze. Posmarować koncentratem pomidorowym. Ułożyc ulubione
Codzienne Gotowaniegdzie jest Ksenia jest uśmiech, ludzie, szczerość i nadzieja na lepsze jutro. Życzę Wam samych wspaniałych ludzi na swojej drodze, takich dobrych jak Ona. Poniżej idealna pizza oraz piękne aranżacje mieszkania i dekoracje stołu - idealne na przyjemne babskie spotkania :) od WESTWING Home and Living Na rozczyn: 20 g świeżych drożdży łyżeczka syropu klonowego lub miodu albo syropu
Bon Appetit Małgorzatyczubata łyżeczka cukru 250 g mąki pszennej szczypta soli 90 g miękkiego masła Dodatkowo: oliwa z oliwek do posmarowania ciasta ketchup do posmarowania ciasta 150 g mozzarelli do pizz, utartej kilka plastrów salami zioła prowansalskie CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Do ciepłego (NIE gorącego) mleka kruszymy drożdże, dodajemy 1 czubatą łyżeczkę cukru i 2 łyżeczki mąki. Mieszamy
My Culinary Artpomidorami. Nigdy nie byłam na Kimolos, nigdy nie jadłam ladenii, ale przepis tak mi się spodobał że szybko musiałam sprawdzić jak placek smakuje. Ciasto podobne jest do ciasta na pizze, piecze się je jednak długo bo aż 45 minut, i w efekcie dostajemy pyszny gruby placek. Dodatkiem są tylko dojrzałe pomidory i cebula. Pyszne! Robiłam już
Stare Garydziś, będzie się pojawiać na blogu więcej przepisów wegetariańskich. Dołączyły do mnie dwie świetne kobietki, mam nadzieję, że nasze przepisy przypadną Wam do gustu:) Na początek zapraszamy na smażoną pizzę wegetariańską z ziemniakami i cukinią bez ciasta:) Składniki: 10 ziemniaków 2 jajka 4 łyżki mąki 6 dużych pieczarek 1 czerwona papryka 1 mała cukinia Pomidorki koktajlowe 4 łyżki kukurydzy
The Sweet Damselminut do wyrośnięcia. Następnie posmarować ciasto sosem pomidorowym, ułożyć mozzarellę, salami, pokrojone pieczarki, cebulę oraz oliwki. Piec w rozgrzanym do 250*C piekarniku ok 12 minut. Proponuję pizze po upieczeniu położyć na kratce, żeby spód mógł swobodnie odparować
The Sweet Damselciasta. Ciasto pomiędzy serem zwijamy do środka i dociskamy. Ciasto smarujemy ajvarem, następnie środek, posypujemy startym serem, układamy chipsy z salami, dodajemy oliwki, cukinię pokrojona w bardzo cienkie paseczki. Pizzę pieczemy na grillu pod pokrywą, ok. 20 min w temp 210 - 220°C. Przed podaniem doprawiamy pieprzem i dodajemy kiełki rzodkiewki. Smacznego
Moniki Smakołykijajka tak, aby się nie rozlało żółtko piekarnik nagrzać do 220 C, grzanie góra/dół i piec około 30 minut, następnie ustawić termoobieg i przez 8-10 piec - pizza jest chrupiąca, pyszna, syta..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSmak pizzy w kształcie pieroga. Dobre jako przekąska. Najlepsze są tuż po wyjęciu z piekarnika, ale smakują mi również na zimno. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 5 dag drożdży 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano pół łyżeczki cukru Farsz: ok. 10 średniej wielkości pieczarek mała cebula pół czerwonej papryki 1 pomidor
BullioMiały być bułki, ale po przygotowaniu ciasta stwierdziłam że bardziej nada się na pizzę lub tartę, jest bez drożdży więc typowo pizzowe nie jest, ale na spód spisało się doskonale :) Składniki (sam spód bez dodatków ma około 670 kcal): 50g płatków owsianych zmielonych na mąkę 50g płatków żytnich zmielonych na mąkę 70g mąki razowej pszennej 0,5 łyżeczki sody około
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćOstatnimi czasy dużo się w moim życiu dzieje i nie mam czasu na gotowanie, a co dopiero na pisanie. W związku z tym wrzucam przepis z archiwum. Pizza na drożdżach. Oczywiście można użyć ulubionych dodatków, ale mi najlepiej smakuje z tuńczykiem z puszki, kukurydzą i papryką. Oprócz tego pieczarki i ser. Sos przeważnie wykonuję z passaty pomidorowej (kartonik
Lubczyk i Waniliaszynka Pomodoro fresco – świeże pomidory Salame picante – pepperoni lub ostra salsiccia Salsa di pomodoro – sos pomidorowy Salsiccia – włoska biała kiełbasa Tonno – tuńczyk Wurstel – parówka, często wkrajana na pizzę pokrojona w plasterki, a czasem przekrojona wzdłuż na pół
Bon Ton Italiakolejny zawieruszony przepis...na pizzę z tortilli...prosto i szybko..zamiast ciasta drożdżowego używamy kilku placków tortilli .. tortilla pesto ser żółty dowolne dodatki Ułożyć jeden placek tortilli na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować pesto, posypać cienko startym serem i przykryć drugim plackiem tortilli. i znów to samo..można wykorzystać 2, 3 lub 4 placki tortilli.Na ostatni placek tortilli
Moje domowe kucharzenie