ciasto na pizze - 9928 przepisów (strona:222/662)

Pizza ze szparagami 91

doprawiamy solą i pieprzem. Na uformowane wg uznania ciasto wykładamy mięso, pokrywając całe. Układamy pokrojone pieczarki i szparagi wg uznania. Zapiekamy 20 min w temp. 180°C. Blaszkę wyciągamy, pizzę oprószamy startą mozzarellą i zapiekamy jeszcze 5 minut.      Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Płaski chlebek z cukinią i serem 82

Płaski chlebek z cukinią i serem pieczony na kamieniu lub w piekarniku – po włosku możemy o nim powiedzieć pizza, po polsku podpłomyk. Ideą jest wytrawne ciasto drożdżowe, posmarowane sosem pomidorowym lub po prostu oliwą czy olejem. Na wierzch rzucamy cieniutko pokrojone dodatki: wędlinę, sezonowe warzywa, zioła i posypujemy serem, który rozpuści się pod wpływem ciepła. Zapiekamy. Proste danie, tanie

Dorota Smakuje
Serce z sosem pesto i żółtym serem. 150

ciepłą wodą i delikatnie oprószamy mąką. Odstawiamy do czasu aż drożdże zaczną pracować. Następnie wlewamy oliwę i resztę wody. Zagniatamy elastyczne ciasto. Z tego ciasta spokojnie możemy upiec także pizze. Odstawiamy do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wałkujemy na placek i wykrawamy kubkiem koła. Z 4 kółek powstaje jedna róża. Kółka układamy pionowo, aby lekko na siebie nachodziły. Smarujemy pesto

Radość kipiąca uśmiechem.
Wyjątkowa focaccia ze szparagami (lub ziołami) 144

Resztę załatwi za nas czas i dobra oliwa. Pamiętajcie więc, że działamy wieczorem, a pieczemy na drugi dzień. Ten przepis z powodzeniem możecie wykorzystać także do przygotowania spodu do pizzy. Focaccia ze szparagami: 3 i ½ szklanki mąki pszennej (najlepiej chlebowej typ 650-750) 1 i ½ szklanki wody 1 i ½ łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka suszonych drożdży instant 5 łyżek dobrej

Poezja smaku
Focaccia serowa 91

Rzymskiego. Ten płaski chleb z przyprawami, oliwą z oliwek i innymi produktami był używany przez tysiące lat, zanim stopniowo przekształcił się w jedną z najbardziej znanych włoskich potraw, czyli pizzę. Jednak podczas całej podróży przez naszą współczesną historię focaccia pozostała niezmieniona, a podstawowy przepis przetrwał w niezmienionej formie od czasów Etrusków i starożytnych Greków. Focaccia można znaleźć na całym świecie

RafalCook
Calzone -pizzowe pierogi.pizza inaczej 108

Pyszny pomysł na obiad,kolację lub lunch.Pierożki z ciasta na pizzę z farszem ,który możecie zrobić z dowolnych składników jakie macie pod ręką .Do tego czosnkowy sosik i pyszne danie gotowe. Spróbujcie sami....polecam

Swojskie jedzonko
Calzone z warzywami i mozzarellą 120

ostatnim czasie ograniczamy się do zakupów raz w tygodniu, więc piekę zdecydowanie więcej niż w normalnej sytuacji. Moja córka mogłaby na okrągło jeść pizzę, ale chcąc przemycić jak najwięcej warzyw w jej diecie, preferuję przyrządzanie bogato nadzianego calzone. W tym przypadku skorzystałam z gotowej mrożonej mieszanki warzyw. Myślę, że w obecnych czasach, każdy ma takie w zapasie. Użyjcie takiej, jaka

Mienta blog
Proste ciasto na pizzę bez drożdży 151

suche składniki, następnie dodaję mokre. Dokładnie łącze, aż ciasto zamieni się w kulę. Następnie rozwałkowuję na blasze do pieczenia (można wspomóc się podsypując odrobiną mąki). Układam ulubione składniki na pizzę i piekę ok. 15-20 minut w temp. 190C. Smacznego

Saganek
Pieczywo czosnkowe z żółtym serem 157

Pieczywo czosnkowe z żółtym serem to błyskawiczna i ciesząca się ogromną popularnością przekąska. Możemy ją zrobić dosłownie w kilka chwil, a jesteśmy pewni, że wszystko potrzebne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczywo bez drożdży 110

patelni Gofry z płatków owsianych Gofry bananowe Krakersy z kaszy jaglanej Łatwe do przygotowania batony owsiane Tarta ze szpinakiem Galette z grzybami Tarta z pieczarkami na chlebowym cieście Pizza jaglana   Artykuł Pieczywo bez drożdży pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Flammkuchen z pieczarkami 96

Flammkuchen , czyli pizza na cienkim cieście, pochodzi z Alzacji w północno-wschodniej Francji i jest bardzo prostym daniem wiejskim. Było wypiekane w piecach w bardzo wysokich temperaturach i to pozostało do dzisiaj – niech nikogo nie dziwi 250 o C widniejące w niektórych przepisach. Całe przygotowanie łącznie z pieczeniem zajmuje ok. 40 minut, więc flammkuchen z pieczarkami idealnie się nadaje

niecodziennikpary
Cebularze w trochę innym wydaniu! 135

pamiętam kiedy robiłam ciasto drożdżowe, pomijam pizzę tą robię mężowi co najmniej raz w tygodniu ;-), ale takie drożdżowe w postaci bułeczek. Chodziły za mną bułki cebularze lub zrobienie chałki. Ale, że w domu były jeszcze dla męża dwie muffinki bananowe do kawy to wymyśliłam cebularze. Bułeczki takie sprawdzą się jako pomysł na śniadanie, jako drugie śniadanie do szkoły czy pracy

SMYKWKUCHNI
Krakersy z kaszy jaglanej 130

Wszystko miksujemy aż składniki połączą się a kasza rozdrobni. Masę wykładamy na ta duża blachę od piekarnika wyłożona papierem do pieczenia. Rozwałkowujemy cienki oprószając wałek mąką. Potem nożem do pizzy kroimy w kwadraciki. Pieczemy ok 40 min w 180st. Artykuł Krakersy z kaszy jaglanej pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje