Wodzę oczami po sklepowych półkach. Nienawidzę zakupów, ale delikatesy czy sklepy spożywcze koją moje nerwy. Szukam tego, czego jeszcze nigdy nie miałam okazji spróbować. Chcę kosztować
W kuchni Karmel-itkiJak święta to bakalie, jak bakalie to keks. W tym okresie często mamy nadmiar białek z pieczenia ciasteczek lub pierniczków. Ja proponuję Wam wykorzystać białka do
Ala piecze i gotujeZ nakomity afrodyzjak , świetne źródło kwasu foliowego dla ciężarnej , uzupełnia niedobory wapnia u kobiet karmiących piersią . W iesz co to takiego?!? Tak to szparagi
IzaGotujeswojej strony zachęcam do eksperymentów ze śledziem. Śledź na słodko, z nutą korzenną czy z nietypowymi dodatkami jest naprawdę ciekawy, nie męczmy go tylko cały czas olejem a na pewno nam się odwdzięczy Jeśli lubicie bardzo czuć śledzie, możecie pokroić je na większe kawałki, jeśli danie ma być subtelniejsze, mało śledziowe, wtedy polecam drobniejszą kostkę, wtedy smak śledzi nie jest(...)kroimy w kostkę. Składniki mieszamy i polewamy sosem. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/salatka-sledziowa-burakami-ziemniakami-jajkiem/ MieszamWGarnku Artykuł Sałatka śledziowa z burakami, ziemniakami i jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkudomowe kulki ferrero rocher Składniki szklanka daktyli 3/4 szklanki orzechów (nerkowce, ziemne, laskowe) 3/4 szklanki migdałów 1-2 łyżki kakao 2 łyżeczki nasion chia (opcjonalnie) 1 łyżka oleju kokosowego co jeszcze można dorzucić do kulek? słonecznik płatki owsiane kokos rodzynki cynamon masło orzechowe Wykonanie Wszystkie składniki miksujemy i formujemy kulki. Obtaczamy w zmielonych orzeszkach. Jeśli masz ochotę to możesz(...)kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Co Lila jadła w środę? - mnóstwo kulinarnych inspiracji nie tylko
lady-och-mistrzyni.blogspot.comwrócę do domu, będzie już październik. Październik! Halloween tuż-tuż, a Święta za pasem. Czas zabrać się za krojenie pierwszej zakupionej dyni, za planowanie strasznych słodkości i wyrabianie ciasta na piernik staropolski. Was też spadające nieubłaganie kartki z kalendarza przerażają, czy też ze stoickim spokojem przyjmujecie ten szaleńczy bieg czasu...? Jeszcze na początku sierpnia byliśmy na chrzcinach małej Astrid(...)muffinki) 500 g mąki pszennej 4 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g serka kremowego 400 ml mleka kokosowego (z kartonu) 160 ml oleju 2 jajka 170 g malin 130 g borówek amerykańskich dodatkowo: 1 białko 65 g cukru 85 g miękkiego masła 225 g malin Mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać z cukrem
Pożeraczka, czyli raz adobrzewyzwanie i wymaga ogromnej samodyscypliny, żeby wytrwać w postanowieniu. Cukier uzależnia, nie ma się co oszukiwać. Dlatego zamiast drastycznie ucinać słodycze, warto zacząć je czymś zastępować. My uwielbiamy słodzić ciasta daktylami, ksylitolem lub miodem. Składniki te mają o wiele mniej kalorii, a dodatkowo posiadają właściwości prozdrowotne. Dzisiaj proponujemy Wam zdrowy zamiennik słodkich krówek - wegańskie krówki bez cukru. Nie wiem(...)mocy urządzenia, może to trochę potrwać. Warto robić przerwy, aby nie przegrzać blendera. Robienie masła wymaga odrobiny cierpliwości, wiórki najpierw się rozdrobnią, a później zacznie się wydzielać z nich olej. ** Jak przygotować masło orzechowe? Sytuacja analogiczna do powyższej. Orzeszki ziemne (najlepiej niesolone lub pół na pół solone z niesolonymi) podprażamy na patelni. Wkładamy do naczynia i blendujemy, aż do uzyskania
two broke sistersblog jest jak moja prywatna książka kucharska, gdybym straciła nagle jego dane, wyłabym do księżyca z rozpaczy. Hmm, chyba czas założyć zeszyt. Wypełniona spokojem, kliknęłam etykietę "Ciasta i ciasteczka" i zaczęłam poszukiwania. Pierwsza strona, druga i...ani widu ani słychu. Zmarszczyłam brwi i, z coraz mniejszym spokojem, rozpoczęłam przegląd pozostałych etykiet. NIE MA! Nie mogłam uwierzyć, że jeszcze(...)Paulina Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Przed śniadaniem Wspomnienia zapachu Świąt i...piernik "Najlepszyjakijadłam!" Moja poranna rutyna i niezwykły olej kokosowy Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania? Podziel się swoją opinią! Spraw, że mój dzień będzie piękniejszy
Gotowanie to kochanieczosnku 1 łyżka śmietany sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatałowa, vegeta Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek obrać i posiekać w kostkę. W rondlu rozgrzać trochę oleju. Na gorący tłuszcz wrzucić cebulę i zeszklić. Następnie dodać czosnek. Chwilę podsmażyć i dorzucić pieczarki. Doprawić je solą, pieprzem oraz słodką papryką. Dusić do miękkości. W osobnym rondlu umieścić mrożony(...)udostępniać publicznie :D 4. W jaki sposób odpoczywasz? (książka, telewizja, medytacja itp.) To zależy od czego chcę odpocząć. Czasami bieganie jest dla mnie najlepszym odpoczynkiem, czasami upieczenie ciasta a jeszcze innym razem po prostu trio: ja, kawa i komputer. 5. Jakie programy najbardziej Cię interesują w telewizji? Ogólnie nie oglądam za dużo telewizji ale jeśli już muszę wybrać to jakiś
My simple kitchenZ trudem w nocy można spać, upał jest nie do zniesienia. Z dnia na dzień temperatury rosną, a ja kiszę się w za ciasnym mieście. Uwielbiam
W kuchni Karmel-itkisprawka photoshopa – to tylko dużo ruchu i racjonalne podejście do jedzenia. Zjadam wszystko to, co widzicie na blogu ( + to czego nie widzicie! :D ), ale nie całe ciasto – a jego kawałek. Zjadam nie całą pizzę – a jej kawałek ( no albo 3 :D ) A do tego jem bardzo regularnie i NIGDY nie opuszczam posiłków. Mój organizm tak już się(...)pszenna / pełnoziarnista – 3/4 szkl * ulubione orzechy – włoskie nerkowce, pini – 3/4 szkl * twarda gruszka – 0,5 szt * miód wielokwiatowy – 4 łyżki * jajko – 1 szt * olej kokosowy – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Olej kokosowy dokładnie miksujemy z miodem, dodajemy pokrojoną w kostkę gruszkę, płatki żytnie Lubella, posiekane orzechy, jajko oraz mąkę. Wszystko razem dokładnie mieszamy, uważając
Ostra na SłodkoGofry zawsze kusiły nas wyglądem, ale ich smak (mówimy o gofrach w restauracjach/cukierniach) wiecznie rozczarowywał (jako, że u nas - u matki i córki - nietolerancja nie jest
Wypisz Wymalujtalerzach. Składniki na około 12 gołąbków: 1 większa główka białej kapusty 1 łyżka octu 300 g kaszy jęczmiennej 40 g suszonych prawdziwków lub podgrzybków 2 cebule 2 łyżki tłuszczu (oleju lub smalcu) sól, pieprz 1 szklanka bulionu Suszone grzyby przekładamy do niewielkiego garnka, zalewamy 3 szklankami gorącej wody, dodajemy ½ łyżeczki soli i gotujemy około 45 minut. Odcedzamy(...)niego nieco tej intensywności. Liść kapusty układamy na dłoni, nakładamy łyżkę lub 2 farszu (w zależności od wielkości liścia), zakładamy boki liścia do środka i zwijamy. Gołąbki układamy ciasto w naczyniu. Kiedy wszystkie są gotowe, zagotowujemy wywar z grzybów ze szklanką bulionu (opcjonalnie można go zastąpić szklanką gorącej wody i kostką grzybową) i zalewamy nim gołąbki (nie wyżej niż
Trzeci talerzSkładniki: 1 szklanka cukru 4 jajka 1 łyżeczka cynamonu 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki oleju 2 szklanki mąki tortowej 5 śliwek suszonych garść orzechów
kulinarnyswiatdomicytryna. Hmm... Klasyczne zestawienie, spotykane dość często, więc wybór duży, choć nieoczywisty. Wymyśliłam sobie bowiem, że tym razem musi być na słodko...U Mirabelki znalazłam szpinakowe ciasto, które wydało mi się idealne. Postanowiłam je jednak upiec w wersji mini, czyli w formie na muffiny. Zmniejszyłam proporcje o połowę w obawie, że wyjdzie mi całe gigantyczne stado. Okazało się(...)proszku do pieczenia1/4 łyżeczki soliskórka otarta z 1 cytrynykrem:120 g serka kremowego100 ml śmietany kremówki (38%)2 łyżeczki cukru waniliowegoSzpinak rozmrozić na sitku, dobrze odcisnąć, zmiksować z połową oleju i skórką otartą z cytryny.Białka z solą ubić na sztywną pianę, pod koniec partiami wsypując cukier. Następnie dodać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Wlać resztę oleju, wsypać cukier
Pożeraczka, czyli raz adobrzebezglutkowa??? Odstawiliście gluty czy jak? Ja rozumiem, że o gluten chodzi, ale czasem hasło „kupiłam chleb bezglutkowy” brzmi dziwnie. Moja wyobraźnia podsuwa mi wtedy obraz pana piekarza smarkającego do ciasta. Mówiłam, że się czepiam czy jeszcze nie? Skoro już wyszłam na chama nieobytego z czułą stroną kobiecości, czyli na tak zwanego kobietona, jak również w moim umyśle dalej mieszka wspomnienie(...)łyżkę startego parmezanu i łyżkę kefiru. Bułka do hamburgera – tu pozostawiam wam wybór, od kajzerki, przez bułki z ziarnami, domowe wypieki, po dmuchane buły z marketu. Bułkę smaruję lekko olejem lub masłem i grilluję z wewnętrznej strony. Składanie burgera i dodatki – na dolną część bułki daję odrobinę dobrego ketchupu, liść sałaty rzymskiej, mięso z plastrem sera, zrobiony przez siebie
ladykitchen