ciasto na naleśniki - 6219 przepisów (strona:344/415)

Racuchy budyniowe, z jabłkami... I o dobrych chęciach. 154

  Bo to jest tak: człowiek jakoś się trzyma, czekolady nie tyka, w sklepie tylko na warzywa spoglada, a potem lokalne, najlokalniejsze, tuż pod nosem i

Lejdi of the house
Przekąska z naleśników ze szpinaku posmarowanych kremem łososiowym 399

Imprezowe przekąski większości z nas kojarzą się z chipsami, paluszkami, krakersami, ciasteczkami i innymi, niestety niekoniecznie zdrowymi produktami. Tak się ostatnio zastanawialiśmy z Pawłem czy zamiast

W kuchni Katie
Pancakes na jogurcie naturalnym 266

Perspektywa kilku dni wolnych cieszy mnie tak jak wizyta Mikołaja cieszy wszystkie dzieci. We wtorek przebierałam nogami, bo przede mną 5 dni wolnych! Budzik wyłączony, w

bistro mama
Woda po makaronie – jak ją wykorzystać? 226

Makarony mają w Polsce wielu sympatyków, jednak niewiele z nas wie, że wylewanie wody po ugotowaniu makaronu to ogromne marnotrastwo. Taka woda ma bardzo wiele różnych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki orkiszowe z sosem Napoli 163

     Jak ja kocham naleśniki w skład, których, jako nadzienie wchodzi coś innego niż dżem, czekolada lub inna słodkość. Coś wartościowego zamiast porcji węglowodanów

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Dobre garnki na gaz i indukcję 75

Dobre garnki na gaz i indukcję Garnki z powierzchnią Black Cube. Dobre garnki na gaz i indukcję oraz inne typy kuchenek, które bez obaw mogę wstawić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Domowe tortille, czyli sposób na resztki pieczonego kurczaka 202

Łatwiejsze i szybsze do zrobienia niż pierogi. Tortille domowego wyrobu, miękkie i elastyczne jak naleśnik. W przeciwieństwie do sklepowych, nie zawierają całej gamy sztucznych składników. I są trzy razy tańsze. Skrzydełko, czy nóżka? – to klasyczne pytanie przy dzieleniu niedzielnego kurczaka. I trzeba dodać, że właściwie zadane, bo oszczędzamy w ten sposób pieczone piersi kurczaka, które zamiast natychmiastowej konsumpcji warto odłożyć(...)przepis, którego głównym składnikiem jest smalec – my używamy gęsiego- ale pokażemy go Wam innym razem, bo wymaga więcej pracy. Placki według tej receptury wyrabiamy ledwie kilka minut. Potem ciasto leżakuje trochę, a potem rozwałkowane trafia na rozgrzaną patelnię. Obserwowanie nadymających się pod wpływem temperatury jak baloniki placków to jeden z fajniejszych spektakli kulinarnych. Oczywiście, powtórzmy to raz jeszcze, możecie

Niedzielny kucharz
PLACUSZKI Z JAGODAMI I... 105

LATO!!! TAK DŁUGO NA CIEBIE CZEKAŁAM!!! Chce się, po prostu chce się wszystko, tańczyć, śpiewać, smakować, kosztować. Aż nie wiadomo gdzie sięgnąć, czego spróbować, na ryneczkach

SMYKWKUCHNI
Placuszki z serka wiejskiego 4076

Placuszki z serka wiejskiego – pyszne, delikatne, wręcz rozpływające się w ustach :) Pokochają je zarówno dzieci, jak i dorośli :) Idealnie smakują z dżemem wiśniowym i cukrem

Kulinarne Przeboje
Pierogi drożdżowe 189

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Zielone szparagi w szynce z sosem holenderskim 200

Zielone szparagi w szynce z sosem holenderskim błyskawiczna kolacja. Bardzo smaczna i bardzo lekka. Smak podkreśli delikatnie słona szynka szwarcwaldzka, a całość smaku podpije sos holenderski

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cytrynowe pankejki z makiem 157

  Czas świąteczno-noworoczny to jeden z najprzyjemniejszych okresów w roku, zwłaszcza kiedy ma się urlop, można spać do 8.30 i jeść śniadanie w piżamie. W

bistro mama
Zielone, szpinakowe naleśniki 145

Nie będę ukrywać, że u mnie to jednak tradycyjne naleśniki rządzą, ale od czasu do czasu można się pokusić o odrobinę szaleństwa ;) Dlatego przedstawiam Wam dziś

Kuchnia w czekoladzie
Złoty rosół – król wszystkich zup. Jak ugotować idealny rosół z kurczaka 48155

reakcję i stąd tworzy się chrupiąca, brązowa skórka na mięsie. Reakcja Maillarda (bo tak nazywa się ten proces) odpowiada zarówno za smak i zapach, między innymi w produkcji ciast, piwa, prażonej kukurydzy, chleba i właśnie mięsa. Białka i cukry z mięsa wejdą w reakcję z białkami i cukrami z mleka, co da nam tutaj smak ‘do kwadratu’. I głęboki, złoty(...)ugotowaniu wywaru wyjmuję z rosołu mięso i warzywa. Pęczek z lubczykiem i pietruszką wyrzucam. Warzywa (bez selera naciowego) wykorzystuję do sałatki jarzynowej, a mięso – jako element nadzienia do pierogów, naleśników, pasztecików. Jeśli nie chcecie go używać od razu, można je zamrozić po wcześniejszym wyrzuceniu skórek i kości. Rosół przez gęste sito przecedzamy do drugiego garnka, żeby pozbyć się resztek

Karo in the Kitchen
Rewelacyjna przekąska - a'la tacos (również w wersji wegańskiej) 200

W końcu znalazłam dzisiaj chwilkę, by wybrać się do galerii handlowej w celu szukania ostatnich drobiazgów do prezentów. Nienawidzę tych przedświątecznych tłumów, kiedy wszyscy po pracy

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania