ciasto na naleśniki - 6219 przepisów (strona:253/415)

Pierogi ze szpinakiem i serem feta 52

Bardzo lubię połączenie sera feta i szpinaku – postanowiłam wykorzystać oba te składniki i przygotować pierogi ze szpinakiem i serem. Pierogi mają bardzo lekkie – mają

KuchniaWeDwoje.pl
Czekośliwka – powidła śliwkowe z czekoladą. 71

Czekośliwka to powidła z dodatkiem kakao i gorzkiej czekolady. Czekośliwkę przygotujecie bez dodatku cukru, jednak śliwki jakich użyjecie do jej przygotowania muszą być mocno dojrzałe. Powidła

To co lubię - gotuję i polecam
Grube puszyste omlety z owocami i sosem wiśniowym 120

Bardzo mi smakowały, polecam. Niektórzy powiedzieliby że to są naleśniki amerykańskie. Zwał jak zwał. ale są pyszne. Nic prostszego, wszystkie składniki ze sobą wymieszać na gładką

Kuchnia Pokoleń
Placuszki kokosowe z sosem jagodowym a także recenzja książki Sposób na Hashimoto - Karen Frazier. 136

rozgrzewamy i smarujemy olejem kokosowym. Nalewamy ciasto około 1/4 szklanki na porcję. smażymy z obu stron na rumiano.  Sos; Jagody, cynamon i wodę przekładamy do garnuszka. Gotujemy około 10 minut aż nadmiar wody odparuje a sos nieco zgęstnieje. placuszki podajemy polane ciepłym sosem jagodowym. Placuszki możemy także przygotować w formie małych naleśników.  Smacznego! Tytuł; Sposób na Hashimoto

Radość kipiąca uśmiechem.
TORT NALEŚNIKOWY Z MASKARPONE 140

 Lubię jeść torty, natomiast nigdy ich nie robiłam bo czuję że ich nie umiem robić, że są trudne itd  Dziś postanowiłam zrobić pierwszy raz

Gotowanie Patki
Zielone szpinakowe naleśniki z czerwoną soczewicą 93

Zielone szpinakowe naleśniki z czerwoną soczewicą Nawet najwspanialsze naleśniki mogą się kiedyś znudzić, więc dziś odmiana – wiosenne naleśniki w kolorze zielonym z czerwonym nadzieniem. Dodanie

Gotuj Się Kto Może
SERNIK TIRAMISU – najlepszy! 634

drugiej Amaretto. Obie części wylewamy na ciasto tworząc ozdobne „maziaje”. Posypujemy tartą czekoladą wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie zajadamy! Smacznego! Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Jest genialny do serników i naleśników. Zachwycił mnie swoją strukturą i gęstością

Ostra na Słodko
Naleśniki (najlepsze) 128

Przepis Julii Child na najlepsze, francuskie 'crepes' czyli naleśniki. Przepis nie różni się zbytnio od polskiego odpowiednika, jednak idealnie dobrane proporcje składników składają się na pyszne

Pyry na Gaz
Bananowe sushi z nutellą 132

kremie nutella. Smarujemy nią głównie naleśniki, chleb, ale możemy też posmarować nawet wytrawną tortillę. Jest to przepis smaczny i owocowy.   Składniki na bananowe sushi krem nutella 2 tortilla (im delikatniejsze tym lepsze) 2 banany Przepis na bananowe sushi Sprawa jest banalna. Tortillę smarujemy kremem nutella. Nakładamy go tyle, by przykrył ciasto. Na początek tortilli kładziemy banana i zwijamy

Kuchennyviral.pl
Placki z mascarpone 119

Mięciutkie, delikatne i bardzo puszyste placki z dodatkiem mascarpone. W misce wymieszać mikserem jajka, mąkę, mascarpone, mleko, miód, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Masa powinna

Bullio
Zupa kalafiorowa z kluseczkami 126

powinna mieć konsystencję tak jak na naleśniki. Pamiętam jak byłam mała takie kluseczki robiła moja ciocia Jadzia. Były zjawiskowe, nie mogłam się nadziwić. Powiedziała mi niedawno, że najlepiej je robić trzepaczką bo lubią być mocno napowietrzone. Z garnka wyjąć warzywa i mięso, może trochę zostać. Zagotować i za pomocą widelca wlewać ciasto na kluseczki. mocno potrząsać ręką i wykonywać

Kuchnia Pokoleń
Gęsty sos malinowy 200

Uwielbiam latem przygotowywać zdrowe i smacznego dodatki do deserów, obiadów czy innych dań. Gęsty sos malinowy podaję do gofrów, naleśników lub placuszków. Świetnie pasuje do

Moja Delicja
Szpinakowe naleśniki o smaku kokosowym 133

Przepyszne naleśniczki, nikt nie pozna smaku szpinaku. Smakują inaczej jak zwykłe, ale są pyszne. Ja zrobiłam z mąki razowej, ale można zrobić z pszennej. To już

Kuchnia Pokoleń
Na Dzień Pizzy: pizza wiosenna 164

praskę czosnek, sól i pieprz. Połączyć. Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 równe części. Każdą rozwałkować na okrąg nieco mniejszy niż średnica kamienia. Posmarować sosem, ułożyć szparagi, plasterki cebuli i mozzarelli, posypać kaparami i startym żółtym serem. Piec w 180 st. C. przez 15-20 minut. Podawać gorącą. Smacznego! Dzisiaj jest też Dzień Naleśnika; jakby się kto pytał... Tyle dobrego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szpinakowy Torcik :) 188

potrzebny jest mężczyzna do zrobienia dobrego ciasta naeśnikowego" ;) Farsz szpinakowy- na rozgrzanym maśle podsmażyć 2 łyżki mąki i dodać pół kg szpinaku rozmrożonego. Poddusić, przyprawić do smaku (bazylia, oregano, pieprz,sól, 3 ząbki czosnku, papryka ostra itp).  Szpinak bardzo dobrze smakuje w połaczeniu z serem feta (nie jest to konieczne). Przekładać naleśniki szpinakiem, który posypać żółtym startym serem

ChilliJemy
Naleśniki z twarożkiem - wiśniami i świeżą miętą 166

Kto nie kocha naleśników, a ileż pomysłów na ich nadzienie w każdym domu...moje dziś pieszczą podniebienia wiśniami w syropie i świeżą miętą... Składniki na ciasto

Apetyczna babeczka
Zupa z fasolki szparagowej 67

wegetariańskich przepisów! Fritatta ze szpinakiem (keto) Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Zupa z białej kapusty Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Kotlety z buraka (wegańskie) Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay (wegańskie) Tofu mielone Omlet jaglany z suszonymi pomidorami Tortilla przepis na ciasto Szakszuka w sosie fasolowym Boczniaki

WegePrzepis
Rolada szpinakowa z łososiem 996

dół ) około 20 minut. Kiedy ciasto jest lekko rumiane i ładnie odchodzi od papieru jest gotowe. ( Ciasta trzeba pilnować, aby nie przesuszyć, za długo pieczone, będzie się łamać podczas zwijania. Ma być miękkie i elastyczne ) Gotowe ciasto wyjmuję z piekarnika i studzę rozłożone na blaszce. Trwa to chwilkę, bo ciasto jest cienkie. Na ostudzonym cieście równomiernie rozsmarowuję serek ( najlepiej chwilę(...)Roladę ciasno zwijam, owijam folią spożywczą i przekładam do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie kroję w plasterki. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze przepis na moje ulubione szpinakowe naleśniki i niezwykły, przepyszny chleb szpinakowy.  ( wystarczy kliknąć w tytuł, a ukaże się przepis ) zapraszam :) Naleśniki szpinakowe z pikantnym farszem klik   Chleb szpinakowy klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Deser serowo-owocowy na zimno 126

Sernik na zimno w postaci ciasta czy też w postaci deseru sprawdza się zawsze. Przy upałach jakie teraz mamy zimny deser będzie jak znalazł. Deser serowo-owocowy na zimno Biały ser ma zastosowanie w sernikach zarówno na zimno jak i w tych pieczonych. Zajadamy się nim także w pierogach czy naleśnikach. Ja z racji na fakt, iż na nabiał

mecooks
Naleśniki ryżowe z czekoladowym nadzieniem 116

kiwi i pokruszone czekoladowe muffinki ! Naleśniki ryżowe to propozycja pełnowartościowego śniadania!  Przepis na muffiny znajdziesz tutaj -> KLIK Składniki: - 1 szklanka mąki ryżowej; - 1 szklanka mąki kukurydzianej; - 1 jajo; - 1 łyżka wiórek kokosowych; - szklanka napoju ryżowego; - 1/2 szklanki wody; - szczypta soli. Sposób przygotowania: - wszystkie składniki zmiksować na gładką masę, niezbyt gęstą. Gdyby ciasto wyszło za gęste - dolać troszkę

MintTaste
Kwiaty czarnego bzu w cieście naleśnikowym 155

woda (ja używam wody niegazowanej do naleśników, można ją zastąpić mlekiem lub wodą gazowaną) ∙ szczypta soli morskiej ∙ olej słonecznikowy do smażenia ∙ cukier lub cukier puder do posypania Sposób przygotowania: 1. Kwiaty bzu odstawiamy na jakiś czas, aby pozbyć się niechcianych lokatorów 2. Z mąki, jajka, wody i soli morskiej przygotowujemy niezbyt gęste ciasto naleśnikowe 3. Kwiaty bzu maczamy

Gocha gotuje!
Włoskie dwa tygodnie w Lidlu - zakochaj się w tych smakach 99

wywar z białych trufli. Naleśniki usmażone na patelni spryskanej chilli są po prostu obłędne.   We włoskiej ofercie znajdziecie również obłędne wędliny - od parmeńskiej po aromatyczne salami. Do tego rozmarynowe paluszki grissini i przekąska gotowa.   Amatorom słodyczy polecam zakup kilku słoiczków kandyzowanych wiśni w syropie. Totalna rozpusta w połączeniu z czekoladowym ciastem... A potem tylko dolce far niente

Gotowanie i blogowanie
Bambino-deser z lodami w tle 153

szczyptę soli i zmiksować gładkie lejące ciasto. Odstawić na pół godziny do lodówki po czym smażyć cienkie placki na niewielkiej ilości oleju na patelni-ja smażyłam na ceramicznej bez tłuszczu. Nadzienie:  Płatki migdałowe uprażyć na złocisto na suchej patelni. Białą czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej.Lody pokroić w centymetrowe plastry. Każdy naleśnik smarować cienko roztopioną czekoladą posypać uprażonymi płatkami

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania