ciasto na naleśniki - 5719 przepisów (strona:192/382)

Naturalne konfitury – dobre do wszystkiego! 82

przekonać. Naleśniki na słodko Kolejna smaczna propozycja na śniadanie to naleśniki, które wystarczy posmarować odrobiną konfitury i udekorować świeżymi owocami. Zamiast owoców można dodać pokrojone orzechy albo chrupkie muesli. Kwaśna konfitura świetnie się łączy z kremowym serkiem – pół naleśnika smarujemy owocowym przetworem, pół serkiem, następnie naleśnik zwijamy i kroimy na roladki. Jeszcze inna propozycja to naleśniki w roli słodkiego deseru – smarujemy go konfiturą i układamy cząstki świeżych owoców, rolujemy i dekorujemy bitą śmietaną. Ciasto z konfiturami Przygotowanie ciasta z konfiturami jest bardzo proste. Wymyślne smaki, jak egzotyczny krem bananowy z ananasem i kokosem od eterno.pl , idealnie nadają się na półkruche ciasto, które w kilka minut zamienia się w wykwintny, oryginalny deser. Konfitury o wyrazistych smakach

Moja smaczna kuchnia
Różowe naleśniki z twarogiem i owocami 157

Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Różowe naleśniki z twarogiem i owocami By Piotr 3 września 2018 Składniki: Sok (naturalny barwnik

Pogotujmy.pl
Naleśniki pomidorowe ze szpinakiem i parmezanem 142

parmezan - 2- 3 łyżki ( Ferrari Bio)  Z mąki, jaja, wody, koncentratu pomidorowego, papryki, oregano, soli czosnku zrób naleśnikowe  ciasto ( u mnie mąka uniwersalna bezglutenowa, ale użyj mąki jaką lubisz) olej wody w miarę potrzeby. Usmaż cienkie naleśniki na oleju rzepakowym.  Na rozgrzanej oliwie z oliwek lekko podsmaż czosnek tak aby oddał smak i aromat. Dodaj szpinak

AZgotuj!
NALEŚNIKI Z JABŁUSZKAMI W SOSIE CZEKOLADOWO - CYNAMONOWYM 132

CIASTO: `~~~~~~~~ 2(NIEPEŁNE)SZKL.MĄKI 1SZKL.MLEKA 1 SZKL.WODY 2 JAJKA SÓL 2 ŁYŻKI OLEJU `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ.UPIEC NALEŚNIKI.   MUS JABŁKOWY: `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4 KWAŚNE JABŁKA SKÓRKA WYSZOROWANA I SPARZONA Z CYTRYNY-POKROIĆ W PASECZKI 2 ŁYŻKI MASŁA 10ML..MIODU LUB SYROPU KLONOWEGO 1 PŁASKA ŁYŻECZKA SOLI OLEJ DO SMAŻENIA `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ JABŁKA OBRAĆ,POKROIĆ W MAŁĄ KOSTKĘ.NA PATELNI ROZGRZAĆ MASŁO

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jabłka w cieście z egzotyczną nutą 139

Pewnie nie ma osoby, która nie znałaby jabłek w cieście. W moim domu była to dosyć tradycyjna potrawa i dobrze pamiętam ją z dzieciństwa. Dla mojego

Mienta blog
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z SERKIEM MASCARPONE I TRUSKAWKAMI 133

szklanek mleka * około 1 i 1/2 szklanki wody (najlepiej woda gazowana, ale ze zwykłą tez wyjdą naleśniki) * niepełne pół łyżeczki soli * 5-6 łyżeczek masła czekoladowego * 4-5 łyżek oleju ( chyba, że smaruję patelnie olejem wtedy nie daje go do ciasta) Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę, sól, masło czekoladowe rozpuszczone do płynnej postaci w kąpieli(...)cukrem i cukrem waniliowym. Truskawki odszypułkować, pokroić w drobną kostkę, dodać do serka i wymieszać. Dodatkowe truskawki zmiksować za pomocą blendera na mus (w razie konieczności dodać cukier puder). Naleśniki do połowy posmarować serkiem mascarpone, zawinąć z rulonik. Podawać polane musem truskawkowym. Wpis bierze udział w wydarzeniu  "Truskawkowo mi" , do którego zapraszam

Zrób to smacznie
Rogaliki z masą makową 172

całą miskę domowej masy makowej, bo ją uwielbiam i dodaję w okresie świątecznym, gdzie się tylko da! Pysznie smakuje w naleśnikach, babeczkach, czy takich łatwych rogalikach. Wystarczy chwila i możemy cieszyć się pysznymi, chrupiącymi ciastkami. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego domowa masa makowa cukier puder do posypania (można też rogaliki polukrować) Piekarnik nagrzać do 200 st. C. Ciasto pokroić

Słodkie inspiracje
Zielone krokiety, czyli wariacja na temat krokieta. 97

olej do podsmażenia Dodatkowo: jedno jajko bułka tarta olej rzepakowy Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie wymieszać. Ja zawsze używam do tego blendera, jest o wiele szybciej. W tym czasie nagrzewam patelnię. Patelni nie smaruję olejem, gdyż został on dodany do ciasta. Zawsze używam patelni teflonowej. Brokuł kroję na mniejsze części. Gotuję przez około dziesięć minut. Odcedzam

wysmienity
Bezglutenowy omlet biszkoptowy z owocami 150

  Biszkoptowy, bezglutenowy omlet z owocami. Smakuje jak najlepsze ciasto biszkoptowe, a z dodatkiem świeżych owoców i jogurtu greckiego to poezja na talerzu!  Na śniadanie

Kuchnia bezglutenowa
Bananowe placuszki z borówkami 222

Dziś mam dla Was pyszną propozycję na śniadanie. Trochę pozmieniałam przepis na amerykańskie pancake’i zastępując niektóre składniki, po które nie miałam ochoty specjalnie biec

Ciastkozercy
Pierogi ruskie "Ruskie kapelusze" 144

efekt.  Sklejenie pierogów w tradycyjny sposób to dla mnie totalnie czarna magia. Dlatego powstały "kapelusiki" :).  Informacje o produkcie: CIASTO PIEROGOWO-MAKARONOWO-NALEŚNIKOWE 500g BEZGLUTEN Mieszanka skrobi kukurydzianej oraz mąki kukurydzianej przeznaczona do przygotowywania pierogów, makaronów, naleśników, zacierek, racuchów, panierowania mięsa i innych potraw niezawierających glutenu, pszenicy, konserwantów. Produkt nie zawiera glutenu i laktozy. Składniki:  skrobia kukurydziana

ClauditteMissCooking
Pancake’i z niespodzianką 292

oleju. nakładamy po jednej łyżce ciasta naleśnikowego, na środek ciasta nakładamy zamrożone krążki Nutelii, przykrywamy Nutellę niewielką ilością świeżego ciasta (czekolada nie może wystawać, bo będzie się przypalać na patelni). Pieczemy z obydwu stron na złoty kolor.   Naleśniki podajemy na ciepło z owocami, jogurtem, śmietaną lub cukrem pudrem.   Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Knedle ze śliwkami 150

Uwielbiam lato za różnorodność owoców i warzyw. Zbierając śliwki do  ciasta  zostało mi jeszcze kilka sztuk które wykorzystałam do zrobienia pysznych knedli. Jako że

Słodka Kraina Wypieków
Naleśniki w/g Michela Roux 164

solą, następnie dodajemy jajka i odrobinę mleka. Całość mieszamy i dolewamy resztę mleka, śmietanę i opcjonalnie ulubiony aromat. Kiedy ciasto jest gotowe odstawiamy je na ok 60 min. Patelnię rozgrzewamy i smarujemy odrobiną tłuszczu i smażymy cienkie naleśniki. Podajemy z ulubionymi słodkimi dodatkami. U mnie z karmelizowanymi gruszkami

Malinowe Pocałunki
Masło orzechowe Primavika 173

nadaje się do smarowania zwykłych kanapek, pieczywa chrupkiego, andrutów, krakersów, wafli ryżowych itp. Fajnie skomponuje się również z placuszkami czy naleśnikami, a także owsiankami czy muesli. Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów.  W wersji wytrawnej mozna je podawać jako dodatek do mięs, sosów czy warzyw. Oczywiście można je również

Kto ugości moich gości?

Proponowane wyszukiwania