Zapraszam Was na mandarynkowe ciasto pachnące świętami, udekorowane kremem z serka philadelphia i nasączone syropem mandarynkowym. Ciasto nie tylko wybornie smakuje, ale również
La grande e la piccola cuocaDzięki dodaniu potartej cukinii ciasto jest wilgotne. Zachęcam do wypróbowania, smak ciasta jest bardzo dobry. Można zrobić bez kremu, tylko polać rozpuszczoną czekoladą i posypać płatkami
Kuchnia PokoleńZaskakująco smaczne ciasto z połówkami jabłek. Zamiast serka waniliowego można dodać naturalny i zwiększyć nieco ilość cukru pudru. Tym razem spód posypałam mielonymi orzechami włoskimi, ale
Kuchenne zapiski EdytyNastał czas pierników, pierniczków, ciast korzennych i oczywiście aromatycznego grzańca. Bez przyprawy piernikowej ani rusz! Najlepsza jest oczywiście domowa. Podczas jej przygotowania w domu obłędnie pachnie
Kulinarne InspiracjeBrownie z fasoli to ciasto, które od bardzo dawna miałam w planach przygotować, ale się jakoś nie składało… Podoba
Kolorowy PrzepisownikDziś polecam Wam rodzinne ciasto serowo-czekoladowe z dżemem porzeczkowym . Dlaczego rodzinne? Bo doskonale sprawdza się na rodzinne spotkania. Ciasto piekę w dość dużej blaszce, łączę
Słodkie okruszkiTakie foremki z kruchego ciasta można zapełnić czym macie ochotę. U mnie są z bitą śmietaną i owocami. Przygotowanie ciasta kruchego – do dużej miski wrzucić
Kuchnia PokoleńDziękuje Ilonka za przepis, ciasto pycha. Przepis na wykonanie w thermomix na dole. Wykonanie ciasta – do garnka dodać margarynę, mleko, cukier, kakao i podgrzewać do
Kuchnia PokoleńWszyscy robią teraz ciasta z owocami, ponieważ jest na nie sezon. Również je uwielbiam, ale miałam wielką ochotę na babeczkę. Wyszła pyszna bardzo puszysta. Przygotowanie ciasta
Kuchnia PokoleńJabłeczniki są to takie ciasta które nigdy się nie nudzą. Ciasto to zrobiłam z pyszną pianką. Wszystko super pasuje. Przygotowanie ciasta – wszystkie składniki wrzucić do
Kuchnia PokoleńProponuję Wam dzisiaj kolejne ciasto bez pieczenia - napoleonkę. Do jej przygotowania potrzebne są krakersy lub herbatniki (ja użyłam krakersów, bo bardzo lubię słono-słodki smak w
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePani Walewska to ciasto, które na pierwszy rzut oka wydaje się trudne do zrobienia. Ja osobiści długo się czaiłam i w końcu dojrzałam aby je upiec
Ewa w kuchniPyszny makowiec na kruchym cieście. Ciasto jest wilgotne i bardzo długo zachowuje świeżość. Polewa z mleka w proszku wzbogaca je o dodatkowe walory smakowe :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaJednym z moich ulubionych ciast na Wielkanoc jest babka. Najbardziej lubię babki drożdżowe i piaskowe. Dziś mam dla Was przepis na pyszną, mięciutką, aromatyczną babkę piaskową
Kulinarne pyszności MolkiPalmiery robi się z ciasta francuskiego, podobnego jakiego używa się przy produkcji croissantów, tyle że bez drożdży. Własnoręczne wykonanie ciasta francuskiego to żmudna praca, wymagająca wielokrotnego
Słodki Kompromis