Jakie pierogi kojarzą Wam się z Wigilią? Mi z kapustą i grzybami, koniecznie odsmażane Ale mojemu mężowi już niekoniecznie. U niego na północy, często jadało się
Mieszam w GarnkuMania pieczenia ciasteczek ma się dobrze, powiedziałabym nawet, że ewoluuje. Dzisiaj co prawda nic - po pobudce o czwartej trzydzieści, cichym buncie auta, które postanowiło nie ruszać
Pożeraczka, czyli raz adobrzeW dużym, ciemnym lesie mieszkały sobie migdałowe misie ... Dlaczego migdałowe? Bo były to misie, które najbardziej na świecie kochały migdały ... Nie tylko z tego powodu
Garniec MagaliePrzeświątecznych katastrof ciąg dalszy. Dziś rano, po nocnych rozkminach postanowiłam zamówić świąteczne prezenty przez Internet. Oczywiście zanim wybrałam odpowiednie rzeczy minęło sporo czasu, przez co nie
365 dni dookoła kuchniBarszcz wigilijny i uszka z grzybami leśnymi Pora na chlubę kuchni staropolskiej, czyli barszcz. Dla mnie barszcz jest silniejszym symbolem niż pierwsza gwiazdka. Gdy pojawia się
Pełny talerzPamiętacie przepis na jabłecznik pod twarożkową kołderką ? W listopadzie wszelkiego rodzaju jabłeczniki były bohaterami comiesięcznego (jak ustaliłyśmy) Wyzwania Blogerek. Na czym takie wyzwanie polega? Otóż
Codzienna kuchnia niecodziennaŚledzie po kaszubsku z żurawiną i rodzynkami Śledzie w słodko-kwaśnym sosie z żurawiną i rodzynkami to bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu przekąska. Polecam!
Blog z ApetytemAromatyczny, bardzo kremowy, zachwycający kolorem sernik, który od pierwszego kęsa skradł moje serce i stał się jesiennym ulubieńcem. Jestem pewna, że Was również pozytywnie zaskoczy, a
Fitsweet.meNowa, udoskonalona strucla z makiem. Choć kiedyś nic sobie z niej nie robiłam, to teraz na jej punkcie wprost oszalałam. Mogę tylko potwierdzić: mak
Smaczne ZdroweJak to mówią lepiej późno niż wcale… Z lekkim poślizgiem ale są. Są i u nas, pierniczki świąteczne, zrobione i udekorowane przez nas. Już rok
Made By Mom And SonPaszteciki z kapustą i grzybami, wydawać by się mogło, że sporo roboty i po co robić. Tymczasem zdradzę wam sekret tak oczywisty, że robienie pasztecików będzie
ladykitchenToskański placek świąteczny jest wyjątkowo „długowieczny’. Można go przechowywać do 2 miesięcy. Placek jest z zewnątrz bardzo twardy, ale gdy go pokroimy to poczujemy miękkie owoce
Moniki SmakołykiSernik wychodzi kremowy, wysoki, nie opadający i nie pęka. Jest wprost idealny, a smakowanie każdego kolejnego kawałka, pozwala doznać tak zwanego nieba w gębie :) Składniki na
Gotowanie...to proste !Aromatyczny, bardzo kremowy, zachwycający kolorem sernik, który od pierwszego kęsa skradł moje serce i stał się jesiennym ulubieńcem. Jestem pewna, że Was również pozytywnie zaskoczy, a
Fitsweet.me