Kruche cynamonowe ciasteczka (ze wzorem) U nas na święta nie może zabraknąć pysznych kruchych ciasteczek z nutą cynamonu. Moje maluchy je uwielbiają, a i każdy dorosły
Słodkie okruszkiPierniczki imbirowe to moje ulubione świąteczne pierniczki. Są proste, szybkie i bardzo kruche. Na świątecznym stole znikają jako pierwsze. Można je przygotować w dniu Wigilii, jak
Moja DelicjaPierniczki imbirowe to moje ulubione świąteczne pierniczki. Są proste, szybkie i bardzo kruche. Na świątecznym stole znikają jako pierwsze. Można je przygotować w dniu Wigilii, jak
Moja DelicjaPrawda jest taka, że u nas grzyby je się przede wszystkim w pierogach, kapuście, ewentualnie żurku, ale wiem, że w niektórych regionach Polski zupa grzybowa jest
Kuchnia w czekoladzieByła drożdżówka ..pyszna była..bardzo szybka zjedzona...a zostało w puszce trochę masy makowej ...no i cóż..powstały takie oto babeczki...szybkie do zrobienia..polecam.Przepis
Moje domowe kucharzenieW tym roku postanowiłam, że go zrobię. To jest mój pierwszy domek z piernika i myślę, że jak na pierwszy raz wyszedł całkiem ładny ;) Jest
Smakołyki AsiKruche i pyszne a nadają się nie tylko na święta ale i na każdy dzień roku. Robi się je szybko i łatwo. Do ozdoby można wykorzystać
Mama GotujeWiem, trochę się z przepisem spóźniłam. Ale może przyda się komuś za rok? Wiem, nie jestem mistrzem świata w lukrowaniu:-P, Wiem, to nie mój przepis
Bon Appetit MałgorzatyJedne z moich ulubionych ciasteczek, które nazywamy Klementynkami. Bazowałam na przepisie Margarytki, choć tak naprawdę moja mama już nie raz je robiła, ale "na oko". Ja
Kuchnia domowa AniKolejny produkt z paczki przetestowany. Tym razem krem do karpatki. Jednak ja wykorzystałam go do przełożenia ciasteczek. Ciasteczka są kruche a w połączeniu z kremem bardzo
Ala piecze i gotujeDzieci uwielbiają Nutellę:) Dlatego aby umilić im czas Świąt przygotowuję takie ciasteczka- babeczki nadziewane kremem czekoladowym. Oczywiście, aby była większa frajda dzieci same je dekorują:) Babeczki
Z miłości do słodkościBakeo przygotowałam piernikowe placuszki , w sam raz na słodki, przedświąteczny posiłek :) Ale o tym za chwilkę :) Bakeo zmienia się dla Ciebie i dostosowuje do aktualnie panującego okresu, tudzież Świąt Bożego Narodzenia! Opakowanie zostaje pięknie przyozdobione, a widniejący na nim uroczy Mikołaj wywołuje uśmiech na twarzy za każdym razem, kiedy na niego spojrzysz :D Przez wszystkie części postów(...)piernika/przyprawy korzennej opakowanie bakalii "Mr President" Przygotowanie: 1. Mąkę, jajko, mleko, miód, proszek do pieczenia, przyprawę wymieszaj w misce. 2. Dodaj połowę opakowania bakalii. Orzechy rozdrobnij/posiekaj. Dodaj do ciasta. 3. Na mocno nagrzaną patelnię nakładaj po 1,5 łyże masy. Placki przewracaj na drugą stronę w momencie pojawienia się pęcherzyków. 3. Podawaj obsypane pozostałą częścią bakalii
Zdrowie na języku :PPrzepis podstawowy. Idealne do maczania w herbacie lub posmarowane kremem czekoladowym. Same też idealne. Testowane wśród wygłodniałego grona studenckiego... Zatwierdzone, przyklepane więc lądują na blogu. Niesamowicie
CzarnawisienkaDziś podzielę się z Wami jeszcze jednym słodkim przepisem, który możecie przygotować w ostatniej chwili – szybkie kokosanki z marmoladą. U nas w domu uwielbia się
Słodkie okruszkiJuż grudzień - czas na świąteczne przepisy! Na pierwszy ogień idą pełnoziarniste pierniczki - zdrowsza, duuużo zdrowsza wersja tradycyjnych bożonarodzeniowych słodkości :) Białą mąkę zastępujemy pełnoziarnistą, cukier - ksylitolem
Moje Kuchenne RewelacjeMacie swoje ulubione Wigilijne danie? Takie, którego nie odważacie się jeść przez cały rok, żeby nie zepsuć sobie tej tęsknoty za tym właśnie smakiem "całorocznym przejedzeniem
Kuchnia Pani WiosnyProste i pyszne, migdałowe ciasteczka w kształcie uroczych dachówek :) Przepis pochodzi z wydania specjalnego nr 6/2015 magazynu Moje Gotowanie. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 10-12
My Culinary ArtSą to ulubione ciasteczka wnuków jednej z naszych członkiń, piecze je bardzo często, a najstarsza wnuczka która odziedziczyła po babci zdolności kulinarne często pomaga jej
kgwjanczewoKto nie kocha katarzynek za ich smak, kształt, który jest niezmienny od lat, prostotę. Pierniczki zaraz po upieczeniu są twarde ale po kilku tygodniach miękną to
Basia w kuchniTakie pierniczki w kształcie witraży są świetną dekoracją świąteczną no i oczywiście są pyszne i aromatyczne. Możemy je również zawiesić na choince ale wtedy trzeba zrobić
Ala piecze i gotujeNa blogu mam już sporą kolekcje pierniczków, ale zawsze przed świętami kusi mnie żeby zrobić jeszcze jakieś nowe. Te z melasą i pieprzem są wyjątkowo aromatyczne
Apetyczna babeczkaNie kryję, że w zasadzie kocham czekoladę. Nie każdą bo nie cierpię tej najtańszej która z tą prawdziwą nie ma praktycznie nic wspólnego. Najbardziej uwielbiam tą
vaniliowoczekoladowaNie kryję, że w zasadzie kocham czekoladę. Nie każdą bo nie cierpię tej najtańszej która z tą prawdziwą nie ma praktycznie nic wspólnego. Najbardziej uwielbiam tą
vaniliowoczekoladowaWysyp przepisów na serniki, babki i mazurki, to oznaka zbliżających się Świąt Wielkanocnych. „ Historia sernika sięga czasów starożytnych począwszy od Greków, przez Rzymian. Za sprawą ekspansji
mojewypiekiinietylkoJakoś tak mam ,ze zawsze w okresie przedświątecznym nachodzi mnie ciasteczkowy szał. I wtedy t poza obowiązkowymi piernikami ,których to już cała micha czeka na
Malinowa Kawiarenka