Pierniczki idealne Sernik Tradycyjny Sernik z rosą Ciasto brzoskwiniowo - kokosowe
Biały fartuszekNa zachcianki duże, małe, ciut szalone, niebywałe Ciasto dla Was upieczone, do okruszka już zjedzone Przepis prędko podać muszę, może kogoś jeszcze skuszę? Prosto z
Kuchnia w czekoladzieJeśli przegapiliście czas na przygotowanie tradycyjnego, staropolskiego ciasta na pierniczki to nic straconego. Te są miękkie zaraz po przygotowaniu i takie zostają nawet na kilka tygodni
Pyry na GazPamiętacie jeszcze, że ponad miesiąc temu zagniotłam ciasto na piernik staropolski? W natłoku zajęć sama siebie w duchu za to przeklinałam, ale skoro już jest, to
Pożeraczka, czyli raz adobrzePulchne, aromatyczne pierniczki przygotowywane według przepisu staropolskiego. Ciasto dojrzewa w chłodzie przez kilka tygodni nabierając pięknego korzennego aromatu. Im dłużej leżakuje tym bardziej aromatyczne pierniczki ale
Pyry na GazWitam serdecznie Propozycja na kapuśniaczki z ciasta drożdżowego, przygotowanie farszu jak i ciasta nie jest trudne więc warto spróbować i upiec takie kapuśniaczki samemu w domu
Uwaga Babcia GotujeWitam serdecznie Propozycja na pyszne paszteciki z ciasta półkruchego z kapustą kiszoną i pieczarkami, paszteciki są bardzo smaczne i idealnie nadają się do podania z czerwonym
Uwaga Babcia GotujeWyśmienite ciasteczka z alkoholowym wnętrzem! Składniki na ciasto: 320g biszkoptów 240g cukru pudru 120g masła w temp. pokojowej 6 łyżek mleka 2 łyżki gorzkiego kakao Sposób
Kuchnia Pani WiosnyPiernik staropolski to inaczej mówiąc piernik dojrzewający. Ciasto przygotowujemy 6 tygodni przed pieczeniem, natomiast upiec i go złożyć trzeba tydzień wcześniej. Piernik ten jest bardzo słodki
Mama GotujePulchne, aromatyczne pierniczki przygotowywane według przepisu staropolskiego. Ciasto dojrzewa w chłodzie przez 2-3 tygodnie nabierając pięknego korzennego aromatu. Składniki 500g mąki tortowej 250ml miodu
Pyry na GazA raczej piernikowo-serowe, bo do ciasta dosypałam trochę przyprawy korzennej. W końcu miało być świątecznie :)Wyszło pyszne!Czytaj więcej »
bistro mamaPyszne paczuszki z ciasta francuskiego wypełnione szpinakiem. Paczuszki można zajadać same jako przekąskę lub podać jako danie z czerwonym barszczykiem np. podczas wigilijnej kolacji. składniki: 1
Monia miesza i gotujeJakiś czas temu przypominała Wam o nastawieniu ciasta na Piernik Staropolski . Dzisiaj chciałam Was zachęcić do upieczenia wspaniałego Keksu Bożonarodzeniowego. Przepis na ten keks
Sto kolorów kuchniCiasteczka księżyce są bardzo łatwe do zrobienia, ciasto oblewamy białym lukrem - wycinamy księżyce i możemy się rozsmakować w ich delikatnej słodyczy... Składniki na ciasto; 14 dag
Apetyczna babeczkaPierniczkowo i Świątecznie... Ciasto dojrzało i przyszła pora na pieczenie.... Wczorajszy bilans - pieczenie - 2 godziny
kolorowotorcikowo