Witam Kochani dziś przychodzę do Was z bardzo jesiennym ciastem, które niesamowicie mi smakuje. Na pewno będę je piekła na Boże Narodzenie :) Mowa o pysznym przekładańcu. Jest to orzechowiec składający się z 3 miodowych, mięciutkich spodów, które są przełożone masą grysikową. Ostatni spód pieczemy z orzechami włoskimi. Całość wygląda i smakuje obłędnie :) Cisto nie jest(...)słodkie, jest bardzo mięciutkie i rozpływa się w ustach. Gorąco polecam i zapraszam SKŁADNIKI: przepis na dużą blaszkę ok 25x33cm CIASTO NA MIODOWE SPODY -3 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -4 całe jajka -3/4 szklanki cukru -5 łyżek miodu -2 łyżeczki sody-płaskie -125 g margaryny lub masła (zimnego z lodówki) MASA GRYSIKOWA
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPodając czysty barszcz nie wiadomo co zrobić z mięsem. To moja propozycja na pyszny farsz. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojoną drobno cebulkę. Smażyć aż cebulka
Kuchnia Pokoleńkawki i herbatki w sam raz. Zapraszam! Także, przy okazji chciałbym życzyć Wam radosnych, pogodny, smacznych i co najważniejsze rodzinnie ciepłych Świąt Bożego Narodzenia! :) Tort makowy z kremem kajmakowym - przepis: Składniki: Biszkopt: Porcja ciasta na biszkopt (przepis Tu ) 1/2 szklanki maku 2 łyżki masła Krem kajmakowy: 600 ml śmietanki kremówki 30-36% 200 g masy kajmakowej
Kuchnia ŁukaszaPrzepis na ciasto 2,5 szklanki mąki tortowej 1 kostka margaryny 1 szklanka wiórków kokosowych, może być kolorowy kokos 7 łyżek cukru pudru 4 łyżki kakao
Moje WyrobyWszystkim znane jednakże troszeczkę zapomniane- ciasto w paski, czyli Zebra! A dziwne, bo ciasto jest naprawdę smaczne, miękkie i wilgotne, a do tego tak pięknie prezentuje
Kraina Miodem PłynącaWitam wszystkich cieplutko :) Uwielbiam piec ciasta drożdżowe. Wiele osób narzeka, że dużo pracy przy nich i nie zawsze się udają. Mam to szczęście, że uwielbiam
IzabelawkuchniTo idealny czas na nastawienie ciasta na piernik staropolski. Ciasto najlepiej aby właśnie dojrzewało przez 6-5 tygodni. W tej części zajmiemy się tylko przygotowaniem ciasta
Gotowanie...to proste !Macie ochotę na choinki z ciasta francuskiego? To świąteczna przekąska, którą możecie zaserwować swoim gościom. Moim zdaniem to jedna z prostszych przystawek, który spełnia funkcję dekoracji
Podróż w kulinariaIle domów, tyle sposób przygotowania ciasta na pierogi. U mnie w domu ciasto na pierogi zawsze robiło się z dodatkiem jajka, dlatego dzielę się z Wami
Kuchnia BazyliiUwielbiam wszystko, co słodkie.. ciasta, ciasteczka, desery. Bez nich świat nie miałby sensu! Jednak, zamiast opychać się niezdrowymi słodyczami ze sklepu, czy ciastami z cukierni
Be Fit Be StrongSernik według przepisu mojej mamy. Ciasto, którego zawsze gości na naszym stole w czasie świąt, imienin i innych przyjęć okolicznościowych. Zawsze
KuchniaWeDwoje.plPasztet, który wyglądem przypomina atrakcyjne ciasto :) bardzo pyszna i efektowna propozycja na świąteczny lub sylwestrowy stół. Ale możemy nią zaskoczyć gości o każdej porze roku
Kolorowy PrzepisownikMało na blogu ciast, ciasteczek i deserowych przepisów. Ale ten piernikowy rum i zrobiony na nim kremowy likier świetnie sprawdzą się w roli deseru dla dorosłych
Karo in the KitchenSernik gotowany na cieście miodowym to połączenie miodownika oraz nietypowego sernika, przygotowywanego z gotowanej masy serowej. Na blogu znajdziecie już przepisy na miodownik z orzechami oraz
Smakołyki BerenikiA gdy goście ciasto zjedzą, a Ty nie masz już czym poczęstować gości ten szybki przepis pomoże Ci nie wpaść
AZgotuj!