FIONA” to czerwona wersja wypieku o wdzięcznej nazwie „SHREK” 😊 Typowy przekładaniec, który składa się z biszkoptowego spodu, budyniu przygotowanego na soku owocowym, ubitej śmietany, delicji i wierzchu z galaretki. Ciasto „FIONA” jest nieco czasochłonne w przygotowaniu, ale jego smak wszystko Wam wynagrodzi, ponieważ jest lekkie i bardzo smaczne. Zachęcam do pieczenia. Składniki na formę do pieczenia o wymiarach(...)biszkopt 3 jajka 1/2 szklanki zwykłego cukru (120 g) 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej (80 g) 1/4 kostki masła (50 g) masa budyniowa 1 l soku typu Kubuś/Vitaminka, np. malinowego 2 budynie o smaku śmietankowym (bez cukru, 40 g x 2 opak.) 1 galaretka, np. o smaku malinowym ewentualnie odrobina różowego lub czerwonego barwnika spożywczego masa śmietanowa 2 małe
Ugotowaćtylko ułudą i marzeniem. Właśnie w ten sposób pracują cukiernie, które działają w środowisku online. Prawda, że brzmi cudownie? Jakie torty wybrać? Cukiernia z dostawą do domu oferuje szereg ciast, tortów i ciasteczek, które mogą uzupełnić organizowane przyjęcie. Ogrom tych możliwości może przytłoczyć, dlatego też przygotowaliśmy kilka podpowiedzi, dzięki którym znajdziesz dla siebie propozycję idealną. Torty urodzinowe. A więc słodkie(...)kolorowy lukier i ogrom czekolady. Na tortach często nadrukowywane są także podobizny popularnych bohaterów bajek, gier komputerowych i filmów animowanych. Nadal najpopularniejsze są postacie z Psiego Patrolu, Fortnite’a, Kubusia Puchatka czy Aut. Torty personalizowane. Desery, które tworzy się na specjalne zamówienie – tj. poprzez nadruk własnej grafiki i zdjęcia z np. podobizną jubilata. Torty dla firm. Minimalistyczne, klasyczne
Słodkie okruszkiwehikuł czasu w dziecięce lata. Dla mnie taką potrawą jest makaron z truskawkami i twarogiem. Kiedy tylko czuje ten smak, do razu staję się małym Kubusiem w krótkich spodenkach, biegającym po Żoliborskiej IV kolonii Połączenie idealne Co sprawia, że to danie wzbudza w tak wielu tak wielki(...)smakowe połączenie idealne. Kremowy twaróg ( tutaj polecam ten idealny ) z aromatem wanilii oraz lekko kwaskowe truskawki. W sezonie nie może ich zabraknąć, więc kombinujemy: ciasta , naleśniki, kompot, z bitą śmietaną ale koniec końców i tak robię makaron z truskawkami i twarogiem. Jeżeli chodzi o makaron to pełna
kuron.com.plręcznie). Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy 24 cm x 40 cm i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C na 30-35minut. Upieczony biszkopt studzimy Syrop do nasączenia biszkoptu: 1/2 szklanki przegotowanej wody, sok z jednej cytryny, 2 łyżeczkami cukru. Masa zielona: 900 ml soku zielonego (np.: Pysio, Kubuś), 3 budynie
Delicious Titbitsespresso: TUTAJ Jest to jedna z tych kaw, która sprawia, że zwykłe chwile – stają się niezwykłe. Chce się rzec : „Chwilo trwaj „ Kocham takie dni! *** PRZEPISY: KAWA KUBUSIA PUCHATKA SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) * gorąca, zaparzona, palona kawa Tchibo Exclusive – 125 ml * gorące mleko skondensowane – 50 ml * przyprawa do szarlotki * cynamon * cukier brązowy / miód * bita śmietana * chips jabłkowy(...)przyprawy do szarlotki i łyżeczkę brązowego cukru. Zalewamy gorącą kawą i dopełniamy mlekiem skondensowanym. Dekorujemy bitą śmietaną , cynamonem, cukrem oraz odrobiną miodu. Do tego chips jabłkowy i gotowe! *** CIASTO JOGURTOWE Z ŻURAWINĄ: SKŁADNIKI: * gęsty jogurt naturalny – 250 g * stopione masło – 120 g * jajko – 3 szt * skórka pomarańczowa – 1 łyżeczka * mąka pszenna – 450 g * cukier
Ostra na Słodkokońcu przyszła, wyczekiwana, wytęskniona przez wszystkich - Wiosna. A skoro tak to należy ją pięknie powitać na przykład ciastem w jej radosnych zielonych barwach. Ja proponuję dość popularne ciasto Shrek - robiłam je już kilkukrotnie jednak nigdy nie doczekało się zdjęć. W końcu je sfotografowałam, choć tym razem nie wyszło tak piękne jakbym chciała, ot taka mała złośliwość. Ale za to imprezie(...)pieczenia. Całość przekładamy do blaszki (23x33 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok 35 minut w 170 st. C. Warstwa zielona: 1 litr zielonego soku przecierowego (Kubuś, Pysio, lub dowolny inny) 3 budynie śmietankowe 2 opakowania delicji Odlewamy 1 szklankę soku i rozprowadzamy w niej proszek budyniowy. Pozostały zagotowujemy, a na wrzący wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i zagotowujemy
Cynamonowe szczęściesię, że ten typ wypieku może być wyłącznie słodki i nic ponadto - żadnego głębszego, sensowniejszego smaku. Była to ogromna pomyłka! Ciasto jest pyszne! Ponadto naprawdę efektownie się prezentuje :) CIASTO Z MUSEM Z SOKU OWOCOWEGO I ŚMIETANKOWĄ PIANKĄ Składniki na biszkopt: - 4 jajka - 50 gram mąki - 50 gram cukru - 12 gram budyniu w proszku bez cukru (lub mąki ziemniaczanej) - 1 łyżeczka(...)stopni, przez około 25-30 minut. Zostawiamy do ostygnięcia. Nasączamy sokiem lub alkoholem o dowolnym smaku. Składniki na mus z soku owocowego: - 900 mililitrów dowolnego soku przecierowego (typu Kubuś) - u mnie zielony - 3 opakowania budyniu śmietankowego - duże opakowanie delicji Przygotowanie musu z soku owocowego: 250 mililitrów soku mieszamy z 3 budyniami. Pozostały sok gotujemy i wlewamy do niego mieszankę sokowo
Życie zamknięte w smakudrożdżówek przekonałam się dopiero na studiach- bułka z kruszonką i „Kubuś” stały się obowiązkowym zestawem podczas piątkowych lub sobotnich powrotów do domu. Korzystając z dnia wolnego postanowiłam upiec je samodzielnie. Wykorzystałam to co miałam akurat w domu- budyń i śliwki z kompotu- nie uśmiechało mi się mielenie sera na osiem małych drożdżówek.. Zawsze(...)korzystam z nowego przepisu z wykorzystaniem drożdży- czasem robi mi się dość twarda i chrupiąca skórka- o ile w bułkach pszennych czy rogalikach ona nie przeszkadza, to w cieście z owocami lub drożdżówkach nie jest zbyt mile widziana. Tym razem jednak bez tego się obeszło- bułeczki są mięciutkie i puszyste, może za sprawą śmietany, sama nie wiem. Ciasto mimo tego
Wrzosowa PolanaTradycyjne tiramisu składa się z biszkoptów nasączonych kawą i alkoholem. Dodatkowo do kremu dodaje się surowe jajka. Nic więc dziwnego, że jest deserem podawanym wyłącznie dorosłym
Tradycyjna KuchniaNiedziela bez ciasta? Na pewno nie.. dziś zachęcam do wypróbowania bardzo znanego w internecie ciasta "Shrek". Naprawdę warto :) Ciasto Shrek Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style(...)theme-font:minor-latin;} Składniki: Na biszkopt: 3 jajka 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Kubusiowa: 900 ml soku Kubuś( zielony) 2 budynie waniliowe/śmietankowe Masa śmietanowa 250 ml śmietanki 30-36% 1 galaretka agrestowa Dodatkowo 2 opakowania delicji Polewa czekoladowa(domowa/kupna) Sposób wykonania: Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek
Smaki NataliiSkoro dziś są moje imieninki więc i ciasto niech będzie inne a zarazem pyszne;) Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju szczypta soli Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukier wymieszany z cukrem waniliowym, gdy piana będzie(...)dodać obydwie mąki przesiane przez sito i wymieszane z proszkiem do pieczenia. Piec w 170-180* około 20 min. Na ostudzony biszkopt wylewamy mase 1. Masa1: duży zielony kubuś lub pysio 3 budynie waniliowe lub śmietankowe (dla mnie nie ma żadnej różnicy) Odlewamy 1,5 szklanki soku i mieszamy w nim budyń. Resztę soku zagotowujemy i wlewamy wczesniej przygotowany
Moje Słodkie PiekiełkoDziś znów czuć wiosnę i mam nadzieję, że już tak zostanie. Grill już przygotowany na letnie piknikowanie. A ja ciągle mam ochotę na coś słodkiego, jednak
sierotka maRysia w kuchninastępnie rozetrzeć palcami na kruszonkę. Dodać żółtka, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą. Schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm, podsypując mąką. Wykrawać kółka i serduszka, lub inne kształty. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy. Piec w 180 st. C. przez(...)dżemu, układać marcepan, delikatnie dociskając. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego! Za pasem weekend, u mnie, niestety, pracujący. A w perspektywie trzy torty na chrzciny, z czego dwa z Kubusiem Puchatkiem. Oj, będzie się działo
Pożeraczka, czyli raz adobrze