U mnie, jak widać, Święta pełną parą ;) Przepis na te cynamonowe cudeńka znalazłam na stronie Pannakota i wzbogaciłam o szczyptę imbiru. Wyszły pyszne i chrupkie, nie
My Culinary ArtOd moich urodzin minęło trochę czasu. Jednak dopiero niedawno wróciłam na dobre do blogosfery i dopracowałam tego posta. Robienie tarty było przewidziane jako jeden element przyjęcia
Moje Pyszne Siódme NieboTydzień spokoju przełożył się na nowe kuchenne pomysły. Układając rzeczy w szafkach znalazłam kilka zapomnianych zapasów. Od razu postanowiłam je wykorzystać. Przy okazji wypróbowałam dżemy mojej
ciastkarnia na kruchym spodzieChristopher potatoes. Specjał, dlatego ,że ziemniaczki są delikatne, ziołowe ,ze śmietanką i w kołderce. Właśnie ta kołderka z kruchego ,chrupiącego ciasta ,dla niektórych jest ważniejsza niż środek. Składniki. 1 kg ziemniaków 1 pęczek świeżych ziół sól pieprz gałka muszkatołowa 50g masła 100 ml śmietana kremówka 36% Ciasto. 30 dag mąki 15 dag masła 1 jajo 1 żółtko sól szczypta
Kulinarny karnet ChristopheraWzięło mnie właśnie na coś słodkiego, a w szafie tylko mąka i cukier, lodówka w zasadzie pusta, poza przekładanym z kąta w kąt rabarbarem, kupionym w
Moje Pyszne Siódme NieboMoja Ciocia ostatnio na serio wkręciła się w mojego bloga, a raczej w wyczekiwanie na efekty moich kuchennych eksperymentów. Co jakiś czas podrzuca mi temat do
Moje Pyszne Siódme NieboPora weekendu to czas, w którym przychodzi ochota na bardziej wymyślne dania, jak również na posiłki złożone z większej ilości dań. I tak właśnie było w
Moje Pyszne Siódme NieboWitam po przerwie. Miał być tydzień a niestety wyszła trochę dłuższa moja nieobecność. Inne kwestie ostatnio dosyć mocno pochłonęły mój czas i musiałam sobie odpuścić mojego
ciastkarnia na kruchym spodzieStała piękna i dumna, tak soczyście pomarańczowa, aż przykuwała wzrok. Uśmiechnęła się i szepnęła: "Weź mnie". Nie mogłam się oprzeć i zaprowadziłam ją do domu, aby
W kuchni Karmel-itkiapple pie czyli amerykańskiej szarlotki jeszcze nie. Poszukałam w necie odpowiedniego przepisu i zrobiłam na weekend i muszę Wam powiedzieć, że lepszej szarlotki w życiu nie jadłam. Ciasto jest kruche, maślane, delikatne, a do tego pyszne, kwaskowate nadzienie. Mega wypas, a z odrobiną lodów to byłaby to pełna rozpusta. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikW moim domu wszyscy uwielbiamy szarlotki. Piekę z rożnych przepisów, ale ta, niezmiennie od wielu lat pozostaje tą number one ! Jest o tyle wdzięczna, że można
Kulinarne przygody GatitySchyłek lata to czas szarlotek. Przepis na tę szarlotkę pojawił się już wcześniej na blogu, ale tak jak pisałam to nasza ulubiona szarlotka
Kulinarne przygody Gatity