Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Wiem, że Dzień Matki już minął, ale mimo wcześniejszych chęci, nie mogłam dodać tego przepisu wcześniej, bo sama robiłam torcik dopiero w środę po południu. Ale
Anioszek w kuchniRecenzji orzechowych past było już u nas całkiem sporo (kliknij sobie w etykietę „ masło orzechowe ”). Tym razem mamy coś dla osób, które uwielbiają orzechy ale nie
Candy PandasOdchodząc nieco od słodyczy stwierdziłyśmy, że warto podzielić się z Wami produktem, którego poznałyśmy już bardzo dawno temu. Nie jesteśmy systematyczne w pieczeniu chleba, ponieważ nie
Candy PandasWbrew skojarzeniom, ten typ sernika wymyślono w naszym kraju – Polsce. Dlaczego „wiedeński” gdyż deser przypomina przysmak Topfenkuchen. Krakowski – to najbardziej znana z polskich odmian deseru. Wyróżnia go kruche ciasto, bakalie, tłusty twaróg i charakterystyczna kratka, jako element ozdoby. Trudno w naszym kraju znaleźć kogoś, kto go nie jadł. Sernik na zimno – najczęściej spotykany we wschodniej części Polski(...)widziane są rodzynki (mogą być wcześniej namoczone w rumie), pokrojona kandyzowana skórka z pomarańczy, posiekane orzechy włoskie lub migdały. Bardzo dobrze sprawdza się dodanie do sernika chałwy lub wiórków kokosowych wcześniej ugotowanych w mleku (200 ml mleka zagotować, dodać wiórki kokosowe i gotować na małym ogniu ok. 2 minut. Odstawić do wystudzenia). Sztuka pieczenia: Temperatura pieczenia – sernik pieczemy w temperaturze
Ciastka - domowe słodkościniewielką ilość wody z moczenia daktyli. Z masy formujemy kulę, schładzamy ją w lodówce 15 minut i po tym czasie formujemy kuleczki. Każdą można obtoczyć np. w kakao, wiórkach kokosowych lub sezamie. Gotowe kuleczki mocy schładzamy w lodówce. Domowe lody pistacjowe – prosty przepis Domowe lody pistacjowe, to deser idealny dla wielbicieli tych popularnych zielonych bakalii. Mój mąż je uwielbia(...)dodatkami. Owsiane ciasteczka z żurawiną Proste, pyszne, owsiane ciasteczka z dodatkiem lekko kwaskowatej żurawiny, to idealna propozycja na prosty deser. Tu nie trzeba ani miksera, nie trzeba też chłodzić ciasta. Mieszamy składniki i … pieczemy. Prosto i smacznie. Składniki: (na około 14-15 sztuk) 1,5 szklanki płatów owsianych 100 g masła 3,5 łyżki cukru 2 jajka 1 łyżeczka
Słodkie okruszkiszklanki oleju. Przygotowanie: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Wszystkie pozostałe składniki zmiksować na gładką masę. Na końcu dodać pianę z białek. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Piec ok 3 min na złoto-brązowy kolor. Podawać z bitą śmietaną, dżemem lub innymi ulubionymi dodatkami. Przepis II GOFRY ŚMIETANKOWE (ok 8 sztuk) Składniki: 200 g miękkiego masła(...)cukrem, jajkami i śmietaną. Pod koniec ubijania dodać olejek rumowy. Ponownie ubić. Następnie dodać mąkę i płatki owsiane.Rozgrzać gofrownicę.Piec ok. 3 min na złotobrązowy kolor. Przepis VII KOKOSOWE GOFRY Składniki: 40 g wiórków kokosowych, 150 g miękkiego masła, 180 g cukru, 3 jajka, 250 g mąki, 5 g proszku do pieczenia, 150 ml mleka, skórka cytrynowa. Przygotowanie: Masło
kulinarnajamka.blogspot.comNa wstępie dziękujemy za wyrozumiałość i trzymane kciuki w tym trudnym dla nas czasie. Od dziś będziemy nadrabiać zaległości u Was więc cierpliwie na nas poczekajcie
Candy PandasZawsze powtarzamy, że energetycznych batonów nigdy za wiele. Dlatego kiedy dostałyśmy propozycję wypróbowania bombusowych przekąsek już nie mogłyśmy się ich doczekać! Co więcej, firma postanowiła wysłać
Candy PandasOd kilku tygodni mam przyjemność testować patelnię firmy Woll. Wg mnie patelnia to jedno z ważniejszych jeśli nie najważniejszych naczyń kuchennych. Na patelni możecie przygotować niezliczoną
To co lubię - gotuję i polecampłatków owsianych z dodatkiem masła orzechowego . Prosto, smacznie i szybko. Owsiany baton z migdałami i daktylami to samo zdrowie! Suszone daktyle to wspaniała, słodka przekąska oraz idealny dodatek do ciast. Jednak owoce te posiadają wiele właściwości leczniczych, więc można je śmiało nazwać naturalnym lekiem. Daktyle posiadają w swoim składzie cukry proste, dlatego są cenione przez sportowców i osób prowadzące aktywny(...)błonnika. Składniki jakie będą nam potrzebne: Baza: – 1 szklanka migdałów – 2 szklanki płatków owsianych – 2 łyżki syropu klonowego – 3 łyżki wody – 1 łyżka oleju kokosowego (płynny) – duża szczypta soli – 2 łyżki masła orzechowego Karmel: – 12 daktyli bez pestek – 1 łyżeczka esencji z wanilii – 4 łyżki mleka owsianego – ½ szklanki masła
Zdrowy Styl Joannyniej zupę. Nic się nie marnuje i nic się nie rozlewa. Jeśli chcecie trochę eksperymentować, możecie dorzucić ostrą paryczkę do zupy a smak dodatkowo wzbogacić 2-3 łyżkami mleka kokosowego. To co, gotujemy zupę? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/12\/zupa.jpg","recipeIngredient":["300 g mro\u017conej dyni\r","szklanka czerwonej soczewicy\r","\u015brednia cebula(...)jeszcze 10 min. Doprawiamy do smaku. Jeśli chcemy blendujemy zupę. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/sycaca-zupa-z-soczewica-i-dynia/ MieszamWGarnku Artykuł Sycąca zupa z soczewicą i dynią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuDlaczego wiejskie?-zapytacie. Ach, bo podczas ich pieczenia po całym domu rozchodzi się upojny zapach, który przywodzi na myśl małą, wiejską chatkę na uboczu
Gotowanie to kochaniewprowadzić w błąd i przy gwałtownym podejściu do tematu, możemy spierniczyć nasze pierniki. Lepiej więc dać naszemu wyrobowi chwilę (z 2-3 godzinki minimum), aż zamieni się w ciasto idealne. Bez naszego udziału mu się to uda! :)Gdy już będzie przypominało plastyczną masę, należy je wyrobić (unikając podjadania jak tylko się da) i odłożyć pod nieszczelnym przykryciem w chłodnawym miejscu(...)się do podłoża, ale... jak się robi pierniki to czas trzeba mieć i koniec kropka :) /Jeśli nie zastygnie to... posypać można cukrem pudem lub dowolnymi dodatkami od wiórek kokosowych, po migdałowe płatki.PIERNIKI! Wyszły wspaniale! Są kruchutkie a zarazem delikatnie wilgotne w samym cieniutkim środeczku. Szczerze mówiąc te bezglutenowe smakują nam o niebo bardziej niż jakiekolwiek "normalne" jakie
Wypisz Wymaluj