O to tort! Tort jakich mało, pyszny, wyjątkowy o smaku Pinacolady! Wyjątkowa okazja to i tort musiał być wyjątkowy, taki smakołyk dla ukochanego na urodziny ;-). Puszysty
SMYKWKUCHNIDo zrobienia tych ciasteczek zabierałam się bardzo długo, sama nie wiem dlaczego, bo robi się je bardzo szybko. Pyszne ciasteczka, które w ekspresowym tempie zjedliśmy
IMPRESJA SMAKUCiasteczka już jakiś czas temu zawitały na blogu, jednakże tym razem dodałam żurawinę i owoce Goji. Składniki: -500g płatków owsianych -120g oleju kokosowego -2
Smaczne Zdroweśmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru + kwaśny domowy dżem (ja dałam porzeczkowy), 24 sztuki ciasteczek Oreo (więcej, jeśli zamierzacie podjadać ;), 50 g gorzkiej czekolady na polewę, 1 łyżeczka oleju kokosowego – dzięki niemu polewa ma dobrą konsystencję i łatwiej zastyga. Jak zrobić Tort Oreo? Biszkopt dobrze jest upiec sobie poprzedniego dnia wieczorem, żeby miał dużo czasu na przestygnięcie. Przygotowujemy(...)krótko miksujemy. Jak poskładać tort Oreo? Kładziemy pierwszy ze spodów na paterze lub talerzu. Smarujemy dżemem. Mój był na tyle rzadki, że nie potrzebowałam dodawać już dodatkowo ponczu do ciasta. Jeśli jednak macie bardzo gęsty dżem, można dodać do niego wcześniej nieco owocowego soku lub soku z cytryny. Na warstwę dżemu nakładamy krem Oreo. Krem Oreo ma starczyć na przełożenie
Ciastkozercytylko dodatek do mięska. To fajne, samodzielne danie! A jaglana jest na tyle wdzięczna, że można ją jeść i w sałatkach i jako dodatek i w kotletach i w ciastach Postawiłam tym razem na słodki smak. A niech mąż ma trochę słodyczy, bo czeka go ciężki tydzień. A kaszę mąż lubi. Zatem kasza jaglana z owocami. Zwykle dodaję do niej(...)kokosowego oraz soli i gotujemy. Jeśli trzeba, dolewamy wody/mleka. W trakcie gotowania, jak woda nam się zredukuje do połowy, wrzucamy twardsze owoce - jabłka, śliwki, brzoskwinie, gruszki itp. Owoce miękkie, dodajemy na koniec. Podajemy posypane cynamonem i czekoladą, opcjonalnie dosładzamy miodem. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-kasza/kasza-jaglana-na-slodko-z-owocami/ MieszamWGarnku Artykuł Kasza jaglana na słodko, z owocami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta
Mieszam w GarnkuBabka wielkanocna to jedno z tych ciast, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Tradycyjnie powinna być upieczona samodzielnie a nie kupiona w sklepie, na znak umiejętności i perfekcyjności. Jeśli zatem przymierzasz się do upieczenia pysznej babki wielkanocnej, to ten wpis jest dla Ciebie! Poniżej zebrałam najciekawsze przepisy na babki wielkanocne , które nie tylko pięknie wyglądają ale i świetnie smakują(...)siebie przepis i upiecz pyszne ciasto z miłością! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Babka gotowana przepis na: Słodki Sentyment 2. Pyszna babka cytrynowa przepis na: Smaki Katriny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Babka na oleju przepis na: Andzia Pichci 4. Babka marchewkowa przepis na: Cynamonowe Szczęście 5. Babka marmurkowa przepis na: Kulinarne Przygody 6. Babka kukurydziano-kokosowa przepis na: Aktywne Żywienie
BabskiePorady.pl - PrzepisyPrzepis na placki marchewkowe Lubisz ciasto marchewkowe? Ja bardzo! W związku z tym, że na śniadanie nie wypada zajadać się ciastem, postanowiłem zrobić placki marchewkowe, inspirowane tym cudem. Przepis na marchewkowe placuszki jest bardzo prosty, a efekt końcowy powala. Nie spodziewałem się, że kiedykolwiek będę zajadał się marchewką na śniadanie 😅 Z czym podawać placki marchewkowe? U mnie był to wegański(...)krem a’la mascarpone . Prosty, własnej roboty, troszkę rozrzedzony mleczkiem kokosowym. Na prawdę warto go zrobić, bo można po plackach, przygotować wegańskie tiramisu piernikowe , które ostatnio dodawałem na bloga. A co z orzechami i rodzynkami? U mnie rodzynki wylądowały w środku masy, ponieważ je lubię. Ty nie? To ich nie dodawaj, nic się nie stanie. Orzechy włoskie natomiast
Blendmankokosowego 75 g cukru kokosowego 250 g mąki pszennej Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Do rondelka przełóż masło, miód oraz mleko, całość podgrzewaj aż do rozpuszczenia się składników. Odstaw do przestygnięcia. W misce wymieszaj mąkę z cukrem oraz sodą oczyszczoną. Do suchych składników dodaj składniki mokre, całość wymieszaj dokładnie. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne
365 dni dookoła kuchniKokosowa granita, czyli domowe lody kokosowe Granita z mleka kokosowego to cudowna alternatywa dla tradycyjnych lodów. Z dodatkiem odrobimy soku z cytryny lub limonki, podana z
Korniszonki/olej do smażenia (u mnie kokosowy Woj-Len) Kukurydzę należy odsączyć z zalewy i umieścić w misce. Dodać cebulę, mąkę, proszek do pieczenia oraz jajko, a następnie całość zblendować na jednolitą konsystencję. Powstałą masę doprawić do smaku solą z pieprzem. Na patelni rozgrzać masło lub olej i za pomocą łyżki stołowej - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka na 1 placek
Di gotujecukru 20 gramów wiórków kokosowych 25 gramów otrębów 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli Wykonanie: Masło i cukier utrzyj na gładką masę. Dodaj do niej jajko i dalej ucieraj, aż składniki pięknie się połączą. Do masy wsyp następnie pozostałe składniki, zmiksuj całość. Jeśli Twój mikser nie radzi sobie z gęstym ciastem, radzę masę wymieszać ręcznie
Garniec Magaliemleka 2 łyżki oleju kokosowego 2 jaja 2 łyżeczki cukru waniliowego 50g mąki pszennej 50g mąki żytniej 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli Mleko, cukier, żółtka, olej i ricottę mieszamy na gładką, jednolitą masę. Stopniowo dosypujemy mąkę i sodę. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię nakładamy ciasto, smażymy do uzyskania złotego koloru
Słodki Zakątekbananowy to w zasadzie ciasto bananowe, którego spieczona "skórka" przypomina chlebek. Słodkości nigdy nie za wiele, a że przygotowuje się go dość szybko - wypróbować trzeba było. Smacznego! Składniki: 3 dojrzałe banany 75 g rozpuszczonego masła 3/4 szkl. cukru 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1,5 szkl. mąki pszennej 4 łyżki wiórek kokosowych garść migdałów Wykonanie: Mąkę
psgotujemyodstawiamy do wystudzenia. CAŁOŚĆ: Ciasto ptysiowe kroimy na 2 części, do środka wyciskamy krem kawowy, przykrywamy kremem waniliowym i układamy owoce – u mnie są to czerwone i zielone winogrona oraz kiwi. Posypujemy pistacjami, cukrem pudrem i płatkami migdałów. Zajadamy! Najlepszym dodatkiem do tego ciacha będzie pyszna kawa Inka z magnezem robiona na gorącym mleku kokosowym i podana w dużej
Ostra na Słodkołyżeczki pieprzu cayenne, olej kokosowy do smażenia. Wykonanie: Kaszę jaglaną, gryczaną i quinoa moczymy przez noc. Rano odcedzamy, przepłukujemy obficie wodą. Umieszczamy w kielichu blendera i zalewamy wodą na wysokość 1 cm ponad poziom kasz i quinoa. Dodajemy sól, pieprz i blendujemy na gładką masę naleśnikową. Patelnię rozgrzewamy na maxa, do czerwoności :-). Wylewamy porcję ciasta na rozgrzaną patelnię i smażymy
Jeść, by żyć w zdrowiu