ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:654/932)

Tort Oreo 164

śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru + kwaśny domowy dżem (ja dałam porzeczkowy), 24 sztuki ciasteczek Oreo (więcej, jeśli zamierzacie podjadać ;), 50 g gorzkiej czekolady na polewę, 1 łyżeczka oleju kokosowego – dzięki niemu polewa ma dobrą konsystencję i łatwiej zastyga. Jak zrobić Tort Oreo? Biszkopt dobrze jest upiec sobie poprzedniego dnia wieczorem, żeby miał dużo czasu na przestygnięcie. Przygotowujemy(...)krótko miksujemy. Jak poskładać tort Oreo? Kładziemy pierwszy ze spodów na paterze lub talerzu. Smarujemy dżemem. Mój był na tyle rzadki, że nie potrzebowałam dodawać już dodatkowo ponczu do ciasta. Jeśli jednak macie bardzo gęsty dżem, można dodać do niego wcześniej nieco owocowego soku lub soku z cytryny. Na warstwę dżemu nakładamy krem Oreo. Krem Oreo ma starczyć na przełożenie

Ciastkozercy
Kasza jaglana na słodko, z owocami 167

tylko dodatek do mięska. To fajne, samodzielne danie! A jaglana jest na tyle wdzięczna, że można ją jeść i w sałatkach i jako dodatek i w kotletach i w ciastach Postawiłam tym razem na słodki smak. A niech mąż ma trochę słodyczy, bo czeka go ciężki tydzień. A kaszę mąż lubi. Zatem kasza jaglana z owocami. Zwykle dodaję do niej(...)kokosowego oraz soli i gotujemy. Jeśli trzeba, dolewamy wody/mleka. W trakcie gotowania, jak woda nam się zredukuje do połowy, wrzucamy twardsze owoce - jabłka, śliwki, brzoskwinie, gruszki itp. Owoce miękkie, dodajemy na koniec. Podajemy posypane cynamonem i czekoladą, opcjonalnie dosładzamy miodem. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-kasza/kasza-jaglana-na-slodko-z-owocami/ MieszamWGarnku Artykuł Kasza jaglana na słodko, z owocami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta

Mieszam w Garnku
Sprawdzone przepisy na babki wielkanocne 80

Babka wielkanocna to jedno z tych ciast, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Tradycyjnie powinna być upieczona samodzielnie a nie kupiona w sklepie, na znak umiejętności i perfekcyjności. Jeśli zatem przymierzasz się do upieczenia pysznej babki wielkanocnej, to ten wpis jest dla Ciebie! Poniżej zebrałam najciekawsze przepisy na babki wielkanocne , które nie tylko pięknie wyglądają ale i świetnie smakują(...)siebie przepis i upiecz pyszne ciasto z miłością! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Babka gotowana przepis na: Słodki Sentyment 2. Pyszna babka cytrynowa przepis na: Smaki Katriny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Babka na oleju przepis na: Andzia Pichci 4. Babka marchewkowa przepis na: Cynamonowe Szczęście 5. Babka marmurkowa przepis na: Kulinarne Przygody 6. Babka kukurydziano-kokosowa przepis na: Aktywne Żywienie

BabskiePorady.pl - Przepisy
Marchewkowe placuszki 90

Przepis na placki marchewkowe Lubisz ciasto marchewkowe? Ja bardzo! W związku z tym, że na śniadanie nie wypada zajadać się ciastem, postanowiłem zrobić placki marchewkowe, inspirowane tym cudem. Przepis na marchewkowe placuszki jest bardzo prosty, a efekt końcowy powala. Nie spodziewałem się, że kiedykolwiek będę zajadał się marchewką na śniadanie 😅 Z czym podawać placki marchewkowe? U mnie był to wegański(...)krem a’la mascarpone . Prosty, własnej roboty, troszkę rozrzedzony mleczkiem kokosowym. Na prawdę warto go zrobić, bo można po plackach, przygotować wegańskie tiramisu piernikowe , które ostatnio dodawałem na bloga. A co z orzechami i rodzynkami? U mnie rodzynki wylądowały w środku masy, ponieważ je lubię. Ty nie? To ich nie dodawaj, nic się nie stanie. Orzechy włoskie natomiast

Blendman
Ciasteczka miodowe 172

kokosowego 75 g cukru kokosowego 250 g mąki pszennej Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Do rondelka przełóż masło, miód oraz mleko, całość podgrzewaj aż do rozpuszczenia się składników. Odstaw do przestygnięcia. W misce wymieszaj mąkę z cukrem oraz sodą oczyszczoną. Do suchych składników dodaj składniki mokre, całość wymieszaj dokładnie. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne

365 dni dookoła kuchni
Kokosowa granita. Azjatycki deser idealny nie tylko dla wegetarian 134

Kokosowa granita, czyli domowe lody kokosowe Granita z mleka kokosowego to cudowna alternatywa dla tradycyjnych lodów. Z dodatkiem odrobimy soku z cytryny lub limonki, podana z

Korniszonki
Placki z kukurydzy konserwowej na słono 142

/olej do smażenia (u mnie kokosowy Woj-Len) Kukurydzę należy odsączyć z zalewy i umieścić w misce. Dodać cebulę, mąkę, proszek do pieczenia oraz jajko, a następnie całość zblendować na jednolitą konsystencję. Powstałą masę doprawić do smaku solą z pieprzem. Na patelni rozgrzać masło lub olej i za pomocą łyżki stołowej - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka na 1 placek

Di gotuje
Razowe ciasteczka 206

cukru 20 gramów wiórków kokosowych 25 gramów otrębów 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli Wykonanie: Masło i cukier utrzyj na gładką masę. Dodaj do niej jajko i dalej ucieraj, aż składniki pięknie się połączą. Do masy wsyp następnie pozostałe składniki, zmiksuj całość. Jeśli Twój mikser nie radzi sobie z gęstym ciastem, radzę masę wymieszać ręcznie

Garniec Magalie
PSZENNO -ŻYTNIE PLACUSZKI Z RICOTTĄ 131

mleka 2 łyżki oleju kokosowego 2 jaja 2 łyżeczki cukru waniliowego 50g mąki pszennej 50g mąki żytniej 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli Mleko, cukier, żółtka, olej i ricottę mieszamy na gładką, jednolitą masę. Stopniowo dosypujemy mąkę i sodę. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię nakładamy ciasto, smażymy do uzyskania złotego koloru

Słodki Zakątek
Chlebek bananowy 176

bananowy to w zasadzie ciasto bananowe, którego spieczona "skórka" przypomina chlebek. Słodkości nigdy nie za wiele, a że przygotowuje się go dość szybko - wypróbować trzeba było. Smacznego! Składniki: 3 dojrzałe banany 75 g rozpuszczonego masła 3/4 szkl. cukru 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1,5 szkl. mąki pszennej 4 łyżki wiórek kokosowych garść migdałów Wykonanie: Mąkę

psgotujemy
WIENIEC PTYSIOWY Z KREMEM WANILIOWYM, INKĄ I OWOCAMI 223

odstawiamy do wystudzenia. CAŁOŚĆ: Ciasto ptysiowe kroimy na 2 części, do środka wyciskamy krem kawowy, przykrywamy kremem waniliowym i układamy owoce – u mnie są to czerwone i zielone winogrona oraz kiwi. Posypujemy pistacjami, cukrem pudrem i płatkami migdałów. Zajadamy! Najlepszym dodatkiem do tego ciacha będzie pyszna kawa Inka z magnezem robiona na gorącym mleku kokosowym i podana w dużej

Ostra na Słodko
BEZGLUTENOWE WEGAŃSKIE NALEŚNIKI Z FARSZEM FASOLOWO - WARZYWNYM 131

łyżeczki pieprzu cayenne, olej kokosowy do smażenia. Wykonanie: Kaszę jaglaną, gryczaną i quinoa moczymy przez noc. Rano odcedzamy, przepłukujemy obficie wodą. Umieszczamy w kielichu blendera i zalewamy wodą na wysokość 1 cm ponad poziom kasz i quinoa. Dodajemy sól, pieprz i blendujemy na gładką masę naleśnikową. Patelnię rozgrzewamy na maxa, do czerwoności :-). Wylewamy porcję ciasta na rozgrzaną patelnię i smażymy

Jeść, by żyć w zdrowiu
CHLEBEK BANANOWY 135

łyżek wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli A jak to zrobić: Banany obrać ze skóry i zblendować, lub dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać jajko, olej i jogurt, wymieszać do połączenia składników. W drugim naczyniu połączyć pozostałe suche składniki. Wlać do nich masę bananową i całość dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto wlać do keksówki wyłożonej papierem

Kuchnia w opałach
Razowe ciasteczka orkiszowe z cynamonem i kardamonem (bez cukru) 177

oleju kokosowego 70 g erytrolu 40 g ksylitolu 250 g mąki orkiszowej razowej  1 duże jajko 1/2 łyżeczki kardamonu  1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki mleka W misie miksera utrzeć masło z ksylitolem i erytrolem na jasną, puszystą masę. Dodać jajko, zmiksować. Wsypać mąkę wymieszaną z przyprawami, dodać mleko i zmiksować (jeśli ciasto będzie zbyt suche, można dodać dodatkową

FitKot
Świąteczny sernik na spodzie piernikowym z waniliowo- pomarańczową masą serową, polewą czekoladową i wiśniową frużeliną. Najleps 119

deserowej 3 łyżki mleka kokosowego 30 gram masła Wiśniowo- różana frużelina (sos wiśniowy): 1 i 1/2 szklanki mrożonych malin 1/2 szklanki wody 1 łyżka wody różanej 1/3 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Ponadto: 1 opakowanie posypki Decorada marki Delecta o smaku truskawkowym Krok 1: Piernikowy, kruchy spód Wszystkie składniki dokładnie zagniatam w jednolite ciasto. Dzielę na dwie równe części

Mango Papaja