ciasto kakaowe - 5049 przepisów (strona:74/337)

Snikers bez pieczenia 85

rozkrojeniu. Są one z reguły dość słodkie, ale mi to nie przeszkadza. Tym razem postanowiłam zrobić właśnie jedno z tych ciast. Postawiłam na snikersa bez pieczenia, czyli ciasto na herbatnikach kakaowych i krakersach, z kremem mlecznym z mleka w proszku, z masą kajmakową, orzeszkami ziemnymi i czekoladą. Ciasto jest naprawdę pyszne i robi się je bardzo szybko, mimo iż jest(...)masie kajmakowej ułożyłam kolejną warstwę krakersów, a na to wyłożyłam drugą część mlecznego kremu. Na kremie ułożyłam kakaowe herbatniki i na nich rozsmarowałam resztę masy kajmakowej. Orzeszki ziemne wyłuskałam z łupin i skórek. Przełupałam je na połówki i posypałam nimi ciasto. Można je wcześniej podprażyć na suchej patelni. Smietanę przelałam do rondelka i podgrzałam. Wsypałam do niej połamaną na kawałki

Waniliowe Improwizacje
Ciasto „bounty” z krówkową wkładką 886

łyżki masy krówkowej Polewa: – 4 łyżki wody – 3 łyżki cukru pudru – 3 łyżki kakao – 70 g masła Masę krówkową rozsmarowujemy na cieście i ponownie wstawiamy je do lodówki. Szykujemy polewę kakaową. Do rondelka wsypujemy cukier i zalewamy gorącą wodą. Mieszamy dokładnie, aż cukier się rozpuści. Dodajemy masło i grzejemy naszą masę do momentu rozpuszczenia i połączenia(...)lodówki. Jemy jak tylko masa kokosowa i polewa zastygną Z foremki wykroiłam 12 porcji. Jedna to 360 kcal Biszkopt przełożony masą kokosową z polewą kakaową i krówkowym dodatkiem Pyszne ciacho na każdą okazję Ciasto zaserwowane na drewnianej desce do krojenia Ciasto bounty z krówkową wkładką Smacznego!!! Źródło przepisu z moimi kilkoma zmianami: blog Ala piecze i gotuje Zapisz Zapisz Zapisz

Relaxtime
Słonecznikowiec 869

Ciasto dla prawdziwych łasuchów 😊 Kakaowe blaty, przełożone kremem kajmakowym z pysznym chrupiącym słonecznikiem. Bardzo słodkie ciasto, które jest idealne na chandrę 😊 Składniki na kakaowe blaty (forma 24,5/36): olej 3/4 szklanki, woda 0,5 szklanki, cukier 1 szklanka, kakao 3 łyżki, Wszystkie składniki wkładamy do garnka, zagotowujemy i studzimy. Po wystudzeniu: 5 jajek, cukier 0,5 szklanki, mąka pszenna(...)oraz sodę przesiewamy do oddzielnej miski i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier i miksujemy. Następnie dodajemy wszystkie żółtka i miksujemy do połączenia. Dodajemy wystudzoną mieszankę kakaową i miksujemy na najwolniejszych obrotach miksera do połączenia. Wsypujemy suche składniki i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko dno) i wylewamy gotową masę. Pieczemy

kulinarne odsłony pati
Czekoladowa wisienka 144

Puszysty biszkopt kakaowy przełożony delikatną wiśniową masą na bazie świeżych wiśni przykryty dodatkowo wiśniowa galaretką. Bardzo wiśniowe ciasto idealne do kawki :) Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa wiśniowa: 400 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 500 g wiśni 2 galaretki wiśniowe 4 łyżki cukru(...)dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy masę wiśniową i dokładnie łączymy. 3. Na pierwszy blat biszkoptu kakaowego wykładamy 2/3 masy wiśniowej. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu i wykładamy na niego pozostałą masę wiśniową. Wstawiamy do lodówki. Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 0,5 l wrzątku. Tężejącą galaretkę wylewamy na ciasto i schładzamy w lodówce najlepiej całą noc. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Tort migdałowy w paski 309

połowę dodajmy do masy. Dodajemy także 2 całe jajka i rum. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Chłodzimy w lodówce przez 10-15 minut przed nałożeniem na ciasto migdałowe.    Biszkopt kakaowy: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy ze szczypta soli na sztywno. Stopniowo nie przerywając miksowania dodajemy kolejno cukier, żółtka, kakao oraz maki przesiane z proszkiem o pieczenia. Pieczemy(...)pudrem aż do uzyskania lekkich fal. Stopniowo dodajemy mascarpone. Miksujemy aż masa będzie jednolita bez grudek sera. Dodajemy kilka kropli aromatu migdałowego. Na ciasto migdałowe nakładamy masę migdałowa i równomiernie rozprowadzamy. Na każdym z pasków biszkopta kakaowego nakładamy warstwę masy śmietankowej. Układamy spirale z biszkoptu z masą zaczynając od środka spodu migdałowego. Wierzch i boki smarujemy pozostałą masa śmietankową. Migdały

Pyry na Gaz
Drożdżowe zajączki 147

podziel na 10 kawałków i uformuj kulki.  Z białego ciasta uformuj wałek, odetnij końcówki(zachowaj na ogonki), podziel na 10 równych porcji.  Lekko spłaszcz kakaową kulkę, obwiąż cienkim wałkiem białego ciasta formując zajączka, na środku zrób wgłębienie i wciśnij kawałek białego ciasta (ogonek). Gotowe zajączki posmaruj jajkiem rozmąconym z łyżką mleka. Wstaw do piekarnika nagrzane(...)podziel na 10 kawałków i uformuj kulki.  Z białego ciasta uformuj wałek, odetnij końcówki (zachowaj na ogonki), podziel na 10 równych porcji.  Lekko spłaszcz kakaową kulkę, obwiąż cienkim wałkiem białego ciasta formując zajączka, na środku zrób wgłębienie i wciśnij kawałek białego ciasta (ogonek). Uformuj resztę zajączków. Gotowe bułeczki posmaruj jajkiem rozmąconym z łyżką mleka. Wstaw

SzczyptaSmaQ
pysznie puszysty sernik na kakaowym kruchym spodzie... 167

Składniki: KRUCHE KAKAOWE: mąka tortowa 3 szklanki, margaryna 15 dag, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, kakao 3 łyżki, jajka 1 sztuka "XL", śmietana kwaśna 4 łyżki SERNIK: twaróg 1 kg/wiaderko, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki "XL", budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, aromat waniliowy 1 łyżeczka, skórka pomarańczowa kandyzowana 125 gram, cukier puder - ile potrzeba zimną margarynę(...)sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach najlepiej całą noc przed podaniem posypać pudrem cukrem lub polukrować - sernik jest puszysty, wilgotny, ciasto jest smacznie kakaowe i szybko sernik znika z talerza..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
ciasto miętowo-czekoladowe 138

Miętowy smak w ciastach nie jest jeszcze bardzo popularny i często wywołuje zdziwienie. Jednak dodatek takiego akcentu sprawia, że ciasto jest nie tylko pyszne ale też bardzo orzeźwiające. Doskonałe będzie na upały, nie zapycha i jest lekkie. A połączenie mięty z czekoladą jest boskie:) *foremka 23*23 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki(...)miętowo-czekoladowy: 200 g czekolady z miętowym nadzieniem 100 g czekolady gorzkiej 330 ml kremówki  dodatkowo: paczka biszkoptów z kakaową plamką wiórki czekoladowe  Przygotowanie ciasta zacząć od upieczenia kakaowego biszkoptu (można to zrobić nawet dzień wcześniej). Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubijając dalej dodawać cukier a następnie żółtka, później wodę i olej. Mąkę wymieszać z kakao

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Fale Dunaju 281

sztywną pianę białka, delikatnie mieszamy szpatułką. Blaszkę (21x32cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy na nią 2/3 ciasta. Do pozostałego ciasta dodajemy kakao, delikatnie mieszamy do połączenia. Masę kakaową wylewamy na ciasto jasne. Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy na ćwiartki. Układamy na ciemnym cieście, lekko je w nie wciskając. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około

Smaki Na Talerzu
Kakaowe babeczki z kremem adwokatowym 155

Kakaowe babeczki z kremem adwokatowym. Dziś zapraszam Was na kolejne pyszne babeczki. Tym razem kakaowe babeczki z kremem adwokatowym. Pyszne kakaowe babeczki, do złudzenia przypominające w smaku popularne ciasto murzynek (przepis na oryginalnego murzynka z dżemem znajdziecie tutaj ). Babeczki dodatkowo podałam z kremem adwokatowym. Dziś niestety z powodu braku jednego z kluczowych składników krem jest gotowy, ale (!) Wam poniżej(...)Masło ucieramy do białości, ucierając dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Na końcu wlewamy po woli likier, miksujemy. Nasz krem przekładamy do szprycy i dekorujemy nim babeczki lub przekładamy ciasta. Jak przygotować kakaowe babeczki? Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). W jednej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, kakao i cukier (tu dodajemy też aromat lub cukier

Słodkie okruszki
Czekoladowa rozpusta – czyli idealne ciasto z czekoladą i bananami 633

siedzieć całą noc w lodówce to byłoby to bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto. Ale przy odrobinie organizacji można to bardzo fajnie połączyć. Ale przejdźmy do samego ciasta. Wyszło niesamowicie dobrze: mocno nasączony kakaowy biszkopt, masa czekoladowa z pomieszanej czekolady gorzkiej i mlecznej, a do tego dodatek bananów skropionych w cytrynie, no i jeszcze polewa kakaowa oraz orzeszki. Ojej tyle dobroci(...)plasterki, w zależności jak wam wygodniej) i przykrywamy je czekoladowym kremem. Na krem układamy drugi blat biszkoptu i delikatnie go dociskamy. Nasączamy biszkopt dość obficie i wkładamy ciasto do lodówki. Polewa kakaowa : – 70 g masła – 7 łyżek cukru – 7 łyżek wody – 3 łyżki kakao Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i podgrzewamy, ciągle mieszając, aż składniki się

Relaxtime
CIASTO "OCZY CARYCY KATARZYNY" 165

połowa kremu okrągłe biszkopty nasączone w naparze kawowym tężąca galaretka (odstawić całość do stężenia, a potem kładziemy pozostałe warstwy) reszta kremu blat ciasta dowolna polewa (u mnie kakaowa),płatki migdałów 8. Ciasto schłodzić przez kilka godzin w lodówce. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Kakaowe ze śliwkami 180

Często robię to ciasto, bo moim domownikom, bardzo smakuje.Można takie ciasto przygotować z różnymi owocami Kakaowe ze śliwkami  SKŁADNIKI: CIASTO żółtka jaj -5 szt kakao - 3 łyżki mąka -500 g cukier kryształ -3 łyżki margaryna -1 kost proszek do pieczenia - 2 łyżeczki tłuszcz do formy MASA BUDYNIOWA białka jaj -5 szt olej -0,5 szkl budynie czekoladowe

Kuchnia Danusi
Tarta z gruszkami i nutą pomarańczy 139

czekoladą. A i same w sobie, smakują też dobrze. Dziś proponuję tartę na spodzie kakaowym z gruszkami i skórką pomarańczową. To z pozoru proste ciasto, zaskoczy Wasze kubki smakowe - obiecuję ! Składniki: Kruchy kakaowy spód:   120 g masła   5 łyżek cukru     1 1/4 szklanki mąki pszennej   2 płaskie łyżki kakao  1 żółtko   zimna woda(...)pomarańcza 4-5 małych gruszek lub 2-3 duże Wykonanie:   Masło pokroić w drobną kostkę. Mąkę połączyć z kakao. Z masła, mąki, cukru i żółtka zagnieść kruche ciasto. Najlepiej zrobić to na stolnicy, siekając wszystkie składniki nożem lub specjalnym przyrządem do zarabiania ciasta kruchego - do połączenia składników. Ewentualnie posłużyć się malakserem. Zagniecione ciasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą

kolorowotorcikowo