ciasto kakaowe - 5049 przepisów (strona:35/337)

Pyszne ciasto kawowo-karmelowe z bananami 1127

dnia :) Przychodzę do Was z przepisem na rewelacyjne ciasto, które łączy w sobie wiele pysznych smaków, po połączeniu tworzą na prawdę idealny deser.  Ciasto składa się z puszystego ciasta kakaowego naponczowanego kawą, warstwy z budyniu karmelowego, bananów oraz pianki kawowej. Polecam Wam to ciasto, pięknie wygląda i rewelacyjnie smakuje. Może ktoś z Was zdecyduje się je przygotować na Wielkanoc

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Chałka żyrafa. 156

czarne) dzielimy na 5 równych części. Każdy biały kawałek rozwałkowujemy na podłużny placek o długości około 50 cm. (ciasto jest bardzo cienkie więc trochę pracy musimy w to włożyć)Ciasto kakaowe rolujemy na wałeczek ( jak na kopytka) o takiej samej długości co biały. Ciemne ciasto kładziemy na białym i zawijamy. Rolując tak jak na kopytka. Wszystkie "wałeczki" kroimy na pół

Radość kipiąca uśmiechem.
Kruche Ciasto z Makiem i Kokosem Siostry Anastazji 605

oczkach. Następnie łyżeczką wyrównujemy spód tak aby nie powstały "prześwity". Smarujemy niezbyt grubą warstwą powideł. Następnie mak i kokos układamy na przemian pasami wzdłuż formy, a na to ścieramy ciasto kakaowe i znów kładziemy pasami jednak odwrotnie niż wcześniej kokos oraz mak. Na wierzch ciasta ponownie ścieramy pozostałą porcje jasnego ciasta. Ciasto pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez

Słodka Strona
Ciasto 3 bit 358

Lekkie, tortowe, aromatyczne ciasto, kakaowe, z nasączonymi herbatnikami, jakość kremu sprawia, że jest niesłodkie, efektowne, wspaniałe dla amatorów ciast kremowych Składniki: 6 jajek 0,5 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa 800 ml śmietanki 30% 200 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Ponadto 8 paczek herbatników

kgwjanczewo
Ciasto śnieżka 516

szklanki mleka. Dodać 1 tężącą galaretkę. Tak samo postąpić z drugą śnieżką i galaretką. 6. Przełożyć ciasto (od dołu): jasne ciasto - masa czerwona - ciasto orzechowe - masa żółta - ciasto kakaowe. 7. Na wierzch wyłożyć polewę (np. na żelatynie) i udekorować wedle uznania. 8. Ciasto schłodzić. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ciasto kruche skubaniec ze śliwkami 342

ciasto. Podziel ciasto na trzy części, jedną nieco większą na spód i dwie nieco mniejsze. Tą nieco większą częścią ciasta wylep dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, następnie ponakłuwaj widelcem. Blaszkę z ciastem wstaw do zamrażalnika. Jedną z pozostałych części ciasta owiń folią spożywczą i również włóż do zamrażalnika. Do ostatniej części ciasta dodaj kakao i wyrób na jednolite ciasto(...)piana z białek powinna być już dobrze ubita, odstaw mikser nie będzie już potrzebny. Blaszkę wyłożoną ciastem wyjmij z zamrażalnika i posyp spód równą warstwą kaszy manny. Na ciasto wyłóż przygotowane wcześniej śliwki i wyrównaj. Na śliwki zetrzyj na tarce o grubych otworach kakaowe ciasto. Następnie wyłóż ubitą pianę z białek, wyrównaj. Na wierzch ciasta zetrzyj jasną część ciasta. Piecz

Słodki Blog
Kakaowe ciasto na piwie 98

pieczony z piwem , piwo zostało to upiekłam bułeczki , piwo w butelce jeszcze się nie skończyło więc postanowiłam upiec ciasto. Na stronie Męski Wypas  znalazłam ciekawy przepis na ciasto kakaowe i postanowiłam przygotować w domu. Przepis jest prosty i przypomina sposobem wykonania murzynka, lecz ciasto po upieczeniu wychodzi cięższe, wilgotne, coś jak brownie. Baaaardzo smaczne, a do tego

Kocham..lubię..gotuję..
Babka trójkolorowa 103

wymieszać. Do drugiej dodać trzy łyżki mąki i esencję waniliową, wymieszać. Do trzeciej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Najpierw wlać do formy ciasto kakaowe, następnie waniliowe i ostatnie masę z kisielem. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 175 i piec ciasto 55-60 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia ciasta. Jak patyczek po wyjęciu

Kuchnia Pokoleń
Ciasto kakaowe z jabłkami i płatkami migdałów. 155

Jabłka w tym roku obrodziły, trzeba więc korzystać. Tym razem na szybko. Ciasto kakaowe na wierzchu pokrojone jabłka i płatki migdałów. Wszystko posypane cukrem pudrem. Prosto i smacznie :) Ciasto jest dość gęste, a jabłka pokrojone w nie dużą kostkę, dlatego utrzymały się na powierzchni. Piekłam w tortownicy 25 cm. Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 2 nie pełne szklanki mąki

Agusiowe smakołyki
Kruszonkowiec z pianką i czerwonymi porzeczkami 315

podczas ubijania wlać olej. Dokładnie ubić. Formowanie ciasta – blaszkę o wymiarach 33 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć pierwszą część białego ciasta. Na to zetrzeć ciasto kakaowe, rozrzucić 1/3 porzeczek. Rozłożyć pianę, obsypać pozostałymi porzeczkami. Na górę zetrzeć ostatnią porcję białego ciasta. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 190 C i piec 30-35 minut. Ciasto ostudzić

Kuchnia Pokoleń
Ciasto z jagodami i budyniową pianką 187

zagniatamy, póki nie będzie jednolite. Obydwa ciasta wkładamy do zamrażarki na ok. 2 godziny.  Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno ścieramy tar ką zmrożone ciasto kakaowe. De likatnie przyklepujemy dłonią i pieczemy ok. 15 minut w temp. 190 stopni. Studzimy.  Wykonanie pianki: Masło rozpuszczamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania(...)czas miksując. Gdy składniki się połączą wyłączamy mikser i dolewamy roztopione masło. Mieszamy delikatnie trzepaczką. Piankę w ykł a damy na chłodny kakaowy spód. Na piankę rozkładamy jagody a na jagody ścieramy na tarce jasną część zmrożonego ciasta. Pieczemy ok. 45-50 minut w te mp. 190 stopni.  Warstwy (od dołu): 1.ciasto ciemne 2.pianka 3.jagody 4.ciasto jasne Blacha: prostokątna

Mania Wypiekania
Kakaowy sernik z czereśniami 228

razem postawiłam na sernik pieczony i wykorzystałam królujące obecnie owoce - czereśnie. Wyszło bardzo smakowicie :) Inspirowałam się przepisem znalezionym tutaj ( klik ), dlatego niektóre płynne składniki podane są w gramach. Ciasto kakaowe zrobiłam jednak według własnego przepisu. Blaszka  o wymiarach: (może być nawet nieco większa, bo ciasta wychodzi sporo) Składniki: Ciasto : 3 szklanki mąki 250 g masła 1 szklanka cukru

My simple kitchen
chałka żyrafa 178

Kiedy ciasto wyrośnie, każdą z części podzielić na 6 kawałków.  Z najciemniejszych kawałków uformować wałeczki długości keksówki, lekko je rozwałkować. Tak samo zrobić z ciastem żółtym. Jasne ciasto kakaowe uformować w wałki tej samej długości co poprzednie. Na blacie podsypanym mąką ułożyć jasne ciasto, na nim ciemne a na środku wałeczek jasnego z kakao. Zawinąć je w roladkę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Królewski sernik 517

posmarowaniu obręczy i posypaniu bułką tartą! Nagrzewamy piekranik do 180 stopni. Na starte ciasto wylewamy masę, a na wierzch masy, bardzo delikatnie i z wyczuciem ścieramy druga porcję kakaowego ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut, potem zmniejszamy temperaturę do 150 i pieczemy dalej 60 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy delikatnie drzwiczki i nie wyciągając sernika pozwalamy mu spokojnie wystygnąć

Z Kuchni Do Kuchni
Jamajskie pijane rodzynki z czekoladą i rumem :) 203

Jamajskie pijane rodzynki to delikatne ciasto kakaowe – biszkoptowe z pysznym kremem budyniowym i podwójnie skąpanymi rodzynkami. Pierwsza ich kąpiel odbywa się w rumie (lub innym alkoholu jaki wybierzecie :), a druga w polewie czekoladowej. Ciasto w sam raz dla tych, którzy mają niedobry magnezu, jak ja :) a przede wszystkim dla czokoholików, którym także jestem :) Idealnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju uroczystości(...)można je zrobić w wersji bez procentów, wystarczy dodać same sparzone rodzynki :) Przepis pochodzi od mojej Teściowej i jest świetny :) Biszkopt kakaowy: 6 jajek kat.0 1 ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao Krem: 2 budynie czekoladowe 750ml mleka 1 płaska łyżka mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru 200g

Smakowy Raj

Proponowane wyszukiwania