Tarta z budyniem czekoladowym to szybki i prosty wypiek, który może być w 100% wegański i bez glutenu. Nadzienie jest kremowe i mocno czekoladowe, dlatego zdecydowałam
Fabryka pomysłówZdrowsza wersja znanej i smacznej szarlotki. Lubię słodkości i ich zdrowsze zamienniki. Zapach cynamonu roznosił się po całej kuchni. Jeżeli ktoś woli jeszcze słodszą wersję można
VioletoweKucharzenieDla wszystkich przejedzonych mam dziś propozycję, lekki i pyszny placek. Jako lekkie danie obiadowe będzie znakomite po świąteczno - noworocznym objadaniu. Zachęcam do spróbowania. Szpinakowy placek z
Moje Małe CzarowanieMój tegoroczny faworyt! Ciasteczka są pyszne i kruche, a do tego zdrowe i pełne błonnika. Długo zachowują świeżość. To idealna przekąska w pracy lub w
Tradycyjna KuchniaPyszny, wilgotny, dietetyczny piernik bez mąki i cukru - śmiało możecie sobie pozwolić na spory kawałek :) Kolejny przepis dla diabetyków i insulinoopornych :) No i dla dbających
Moje Kuchenne RewelacjeGrudzień jest dla mnie wyjątkowym miesiącem. W domu pachnie pomarańczami, migdałami i przyprawą do piernika. Wieczorem lubię posiedzieć pod kocem z grzanym winem lub zimową herbatą
Fabryka pomysłówPozostaję nadal przy dyni, która ostatnio się zadomowiła w mojej kuchni na dobre. I pomyśleć, że kiedyś się średnio lubiłyśmy. Wszystko się zmieniło, gdy zaczęłam przygotowywać
Fabryka pomysłówSmak gryki jest specyficzny, dlatego też albo się go lubi, albo, tak jak ja nie za bardzo, ale toleruje się go ze względu na plusy. W
Passions hobbies lifeCiasto bez cukru i bez laktozy Zdrowe słodycze – pyszne słodycze ! Bez konserwantów – zrób sam i przekonaj się jakie to proste. Składniki: – 3 małe
I LOVE LIFEJesień kojarzy mi się przede wszystkim z jabłkami, śliwkami oraz grzybami. To o tej porze roku najczęściej piekę szarlotkę. Zależało mi na uzdrowieniu tego tradycyjnego wypieku
Fabryka pomysłówmiód i wspypujemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Tak przygotowaną masę dzielimy na pół. Jedną mieszamy z musli "Słoneczne dni". Do drugiej dodajemy kakao oraz musli "FIT". Wymieszane ciasto przekładamy do foremek na muffiny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Babeczki można udekorować na przykład polewą z gorzkiej czekolady lub zajadać
Health-Fit-LifeMamy już sporo dyni w naszej spiżarce i właśnie kupiliśmy kolejne! Nie możemy się powstrzymać jak przejeżdżamy i widzimy takie stoisko Zrobiliśmy zupę ( z tego przepisu
PaleoLifeZróbmy dziś ciasto ze śliwkami, takie pachnące i pyszne ... Zróbmy niecodzienne ciasto ze śliwkami. Taka wersja "zdrowa", na mące gryczanej. Mąka gryczana doskonale sprawdza
kolorowotorcikowoNajlepsze ciasto na jesień? Oczywiście szarlotka! Połączenia jabłka z cynamonem zawsze poprawia humor. A w zdrowszej wersji to już w ogóle marzenie. Kiedy
Healthy food explorerDziś propozycja na Święta - prosta babka w nieco zdrowszej i mniej tradycyjnej wersji, ale równie pysznej. Babka jest puszysta, mięciutka i wilgotna, robiona z mąki pełnoziarnistej
Healthy food explorer