ciasto do pizzy - 4861 przepisów (strona:34/325)

Mini-pizze na cieście francuskim 185

cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://coolinarnie.pl/2015/03/16563/mini-pizze-na-ciescie-francuskim&blog=http://coolinarnie.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('5b921526d9dc2362e4a0040d3b793f2a').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Mini pizze na cieście francuskim Drukuj przepis Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków dowolnej wędliny garść tartego żółtego sera ketchup bazylia, pieprz listonic_name = "Mini pizze na cieście francuskim (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic

CoolinarniePL
DOMOWA PIZZA NA SUCHYCH DROŻDŻACH 163

mięsem, warzywami ,owocami i serami. Dziś skupiłam się głównie na cieście. Jest wielu przeciwników jak i zwolenników pizzy na cienkim jak i grubym cieście. Tym razem zrobiłam pizzę na grubym cieście na bazie suchych drożdży:) Dziś dodatki do pizzy są dowolne :) Polecam spróbować ja jestem bardzo na TAK :)  SKŁADNIKI:   Ciasto 2.5 szklanki mąki pszennej 1 saszetka suchych drożdży

Gotowanie Patki
Szybka pizza z ziołowym kurczakiem 131

cebuli 3 plastry żółtego sera starte na grubych oczkach * pamiętajcie, że pizza powstała z dostępnych składników. Tradycyjnie polecam wykorzystać zamiast ketchupu sos pomidorowy. Przygotowanie Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, cukier, olej i suche drożdże. Na koniec dolewamy ciepłą wodę (! nie gorącą). Wszystko zagniatamy ręką, aż powstanie jednolite ciasto. Jeśli nasze ciasto się za bardzo lepi można dodać odrobinę mąki(...)podrośnie układamy je w blaszce do tortów wysmarowanej margaryną i delikatnie ugniatamy miejsce przy miejscu, aby ciasto wypełniło całą blaszkę. Jeśli nie zależy nam na okrągłej i wyrośniętej ("puchatej") pizzy ciasto możemy po prostu ułożyć na każdej innej blaszce i uformować z niego pożądany kształt. Na uformowaną pizzę dajemy ketchup (lub sos pomidorowy jeśli taki posiadamy). Ketchup posypujemy z wierzchu

Słodkie okruszki
Pizza z salami, papryką i bazylią 101

Pizza z salami, papryką i bazylią – w tym przepisie znajdziecie moją recepturę na idealne ciasto na pizzę, szybki sos pomidorowy i uzupełnienie całości w postaci pysznych, świetnie dobranych dodatków, takich jak. salami, czerwona papryka czy świeża bazylia. Pychota! W tym przepisie znajdziecie moją recepturę na idealne ciasto na pizzę, szybki sos pomidorowy i uzpełenienie całości [...] Artykuł Pizza z salami

Pogotujmy.pl
Pizza ze szparagami i mozzarellą 134

Póki trwa sezon na szparagi kolejna propozycja dania z tym fajnym warzywem. Tym razem tradycyjne ciasto na pizzę ze szparagami, parówką drobiową i mozzarella. Pyszne i aromatyczne :) Polecamy. Składniki: Na ciasto: 1 ½ szklanki mąki 10g drożdży 3 łyżki oliwy Szczypta soli Na sos: Ketchup Oregano Bazylia Na farsz: Kilka szparagów Dwie parówki Kulka mozzarelli Listki bazylii Do miski wrzucamy mąkę(...)ostrą papryką. Szparagi myjemy pod bieżącą wodą i odłamujemy końcówki. Kroimy je na małe kawałki długości około 2-3 centymetrów. Parówkę kroimy w kostkę. Ser w plasterki. Wyrośnięte ciasto na pizzę wykładamy na blat i wałkujemy w pożądany kształt. Smarujemy sosem i układamy szparagi. Rozsypujemy parówkę oraz rozkładamy plastry mozzarelli. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 220 stopni na około

Kolizje Smaków
Pizza neapolitańska według przepisu Marco Ghia na Międzynarodowy Dzień Pizzy 166

wyjątkową pizzę. Korzystając z tego, że dzisiaj obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy, postanowiłam ją upiec i podzielić się z Wami przepisem.  PIZZA NEAPOLITAŃSKA wg. Marco Ghia Składniki (ciasto na 6 placków pizzy) 900 g mąki 500 g wody o temperaturze pokojowej 20 g soli 8 g świeżych drożdży piwnych (lub 4 g suchych drożdży piwnych) Wodę z 250 g mąki(...)rozłożyć połowę żółtego sera, posiekaną w cienkie piórka cebulę i plasterki pieczarek. Na wierzch rozsypać resztę  żółtego sera.  Pizzę piec przez 4-6 minut. Ciasto na tę pizzę może i wydawać się pracochłonne; przyznam się szczerze, że miałam wątpliwości czy zabierać się za nie. Mam przecież swoje sprawdzone, które robi się błyskawicznie. Mimo wszystko po upieczeniu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Rodzinna pizza z salami, z domowym sosem 125

przygotować i podzielić na mniejsze porcje do słoiczków. Gorący od razu zakręcić, po przestygnięciu przechowywać w lodowce. ·          Składniki na pizzę przygotowujemy w czasie rośnięcia ciasta, ponieważ rozwałkowane ciasto nie powinno długo czekać, przyklei się podczas pieczenia do formy. ·          Pizza z sosem jest najlepsza, ketchup(...)rozwałkowujemy krążek o średnicy ok. 45 cm. Przekładamy na blachę podsypaną mąką.   Rada: kształt pizzy jest dowolny, może być okrągła, kwadratowa, prostokątna itd. Składniki przygotowujemy zanim ciasto na pizzę będzie rozwałkowane. Pieczarki  krótko podsmażamy, kukurydzę, oliwki odsączamy z zalewy, ser ścieramy na tarce.   Piekarnik nastawiamy na 240°C - 250°C. Na przygotowane ciasto nakładamy przygotowany

Moniki Smakołyki
Minipizza z brokułami. 138

razem odrobinę inaczej? Niekoniecznie tradycyjnie z szynką i grzybami, ale tym razem z brokułami. Porcja dla 6 ciu osób. Potrzebne nam będą: brokuły, 2 mozzarele, 2 pomidory, ciasto na pizzę, 1 łyżka oregano, sól, pieprz. Przygotowanie: Podgrzewamy piekarnik w temperaturze 240 °C. Myjemy pomidory i kroimy je w kosteczkę. Kroimy mozzarelę. Rozkładamy ciasto na pizzę. Wykrawamy z niego kółka

MODA NA BIO
Pizza na kamieniu na Walentynki 168

profesjonalną pizzę to taki kamień do pieczenia jest po prostu nieodzowny. Kamień do pieczenia – dlaczego warto piec na kamieniu Nagrzany kamień równomiernie rozprowadza ciepło i wchłania wilgoć z ciasta. Pizza pieczona na kamieniu będzie chrupiąca od spodu i miękka na wierzchu. Ciasto od pierwszego kontaktu z rozgrzanym kamieniem zaczyna „pracować”. Spód od razu pięknie się rumieni przez

codojedzenia
Pizza z owocami morza 154

Pizza z owocami morza Kolejna pizza , także na cienkim cieście . Moi chłopcy są nie ubłagani i ciągle skazują mnie na pieczenie pizzy , ciekawe czy jest jakieś stowarzyszenie praw matek , które broni je przed pizzowym wyzyskiem ? No ale fakt , spada mi z karku kombinowanie co na obiad , bo pizzę łatwiej uklecić . Żeby nie było , na takie ekscesy pozwalam dwa razy(...)wyrabiania ciasta , nie ma nic lepszego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Gotowe ciasto dzielimy na dwie części ( będą z niego dwie pizze ) . Na wysmarowanej oliwą blaszce cieniutko rozprowadzamy palcami ciasto , zostawiając nieco grubsze brzegi . Owoce morza rozmrażamy , wykładamy na sitko i zlewamy wrzątkiem -sparzamy , pozostawiamy do odcieknięcia . W miseczce , mieszamy jogurt , majonez, czosnek , zioła dalmatyńskie , ketchup

Ogrodnik w podróży
Góralska pizza z oscypkiem i sosem żurawinowo- pomidorowym 123

Cudowna pizza, z cudownym sosem, na cudownym orkiszowym cieście, z cudownym oscypkiem ( no dobra góralskim serkiem(...)porze roku prawdziwyc oscypków niestety się nie dostanie, ale smak i takj jest wspaniały). Oscypek można zastąpić serem brie lub camembert, również będzie bardzo smaczna :)  SKŁADNIKI (2 pizze) ciasto 2,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej 1/2 szklanki letniej wody 1/2 szklanki letniego mleka 7-8 g suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki oliwy z oliwek

DefinicjaSmaku
Pizza twist czyli pizza inaczej :-) 229

Witam kochani, dziś przychodzę do Was z czymś co każdy lubi, czyli z pizza, ale trochę inną, niż klasyczna. Pizza twist, to nic innego jak podłużne zakręcone bułeczki z ciasta pizzowego z nadzieniem. Całość pięknie wygląda, i jest(...)pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno. dlatego tez taką pizzę możemy zabrać ze sobą na wycieczkę, spacer czy dać dziecku do szkoły. Składniki (z przepisu wychodzi dużo pizzy) CIASTO -1 kg mąki pszennej tortowej -5 dag świeżych drożdży -łyżeczka soli -4 łyżki cukru -2,5 szklanki ciepłej wody -5 łyżek oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego -łyżeczka oregano

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Idealne ciasto na zdrowszą pizzę orkiszową 139

Idealne ciasto na pizzę jest bardzo proste do przygotowania i może zrobić je zrobić każdy, nawet największy laik kuchenny. Namawiam na zastąpienie mało wartościowej mąki pszennej - mąką orkiszową. Ma dużo więcej błonnika, składników mineralnych i łatwo przyswajalny gluten. Pizza orkiszowa będzie dużo zdrowsza od tradycyjnej. Możesz dodatkowo zwiększyć jej walory zdrowotne podmieniając jasną mąkę pełnoziarnistą lub mieszając obie mąki razem(...)wystarczy dobry przepis, trochę cierpliwości i siły. Oszczędzam czas i siły, dlatego zawsze przygotowuję ciasto w robocie kuchennym. Hak do ciasta drożdżowego zrobi za Ciebie całą robotę. Idealne ciasto na pizzę jest elastyczne, bardzo łatwe do współpracy, a pizza na nim upieczona cieniutka i chrupiąca. Bez porównania smaczniejsza jest pizza upieczona na kamieniu, dlatego miłośnikom włoskiego placka polecam ten przydatny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pizza z figami, rukolą i szynką dojrzewającą 127

dwie pizze na cienkim cieście lub jedną na grubym. Ja zazwyczaj przygotowuję dwie Pizza z figami, rukolą i szynką dojrzewającą 2 sztuki o średnicy około 30 cm Składniki: ciasto na pizzę z TEGO PRZEPISU sos pomidorowy z połowy porcji z TEGO PRZEPISU 250 g startego żółtego sera (u mnie gouda) 200 g mozzarelli 6 plasterków szynki dojrzewającej (u mnie serrano(...)włączyć piekarnik i nagrzać go do 250°C (z termoobiegiem) zanim zaczniecie „składać” pizzę. Jeśli posiadacie specjalny kamień do pizzy to musicie go porządnie nagrzać przed jej pieczeniem, jeśli takiego nie posiadacie nagrzejcie zwykłą blachę. Kiedy nasze ciasto wyrosło dzielimy je na dwie części i formujemy dwie kule. Każdą z nich rozgniatamy i nadajemy jej kształt koła (można to zrobić

PatiGotuje
Pizza margherita 208

konsystencji, a gdy takową uzyskamy, wlewamy ją do miski z pozostałymi składnikami i wyrabiamy. To zdecydowanie najnudniejszy moment. Po około 15 minutach powinniśmy uzyskać ładną kulkę ciasta, z której następnie formujemy naszą pizzę na lekko natłuszczonej blasze, smarujemy ciasto sosem, na nim ląduje pokrojona w plastry mozarella oraz(...)jeśli macie ochotę, inne dodatki i czas do pieca ;) 180 st. C, około 15 minut pieczenia i nasz obiad jest gotowy. Gotową pizzę posypujemy listkami bazylii. Moja pizza była na cienkim cieście, jeśli chcecie, by Wasze była puszyste, wystarczy wyrobioną kulkę odstawić w ciepłe miejsce na 10 - 20 minut. Im krócej będzie stało, tym mniej później wyrośnie ;)Smacznego

Kulinarne zapędy Kokosa