Lucynka to jedno z moich ulubionych ciast. Już sama nazwa mi się ciepło kojarzy, choć nie mam pojęcia skąd się wzięła. W każdym razie taka się
Kraina Tysiąca Smakówcóż by tu popełnić z nich. I objawił się nam biszkopt z jabłkami. Możecie użyć dowolnej ilości jabłek. Wszystko zależy od Was jak lubicie. Praktycznie to ciasto, które udaje się zawsze:) Doskonałe do kawy, na niespodziewaną wizytę gości...i przede wszystkim pyszne;)))) Zapraszamy do wypróbowania.... Składniki; 5 jabłek, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 6 jajek, 2 szklanki mąki(...)plastry, cząstki, ósemki. U nas na drobne ósemki. Obtaczamy w mące. Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy na gładką masę. Ciasto wylewamy na blaszkę. Układamy jabłka. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i pieczemy ok 45-50 minut. Użyłyśmy tortownicę o średnicy
Anioły w kuchniLubicie ciasta bez pieczenia? Kto ich nie lubi :) Są szybkie w przygotowaniu i zawsze się udają :) Zakalec na pewno nam nie grozi :) To ptasie mleczko jest bardzo delikatne i puszyste, w kolorach słońca i pełne egzotycznych smaków. Cudowna osłoda na końcówkę dość kapryśnego w tym roku lata, które mam nadzieję jeszcze trochę nas słońcem popieści. Do musu wykorzystałam owoce(...)ananasowa (rozpuszczona w szklance wody), 1 galaretka kiwi (rozpuszczona w szklance wody), 0,5 l śmietany 30%, 1 czubata łyżka cukru pudru, 16-20 podłużnych biszkoptów, 1 mała filiżanka kawy, 2 łyżki rumu. Masa śmietanowa: Śmietanę ubijać, a pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie dodać tężejącą galaretkę kiwi i wymieszać. Masa z mango: Mango z puszki odsączyć z zalewy
Delicious Titbitsczerwono. Czy karmi jeżowce... Z niekłamaną premedytacją udaje się na drugie śniadanie. Nawet jeśli nie ma co zjeść. Pije kawę. Tak po prostu. Czy się stoi. Czy się leży. Przerwa na lunch się należy. Ot, co! Stwórca raczej zawsze ma co szamnąć. No, chyba że jest akurat na głodówce. Którą sam sobie z resztą wymyśla. Raz są kanapki. Nieraz(...)cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki stopionego masła 1 łyżeczka kardamonu Wszystkie składniki umieściłam w misce. Zmiksowałam. Na koniec dodałam płynne masło. Miksowałam do uzyskania gładkiej masy. Ciasto odstawiłam na 30 min. Następnie usmażyłam naleśniki. Obustronnie, na maśle. Gotowe serwowałam posmarowane kremem orzechowym. Przełożone plastrami banana. Z kleksem bitej śmietany. Oprószone wiórkami kokosowymi. I czasem takie śniadanie Stwórcy
bastalenaSprawdź inne wyszukiwania: