ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:69/734)

Mazurek czekoladowy 179

gorzkiej 225 ml śmietanki 30% 1 szczypta soli 20 g masła Polewa: 100 g konfitury pomarańczowej 100 g czekolady mlecznej 100 g masła Dekoracje: 60 g orzechów laskowych Czekoladowe jajka Wykonanie: Ciasto: Obłuskane orzechy drobno posiekać. Aby obłuskać orzechy można np. podgrzać je na suchej patelni, a następnie gdy skórka zaczyna odchodzić ściągnąć ją z jeszcze ciepłych orzechów ocierając(...)patelnie, ściągałam skórki a następnie posiekałam i jeszcze raz uprażyłam żeby miały złoty kolor. Na koniec: Na wystudzony blat ciasta rozsmarować połowę konfitury pomarańczowej a następnie rozsmarować mus czekoladowy. Przykryć ciasto drugim blatem ciasta i posmarować resztą konfitury. Ciasto schłodzić w lodówce. Schłodzone ciasto dokładnie polać polewą i udekorować

Mama Gotuje
Czekoladowy Sernik na Zimno (z Mascarpone) 925

gorzkiej czekolady 500 g mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki cukru pudru 2 fixy do ubijania śmietany Polewa czekoladowa: 60 g czekolady mlecznej 60 ml śmietanki kremówki  Czekoladowy Sernik na Zimno (z Mascarpone) - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Tortownice ze ściąganym pierścieniem (20 cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek(...)stężeje przygotowujemy polewę: Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia), zdejmujemy z ognia, wrzucamy drobno połamaną czekoladę i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej kuwertury. Gdy lekko przestygnie czekoladą polewamy wierzch ciasta. Sernik dodatkowo można ozdobić bitą śmietaną dodatkiem kakao oraz wisienkami koktajlowymi.       Moje posty

Słodka Strona
CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM CZEKOLADOWYM I WIŚNIAMI 159

Długo zastanawiałam się nad ciastem jakie upiec dla Mojego Kochanego Tatusia.Wiem,że smakuje mu wszystko co czekoladowe dlatego sięgnęłam po ten przepis.Ciasto(...)zawiera mąki,jest bardzo wilgotne,wręcz rozpływa się ustach...znaleźć go można na wielu blogach.Górną warstwę robię inną,bez jajek i wychodzi znakomita,bardzo delikatna.Połączenie zaś czekoladowego ciasta z wiśniami w spirytusie powoduje,że ciasto zyskuje na smaku,jest bardziej wyraziste. Ciasto:   150 g czekolady gorzkiej bądź deserowej 150 g masła 5 jajek 175g cukru 1 łyżka

Niespełnione zdolności kulinarne
Buraczkowe ciasto czekoladowe. 155

bardzo wymagający smakosze ;) Jak się okazało ciasto smakowało doskonale! Było pyszne, wilgotne, czekoladowe i zniknęło w mgnieniu oka! Od tej pory piekę je regularnie :) Polecam! Składniki na buraczkowe ciasto czekoladowe: 375 g ugotowanych, obranych buraków 150 ml oleju 150 ml jogurtu naturalnego 5 jajek 275 g mąki pszennej 3 płaskie łyżeczki proszku pieczenia 300 g cukru 2 łyżki  cukru

Rozpustne gotowanie
Szwajcarska czekolada :) 201

pieczenia, pieczemy 15 minut 6. ser łączymy z kajmakiem i dwoma jajkami. Dodajemy jedną łyżkę mąki, orzechy i suszoną żurawinę. 7. obniżamy temperaturę do 160 stopni 8. wyciągamy ciasto czekoladowe, „płaszczymy” powstałe wybrzuszenia na cieście 9. na ciepłe ciasto wylewamy masę serową 10. łyżką wykładamy konfiturę wiśniową na masę serową (takimi szlaczkami :)) 11. wsadzamy do pieca

ladykitchen
Korzenne browny z masą orzechową 144

Korzenne mocno czekoladowe ciasto browny z masą orzechową! Mięciutkie i aromatyczne ciasto. Składniki: 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 50-100 g mlecznej czekolady 3 jajka 200 g cukru Diamant - cukier biały 135 g mąki pszennej tortowej żurawina i białe płatki czekolady do dekoracji firmy Helio 1 łyżeczka przyprawy korzennej 1 puszka gotowej masy orzechowej firmy Helio Wykonanie

W Moim Magicznym Domu
JESIENNE CIASTO Z BAKALIAMI 147

pyszne czekoladowe ciasto pełne bakalii SKŁADNIKI tortownica o średnicy 27cm, 2 szkl.mąki, 1 szkl.cukru, 2jajka, 1szkl.mleka, ¼ szkl. oleju, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżeczki kakao, ½ szkl.posiekanych orzechów włoskich, 3 łyżki rodzynek, 2 jabłka, 2 łyżki płatków owsianych, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka przyprawy do piernika Polewa kakaowa: ¼ kostki margaryny , 3 łyżki mleka, 3 łyżki cukru

słodki bratek
Tort miętowo-czekoladowy 241

miętowym kremem (na bazie świeżej mięty,śmietany kremówki i serka mascarpone), a w elemencie ozdoby czekoladowe motywy- to właśnie składa się na nasz pyszny tort czekoladowo-miętowy! Jeżeli wolicie-ciasto czekoladowe możecie zastąpić biszkoptem czekoladowym, na który przepis znajdziecie tutaj . Taki torcik,to idelane połączenie świeżości ze słodyczą czekolady. Jeżeli tylko macie ochotę sami się o tym przekonać-to Zapraszamy(...)ozdobienia góry tortu SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: 500 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 3 gałązki świeżej mięty 3/4 szk. cukru pudru zielony barwnik spożywczy Wykonanie Tortu: CZEKOLADOWE BLATY : Nagrzewamy piekarnik do 160° C [funkcja pieczenia: termoobieg]. Dwie okrągłe, małe tortownice [ średnica max. 23 cm.] natłuszczamy (można delikatnie opruszyć bułką tartą lub zmielonymi na proszek migdałami) . W dużym naczyniu

Domowe Torty
Brownie z daktylami i kardamonem 159

ukochanego kardamonu ;) Brownie to ciasto proste i szybkie w przygotowaniu. I nie trzeba się martwić o zakalec...bo on tam być powinien ;) Nie należy więc piec za długo, gdyż ciasto za bardzo się wysuszy i straci swoją "zakalcowatość", a to przecież charakterystyczna cecha tego wypieku :) Składniki: 200 g gorzkiej czekolady dobrej jakości, posiekanej 25 g kakao 130 g mąki pszennej(...)pokojowej ) wbić do naczynia, dodać cukier i lekko roztrzepać rózgą kuchenną. Dodać przesiane kakao i wymieszać. Dodać sos czekoladowy i wymieszać rózgą kuchenną do połączenia, następnie wymieszać z mąką i kardamonem, również tylko do połączenia. Na koniec dodać daktyle i wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać. Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 175°C. Patyczek włożony w środek

Opowieści z piekarnika
Milky Way 424

łyżkiMASAmleko-1/2 szklankicukier-1/2 szklankimargaryna-1 kostkacukier waniliowy-2 opakowaniamleko w proszku-2 szklankipolewa czekoladowa-1 opakowaniepakowaniePRZYGOTOWANIE:BISZKOPT Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 35 minut w 175 stop. Ciasto przekroić wzdłuż na pół. MASA(...)ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch, dodawać ostudzone mleko i wsypywać też mleko w proszku, wymieszać. SKŁADANIE CIASTA Biszkopt Masa mleczna Biszkopt Polewa czekoladowaCiasto schłodzić w lodówce

Kuchnia Danusi
Proste rogaliki czekoladowe 196

Jeśli próbowaliście kiedyś d omowych rogali z orzechami na pewno spodoba się Wam ich czekoladowa wersja. W sumie rzadko jem czekoladowe ciasto drożdżowe, a szkoda, bo jest pyszne! Planuję to nadrobić w najbliższym czasie :) Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mleka 0,5 kostki margaryny 4 łyżki kakao 50 g drożdży 1 jajko + orzechy laskowe(...)minut, w tym czasie ma podwoić swoją objętość. Możemy wykorzystać ten czas na przygotowanie nadzienia. Orzechy laskowe kroimy na mniejsze kawałki, mieszamy z kremem czekoladowym (np. Nutellą) i voilà – nadzienie gotowe :) Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat lekko oprószony mąką (nie powinno się za bardzo kleić, bo ma dość dużo tłuszczu) i rozwałkowujemy na kółko o grubości około

Ciastkozercy
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 16.09.2016r. 131

Galaretka, dżem z ch illi   Danuta Amerykańskie rurki orzechowe   Małgosia  Zapiekane gruszki   Aga  Pasta z awokado , wędzonego łos osia i koperku   Marta Czekoladowe ciasto z cukinią   Diana  Wegańskie ciastka owsiane       Joanna   Potrawka z kury i czterech warzyw   Monika Makaron z pesto z liści rzodkiewki   Małgorzata(...)Muffiny jajeczne z pomidorkami i  kaban osami   Bożena  Placki z ja błkiem i cynamonem   Diana  Zupa szczawiowa   Magdalena  Czekoladowy pudding ryżowy    Marzena Szybkie ciasto na zimno z pieczo nymi śliwkami         A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny tydzień

Magiczne Życie Marty
Murzynek z wiśniami i masą serową 437

Murzynek to jedno z popularniejszych ciast czekoladowych . Zazwyczaj polane polewą czekoladową . Ale oczywiście ja zawsze muszę coś zmienić  , coś dodać  ... ważne ,ze wychodzi smacznie i ciekawie . :) Składniki : forma 25x40 cm Ciasto: 1 kostka masła 1/2 szklanki mleka  1,5 szklanki cukru (330g) 4 łyżki kakao 5 jajek - oddzielnie białka i żółtka 2,5 szklanki mąki (420g(...)grubości ) i pokruszyć go . Pozostały w formie spód nasączyć nalewką  , posmarować dżemem wiśniowym i wyłożyc całą masę serową. Górą posypać pokruszonym ciastem i polać odlaną wcześniej polewą czekoladową. Smacznego :)   Polecam

Malinowa Kawiarenka
Tort Czekoladowy z Malinami (Tort Czekoladowo Malinowy) 499

Mocno czekoladowe, wilgotne ciasto z delikatnym, lekkim  kremem na bazie śmietany kremówki oraz aromatycznych i uwielbianych przez wielu malin to idealne połączenie smaków i świetny pomysł na niedzielny deser. Przepyszny w smaku, nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym elegancki i pięknie się prezentujący  czekoladowy tort, któremu mało kto jest się w stanie oprzeć. Tort Czekoladowo Malinowy - Składniki: Ciasto(...)kremówki (schłodzonej) fix do ubijania śmietany ok. 4 łyżki cukru pudru ok. 500 g malin Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady  80 ml śmietanki kremówki 30% Tort Czekoladowo Malinowy - Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy, po czym powoli wsypujemy cukier biały, brązowy i waniliowy - ciągle mieszając.  Zmniejszamy obroty

Słodka Strona
Bezglutenowe ciasto z czekoladą i nutą kawy 177

kawy najlepsze ciasto z nutą kawy :) Pysznie czekoladowe z małym owocowym akcentem. Z niewielką ilością cukru i bezglutenowe, polecam :) 180 g mąki gryczanej 40 g cukru dark muskovado 3 łyżki surowego kakao łyżeczka sody łyżeczka proszku do pieczenia 240 g maślanki 0/5 szklanki oleju jajko kilka malin (poza sezonem mrożonych) 50 g czekolady kawowej W jednej misce mieszamy składniki płynne(...)drugiej suche. Łączymy je se sobą. Czekoladę drobno siekamy i również dodajemy do ciasta. Przelewamy je do formy o średnicy ok. 21 cm. Na wierzchu układamy maliny. Ciasto pieczemy około 30 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Mienta blog