ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:150/734)

Słodkie środy - Ciasto makaronowe z daktylami 216

przepisu i eksperymentowania w kuchni z nowymi smakami. Ciasto makaronowe z daktylami SKŁADNIKI: 3/4 szklanki mąki 75 g ugotowanego makaronu krajanka Czaniecki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki kakao 1 jajko 1/3 szklanki oleju 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 10 suszonych daktyli 50 g białej czekolady czekoladowa posypka  PRZYGOTOWANIE : Zaczynamy od wymieszania w misce(...)pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 45 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest dobrze upieczone, czy jest suchy.  Ostudzone ciasto dekorujemy roztopioną czekoladą i posypka czekoladową. Do przygotowania ciasta użyłam makaronu krajanka 5 jajeczny, który otrzymałyśmy do przetestowania od firmy Czaniecki .  Makaron jest dobry w smaku, a kształt chyba wszystkim znany bo to jeden z popularniejszych

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto Marysieńka 200

Ciasto Marysieńka- czekoladowy biszkopt, pyszny placek orzechowy, a do tego smaczny kremem budyniowym. Kto nie jadł, ten koniecznie musi spróbować :) Przepis zaczerpnęłam z książki ciasta Siostry Anastazji. W oryginalnym przepisie z żółtek jaj (które zostaną z placka orzechowego) robi się budyń, ja jednak poszłam trochę na łatwiznę i użyłam gotowego budyniu w proszku,a 4 żółtka  które mi zostały

Aga w kuchni
Cappuccino 303

Przepis z książki Siostry Anastazji z małymi zmianami. Genialne połączenie smaków. Po prostu idealne ciasto na różne okazje! Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 1 1/4 szklanki

Na Ciasteczkowych Papierach
Karmelowe blondie z malinami 154

Dziś taka moja wariacja na bazie czekolady. Wszyscy znają brownie  - pyszne mocno czekoladowe wilgotne ciasto  z dużą ilością gorzkiej czekolady. Blondi to odpowiednik tego ciasta zrobiony z białej czekolady. Ja posunęłam się nieco dalej nadając nieco karmelowego smaku. Ciasto bardzo wilgotne , aromatyczne, słodkie z lekką kwaśną owocową nutą. Składniki : 3/4 szklanki cukru (160g) 200 g masła

Malinowa Kawiarenka
Tort makowy 403

soli Poncz: sok z 1 pomarańczy 2 łyżeczki cukru 50 ml wody Ponadto: Polewa czekoladowa Wykonanie: Jajka wbijmy do miski dodajemy cukier miksujemy do białości. Mąki przesiewamy łączymy ze sobą dodajemy proszek do pieczenia mieszamy. Do ubitej masy jajecznej dodajemy partiami mąkę bardzo delikatnie mieszając ciasto aby nie opadło. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C, ciasto przelewamy na kwadratową blaszkę(...)poncz łączymy ze sobą, nasączmy przekrojone części ciasta. Pierwszą nasączoną cześć ciasta smarujemy masą makową przykrywamy drugim nasączonym ciastem, smarujemy masą makową, przykrywamy ostatnią częścią ciasta. Polewamy ciasto polewą czekoladowa dekorujemy według uznania. Smacznego

kgwjanczewo
Mazurek czekoladowy 213

czekoladowe, pół tabliczki czekolady (ja dałam gorzką ze skórką pomarańczową), orzechy laskowe, pół puszki kajmaku – około 200 g, obrane migdały do dekoracji. Biszkopt przygotowujemy według przepisu , można zrobić to poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Jeśli korzystacie z tak dużej blaszki jak ja czas pieczenia będzie można nieco skrócić. Warto zawsze sprawdzić przed wyciągnięciem czy ciasto(...)części: do jednej dodajemy pokrojone orzechy i czekoladę. Mieszamy i nakładamy na pierwszy spód. Pierwszy spód przykrywamy drugim i nakrapiamy ponczem. Brzegi i wierzch ciasta smarujemy kremem. Brzegi ciasta obsypujemy wiórkami czekoladowymi. Z obranych migdałów układamy „ramkę” na wierzchu ciasta. Wierzch ciasta smarujemy kajmakiem (jeśli jest zbyt gęsty można nieco go podgrzać). Do dekoracji użyłam papierowego szablonu

Ciastkozercy
Ciasto marchewkowo-dyniowe ze skórką pomarańczową 170

aromatem. Składniki na średnią blachę o wymiarach LxW 28x24cm: 3 jaja szczypta soli - jej dodatek do jajek sprawia, iż lepiej się ubijają 1 szkl. cukru - jeśli nie planuje się ciasta oblewać polewą, lub dodawać do środka bakalii, koniecznie trzeba oddać więcej cukru, dodatkowe 1/3 szkl 1 mały cukier wanilinowy (16g) 1 i 2/3 szkl. mąki pszennej 1 i ½ łyżeczki proszku(...)szkl. surowej dyni - starta na tarce o drobnych oczkach i ugnieciona ściśle w szklance ½ szkl. kandyzowanej skórki pomarańczowej (100g) - lub inne dowolne bakalie wg.uznania Lukier lub polewa czekoladowa do polania gotowego ciasta – moja domowa polewa czekoladowa do znalezienia TU Marchewkę oraz surową dynię obrać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki - ale nie tych do tarcia ziemniaków na placki ziemniaczane - puszczą

Grunt to przepis!
Sernik snikers bez pieczenia 384

wielkim wrażeniem tego ciasta, jest bardzo słodkie ale domowy karmel wychodzi tak samo jak w popularnym batoniku o tej samej nazwie, do tego chrupiący spód, i pyszny czekoladowy sernik. Ciasto jest trochę pracochłonne jednak polecam je spróbować. Robiłam w tortownicy o średnicy 23 cm jednak bardzo ładnie będzie wyglądać jeżeli użyje się mniejszej tortownicy. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Jabłkowo-orzechowe cudo 248

To cudo powstało z pomieszania dwóch przepisów i jak dla mnie jest jednym z ulubionych ciast. Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka

Na Ciasteczkowych Papierach
Kakaowa szarlotka z budyniem 324

Powoli kończą się moje zapasy jabłek... Postanowiłam uczcić to niecodzienną szarlotką. Ta jest niezwykła, bo ciasto jest kakaowe, a do tej pory zawsze piekłam szarlotki na

Z miłości do słodkości
Ciasto czekoladowa fantazja z gruszkami 164

Bardzo niepozornie wyglądające ciasto, za to niesamowite w smaku. Już w trakcie pieczenia zapachy są nieziemskie. Smak gruszek idealnie łączy się z czekoladą. SKŁADNIKI 2 jajka szczypta soli 120 g cukru trzcinowego 3 gruszki 1 banan 50 g masła 1 gorzka czekolada (100 g) 150 g mąki orkiszowej jasnej typ 650 100 g mąki orkiszowej graham typ 1850 1 łyżeczka(...)piekarnika i piec około 35 minut. Upieczone ciasto wyciągnąć z piekarnika i zostawić do ostudzenia. Ostudzone polać dowolną polewą czekoladową i udekorować. Wspomniałam powyżej, że moje ciasto polane jest polewą czekoladową gruszkową, więc dla zainteresowanych podaję poniżej przepis na nią. Polewa czekoladowa gruszkowa. SKŁADNIKI 1 gruszka 1 gorzka czekolada (100 g) 80 ml wody 50 g masła 2 kopiaste łyżki

Passions hobbies life
Czekoladowa bomba (z bananem, żurawiną i płatkami owsianymi) 165

przypadku - zamiast ciastek miałabym roztopiony placek... W porę zauważyłam swój błąd i ratując sytuację dodałam kilka składników, a później wraz z rodziną zajadaliśmy się czekoladowym deserem. Do dziś nie mam pojęcia jak "to" nazwać: ciasto, deser?  W każdym razie "to coś" jest(...)przeeepyszne zaraz po upieczeniu oraz po schłodzeniu w lodówce. Konsystencja deseru początkowo (po upieczeniu, ostudzonego) - przypomina miękki, puszysty i wilgotny sernik. Zimny kojarzy mi się z blokiem czekoladowym (ale nie twardym), czy ciastem na bazie kaszy. Ten czekoladowy smak jest po prostu nie do opisania! Sami spróbujcie, bo naprawdę warto - jestem dumna z tego przepisu. Od dawna lubię motto

Di gotuje
„Czekolaczek – aroniaczek ” zawsze się udaje ;) 208

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na dużą blaszkę : ciasto : 4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia – takie konkretne 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao ,gorzkie – bez cukru 2 szklanki mleka 3 jajka 1/2 szklanki oleju krem : 2 budynie czekoladowe 6 łyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru 2 kostki masła 4 szklanki mleka polewa(...)dość raźnie mieszając ,żeby nie powstały kluchy , bo budyń robi się naprawdę gęsty i trzeba włożyć w mieszanie nieco siły . Odstawiamy do wystygnięcia . W między czasie , wszystkie składniki na ciasto wsypujemy i wlewamy do miski , po czym mieszamy do połączenia , najlepiej mikserem . Tak przygotowane ciasto wylewamy na mocno natłuszczoną blaszkę do pieczenia ( dużą ) i pieczemy w piekarniku w temperaturze

Ogrodnik w podróży
Oczy Carycy 434

Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe  paczka okrągłych biszkoptów 180g  Napar:  1 łyżeczka kopiasta kawy + 0,5 szklanki wrzątku + 1 łyżeczka cukru  1 polewa czekoladowa  Wykonanie:  Ciasto jasne : białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać pozostałe składniki. Delikatnie wymieszać.  Ciasto ciemne : żółtka z jajkami utrzeć z cukrem do białości. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem(...)litrze wrzątku. Pozostawić do wystudzenia i stężenia.  Wystudzone ciasto przekroić na dwa placki. Na jednym wyłożyć połowę kremu. Na krem ułożyć biszkopty delikatnie nasączone kawą. Między biszkopty wyłożyć mocno tężejącą galaretkę (2 galaretki rozpuszczone w pół litra wody).  Na galaretkę wyłożyć resztę kremu. Przykryć drugim plackiem. Polać polewą czekoladową i posypać krokantem. Schłodzić w lodówce. Na galaretkę wyłożyć

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Proponowane wyszukiwania