ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:124/734)

Czekoladowe babeczki z niespodzianką. 165

wymieszać łyżką. Ciasto nałożyć do papilotek. Do każdego daktyla włożyć kostkę czekolady białej i taką niespodziankę włożyć w środek ciasta. Piec w temp.180stop.12-15 min. Babeczki są miękkie i wilgotne. Po ostudzeniu przybrać wg smaku. Ja nałożyłem krem czekoladowy, bo miałem taki pod ręką, ale może być ubita śmietana ,lub posypka cukrowa

Kulinarny karnet Christophera
Potrójnie Czekoladowe Brownies Nigelli Lawson 238

Ciasto - REWELACJA, inaczej nie da się go określić. Mocno czekoladowe, wilgotne, delikatne i rozpływające się w ustach ...i te zatopione w nim kawałki czekolady.... Zachwycą się nim wszyscy fani brownies, czekolady... i nie tylko. Potrójnie Czekoladowe Brownie Nigelli Lawson - Składniki: 165 g masła + 1 łyżka 85 g czekolady gorzkiej 85 g czekolady mlecznej 3 jajka niepełna szklanka cukru łyżeczka ekstraktu(...)wanilii 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 1/4 szklanki pokrojonej mlecznej czekolady 1/4 szklanki białej czekolady cukier puder Potrójnie Czekoladowe Brownies Nigelli Lawson - Sposób przygotowania : Masło i czekoladę (85 g mlecznej + 85 g gorzkiej) rozpuścić w kąpieli wodnej - ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem i ekstraktem z wanilii, połączyć z rozpuszczoną czekoladą i ubić. Następnie dodać mąkę i sól

Słodka Strona
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #16 Brownie z jabłkami i karmelizowanymi migdałami 325

mocno i intensywnie czekoladowa, do tego jabłka w cynamonie, no i te karmelizowane migdały. Zachwycona jestem tymi migdałami, nie wiedziałam, że tak łatwo można zrobić takie cudo. Takie migdały możecie zastosować do wszystkiego jako dodatek. Masło i cukier powodują, że po upieczeniu, płatki są ze sobą zlepione i świetnie chrupiące. Myślę że nie trzeba piec ciasta, żeby sobie takie płatki

Relaxtime
CIASTO BANANOWO-CZEKOLADOWE BEZ PIECZENIA 204

Moje słodkie szaleństwo bez pieczenia, tym razem w połączeniu kremu bananowego z gorzkim czekoladowym musem. Ciasto wyszło genialne, odpowiednio wyważone i nie za słodkie. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI: 200 g maślanych herbatników 2 opakowania okrągłych biszkoptów (po 170 g) żurawina do dekoracji MASA BANANOWA: 1 l nektaru bananowego np. Hortex 2 śmietankowe budynie 2 cytrynowe galaretki 2 łyżki masła MASA(...)wyłączeniu palnika wsypujemy galaretki i dobrze mieszamy. Masa nam się trochę rozrzedzi, ale tam ma być. Jeszcze ciepłą masę równo wylewamy na herbatniki. Układamy obok siebie biszkopty. Ciasto odkładamy żeby przestygło. MASA CZEKOLADOWA: Mleko gotujemy, dodajemy połamaną czekoladę i odstawiamy do rozpuszczenia. Jeśli w mleku nadal są czekoladowe grudki należy jeszcze raz podgrzać. Odstawiamy w zimne miejsce do przestudzenia

Pani na deser
Tort czekoladowo-bananowy 278

ochotę na coś słodkiego, ten przepis nada się idealnie. Przygotowanie jest dość pracochłonne, ale końcowy efekt i głównie smak jest tego wart. Przekonajcie się sami. Tort czekoladowo-bananowy tortownica około 25 cm Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki orkiszowej jasnej typ 700 3 jajka 150 ml oleju kokosowoego 1/2 łyżeczki sody(...)łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru pudru trzcinowego ( lub ksylitolu) szczypta soli 6 bananów kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu około 1 szklanka mleka krem czekoladowy do przełożenia ciasta: 2 awokado 1/3 szklanki oleju kokosowego 1/4 szklanki miodu 200 g czekolady gorzkiej krem czekoladowo-kokosowy do posmarowania wierzchu ciasta: 1 awokado 1 puszka mleka kokosowego ( schłodzonego przynajmniej

Jaglusia
Czekoladowa rolada 159

frużelinę. Przyznam szczerze, że to moja pierwsza rolada i jak się okazało, prosta i dość szybka do przygotowania. Ciasto spędza około 10-12 minut w piekarniku i jak tylko ostygnie, gotowe jest do wyłożenia bitej śmietany. Polecam! Składniki czekoladowego biszkoptu na roladę: 6 jaj rozm. M 170 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 2 łyżki mocnej kawy(...)wlać odrobinę mleka i wymieszać (dolać znów odrobinę jeśli czekolada wciąż jest gęsta) . Następnie wlać tyle mleka, aby uzyskać polewę lekko lejącą się, którą z łatwością rozsmarujemy po czekoladowej roladzie. Ciasto wyciągnąć z lodówki. Ściągnąć papier i polać ganaszem czekoladowym. Można od razu serwować, ale kroić się będzie lepiej, gdy polewa zastygnie ( ja do czasu przyjazdu gości schowałam roladę

Moja Delicja
Sernik czekoladowo -piernikowy 156

Idealne ciasto na weekend. Sernik czekoladowo - piernikowy. Przypominam Wam ten idealny przepis na ciasto;-) Autorski przepis SKŁADNIKI NA CIASTO PIERNIKOWE: - 200 g masła prosto z lodówki - 300 g mąki gryczanej - 100 g mąki krupczatki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 żółtka prosto z lodówki - 2 łyżki śmietany 18% prosto z lodówki - opakowanie przyprawy do piernika - 2 łyżki czubate kakao(...)formę dużej tortownicy. Wylep spód i boki.  Dno tortownicy wylepione ciastem oprósz delikatnie kakao.  Wylej masę serową białą.  Następnie miejscowo łyżką wyłóż masę serową -czekoladową.  Z reszty ciasta piernikowego, za pomocą foremki do ciasta-gwiazdki, powycinaj gwiazdki. Ułóż je na wierzchu ciastaCiasto pieczemy w temp 170 stopni C.  Pierwsze 10 minut dół + termoobieg

SMYKWKUCHNI
Babka kakaowa z serem. 171

Dzisiaj zapraszam na kakaową babkę z serem. Ciasto jest szybkie i proste w wykonaniu, ale co ważniejsze, pyszne! Czekoladowy smak ciasta idealnie współgra z aksamitnym, delikatnym smakiem masy serowej. To takie typowo niedzielne ciasto, choć i w Święta znajdzie amatorów. Polecam!!! Składniki na babkę kakaową z serem  na dużą formę  babkową (lub średnią i kilka babeczek ;) 2 szklanki(...)sera), a na wierzch resztę ciasta. Pieczemy w 180 stopniach C około 45 minut (przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy się upiekło).      Zimne już ciasto wyjmujemy z formy dekorujemy polewą czekoladową i płatkami kokosa. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Brownie dyniowe 195

przepisu z wyglądu i w konsystencji przypomina ten klasyczny amerykański wypiek, jednak nie jest typowym brownie, gdyż nie ma w składzie czekolady. Na wilgotność i ciężki charakter ciasta wpływa puree dyniowe, a czekoladowy smak zapewnia dodatek kakao. W brownie znajdziecie również miód, cynamon i daktyle. Składniki te sprawiają, że ciasto smakuje lekko korzennie lub nawet piernikowo

Smakołyki Bereniki
Pan Helmig i czekoladowa tarta ze śliwkami 202

nutą cytryny. Jest ona zaskakująca, ale bardzo tutaj pasuje. Jeśli nie lubicie takich połączeń, zastąpcie skórkę cynamonem. Będzie równie aromatycznie, a dodatkowo rozgrzewająco. Czekoladowa tarta ze śliwkami Składniki: (na formę do tarty o średnicy 20 cm) ciasto kruche: 150 g mąki pszennej 25 g kakao 45 g cukru skórka otarta z 1 cytryny 80 g zimnego masła 1 jajko krem(...)wymieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Przestudzić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać budyń, a następnie powoli wlać czekoladową masę (może być letnia). Na końcu delikatnie wmieszać ubite na sztywno białka. Masę przelać na podpieczone ciasto, na wierzchu ułożyć śliwki. Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut. Ostudzić. Smacznego! I już deszcze i wiatry

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto cegiełka z budyniem porzeczkowym i kremem śmietanowo-waniliowym 202

Wpadłam na pomysł przygotowania takiego oto ciasta ucieranego z ugotowanym budyniem na soku z czarnej porzeczki i kremu ze śmietany homogenizowanej z nutką wanilii, na wierzch ułożyłam czekoladowe herbatniki od Cukrów Nyskich. Ciasto z wyglądu może jest takie sobie ale w smaku bardzo dobre. Zapraszam :) Składniki na ciasto ucierane : 200 g mąki pszennej 3 jajka 150 g cukru(...)przelewamy do misy miksera,dodajemy cukier, cukier waniliowy i po jednej śmietanie fix, ubijamy na sztywno. Masę śmietanową wykładamy na zimny budyń i równo rozsmarowujemy. Na wierzchu układamy czekoladowe herbatniki. Ciasto wstawiamy do lodówki na noc. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Torcik bakaliowy na białkach 185

drobno pokrojonych fig 50 g rodzynek 100 g drobno posiekanej czekolady gorzkiej  Krem: 250 g mascarpone Mlekoma 4 łyżki nutelli 3 łyżki likieru czekoladowego Do posypania: wiórki czekoladowe Przygotowanie: Ciasto: Białka z solą ubić na sztywno następnie dosypywać porcje cukru i ubijać tak długo aż cukier się rozpuści a białka będą gładkie i lśniące.  Do białek dodać resztę(...)minut. Po upieczeniu pozostawić w formie i wystudzić. Krem:  Do mascarpone dodać nutellę i energicznie wymieszać - nie miksować. Pod koniec wlać likier. Krem rozsmarować na cieście i posypać wiórkami czekoladowymi

Ala piecze i gotuje
Murzynek 181

Ciasto przeze mnie zapomniane, a przecież tak bardzo kiedyś ukochane- murzynek z przepisu mojej babci, potem mamy, czyli pokoleniowy :)))Wilgotny, rozpływający się w ustach, mocno czekoladowy, o delikatnym posmaku powideł śliwkowych i... przepyszny- po prostu!Jestem pewna, że lepszego nie jedliście!!! :)Jeżeli chodzi o polewę, to można zrobić ją w tradycyjnej wersji, ja jednak miałam ochotę na polewę(...)Narodzenia, taki Murzynek będzie bardzo fajną alternatywą dla piernika, wystarczy dołożyć dodatkowe 2 łyżeczki przyprawy do piernika (czyli razem 3) i upiec w formie podłużnej :))) Przepis na dużą blachę:Ciasto:* mąka pszenna- 4 szklanki* jajka- 4 szt.* mleko- 2 szklanki* cukier- 1 szklanka* masło- 250 g* powidła śliwkowe- 1 słoiczek* kakao- 3 czubate łyżki* przyprawa do piernika- 1 łyżeczka* proszek

Kraina Miodem Płynąca
DROŻDŻOWE WARIACTWO CZEKOLADOWO - WAFELKOWE 142

Ponownie odstawić do wyrośnięcia Wafelki oraz czekoladę drobno posiekać. W jednej misce wymieszać wafelek mleczny z 2 łyżkami czekolady, zaś w drugiej misce wymieszać wafelek o smaku czekoladowym z pozostałą czekoladą. Wyrośnięte ciasto zagnieść i rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30 x 60 cm. Ciasto pokroić wzdłuż krótszego boku na 5 - 6 pasków. Następnie białka ze szczyptą soli ubić(...)pianą z białek i na wierzch posypać obficie pokruszonymi wafelkami czekoladowymi wymieszaną z czekoladą. Następnie wyłożyć drugi pas ciasta, rozsmarować pianę z białek i posypać wafelkami czekoladowymi. Czynność powtarzać do ostatniego pasa ciasta, gdzie również smarujemy pianą z białek i posypujemy obficie wafelkiem mlecznym. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Po upieczeniu ciasto wyjąć i odstawić

Ciastka - domowe słodkości
torcik migdałowo czekoladowe 175

delikatnie mieszamy np. przy pomocy szpatułki. Ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do dwój jednakowych torownic (ok.17 cm średnicy) wyłożonych (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 175 st. C przez ok. 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a następnie obydwa przecinamy na dwa blaty. składniki na masę czekoladową: 250 ml mleka 1 żółtko 1 łyżka mąki

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania