ciasto biszkoptowe - 2947 przepisów (strona:93/197)

Ciasto jabłkowo serowe z polewą czekoladową 430

Duża porcja dobrego ciasta. Kruche blaty, gotowany sernik, warstwa biszkoptowa i prażone jabłka z galaretką-ciasto choć czasochłonne nie jest trudne do wykonania, jedno z moich ulubionych połączeń smakowych. Najlepsze na drugi dzień po przygotowaniu, kiedy kruche blaty zmiękną i smaki się połączą.  Idealny wypiek na różne okazje w tym świąteczne. Jest pyszne, gorąco polecam, dla wielbicieli przekładanych ciast

Wanilia i Kardamon
Ciasto ucierane z truskawkami 129

Truskawki to owoce, które idealnie pasują do ciast ucieranych czy też biszkoptowych. Dzisiaj zapraszam Was na szybki do przygotowania, lekki i puszysty placek z truskawkami posypany cukrem pudrem. Upieczone ciasto najlepiej studzić w piekarniku, dzięki temu nie powinno opaść 😊 Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm: 1 kostka miękkiego masła (200 g) 5 jajek (rozmiar M) 1 i 1/3 szklanki

Ugotować
Czekoladowy brzoskwiniowiec 83

DomoweTorty.com Czekoladowy Brzoskwiniowiec Czekoladowy brzoskwiniowiec to pyszne, wilgotne, podzielne ciacho – idealne gdy spodziewamy się gości (chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, które wyjątkowo łatwo(...)stracić soku- wykorzystamy go do nasączenia biszkoptu oraz do zrobienia kremu. Biszkopt przekrajamy na dwie równe części. Po przekrojeniu wyrównujemy ewentualne nierówności, a powstałe biszkoptowe ścinki zachowujemy na później – wykorzystamy je przy przekładaniu ciasta. Im bardziej równe będą blaty biszkoptu, tym bardziej profesjonalnie ciacho będzie się prezentować. Pierwszy blat umieszczamy ponownie w blaszce. Brzoskwinie kroimy na średniej grubości paski

Domowe Torty
LEKKIE CIASTO Z OWOCAMI NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ LAKTOZY 520

Lekkie, bardzo delikatne - wręcz dietetyczne (biszkoptowe) i baaardzo smaczne. Ciasto z mnóstwem owoców , idealne na lekki podwieczorek lub drugie śniadanie. Polecam, bardzo łatwe wykonanie a smak bardzo wyborny. Błyskawicznie się przygotowuje a jeszcze szybciej znika w niewyjaśnionych okolicznościach... ;-) Delikatny puch z dodatkiem owoców . Do jego przygotowania można użyć zarówno świeże, sezonowe, owoce jak i mrożone (bez rozmrażania). Piekłam w ciemnej

Smaczne Zdrowe
Ciasto kakaowo-kokosowe z masą z batonikami Ikar 125

Smaczne ciasto kakaowo-kokosowe oraz biszkoptowe przełożone masą z batoników Ikar . Idealne połączenie smaków. Składniki: Ciasto kakaowe: 25 dkg margaryny 1 szklanka cukru 4 łyżki mleka 3 łyżki kakao 4 żółtka 25 dkg mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 4 białka 15 dkg cukru 15 dkg kokosu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt: 3 jajka 5 łyżek

Kuchnia u Bietki
Rolada biszkoptowa z truskawkami 198

kremem i truskawkami. Rolada bardzo ładnie się prezentuje, a jeszcze lepiej smakuje. Polecam wypróbować przepis, bo naprawdę warto jeżeli lubi słodkie wypieki. Do przygotowania rolady biszkoptowej będziemy potrzebowali: Użyłam blachy o wymiarach 34x24 na ciasto: 80 g mąki pszennej typ 400, 450 lub 500) 40 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru (drobny kryształ) 1 łyżeczka cukru waniliowego lub wanilinowego(...)serka mascarpone 80 g cukru pudru 2 śmietan fix (9 gramowe) truskawki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem: Rolada biszkoptowa z truskawkami Przygotowanie: Najpierw przygotuję ciasto: Białka ubijam na sztywną pianę. Do miski przekładam żółtka, cukier, cukier waniliowy i miksuję na puszystą masę, tak aby masa zbielała. Następnie dodaję ubite białka i delikatnie mieszam szpatułką (można łyżką

Uwaga Babcia Gotuje
Kostka a la tiramisu 144

tiramisu, to ciasto idealne na każdą okazję. Można je przygotować na święta, urodziny, przyjęcie lub po prostu na spotkanie przy kawie. Pamiętajcie, by dobrze nasączyć biszkoptowe blaty i schłodzić ciasto przed podaniem. Wówczas uzyskacie najlepszy efekt i smak tej pysznej kostki tiramisu. Spróbujcie. A jeśli szukacie przepisów na inne ciasta na święta, to zachęcam do zaglądania do zakładki Ciasta

Słodkie okruszki
Sernik z budyniem biszkoptowym 689

budyniem biszkoptowym upiekłam właśnie w kąpieli wodnej. Aby się dłużej nie rozpisywać powiem tylko jedno – bardzo, ale to bardzo polecam i życzę smacznego. Jeśli dalej poszukujecie swojego ulubionego przepisu na sernik polecam inne przepisy na blogu : Sernik z mlekiem w proszku Waniliowa chatka Puchatka z polewą z mleka w proszku Śnieżna rolada Truskawkowo waniliowa zebra Ciasto śnieżny puch Sernik gotowany(...)Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka Mój sernik na drugim miejscu na Mikserze Kulinarnym , wśród najchętniej czytanych wczoraj przepisów. Dziękuję. Wydrukuj przepis The post Sernik z budyniem biszkoptowym appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Biszkoptowa zebra 254

Niech was nie zwiedzie fenomenalny wygląd, który zrobi wrażenie na rodzinie i znajomych! Biszkoptowa zebra jest wbrew pozorom łatwym w przyrządzeniu ciastem. Tworzenie jej pięknego wzoru także nie powinno przysporzyć wam trudności. Zebra jest bardzo lekka i pyszna. Doskonale sprawdzi się zarówno jako ciasto do kawy, jak i efektowny wypiek na świąteczny stół. 5 jajek 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki

Dieta bez mleka
Rolada czekoladowa z galaretką jeżynową na Boże Narodzenie 280

Rolada biszkoptowa: - 3 jaja - 100g cukru - 75 g mąki - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao ponadto: - tabliczka czekolady mlecznej - łyżka kakao do posypania - cukier

SMYKWKUCHNI
Ciasto "Wuzetka" 292

łyżeczki żelatyny ⅓ szklanki zimnej wody Poncz: ⅓ szklaki wódki ½ szklanki wody Polewa: 2 tabliczki czekolady deserowej 150ml słodkiej, 30% śmietany Dekoracja: 200ml śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy naprzemiennie po jednym żółtku i odrobinie cukru- aż do całkowitego wykorzystania obu składników. Na końcu powoli dodajemy(...)płynną żelatynę  i ponownie krótko ubijamy- tylko do połączenia składników. Gotowym kremem przekładamy naponczowane blaty biszkoptowe.  Polewa: Śmietankę mocno podgrzewamy, do gorącej wsypujemy połamane kosteczki czekolady i pozostawiamy na ok 2 minuty. Po tym czasie mieszamy i smarujemy wierzch ciasta. Gdy polewa zastygnie- dekorujemy bitą śmietaną ubitą z pozostałej śmietanki (200ml) i 4 łyżek cukru pudru

Kuchnia w czekoladzie
Kakaowy biszkopt z kokosową wkładką i masą cappuccino 930

kroimy na dwa blaty. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, łączymy z wiórkami kokosowymi. Dodajemy do masy białkowej, delikatnie mieszając szpatułką. Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i pieczemy przez około 30 minut. Studzimy. Z mleka odlewamy 1/2 szklanki. Łączymy(...)zgęstnienia. Gotowy budyń odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy budyń. Na końcu do masy dodajemy proszek cappuccino oraz rum. Na jeden blat biszkoptowy wykładamy połowę masy, wyrównujemy, Dajemy ciasto kokosowe. Wykładamy resztę masy budyniowej. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Wierzch dekorujemy roztopioną z kremówką w kąpieli wodnej czekoladą. Źródło

Smaki Na Talerzu
Kiełbaski z grilla z ziołami i żółtym serem 154

szybsze;) 3. Ilość składników dobierasz na oko czy odmierzasz każdą ilość? Chyba nie zdarzyło się, abym kiedykolwiek odmierzyła składniki gram do grama :D Zawsze na oko^^ 4. Ciasta na kruchym czy biszkoptowym spodzie? Zdecydowanie biszkopt! :) 5. Najlepszym wg. Ciebie Twoim daniem jest... Hm...i tu dłuuuga chwila zastanowienia ;) Sądzę, że robię bardzo dobre leczo, naleśniki no i...ciasta;) 6. Starasz

My simple kitchen
Apfelstrudel 93

Chrupiące, rozpadające się ciasto filo, jabłkowo-biszkoptowe nadzienie z przyjemnym rumowym aromatem a do tego delikatnie spieniony waniliowy sos. Austriacki strudel jabłkowy to prawdziwe niebo w gębie. Do jego przygotowania wykorzystałam gotowe ciasto filo co zaoszczędziło mi sporo pracy. Pozostaje więc tylko przygotowanie nadzienia, zwinięcie strudla i upieczenie. Sos może wydawać się zbędny ale zachęcam żeby go nie pomijać - jest

Milion Smaków
Owocowy sernik na zimno. 403

cieszyć się ich smakiem już po kilku godzinach. Obie wersje bardzo polecam, zachęcam do eksperymentowania z ulubionymi owocami i smakami. Nie tylko dzieci będą zachwycone tym ciastem, dorośli również :)Spód biszkoptowy dla ambitnych:2 jajka6 deko mąki6 deko cukruZmiksować, wylać na spód dużej tortownicy, piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 10 minut.Lub: wyłożyć tortownicę biszkoptami lub herbatnikami.Masa serowa

Z butelką mleczka w tle

Proponowane wyszukiwania