ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:878/2671)

Domowe batoniki proteinowe 122

Wowowowo dziś szaleństwo i dodaję dwa przepisy na ten sam finalny produkt jakim są batoniki proteinowe bez pieczenia :) Mam nadzieję, że docenicie mój trud i przezwyciężenie popracowego lenia :p Wersja nr 1 Składniki (na około 4-5 batoników): 2 czubate łyżki waniliowej odżywki białkowej  KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional szklanka błyskawicznych płatków owsianych garść jagód goji dostępnych(...)moreli, fig, śliwek, brzoskwiń) 2-3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie składniki przekładamy powstałą masę do pojemnika wyłożonego folią spożywczą rozsmarowujemy równomiernie mocno dociskając ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc wyciągamy z pojemnika i kroimy bardzo ostrym nożem na batoniki SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Bajaderki kokosowe w białej czekoladzie 306

Bajaderki to idealna słodka przekąską na imprezę. Sprawdzą się z pewnością na zabawie sylwestrowej. Szybkie w wykonaniu, bez pieczenia, wyglądają bardzo efektownie, a przy tym wszystkim smakują wyśmienicie. Zapraszam również do zapoznania się z przepisem na bajaderki w wersji orzechowej . Bajaderki kokosowe w białej czekoladzie Składniki: 350 g herbatników kokosowych typu „Łakotki” (mogą być oblane czekoladą) 4 łyżki(...)półce obok Nutelli i innych kremów do smarowania. Przygotowanie: Herbatniki rozkruszamy najlepiej za pomocą blendera. Przekładamy do dużej miski. Do ciastek dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zagniatamy rękami, ciasto będzie miękkie, ale po schłodzeniu w lodówce stężeje. Formujemy z masy okrągłe kuleczki, następie schładzamy w lodówce przez około 20 minut. W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Wiórki

Mania Gotowania
SERNIK REWELACJA, SUPER PUSZYSTY, NA KRUCHYM SPODZIE, W NOWEJ ODSŁONIE 232

misie miksera i przy pomocy haka zagniotłam kruche ciasto. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Gotowym ciastem wykleiłam dokładnie spód tortownicy (wcześniej wyłożonej papierem). Tortownicę z ciastem umieściłam w lodówce na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: - 700g gęstego sera (używam Juliko) - 84g miękkiego masła - 1 budyń śmietankowy bez cukru (lub 40g mąki ziemniaczanej) - 5 jajek ( osobno białka i żółtka(...)dodawaniem rodzynek do ciast, następnym razem chyba wyłożę część ciasta, rozsypię rodzynki i zaleję resztą masy serowej. Moje rodzynki bowiem mimo wymieszania z mąką opadły na dno (może to sprawiła ich wielkość... nie wiem, sprawdzę następnym razem). Masę serową wylałam na schłodzony spód i wyrównałam. Tortownicę z sernikiem wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 160*C i piekłam 80 minut

Smaczne Zdrowe
Otrębowe babeczki z kremem 148

łyżeczka fruktozy krem: 3/4 szklanki mleka 2 łyżki budyniu waniliowego bez dodatku cukru 3 łyżki sera białego Emilka fruktoza wg. smaku Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na babeczki mieszamy przekładamy ciasto do KONIECZNIE silikonowych papilotek na muffinki, układamy je na talerz, następnie do mikrofalówki "pieczemy" w mikrofali przez około 4 minut (każda mikrofalówka jest inna dlatego trzeba kontrolować

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Jabłecznik z budyniem 870

Jabłecznik z budyniem. Thermomix przepisy. Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 130 g cukru pudru 200 g masła 2 łyżki gęstej śmietany 1/2 łyżeczki soli 5 żółtek Składniki na pianę: 5 białek 100 g drobnego cukru do wypieków 2 op budyniu waniliowego bez cukru (2×40 g) dodatkowo: 1500 g obranych(...)naczynia Thermomix dajemy składniki na kruche ciasto i mieszamy czas 2 min/obr-4-5 . Białka, które nam zostały z jajek będą nam potrzebne do ubicia piany. Ciasto wyciągamy z naczynia, dzielimy na dwie części w stosunku 1/3 i 2/3. Mniejszą część ciasta zawijamy w folię i dajemy do zamrażalnika na min. 1 godzinę. Ciasto zamrażamy ponieważ łatwiej będzie nam je zetrzeć

Themo przepisy
125. Kruche ciasto z lekką pianką, która nigdy nie opada 399

tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce ścieramy 2/3 część ciasta, wykładamy nim dno i lekko wyrównujemy wierzch. Pieczemy przez około 20 minut. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Składniki na delikatną budyniową piankę: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru(...)Następnie dodajemy proszek budyniowy (nie gotujemy go) wlewamy olej i delikatnie mieszamy. Spód ciasta smarujemy ubitą pianą, układamy gęsto owoce  lekko wpychając w pianę. Z zamrażalnika wyjmujemy drugą część ciasta (1/3), trzemy ją na grubych oczkach i posypujemy wierzch malin. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 35 minut. Wierzch można oprószyć cukrem pudrem

Jadło i czytadło
Ciasto anielskie - biszkopt na białkach 136

używa się dużo surowych żółtek. Zostaje dużo białek, z którymi trzeba coś zrobić. Można upiec różnego rodzaju bezy , kokosanki , pavlovą oraz ciasto anielskie -biszkopt na białkach. Angel Food Cake - delikatne, lekkie, puszyste i białe jak anielska suknia ciasto anielskie . Ciasto należy piec w specjalnej formie z nóżkami. Formy nie smaruje się masłem ani niczym nie wysypuje. Upieczonego biszkoptu nie wyjmuje(...)dodawać partiami mąkę delikatnie mieszając. Ciasto przełożyć do niewysmarowanej i nie wyłożonej papierem formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35 minut. Piekarnika nie otwierać przez pierwsze 25 minut. Ciasto powinno być sprężyste. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, odwrócić formę do góry nogami i odstawić do ostygnięcia. Aby wyjąć ciasto z formy należy szpachelką „wyciąć

królestwo garów
Orzechowe ciasteczka bez glutenu i bez cukru 172

była ale to kwestia gustu, zawsze możesz dodać 3 łyżki brązowego cukru czy tez syropu z agawy. Porcje ciasta nabieraj łyżką, formuj kilki i lekko je rozpłaszcz. Piecz w temp. 180 C przez 12-15 minut. Smacznego! Artykuł Orzechowe ciasteczka bez glutenu i bez cukru pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Wysoko błonnikowy placek z otrębami i borówką 99

Nietypowe ciasto, które każdego zaskoczy swoim smakiem. Zamiast płatków warto spożywać otręby, które zawierają więcej błonnika, nawet w ciastach. Przygotowanie: 15 minut Koszt: Tanie/Średnie Witajcie

zdrowo i aktywnie
Wysoko błonnikowy placek z otrębami i borówką 127

Nietypowe ciasto, które każdego zaskoczy swoim smakiem. Zamiast płatków warto spożywać otręby, które zawierają więcej błonnika, nawet w ciastach. Przygotowanie: 15 minut Koszt: Tanie/Średnie Witajcie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto z budyniową pianką i śliwkami 385

wanilinowego lub 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju Ponadto: ok. 650 g śliwek (wypestkowanych i pokrojonych w ćwiartki) Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie, dodać 1-2 łyżki wody. Podzielić na 2 części - około(...)każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić. Tą czynność można zrobić dzień wcześniej. Dużą prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta (60%), lekko przyklepać dłonią i wyrównać. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, zacząć ubijać białka

Czerwień i błękit
Ciasto z nektarynkami i bananem 65

Wiosna już w pełni, więc warto skorzystać z sezonowych owoców! Proponuje przygotowanie ciasta z nektarynkami oraz bananem. Przepychota!  Składniki: 2 jaja 50g erytrytolu 20ml oleju rzepakowego 100g (1 szt.) banana bez skórki 50g mąki kukurydzianej 150g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150g skyra naturalnego aromat 200g nektarynek bez pestek  Sposób przygotowania: Jaja utrzeć

Truskawkowa Fiesta
Babka marmurkowa 79

Tradycyjna babka marmurkowa pieczona trochę inaczej – w „kąpieli wodnej”. Babka wychodzi wilgotna i przepyszna. Niezwykle prosta , bez ubijania osobno białek Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: 250 g masła 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szczypta soli 5 jajek 2 ¼ szklanki mąki 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia ¼ szklanki mleka 1 łyżka kakao Przygotowanie: Miękkie masło ucieram(...)cukrem waniliowym na wysokich obrotach. Dodaję szczyptę soli i po jednym jajku, za każdym razem bardzo dokładnie ubijając. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i dodaję partiami do masła i jajek na przemian z mlekiem. ¾ ciasta wykładam do foremki babkowej wysmarowanej masłem i oprószonej mąką, do ¼ dodaję kakao i mieszam. Ciasto kakaowe wykładam na ciasto jasne, delikatnie mieszam patyczkiem

Słodki sentyment
Wilgotne ciasto kakaowe mieszane łyżką 295

rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski wsypujemy mąkę, sodę, cukier, kakao, wbijamy jajka, dodajemy olej, wodę i dżem. Składniki mieszamy łyżką tylko do ich połączenia (nie mieszamy za długo (!) bo ciasto wyjdzie zbite). Keksówkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką (można ją również wyłożyć papierem do pieczenia). Wykładamy ciasto do formy. Ciasto wkładamy

Słodkie okruszki
Szarlotka z bezą budyniową 126

Ciasto które, wyjątkowo smakuje. Beza jest pyszna zrobiona w nietypowy sposób z dodatkiem budyni. Szczerze polecam:)Składniki Ciasto 6 żółtek 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki pszennej 125 g margaryny 125 g smalcu 1 op. cukru waniliowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa 1500 g jabłek 3/4 szklanki cukru 6 łyżek kaszy manny cynamon … Czytaj dalej Szarlotka

gotuj ze mną
Strucla Drożdżowa Z Budyniem I Jagodami Goji 160

wałkuję je na prostokąt. Ja zawsze smaruje białkiem ciasto aby nie tworzył sie zakalec, ale jeśli zawsze robicie bez białka i wam się udaje to możecie ten krok pominąć. 5. Następnie wykładam budyń wymieszany z jagodami. Zwijam w roladę i umieszczam w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiam do podrośnięcia na około 30-40 min. Po tym czasie

Gotowanie...to proste !
Chałwowe ciasteczka z tahini i czekoladą (z orkiszową mąką pełnoziarnistą) 123

tahini 80g cukru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: 50g czekolady gorzkiej  Wszystkie składniki (bez czekolady) umieścić w misce i dokładnie wymieszać - najlepiej za pomocą dłoni. (Powinna powstać jednolita masa o konsystencji miękkiej plasteliny.) Na końca wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę ułożyć

Di gotuje