ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:869/2705)

jabłecznik ucierany 734

Ciasto olejowe przełożone musem jabłkowym i razem z jabłkami pieczone. Pyszne i proste w przygotowaniu. Nie wymaga wielkich zdolności ani czasu, każdy bez problemu sobie z nim poradzi. U nas zniknęło błyskawicznie. składniki: 5 dużych jajek   3/4 szklanki cukru   cukier waniliowy 1/2 szklanki oleju 5 łyżek mleka 250 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)jajka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na białą, puszystą masę. Dodaję olej, mleko i jeszcze chwilę ucieram. Stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszam delikatnie do połączenia składników. Połowę ciasta wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (21 x 26 cm). Wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę 15 minut w 180 stopniach. Na podpieczone ciasto

babka w formie
Bahamy - Rolada z guawą w sosie rumowym (Guava Duff) 161

Bardzo prosty przepis na ciasto z karaibską nutą. Składniki: Ciasto: - 4 szklanki mąki - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 jajko - 3/4 szklanki mleka - 50g masła + 10 g do wysmarowania naczynia - odrobina oleju - puszka guawy (najlepiej bez pestek) - szklanka cukru - pół szklanki wody - 3 łyżki cynamonu Sos: - 5 łyżek masła - 5 łyżek cukru - 2 łyżki rumu Przygotowanie(...)około 10-15 minutach możemy zdjąć i odstawić na bok. 2) Do miski przesiewamy mąkę. Masło rozpuszczamy w małym naczynku. Dodajemy proszek do pieczenia, jajko, mleko i mąkę. Mieszamy. Gdy masło ostygnie, wlewamy je do ciasta. Mieszamy wszystko razem i chwilę ugniatamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto. Chcemy uzyskać (mniej więcej) prostokąt, który będziemy w stanie zwinąć, aby powstała rolada

Roślinożerni urlopowicze
Truskawkowa pianka z kokosem 188

szklanki cukru 100 g masła 1 jajo Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy w lodówce przez co najmniej godzinę. Po tym czasie wyjmujemy rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (23x33 cm) i zapiekamy w 180 st. C na złoty kolor (ok 10-15 minut) Beza kokosowa: 4 białka 1 szkl. cukru 20 dkg wiórek kokosowych(...)łyżki masy mieszamy z żelatyną, a następnie tą mieszankę przelewamy do reszty masy i mieszamy. Złożenie ciasta - w blaszce układamy ostudzony kruchy spód, cienką warstwę masy truskawkowej (taka dosłownie 2-3 mm żeby tylko połączyła spód z kolejną warstwą), na masę kokosową bezę, a na nią resztę masy truskawkowej, wyrównujemy i przykrywamy warstwą herbatników. Gotowe ciasto odstawiamy do lodówki

Cynamonowe szczęście
Warkocz drożdżowy z Nutellą 243

laskowymi- puszyste, mięciutkie, pięknie pachnące czekoladą. Samo wykonanie warkocza jest bardzo proste: posmarowane Nutellą ciasto (z dodatkiem orzechów lub bez) należy zwinąć w rulon, przeciąć na pół i powstałe dwa kawałki przepleść ze sobą na zmianę, najlepiej cięciem do góry, wtedy podczas pieczenia utworzą się ładne warstwy, a w przekroju bardzo ciekawe wzorki. Na poprawę humoru jak również(...)poskubania pod kocem i z kubkiem ciepłego mleka- znakomity wypiek! :) I ten zapach rozchodzący się po całym domu... mmm, obłęd! :) Receptura zaczerpnięta z bloga  I Love Bake . Ciasto: * mąka pszenna- 400 g * drożdże świeże- 25 g* * olej- 130 ml * masło- 20 g * jajko- 1 szt. * cukier trzcinowy- 3 łyżki * cukier waniliowy- 1 łyżka * sól- szczypta Dodatkowo: * Nutella- 3 czubate

Kraina Miodem Płynąca
Orkiszowa tarta śliwkowo-bananowa 64

łyżeczki szczypty proszku do pieczenia Nadzienie 150 g śliwek bez pestek 100 g banana bez skórki 20 g erytrytolu odrobina wody Sposób przygotowania: Tarta Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dodać olej kokosowy oraz jajo. Całość dokładnie zagnieść odstawić do lodówki na 15-20 minut. Po upływie czasu ciasto wyłożyć do formy. Nadzienie Do garnka

Truskawkowa Fiesta
Kakaowe ciasto z orzechami, solonym popcornem i kokosowym karmelem (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie) 145

spora łyżka śmietanki kokosowej (stałej części z mleka kokosowego) - ½ łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym - ½ łyżeczki sody oczyszczonej Nadzienie orzechowo-popcornowe - masło orzechowe Vivio    ( recenzja ) - orzechy laskowe Vivio  - orzechy pekan Vivio  - orzechy nerkowca Vivio  -orzechy brazylijskie Vivio -kukurydza do popcornu (bez soli i tłuszczu) + olej kokosowy rafinowany Vivio   + odrobina soli(...)łyżeczek cukru kokosowego Polewa kakaowa -3 pełne łyżki oleju kokosowego nierafinowanego Vivio   -3-4 łyżki kakao -ksylitol WEGAŃSKIE CIASTO KAKAOWE Len wymieszać z wodą i zostawić na 5 minut.  Mąki, kakao, proszek do pieczenia i sodę wymieszać.  Olej kokosowy i ksylitol wymieszać w osobnej misce.  Do oleju z ksylitolem dodać lnianą mieszankę i ubić

Candy Pandas
Najlepsza i najprostsza szarlotka 184

domu od lat. Krucha, z chrupiąca bezą i jabłkami z aromatem cynamonu... Składniki: 3 szkl. mąki  margaryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy  4 jajka 1 szkl. cukru 1, 25 dag jabłek, cynamon   Z przesianej mąki, margaryny, proszku do pieczenia, cukru waniliowego i 4 żółtek wyrabiamy ciasto. Odkładamy do lodówki na 30 min. Jabłka

Gotuj z Agnes
Ciasto „Styropian” 242

szklanki cukru 1 duży budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 65g (jeśli mamy dwa mniejsze opakowania budyniu w proszku, proszę odmierzyć na wadze 65g) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g wiórków kokosowych 5 białek Dodatkowo: cukier puder do posypania wymieszany z odrobiną cukru wanilinowego     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem i cukrem. Dodać posiekane masło

Mała Cukierenka
KRUSZAWIEC 217

pieczenia 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany budyń malinowy bez cukru (lub inny czerwony) 1 łyżka kakao  dżem z czarnej porzeczki lub powidła śliwkowe Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Z margaryny, 2 żółtek, ½ szklanki cukru, cukru waniliowego, mąki, proszku do pieczenia i śmietany zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 3 części. Do jednej części dodać kakao i jeszcze

Walijskie Pichcenie
Ciasto z truskawkami, warstwą jabłek i budyniową pianką 195

można dać więcej) cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Spód formy (u mnie 24×24 cm, ale można użyć tortownicy 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier puder, żółtka jaj i posiekane masło. Zagniatamy ciasto, wkładamy do lodówki na około 1 godzinę (lub na krócej do zamrażalnika(...)bez termoobiegu). W tym czasie obieramy jabłka, ścieramy na dużych oczkach i przekładamy na patelnię. Oprószamy cynamonem, dodajemy miód i sok z cytryny (opcjonalnie) i smażymy kilka minut, aż powstanie a la mus. Odrywamy około 2/3 schłodzonego ciasta i wykładamy (wylepiamy) nim spód. Spód dziurkujemy widelcem. Resztę ciasta zostawiamy w lodówce lub wkładamy do zamrażalnika. Blaszkę z ciastem wkładamy

Słodkie okruszki
Czekoladowe ciasto z fasoli - najlepsze! 195

trochę świeżych truskawek. Ciasto pięknie wyrasta, ma idealną strukturę i smakuje przepysznie.  Składniki: 1 puszka białej fasoli (240 g, bez zalewy) 1 duży banan 2 duże jajka (2 x 60 g) 2 łyżki kakao 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu  1 czubata łyżka masła z orzechów nerkowca (Orzechownia) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Dodatki: 1/2 tabliczki(...)piekarnika na 180°C. Piecz w termoobiegu (góra i dół) przez 45 minut. Najlepiej sprawdzić czy ciasto jest już gotowe za pomocą wykałaczki (patyczek powinien być suchy). Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Następnie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i wylej na wierzch ciasta. Dodaj pokrojone truskawki oraz płatki migdałowe.  Wartości odżywcze dla całego ciasta (bez dodatków): energia: 775 kcal

Zdrowie na języku :P
SERNIK PUSZYSTY Z PIANKĄ I ROSĄ 170

pewnością wszystkim posmakuje. Składniki: Ciasto: mąka 2 szkl. żółtko 1 szt. proszek do pieczenia 2 łyżeczki  margaryna 10 dag.  cukier 1 szkl. jajko 1 szt. śmietana 4 łyżki Masa serowa: twaróg 1 kg. (dwukrotnie zmielony) cukier 1 szkl. olej 1/2 szkl. mleko 1 i 1/2 szkl. budyń waniliowy (bez cukru) 2 op. jaja 2 szt. żółtko(...)wiśniowy 1/2 op.  Sposób przygotowania: 1. CIASTO: Wszystkie składniki zagnieść (ciasto będzie kleiste) i nanieść na blachę wyłożoną pergaminem ( 25x35 cm.) najlepiej łyżką zanurzając ją w wodzie. Wyrównać. 2. MASA SEROWA: Ser połączyć ze wszystkimi składnikami, dobrze zmiksować na najwyższych obrotach, tylko do połączenia się składników. Wylać masę na ciasto. Piec 40-50 min. w 170-180 stopniach

Kuchnia Paulettes
Babka Tulipan 154

/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Babka Tulipan Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: Ciasto: 250g masła lub margaryny 1/2 szklanki oleju 240g cukru 6 jajek – osobno żółtka i białka 300g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1 budyń waniliowy bez cukru 1 kisiel wiśniowy bez cukru 1 łyżka konfitury malinowej (niekoniecznie(...)płaskie łyżki kakao bez cukru Dodatkowo: cukier puder do posypania 1. Do miski przełożyć masło, dodać cukier i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Dodać olej, cukier wanilinowy i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 2. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać na maślaną masę, wymieszać mikserem na jednolite ciasto. 3. Białka ubić

Mała Cukierenka
Princessa kokosowa z truskawkami 91

pieczenia. Do ubitej piany dodajemy porcjami wymieszane składniki suche na przemian z olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy żeby nie było grudek. Przekładamy do blaszki (wymiary 24 x 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30- 35 min., aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku(...)dzielimy na 2 części. Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szczypułki i każdą kroimy na pół. Ciasto: Spód biszkoptowy umieszczamy w blaszce, w której się piekł i wykładamy połowę masy budyniowej. W masie umieszczamy połówki truskawek, jedna obok drugiej i rozsmarowujemy równomiernie ją po całym blacie. Przykrywamy bezą kokosową, na której rozsmarowujemy drugą połowę masy budyniowej. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Na biszkopcie

Kuchnia MagdaLeny
Zdrowe słodycze – marzenie większości konsumentów 109

się zdrowo odżywiać. Post sponsorowany Zdrowe bezglutenowe słodycze Gluten to białko obecne we wszystkich odmianach pszenicy, żyta i jęczmienia. Bezglutenowe słodycze wytwarzane są z produktów bezglutenowych. Kruche i półkruche ciasto, ciasto biszkoptowe czy francuskie, różne ciastka a także kremy, polewy czy kuwertury na bezglutenowe słodycze muszą być wolne od glutenu. Mąka uzyskana z ziaren i orzechów może być smaczną(...)ciasta pieczone w piecu, dzięki dodatkowi skrobi uzyskują lekkość i puszystość. Skrobia ma działanie wiążące, więc występuje w takich bezglutenowych słodyczach jak kremy. Kremy stanowią nadzienia zdrowych słodyczy i są często stosowane też w bezglutenowych tortach. Skrobia kukurydziana może być też używana do posypywania tortownicy, aby brzegi ciast dobrze trzymały się formy. Jak są słodzone desery bez cukru? Wykluczenie

Zdrowy Styl Joanny