ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:401/2705)

Babka z jarzębiną 151

Bajecznie prosty i szybki przepis na ciasto ucierane, które można piec w dowolnej formie, nawet muffinek. Ciasto jest bez jajek,  a że w moje wersji jest wegańskie to dodałam wegańskiego jogurtu (w wersji wegetariańskiej użyj zwykłego jogurtu, może być naturalny lub w dowolnym smaku. Pieczone w formie babki jest niezwykle efektowne, ale jest przede wszystkim pyszna, nie kruszy(...)Użyłam własnej roboty dżemu z jarzębiny, ale tak naprawę może być to dowolny dżem, konfitury czy powidła. Czas przygotowania do jakieś 10 minut, plus pieczenie i ewentualna dekoracja zajmie w sumie godzinę, czyli ciasto idealne! Składniki: 300 g mąki pszennej tortowej 150 g cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody oczyszczonej 100 oleju roślinnego

greenscarf
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 238

dużego gara i kroimy na kostkę, dosypujemy pozostałe składniki(bez śmietany), szybko wyrabiamy i jeśli jest zbyt zbite, dodajemy łyżę-dwie łyżki kwaśnej śmietany, wyrabiamy, schładzamy w lodówce. Można zrobić dzień wcześnieji, wtedy będzie idealne. Ciasto wykładamy w tortownicy, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 minut w 170 stopniach - ciasto kokosowe bardzo szybko się rumieni. /MASA SEROWA: - Masło ucieramy(...)Łączymy masę wiśniową z masą serową, powoli wlewając rzadsze do gęstszego. - Ubijamy całe jajka z cukrem (pół szklanki). - Łączymy masy delikatnie mieszając. - Wykładamy na ciasto i pieczemy 45 minut w temp 180 stopni. /BEZA Beza - białka ubijamy mikserem, powoli dodajemy cukier cały czas ubijając. Wylewamy na podpieczony ser i posypujemy kruszonką z którą dopiekamy całość jeszcze 15 minut. /KRUSZONKA masło

Wypisz Wymaluj
Przepis na babkę majonezową 89

przesiewamy mąkę pszenną ze skrobią ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. 5. Mieszamy delikatnie szpatułką tylko do połączenia składników i nie dłużej. 6. Formę o pojemności około 2,1 litra należy wysmarować masłem i oprószyć mąką pszenną, nadmiar mąki strzepujemy. Następnie przelewamy do niej ciasto. 7. Pieczemy w temperaturze 170ºC (bez termoobiegu) przez 45 – 50 minut lub do suchego(...)upieczeniu lekko uchylamy drzwi piekarnika. Dobrze jest zablokować drzwiczki rękawicą kuchenną, aby zrobić tylko małą szparkę. Po 10 minutach otwieramy drzwi do połowy, a po chwili wyjmujemy ciasto z pieca. Wyjmujemy je z foremki i przekładamy na kratkę do przestudzenia. Po przestudzeniu babkę można oprószyć cukrem pudrem. Bardzo ładnie wygląda również posypana dodatkowo wiórkami kokosowymi. Babka majonezowa to ciasto, które

Marcepanowa kuchnia
Malinowa chmurka na kruchym spodzie 983

lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę o wymiarach 24×34 wyścieloną papierem do pieczenia. Ciasto z blaszką ponownie wstawić do lodówki na 30 min. Po upływie czasu ciasto wyciągnąć z lodówki, ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C. Piec przez 15 minut (funkcja grzania góra-dół). Warstwa(...)ponownie wstawić do lodówki. Beza : Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier, cały czas cierpliwie ubijając. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Masę wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni z termoobiegiem. Piec przez ok. 60 minut. Gotową bezę wyłożyć na ciasto w blaszce i wyrównać. Artykuł

Alle Dobre!
Sernik śmietankowo -orzechowy 230

masła 100 g białej czekolady 1 budyń śmietankowy 150 ml mleka 3,2% Orzechowa beza: 4 białka ¾ szklanki cukru drobnego 80 g mielonych orzechów włoskich Sposób przygotowania 1. CIASTO;  Mąkę tortową mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i orzechami dodajemy pokrojone zimne masło oraz żółtka, zagniatamy szybko kruche ciasto. Wylepiamy – samo dno wyłożoną pergaminem blaszkę o wym 24/39(...)Białka ubijamy na sztywno nie przerywając ucierania dodać cukier miksować do utrzymania gładkiej lśniącej masy ,wsypać zmielone orzechy, wymieszać. Na 15 minut przed końcem pieczenia wyłożyć bezę na podpieczony sernik rozsmarować delikatnie wsunąć ponownie ciasto do piekarnika aż beza będzie złocisto brązowa. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach

Wanilia i Kardamon
NIEBIAŃSKA PLAŻA 219

wszystkich składników ciasto  będzie gęste wtedy dodać partiami sztywną piane z białek i wymieszać łyżką. Przelać ciasto do wyłożonej papierem dopieczenia formy i piec ciasto w nagrzanym do 180 C piekarniku około 35 – 40minut. Po tym czasie należy przygotować beze kokosową. Beza kokosowa 3 białka (pozostałe z ciemnego ciasta) ubić z szczyptą soli na sztywno, następnie w trzech partiach(...)powstałej masy dodać partiami mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką, na końcu wsypać wiórki kokosowe i delikatnie połączyć składniki. Ciemne ciasto wyjąć z piekarnika na nie wyłożyć beze kokosową, ciasto ponownie wstawić do piekarnika temperaturę zmniejszyć do 160C i piec około 15 - 20 minut gdy beza się zarumieni wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim ciasto

RAROSSA
Tradycyjny przepis na kremówkę na cieście francuskim 180

Gotowym kremem przekładamy ciasto francuskie, które możesz przygotować z poniższego przepisu lub możesz też skorzystać z gotowego ciasta francuskiego – jest to o wiele szybsza alternatywa, a równie smaczna. Dokładny przepis na kremówkę oraz proporcje składników znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy z kremem budyniowym: ciasto z musem owocowym, kremem i bezą kremówka bez pieczenia na paluszkach ptysiowych(...)łącznie ciasto ma się chłodzić 4 razy. Po czwartym schłodzeniu ciasto podziel na dwie części. Jedną część ciasta włóż do lodówki, a drugą część rozwałkuj na kształt kwadratowej formy. Rozwałkowane ciasto włóż do formy i ponakłuwaj widelcem, aby za bardzo nie urosło. Ciasto piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 15 minut (do zarumienienia). Następnie upiecz drugi blat ciasta i odstaw

Via Gusto
Królewska szarlotka z bezą 196

Ciasto kruche: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka oraz pokrojone na kawałki masło, szybko zagnieść jednolite kruche ciasto, podzielić na dwie części jedną większą drugą mniejszą. Większą częścią wylepić spód formy wyłożonej pergaminem, ponakłuwać widelcem. Włożyć formę z ciastem do lodówki na 30 minut a mniejszą porcję ciasta owinąć w folię i włożyć do zamrażarki. Nadzienie(...)włożyć blaszkę z ciastem i podpiec 15 minut na grzaniu góra dół-do lekkiego zrumienienia. Wyjąć , wyłożyć masę z jabłkami oraz rozsmarować na wierzchu bezę, zetrzeć zamrożone ciasto na tarce jarzynowej , całość piec około 40 -45 minut w temp 180*c. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Kulki sernikowe 68

Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałek sernika, którego nikt nie chce już zjeść, na przykład po świętach. Tutaj doskonale sprawdzą

Słodki sentyment
Gotowany sernik Babuni 92

Gotowany sernik Babuni to klasyczny deser, który przywodzi na myśl smaki z dzieciństwa i domową atmosferę. Delikatna, kremowa masa serowa w połączeniu z puszystymi biszkoptami i

Kulinarna Chwila
Deser bananowo-czekoladowy 104

 Bananowo! Nie, wcale nie dlatego, że gdzieś promka była. Po prostu to jedyny owoc, który mogę jeść codziennie. Inne też czasami zjem, ale są bardzo

R'n'G Kitchen
SEROWA KANAPKA Z GALARETKAMI 78

  Składniki na masę: (foremka 24cm x 24cm) 1/2 kg zmielonego twarogu 200 g serka waniliowego homogenizowanego  3 galaretki cytrynowe Dodatkowo: 1 galaretka cytrynowa 1

Walijskie Pichcenie
Sernik na zimno z posypką czekoladową. 79

Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za sprawą galaretek cytrynowych. Przygotujcie go szybko i co ważne w upalne dni, bez

Agusiowe smakołyki
Ciasto Tiramisu Truskawkowe 81

Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w deserowej kompozycji. Delikatne, puszyste warstwy kremu mascarpone, otulają soczyste kawałki świeżych truskawek, które rozpływają się w ustach

Kulinarna Chwila
Tiramisu z rumem 82

Odsłona klasyka dla tych co lubią mocniejszy smak… Co nam trzeba? 700g mascarpone 4 duże jajka 400g podłużnych biszkoptów 60g drobnego cukru 50g kakao prawdziwego

Latosiowydom