Odsłona klasyka dla tych co lubią mocniejszy smak… Co nam trzeba? 700g mascarpone 4 duże jajka 400g podłużnych biszkoptów 60g drobnego cukru 50g kakao prawdziwego 70ml rumu 300ml mocnej, zimnej kawy Robimy! Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dajemy mascarpone i mieszamy całość do ładnego połączenia składników. Wystarczy minutka. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pianę dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Kawę łączymy z rumem Układamy: Biszkopty maczamy w kawie z rumem (dosłownie za... czytaj dalej...
Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat