ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:334/2705)

Jak upiec biszkopt? 167

ilość kakao. Biszkopt pieczemy w nagrzanym piekarniku bez termoobiegu. Nie wolno otwierać piekarnika podczas pieczenia ciasto, bo po prostu opadnie. Dopiero pod koniec pieczenia można sprawdzić patyczkiem czy biszkopt jest suchy w środku. Biszkopt należy piec w stosownej temperaturze i bez termoobiegu. Inaczej wierzch ciasta może za mocno wyrosnąć i popękać. Ponoć rzucanie upieczonym biszkoptem(...)łyżce cukru cały czas miksując. Następnie dodaj po jednym żółtku, miksując za każdym razem. Następnie dodaj przesianą mąkę i delikatnie wymieszaj z masą jajeczną. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia. Wlej masę, wygładź powierzchnię i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz biszkopt przez 35-40 minut. Odstaw do całkowitego ostygnięcia i pokrój na blaty.   The post Jak upiec biszkopt

codojedzenia
Lody mleczne (bez maszyny) 337

Trudno wyobrazić lato bez lodów. Są zawsze obok nas w ciągu całego lata, przecież możemy je kupić w dowolnym miejscu, w dowolny czas. Lecz te

Kuchnia Łukasza
Makowiec z bezą na kruchym spodzie – z maku mielonego 246

łyżeczka masła 1 łyżka miodu 2 łyżki cukru 1 jajko 1 łyżka cukru pudru Ciasto kruche: 1 i 1/2 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 110 g miękkiego masła 3 żółtka szczypta soli Beza: 3 białka 1/2 szkl cukru 1/2 budyniu waniliowego lub śmietankowego (opcjonalnie) Wykonanie: Masa makowa(...)makową, następnie bezę, a na wierzch zetrzyj na tarce o grubych oczkach pozostałą mniejszą część ciasta. Piecz przez 30 min w piekarniku nagrzanym do 180°C. Moje uwagi i spostrzeżenia: Piekłam ciasto w piekarniku z grzałką góra – dół i po ok. 15 min musiałam wyłączyć grzałkę górną żeby wierzch się nie zrumienił za bardzo. W trakcie pieczenia

Słodki Blog
Sernik bez pieczenia PSZCZÓŁKA 56

możecie przygotować zarówno na święta wielkanocne lub przyjęcie dla dzieci. Przepisów w internecie jest mnóstwo, ja podrzucam swoją wersję ciasta Pszczółka. Ma piękny pomarańczowy kolor, pachnie cudnie, jest lekkie i bardzo smaczne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik bez pieczenia PSZCZÓŁKA Składniki Składniki na spód: 200 g ciemnych ciastek 50 g rozpuszczonego masła Składniki(...)krotnie zmielonego lub z wiaderka 250 g mascarpone 200 ml śmietanki 30% cukier puder do smaku wg uznania, ja nie lubię słodkich ciast więc dałam odrobinę, zależy to również od sera 15 g żelatyny 3 połówki brzoskwiń Składniki na masę galaretkową: 2 galaretki brzoskwiniowe syrop z brzoskwiń z 2 puszek

To co lubię - gotuję i polecam
SZARLOTKA NA KRUCHYM ORKISZOWYM SPODZIE, OTULONA BEZOWĄ KOŁDERKĄ I OBSYPANA KRUSZONKĄ 369

dawałam bowiem nie wszystkim u mnie odpowiada ten smak. Piekłam na dużej blaszce o wym.  24x38cm,  tak by ciasto nie było zbyt wysokie. Składniki kruchego ciasta: - 500g mąki orkiszowej (u mnie typ750) - 250g zimnego masła - 5 żółtek - 110g ksylitolu lub cukru (gdy wolimy bardziej słodkie to 130g) Składniki bezy: - 2-3 białka - 100-150g drobnego cukru trzcinowego(...)żółtka i zimne masło pokrojone na mniejsze kawałki siekamy nożem i zagniatamy energicznie kruche ciasto. Ja wysługuję się przy tym hakiem miksera, który rewelacyjnie wyrabia kruche ciasto. Zagniecione ciasto dzielimy mniej więcej na dwie równe części, jedną wykładamy na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wygniatamy spód (można go ponakłuwać widelcem), blaszkę z ciastem wstawiamy do lodówki

Smaczne Zdrowe
Sernik piernikowy 175

cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodajemy przesiane mąki, proszek oraz ostudzoną masę czekoladową. Całość wlewamy do formy wyłożonej papierem pergaminowy. Pieczemy w temperaturze 160 stopni ( termoobieg) lub 170-180 (bez termoobiegu) przez ok 20 min. Upieczone ciasto studzimy, po czym za pomocą noża siekamy górną warstwę, która posłuży nam jako posypka do masy serowej. Masa serowa Do naczynia miksera(...)sernika. Ostatnią część startego ciasta łączymy ze startymi okruchami piernika, mieszamy i posypujemy nimi wierzch. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni ( bez termoobiegu) i pieczemy ok 50 min . Ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika ok 25 min. Upieczone ciasto  posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO   Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie

W kuchennym oknie Ewy
Sernik na kruchym spodzie 67

nawet sernik bez sera! Bazę ciasta stanowią: jajka, cukier, masło, mąka pszenna, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia oraz twaróg. Niekiedy używane są gotowane ziemniaki zamiast mąki. Często masie serowej towarzyszy kruche ciasto na spodzie. Po dokładnym wymieszaniu składników ciasto jest pieczone w temp ok. 180C. Również popularne są przepisy na serniki bez mąki, gdzie rolę spoiwa(...)jajek kostka masła budyń 2 łyżeczki soku z cytryny olejek waniliowy rodzynki kandyzowana skórka pomarańczy mleko Wykonanie: Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i cukier waniliowy oraz masło posiekać. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować, włożyć do formy i nakłuć widelcem. Wstawić do nagrzanego do 200C piekarnika i piec przez ok. 15-20 minut. Roztopić masło. Białka ubić

Olcia gotuje!
Ciasto rabarbarowe z bezą i płatkami migdałowymi 111

termoobieg. Wykładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozprowadzamy równomiernie. Masa jest dość gęsta. Na wierzch wykładamy rabarbar. Nie musicie go układać w szczególny sposób, ważne, żeby był wyłożony w każdym miejscu w takiej samej ilości. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 25 minut na termoobiegu. Ok. 10 minut przed końcem pieczenia przygotowujemy bezę. Ubijamy 4 białka(...)soku z cytryny i płatki migdałowe, delikatnie mieszamy na najniższych obrotach. Pianę wykładamy równomiernie na gorące, podpieczone ciasto, pieczemy jeszcze 15 minut na termoobiegu w takiej samej temperaturze. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy nieznacznie drzwiczki, zostawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. Beza na cieście powinna być krucha i koloru złotego. Smacznego :)) rabarbar, beza

Bułka z Chlebem
Torcik śmietankowo- jagodowy 216

letnimi owocami: A'la malakoff z truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem , Ciasto z sokiem porzeczkowym, Cudaczek z truskawkami, Deser z truskawkami , Jogurtowe placuszki z truskawkami , Kruche ciasto z truskawkami, Maślankowe ciasto z porzeczkami, Ryż na mleku z truskawkami, Śmietankowiec z truskawkami, Śniadanie z truskawkami i serkiem wiejskim , Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą, Tarta

paapilotkaa
Kruche ciasto z truskawkami, budyniową pianką i kokosową kruszonką 193

pieczenia. Odrywaj po kawałku ciasta i dokładnie wyklej nim spód i rogi formy. Piekarnik nagrzej do 180-190'C (gazowy, bez termoobiegu) i piecz spód ciasta na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto i je przestudź. Przygotuj piankę, truskawki i kokosową kruszonkę. Pianka: Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli na najwyższych obrotach miksera(...)grudek. Jeśli masa będzie zbyt sucha, dodaj odrobinę więcej masła.  Składanie ciasta: Na przestudzonym spodzie rozsmaruj wcześniej przygotowaną piankę. Na pianie połóż połówki truskawek (blisko siebie, jedna przy drugiej, brzuszkami do dołu), staraj się ich nie wciskać w piankę, bo i tak lekko zapadną się podczas pieczenia. Truskawki posyp wcześniej przygotowaną kruszonką kokosową. Piekarnik rozgrzej

Moje Qulinaria
Tort urodzinowy z jogurtowo-wiśniową galaretką (bez glutenu, cukru białego) 85

żółtku (po każdym chwilę miksując). 4. Mąkę, skrobię wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 5. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy

Candy Pandas
Tort a’la Ptasie Mleczko (bez glutenu, cukru białego) 227

homogenizowanego -50g odżywki białkowej (smak waniliowy) -4 płaskie łyżeczki żelatyny -ewentualny ksylitol Dodatkowo -łyżka pełna kakao, łyżka płaska ksylitolu, 1/2 szkl. gorącej wody (do nasączenia blatów) -tabliczka czekolady bez dodatku cukru białego + 2 łyżki oleju rzepakowego KAKAOWY BISZKOPT 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli). 2. Pod koniec ubijania(...)żółtku (po każdym chwilę miksując). 4. Mąkę, budyń wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 5. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy

Candy Pandas
Torcik a’la Ptasie mleczko tiramisu 98

żółtku (po każdym chwilę miksując). 4. Mąki, skrobię wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 5. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy

Candy Pandas
Torcik a’la Milka fistaszki w karmelu (bez glutenu i białego cukru) 112

żółtku (po każdym chwilę miksując). 4. Mąkę, skrobię wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 5. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy

Candy Pandas
Torcik a'la Milka Oreo (bez glutenu, cukru białego) 282

każdym chwilę miksując). 4. Mąkę, skrobię wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 5. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka

Candy Pandas