ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:2094/2671)

Ciasto makowe z brzoskwiniami 69

Przepis na pyszne ciasto makowe z brzoskwiniami . Na makowym biszkopcie w środku wypełnionym kremem śmietankowym z brzoskwiniami. Góra ciasta pokryta jest cienką warstwą  kremu udekorowanego muśnięciami czekoladowymi. Całość w smaku bardzo delikatna i nie za słodka. Ciasto wagowo leciutkie, a zacny wygląd pięknie się wyróżni na świątecznym stole. Przepis znalazłam na blogu Krystyny . Polecam, bo warto się skusić(...)suche składniki i mieszamy delikatnie szpatułką, a gdy się połączą wlewamy olej i mieszamy. Przelewamy do foremki   wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia (boków niczym nie smarujemy). Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170℃ i pieczemy w funkcji góra dół na środkowej półce przez około 35 minut do suchego patyczka. Gdy biszkopt makowy się upiecze studzimy

RITA food channel
Ciasteczka owsiane z żurawiną 87

słodkie, bez dodatku cukru ciasteczka owsiane z żurawiną to smaczny dodatek do porannej lub popołudniowej kawy. Smakują też wyśmienicie z kubkiem ciepłego mleka. Przepis jest bardzo prosty, a ciasteczka owsiane z żurawiną przygotujemy w krótkim czasie. Do ich zrobienia nie potrzebujemy miksera, ani dodatkowych foremek. Wystarczy tylko wszystkie składniki umieścić w misce, ręką zagnieść ciasto. Następnie uformować nieduże kulki(...)szklanki (170 g) płatków owsianych górskich 3 łyżki mąki pszennej 1 jajko 100 g suszonej żurawiny 4 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki siemienia lnianego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 120 g miękkiego masła 3 łyżki płynnego miodu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasteczek owsianych z żurawiną: Płatki owsiane wsypać do miski, dodać 3 łyżki mąki pszennej i proszek do pieczenia

Danka Pichci
Chleb mleczny z ziarnami 70

Chleb mleczny z ziarnami  Jeśli lubicie biały chleb pszenny , polecam mój dzisiejszy chleb mleczny z ziarnami (na drożdżach suchych lub świeżych)- do upieczenia bez formy . Przepis na takie domowe bochenki jest bardzo prosty, świetny dla początkujących i nie tylko. Domowy, mleczny chleb pszenny jest najprostszy w przygotowaniu. Możecie upiec go używając samej jasnej mąki pszennej,  ale można(...)ciasto na dwie części i uformować podłużne bochenki. Ułożyć na blaszce, odstawić na 30-40 minut. Przygotować glazurę: do mąki żytniej dodać tyle wody, by uzyskać konsystencję trochę rzadszą od kwaśnej śmietany. Każdy wyrośnięty bochenek kilka razy naciąć. Posmarować przestudzoną glazurą - jeśli mocno zakryje nacięcia, można je poprawić nożem. Obficie posypać ziarnami, można bardzo delikatnie docisnąć je w ciasto. Piec

Lekcje w kuchni
Migdałowy tort bezowy z kremem dyniowym 92

weekendowe ciasto i zrobiliśmy migdałowy tort bezowy z kremem dyniowym . Dynia hokkaido od dawna czekała na swoją kolej, a zrobiony z niej krem dyniowy rozpogodził pochmurny niedzielny dzień. Kruchy tort bezowy z kremowym, dyniowym środkiem to słodkie lekarstwo na nadchodzące zimne, jesienne dni – zalecamy z kawą, na pewno pomoże. Składniki na migdałowy tort bezowy z kremem dyniowym Beza(...)mielonego imbiru 1 szczypta kardamonu 1 szczypta gałki muszkatołowej Dyniowy syrop na polewę: 2 łyżki puree z dyni 2 płaskie łyżki cukru 100 ml wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Beza z migdałami: Płatki migdałowe wysypać na suchą patelnię, kilka minut prażyć na średnim ogniu, odstawić do wystygnięcia. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ciągle miksując, dodawać po jednej łyżce

niecodziennikpary
Tęczowy sernik na zimno. 151

   Na dzień dziecka postanowiłam zrobić coś bajecznego...Tęczowy sernik na zimno z owocami :)       jest kolorowy, zdrowy i apetyczny :) i taki bardzo

Wypieki Rene
Słodka tarta z kapustą kiszoną, dynią i cynamonem 178

musem dyniowym i kiszoną kapustą. Dziś przedstawiam Wam moją wersję, bez wina, aby maluchy również mogłyby ją zjeść. Przyznam szczerze, że obawiałam się, że moja 4-latka będzie wybrzydzać, ale okazało się, że po 10 minutach po tarcie zostały tylko okruszki. Kto się odważy spróbować? :) kruche ciasto: 200 g mąki 100 g masła 20 g cukru trzcinowego szczypta soli(...)łyżkami musu z dynii i doprawiamy solą, pieprzem i miodem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Schłodzone ciasto dzielimy na 2 cześci (70 i 30%). Większą część ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nią formę o średnicy ok. 26 cm. Przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia, posypujemy kuleczkami ceramicznymi do obciążania i pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy, usuwamy kuleczki ceramiczne

Mienta blog
HOTCAKES CZYLI NALEŚNIKI PO JAPOŃSKU 126

puszyste i idealnie okrągłe placki smażone w okręgach. Naleśniki przygotowuje się szybko (ok 15 minut). Dodatkowo są pyszne i zachwycą się nimi duzi i mali. W oryginale naleśniki są bez dodatku kakao, ale naleśniki mają to do siebie że można podawać je z różnymi dodatkami. Placuszki zrobiłam o smaku kakaowym z dodatkiem płatków Lubella corn flakes Producent na swojej(...)łyżeczki cukru waniliowego 1 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sodu oczyszczonej olej rzepakowy do smażenia 1/2 łyżeczka soli jogurt naturalny owoce   Dwa jajka, maślankę, cukier, cukier, waniliowy i sól miksujemy na niskich obrotach przez 2 minuty. Dodajemy kakao, mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i miksujemy. Dodajemy płatki śniadaniowe Lubella Corn Flakes

Kuchnia w oparach
KREM GRZYBOWY Z CHRUPIĄCĄ FRANCUSKĄ „GRZANKĄ” 246

powstaje z suszonych grzybów. Bez zbędnych dodatków! Taka butelka zawiera koncentrat grzybowy idealny do przygotowania zup i kremów. Wspaniały pomysł na jesienny rozgrzewający obiad, albo np. zbliżające się wielkimi krokami Święta. Ja przygotowałam genialny ( ale to genialny ) krem grzybowy z dodatkiem ziemniaków i podałam go z pyszną „grzanką” z ciasta francuskiego. Całość jest bardzo łatwa i szybka(...)marchew – 1 szt * cebula – 1 szt * lubczyk i natka pietruszki * słodka śmietanka 30% – ok. 0,5 szkl * masło – 2 łyżki * sól, pieprz DODATKOWO: * ciasto francuskie * jajko do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Oczyszczone i osuszone grzyby kroimy na kawałki. Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy grzyby, dusimy aż woda odparuje. Dodajemy startą marchew, przesmażamy

Ostra na Słodko
Batoniki bounty- zdrowo i na temat 174

wyłącznie z pełnowartościowych i pożywnych składników, więc nie musicie się martwić o to, że spożywacie zbędne kalorie. Ten batonik dostarczy Wam cennych minerałów i tłuszczów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania. Bez obaw możecie zajadać się nimi sami, lub podawać je swoim małym szkrabom. Ponadto przygotowanie batoników zajmuje tylko chwilę. Do dzieła! Składniki (wychodzi ok 16 batoników): 1/2 szkl surowej kaszy(...)papierem do pieczenia i wylej masę formując łyżką prostokąt. Piecz 15 min w 180*C na termoobiegu. Zostaw jeszcze w wyłączonym piekarniku na 5-10 min. Przygotuj POLEWĘ : 4 czubate łyżki oleju kokosowego/masła rozpuść w rondlu. Dodaj karob/kakao i mieszaj aż  się połączą. Kiedy czekoladowa masa lekko ostygnie dodaj miód. Pokrój jaglano-kokosowe ciasto na prostokąciki

Smiling Shrimp
ŁACIATY SERNIK 189

 Sernik to chyba jeden z najłatwiejszych i najszybszych deserów jaki jest do zrobienia :) Każdemu smakuje, pasuję do każdej okazji i nie da się go nie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto na wiosnę. Różowe 180

czekolada się rozpuści.  Mąkę przesiać z proszkiem. Do ubitego żółtka dodać czekoladę, połączyć. Wsypać mąkę, wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy o średnicy 16 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 160 st. C. przez 10 minut. Ostudzić. Przygotować masę serową: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. 100 ml kremówki zagotować. Dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać.  Gorącą kremówką zalać posiekaną(...)masy. Ewentualnie dodać nieco barwnika. Ostudzić do temperatury 35 st. C. Wyjąć zmrożone ciasto z zamrażarki, oddzielić obręcz ostrym nożem. Ułożyć ciasto na kratce. Polać polewą uważając, żeby dokładnie oblać boki. Zostawić na kilka minut do zastygnięcia, przełożyć na paterę. Udekorować malinami świeżymi i liofilizowanymi oraz bezami. Smacznego! A czy ciasto przypadnie do gustu nauczycielom , dowiem się już jutro

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chleb na zakwasie z żurawiną 180

Szału można dostać! Chleb jest zakorzeniony w kulturze polskiej na beton. Nawet ślepo podążający za modą, kombinują jak zrobić chleb bez glutenu, jajek, mąki, wody, zaczynu i bez chleba. Najpopularniejszym śniadaniem od morza po Tatry jest kanapka. Spożycie chleba w naszym kraju jest równe spożyciu marihuany na średniej wielkości festiwalu rockowym, czyli duże. Korzystają na tym piekarnie, sprzedając(...)się piec swój własny chleb. Serio. Nie jest to ani karkołomne, ani nie wymaga laboratorium NASA. Jak postawić zakwas żytni możecie przeczytać TUTAJ . Jak już wyhodujecie piękny zakwas, upieczecie pierwszy chleb i stwierdzicie, że to jest ten smak i fajnie czuć w domu zapach pieczywa, to zacznijcie eksperymentować z dodatkami. Wierzcie mi, ja jestem łamaga, jeśli chodzi o pieczenie

ladykitchen
Warzywa zapiekane 152

Sezon na bakłażan w pełni. W końcu postanowiłam to wykorzystać i przygotowałam zapiekane warzywa z mozzarellą. Banalnie proste, a dzięki foremce do zapiekania firmy Gosia , nie

Ania i Marcin gotują
Pizza z młodymi ziemniakami i rozmarynem. 167

chcecie spróbować pizzy bez sosu, ale za to z młodymi ziemniaczkami, czosnkowym twarożkiem, karmelizowaną szalotką, rozmarynem i cytryną - to zapraszam do przepisu :) PS Dzięki Agatko :) Składniki: Na wierzch: 4 młode ziemniaki 150 g czosnkowego białego serka 1 łyżeczka soku cytrynowego skórka otarta z 1/2 cytryny sól pieprz cukier 5 - 6 szalotek 2 gałązki rozmarynu oliwa Ciasto: 300 g mąki(...)wodę. Wymieszać dobrze drewnianą łyżką. Jeśli ciasto jest zbyt mokre dodać trochę więcej mąki. Przenieść ciasto na oprószoną mąką deskę i wyrabiać około 5 minut. Przykryć ściereczką lub folią i odstawić. Wyrastanie ciasta nie jest konieczne jeśli chcemy uzyskać cienką pizzę. Piekarnik z blachą w środku rozgrzać do 250 stopni. Papier do pieczenia posmarować lekko oliwą i uformować

zadanie-gotowanie
Placuszki z borówkami na jogurcie wg Aleex 172

się to na mnie. A więc od teraz przez jakiś czas nie piszę o pracy, nie myślę o niej i zajmuję się tym, co lubię (poza pracą)– domem, gotowaniem, pieczeniem i książkami. Tak za nimi tęsknię! To nie jest tak, że nie czytam, czytam cały czas, namiętnie i nieustająco, chwytając ulotne, wolne chwile. Ale brakuje mi takiego powolnego delektowania(...)wszystkie składniki na placuszki z wyjątkiem owoców. 4. Zmiksować całość na gładką, dość gęstą masę. 5. Ciasto przelać do misy, dodać borówki, delikatnie wymieszać. 6. Patelnię z nieprzywierającą powłoką rozgrzać, przetrzeć ręcznikiem papierowym nasączonym olejem. 7. Na patelnię wylewać porcje ciasta. Smażyć bez tłuszczu z obu stron na rumiano. 8. Placuszki podawać z kleksem serka, posypane borówkami. Smacznego

W mojej kuchni
Chałki w wersji mini na jogurcie z kruszonką 169

nich kruszonkę i ....wyszło coś pysznego ....ciasto pulchne jak puszek ,delikatne i pachnące ...kruszonka waniliowa ,krucha i chrupiąca ...pyszności :)  jedną zjedliśmy na ciepło do kawy bez niczego :) Składniki : Ciasto : - 550 g mąki pszennej typ 550 - 16 g świeżych drożdży - 120 ml letniego mleka - 130 ml jogurtu naturalnego - 2 jajka + 1 żółtko - 80 g roztopionego masła - 60 g cukru(...)dodajemy resztę składników i mieszany 10 minut na wolnych obrotach . Ciasto jest trochę klejące ale bardzo elastyczne, posypujemy delikatnie mąką ,przykrywamy i odstawiamy na 1.5 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . W tym czasie robimy kruszonkę ,mieszamy składniki ugniatając ręcznie, zawijamy w folię i dajemy do lodówki. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy przez chwilę  i dzielimy na 12 części

Wypieki Rene
Mój pierwszy chleb 126

spokojnie i bez pośpechu przygotowałam ciasto, postawiłam pod grzejnikiem do wyrośnięcia, wstawiłam do piekarnika, a następnie przez szybkę patrzyłam jak pięknie rośnie i się rumieni;) Skorzystałam z ponoć możliwie najprostszego przepisu na chleb dla laika - początkującego piekarza. Chleb, który jak mi powiedziano - zawsze wychodzi. I o dziwo - udał się! Mimo, że wszelkie ciasta i inne wypieki raczej(...)nasiona słonecznika. Podłużną foremkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, ułożyć w niej ciasto, dokładnie upychając. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (około godziny). Po tym czasie ciasto powinno wypełnic foremkę. Posmarować mlekiem, posypać sezamem. Wstawić do piekarnika i piec w 200 stopniach przez 40 – 50 minut. Wyjąć z formy i studzić na kratce. Dobrze

Codzienne Gotowanie
Rogale marcińskie 160

bez masła). Złożone ciasto wkładamy do lodówki na 30-40 minut (im bardziej schłodzone, tym lepszą będzie mieć konsystencję). Wyciągamy ciasto z lodówki i kolejny raz rozwałkowujemy w prostokąt i grubość 0,5 cm (nasze ciasto ma już teraz 9 warstw). Składamy znów na 3 i kolejny raz wkładamy do lodówki na 30-40 minut. Jeszcze raz wyciągamy ciasto(...)ładny kształt z uszami. Zawijamy rogale zaczynając od podstawy, lekko ją „rozkładając na boki”, formujemy rogale i zostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Rogale pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w rozgrzanym piekarniku (180-200 stopni) przez około 35-45 minut. Rogale powinny być zarumienione. Gdy lekko przestygną polewamy je lukrem (cukier puder wymieszać z niewielką

Pociąg Do Kuchni
Pavlova 134

Słynny bezowy deser Pavlovej - beza wraz z owocami (zazwyczaj truskawkami, malinami, brzoskwiniami lub kiwi) i bitą śmietaną. Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Podobno

Mania Wypiekania
Rozstrzygnięcie konkursu :) 165

uwagę, czy spełniają one kryteria określone w zadaniu konkursowym, czyli przede wszystkim czy są to przekąski, które rzeczywiście nadają się do zabrania w plener (czy można je zjeść bez zbędnych talerzyków itp), czy są na tyle "uniwersalne", że nadają się dla całej rodzinki , w tym szczególnie dzieciaczków. Poza tym oczywiście oceniłam oryginalność przepisów i w końcu ich smak - wszystkie(...)olejem. Dodaję cukier, sól i jajko. Na końcu wsypuje mąkę i wkruszam drożdże. Ciasto będzie gęste. Miskę obsypuję mąką, przekładam do niej ciasto i odstawiam do wyrośnięcia. Następnie rozwałkowuję ciasto, wycinam kółka szklanką, nakładam dżem i zlepiam (podobnie jak pierogi) . Układam na blasze. Ciastka piekę ok. 25 minut w 180 st. Podaję posypane cukrem pudrem. MUFFINY Z OREO (p. Magdalena

Kto ugości moich gości?
Słodkie bułki drożdżowe + ser, amarantus, melisa, goja 158

cukrem i cukrem waniliowym. Dodać masło. Wymieszać. Jaja z masłem dodać do mąki. Wymieszać. Wyrabiać ciasto ręką, dolewając stopniowo mleko. Zagnieść ciasto na gładką masę. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Powinno podwoić objętość.  Nadzienie (wystarcza na połowę ciasta; drugą połowę posmarowałam powidłami śliwkowymi) 100 g serka śmietankowego jajko (małe!) 6 łyżek amarantusa ekspandowanego 2-3 łyżeczki(...)Odstawić na ok. pół godziny. Po wyrośnięciu ciasto wyrobić ponownie i rozwałkować na grubość ok. 3-5 mm. Rozprowadzić nadzienie serowe na cieście. Warstwa powinna być cienka, by się nie wylewała po pokrojeniu. Jeśli używamy dżemu lub powideł, trzeba rozprowadzić je w miarę równomiernie i cienko. Ja przesadziłam z grubością ;) Złożyć ciasto na 3, jak pokazuje zdjęcie. Pokroić na kawałki

Weekendy w domu i ogrodzie
Amarantusowo-żołędziowy chleb na zakwasie 149

urosło i bardzo wygodnie przełożyło się do formy. A na koniec bez problemu umyłam garnek po cieście. Przy klasycznym chlebie ciasto "lubi" przyschnąć na ściankach i trzeba trochę wysiłku, by je zmyć. Jeśli ktoś kiedyś przekroił żołądź, na pewno wie, jaki zapach się wtedy unosi. Zagniecione ciasto pachnie dokładnie tak samo (mąka nie ma tego zapachu). Składniki (na keksówkę(...)odstawiam do wyrośnięcia na noc. chleb amarantusowo-żołędziowy na zakwasie tuż po wyrobieniu ciasta chleb amarantusowo-żołędziowy na zakwasie po wyrośnięciu W niedzielę rano : sporą garść ciasta odkładam na następny raz i wkładam do lodówki. Resztę ciasta przekładam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiam do ponownego wyrośnięcia. Dziś wyrosło w ciągu pół godziny, ale zwykle czeka na włożenie

Weekendy w domu i ogrodzie
Bułki pszenne 207

jestem, ale podobno praktyka czyni mistrza. Bułeczki wyszły na prawdę smaczne i wszystkie zniknęły w błyskawicznym tempie. Skórka jest chrupiąca, miąższ mięciutki. Moja córeczka jadła je jeszcze ciepłe, bez dodatków, ale doskonale smakują z masłem, wędliną, serem, czy dżemem, wedle własnego uznania. No i mamy w niedziele świeże bułeczki Składniki: - 400 g mąki chlebowej; - 1 łyżeczka soli; - 1 łyżeczka(...)Następnie wlać wodę i mleko, wymieszać, formułując wilgotne, miękkie ciasto. Wyrabiać na stolnicy lekko posypanej mąką przez 8 – 10 minut, aż stanie się gładkie i elastyczne. Ciasto troszkę się klei, ale po dłuższym wyrabianiu mniej. Włożyć do miski, przykryć ręczniczkiem i zostawić do podwojenia objętości w ciepłym miejscu. Ciasto wyłożyć na stolnicę, lekko ugnieść i pozostawić na 5 minut

dom-agi.pl
BOILED CREME TREAT – SKYRIM – słodkie bułki z kardamonem i kremem waniliowym 244

międzyczasie oddzielamy żółtka od białek metodą butelkową. Wystarczy ścisnąć ściany butelki, trzymając nad rozbitym do miski jajkiem, a dokładnie nad samym żółtkiem i puścić, a butelka zassa żółtko bez białka. Filmik pokazuje jak to zrobić: https://www.youtube.com/watch?v=_AirVOuTN_M Oddzielone żółtka lekko roztrzepujemy widelcem i bardzo małym, powolnym strumieniem wlewamy 1/4 podgrzanego mleka, cały czas mieszając – hartujemy(...)się rzadki, rozprowadźcie w miseczce 2 łyżki powstałego sosu z dodatkową łyżeczką skrobi i dolejcie do rondelka. Gotowy sos odstawcie do ostygnięcia. 3. FORMOWANIE BUŁEK (2 min) Kiedy ciasto podwoi objętość, wyciągamy je z miski i dzielimy na ok. 6 części (jeśli chcecie mniejsze bułeczki, to na więcej). Z każdej formujemy kulę i wykładamy je na blachę, wyłożoną papierem

Nerds Kitchen
Bagietki korzenne 147

ponawiam przepis i ponownie zachęcam do przygotowania tych bagietek:) Mają wspaniały korzenny aromat i smak... Są pyszne zarówno z samym masełkiem jak i ulubionymi dodatkami, ale równie smaczne są bez żadnych dodatków:)   Składniki: 500g mąki pszennej, 15g świeżych drożdży, czubata łyżeczka soli, łyżka przyprawy do piernika, szczypta granulowanego czosnku, łyżka oleju rzepakowego, łyżka cukru. Przygotowanie Drożdże pokruszyć(...)cukru. Dodać zaczyn oraz 1,5 szkl. przegotowanej  letniej wody. Zagnieść sprężyste ciasto, uformować kulę, przykryć lnianą ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Następnie ciasto ponownie zagnieść, podzielić na 3 części i uformować 3 podłużne bagietki. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć bagietki i ponownie odstawić na ok. 40 min. Po tym czasie posmarować letnią

Z miłości do słodkości
Kolorowe lamingtony 136

dobroczynnych festynach, oraz kiermaszach szkolnych i stanowią nieodłączną część dzieciństwa każdego małego Australijczyka) Oryginalny australijski przepis znajdziecie  tutaj , ja go troszkę zmodyfikowałam. Kolorowe lamingtony: Składniki: Oryginalne australijskie ciasto biszkoptowe: o 125 g Kasi/ masla( temp.pokojowa) o 160 g cukru o 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego o 3 jaja o 340 g mąki ( u mnie 290 g maki pszennej(...)uzyskania jednolitej masy. Dodawać po jednym żółtku, mieszając bez przerwy. Ubić białka z pozostałym cukrem. Do masy żółtkowej dodawać na przemian trochę mąki i mleka, kończąc na mące. Delikatnie wmieszać ubite białka.Masę wlać do formy o wymiarach 30x20 cm, którą uprzednio należy wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyrównać. Piec w temperaturze 180°C przez około 25 minut

Mia Cucina Sofieta
Muffinki z kawową nutą 134

Muffinki lubi chyba każdy. Ja lubię bez kremu, ale ze zdecydowanym smakiem czekolady bądź wanilii. Tym razem dodałam rozpuszczalnej kawy Jacobs Crema Gold i powiem Wam, że było to świetne posunięcie. Do środka kawałeczki białej czekolady. Istne niebo! Polecam! Składniki : * 2 szklanki mąki pszennej * 1/4 szklanki kakao * 1/4 szklanki kawy Jacobs Crema Gold  * 3/4 szklanki cukru * pół(...)łyżeczki sody oczyszczonej * pół łyżeczki proszku do pieczenia * szczypta soli * szklanka wody * 1/4 szklaki oleju rzepakowego * łyżka soku z cytryny * pół tabliczki białej czekolady Przygotowanie : Składniki suche dokładnie połączyć. Składniki mokre wymieszać. Do suchych wlać mokre składniki, wymieszać. Dodać posiekaną białą czekoladę. Do blaszki na muffinki włożyć papierowe papilotki, wlać ciasto na 3/4 foremki. Babeczki piec 25 minut

Magiczne Życie Marty
Pancakes z gotowanych ziemniaków 106

Pancakes z gotowanych ziemniaków to jeden z moich ulubionych sposobów na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków. Niestety często zdarza mi się ugotować za dużo ziemniaków. Nigdy ich jednak

365 dni dookoła kuchni
BABKA ŻÓŁTKOWA NA MĄCE ORKISZOWEJ 173

     Latem nadmiar żółtek pozostałych po pieczeniu tortów bezowych wykorzystuję jako naturalny nawóz do malin w ogrodzie ( tak na marginesie to bardzo polecam

Smaczne Zdrowe
Prosta zupa krem z dyni 113

Prosta zupa krem z dyni Rozgrzewający krem dyniowy Prosta zupa krem z dyni - najlepszy przepis, dzięki któremu w dosłownie 30 minut przygotowuję pyszną, wegańską i bezglutenową

Cztery Fajery
Polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowym 155

Polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowym wykwintny obiad lub przystawka w 30 minut Polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowym pokochałam od pierwszego kęsa. Delikatne, soczyste mięso bez

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik cytrynowy na dzień PANDY! (be glutenu, cukru białego) 153

Wszystkiego najlepszego w dniu PANDY! W ten wyjątkowy dzień nie może zabraknąć tortu a nie od dziś wiadomo, że pandy kochają serniki więc jest i

Candy Pandas
Florentynki 93

  Szybkie, chrupiące ciasteczka, które nie tylko pysznie smakują ale i nie idą w boczki. Wszystko co potrzebujecie to trochę różnorodnych ziarenek, jajka i dowolne słodzidło

Cynamonowe szczęście
Wegańskie „krówki” morelowe z czerwonej fasoli 229

mojprzepisna.pl | Wegańskie „krówki” morelowe z czerwonej fasoli Jeżeli tylko została wam fasola czerwona z wczorajszego obiadu, nie zużywajcie jej do sałatki, tylko zróbcie zdrowe

moj przepis na
Sernik waniliowy z pomarańczową nutą. 73

Pyszny, mokry, rozpływający się w ustach, z wyraźną nutką wanilii i posmakiem pomarańczy. Poezja smaku! I ta polewa… Ah! Co nam trzeba? 1 kg białego

Latosiowydom
Kokosowo - bananowe ciastka owsiane, bez cukru i mąki 114

Naszła Was ochota na słodką przekąskę? Powstrzymajcie łapki sięgające po kupne batoniki czy ciasteczka... I'm watching you... :P  Jeśli uzbroicie się w odrobinę cierpliwości

HealthyCreations
Sernik podwójnie kajmakowy z pianką i "Gorzka pomarańcza" 164

Na przepis na ten sernik trafiłam, odwiedzając blog Izabela w kuchni. Krówki i masę krówkową uwielbiam do tego stopnia, że jem nawet lody o tym smaku

Weekendy w domu i ogrodzie
Pierogi z karpiem 225

Święta to nie tylko pierogi z kapustą i grzybami. Za to pierogi z karpiem, to nie tylko święta. Dziś przepis na tradycyjne Polskie danie z nieco

MarcinChef
Serniczki bez sera z oreo i pigwą. 168

Witajcie :) Dzisiaj postanowiłam upiec lekkie oszukane serniczki bez sera :) Jako spód użyłam pysznych ciasteczek Oreo a masę serkową zrobiłam z jogurtu naturalnego, serka waniliowego i

Sama słodycz i szczypta chili
Truskawkowy serniczek na śniadanie ;) 136

Wczoraj wróciła do rodzinnego miasta. Na pociąg zdążyłam w ostatniej sekundzie (taka jest moja organizacja czasu) no i za karę przez godzinę i 40 minut miałam

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość

Proponowane wyszukiwania