ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1788/2705)

Cytrynowa babka z mascarpone (Ciambellone al limone e mascarpone) 168

Co powiecie na kawałek cytrynowej babki niesamowicie puszystej, delikatnej i  lekkiej jak piórko. Z filiżanką porannej kawy poprawi humor każdemu, nawet w pochmurny poniedziałkowy poranek

La grande e la piccola cuoca
Salsa pomidorowa, domowe nachosy i pieczone warzywa 176

kolorowe i lekkie przekąski. Dzisiaj zapraszam Was na przepis na pyszną, lekką salsę pomidorową. Idealna do domowych nachosów oraz pieczonych ulubionych i kolorowych warzyw. Salsę pomidorową przygotowałam na bazie pomidorów z puszki firmy Łowicz. To produkt w pełni naturalny, bez konserwantów, sztucznych dodatków i soli. Pomidory w puszce Łowicz to doskonałe źródło potasu, pierwiastka niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu(...)olejem zagotować i dodać do mąki z przyprawami. Wymieszać dokładnie drewnianą łyżką i lekko wyrobić. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto podzielić na trzy części i rozwałkować na cieniutki placek na podsypanej mąką stolnicy. Pokroić w trójkąty, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10 minut. PIECZONE WARZYWA marchewka bataty szparagi cukinia sól

Pieguskowa Kuchnia
Makowiec przepis. Skąd pochodzi ciasto makowiec i dlaczego jemy je w święta? 35

Skąd pochodzi ciasto makowiec i dlaczego jemy makowiec w święta? Makowiec to jedno z tych pysznych świątecznych ciast, bez których trudno wyobrazić sobie Wielkanoc i święta Bożego Narodzenia. Pachnący makiem i bakaliami, tradycyjny świąteczny makowiec zawijany albo, jak kto woli, rolada makowa jest u nas symbolem domowego ciepła i tradycji. Symbolika świątecznego maku jest zakorzeniona nie tylko w Polsce(...)jest trudne. Wiecie, skąd pochodzi ciasto makowiec i dlaczego jemy makowca akurat w święta Bożego Narodzenia?   Przepis na tradycyjny świąteczny makowiec zawijany – podstawowe składniki ciasta i masy makowej Chcesz przygotować tradycyjny świąteczny makowiec? Oto prosty przepis na makowiec który zawsze się udaje , idealny święta Bożego Narodzenia. Czas przygotowania ciasta około 2 godzin . Czas pieczenia makowca – 40–50 minut

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto biszkoptowe z kremem na 3 sposoby 61

Pyszne ciasto biszkoptowe przekładana Ciasto na Sylwestra i Nowy Rok coś ekstra na słodką przekąskę. Ciasto biszkoptowe z kremem maślanym to mój pomysł na ciasto imprezowe na 3 sposoby lub jak kto woli ciasto w 3 smakach. Moim zdaniem takie ciasto w kilku smakach na domówkę czy na imieniny , urodziny, do pracy sprawdzi się dużo lepiej niż w jednym smaku(...)Krem maślany tylko z dwóch składników, bez jajek, a dodatki to już Twoja indywidualna sprawa. Ciasto na imprezę Ciasto na sylwestra czy inną imprezę dla mnie powinno być przemyślane. Jeżeli nie zna się upodobań gości i można ze smakiem nie trafić bo ktoś nie lubi ananasa, a ktoś inny czekolady, warto zrobić ciasto w kilku smakach. Wtedy mamy pewność

Dieta moja pasja
Serniki twarogowe w wiaderku 55

znaleźć takie z naprawdę dobrym składem i takie, które powinniśmy obchodzić szerokim łukiem. Zbliżają się święta, niedługo więc większość z nas będzie piec serniki. Dla ułatwienia więc mała ściąga, które serki warto wykorzystać do przygotowania pysznego ciasta. Zacznijmy więc od tych, których powinniśmy unikać. Twaróg Łowicki na sernik Z naturalnym twarogiem ma on niestety niewiele wspólnego. W składzie znajdziemy, poza(...)rozbudowany jak w serku powyżej, mamy tylko trzy pozycje: mleko pasteryzowane, skrobia modyfikowana i kultury bakterii mlekowych. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie ta skrobia - jest ona zupełnie zbędna, a bez problemu możemy znaleźć w sklepach produkty bez jej dodatku. Aksamitny twaróg sernikowy Paturages Sytuacja ta sama co powyżej - w składzie znajdziemy mleko pasteryzowane, skrobię modyfikowaną i kultury bakterii

Z notatnika dietetyka
Tarta migdałowa z porzeczkami i borówkami 92

którym kończyła się powoli data ważności. Stwierdziłam, że migdałowe słodkie nadzienie będzie fajnie współgrać z kwaskowatością porzeczek. Ale żeby nie było za kwaśno to wymieszałam je z borówkami Ciasto kruche bez jajek wyszło idealnie kruche, a masa migdałowa delikatnie wilgotna. muszę przyznać, że bardzo mi tarta przypadła do gustu. Chętnie ją powtórzę w towarzystwie również innych owoców. Albo może(...)stopni Mąkę łączymy z solą i cukrem pudrem. Dodajemy pokrojone w kawałki zimne masło oraz wodę. Zagniatamy tak długo, aż ciasto uzyska jednolitą konsystencję i stanie się „zwartą kulą”. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy ją masłem i posypujemy mąką. Nie mam formy do tarty więc piekę w tortownicy. Ciasto wałkuję na grubość

Relaxtime
CIASTO KAKAOWO KAWOWE jako baza do tortów i ciast 99

Przepis na kakaowo kawowe ciasto jako baza do tortów i ciast warstwowych.  Ciasto jest mocno kakaowe, mięciutkie, stabilne, wilgotne, pyszne i bez użycia miksera. Jak zrobić takie ciasto kakaowo kawowe pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi filmami, lub zapisz się do newslettera(...)tygodniu wyślę Ci nowy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO KAKAOWO KAWOWE jako baza do tortów i ciast SKŁADNIKI: *tortownica 20 lub 22cm.   cukier brązowy lub biały (300 g) *przy użyciu białego cukru nie dodajemy sody soda   oczyszczona   (0,5 łyżeczki) jajka (4 szt.) mleko 1,5% lub 3% (200 ml.) olej roślinny (170 ml.) wanilia w proszku

RITA food channel
Robimy białą kaszankę w domu, bez wątróbki 78

wydarzenia w domu rodzinnym, jak pieczenia chleba, robienia różnego rodzaju wyrobów czy przetworów na zimę. Bardzo mnie to bawiło i z niecierpliwością czekałam na kolejną akcję, aby coś skubnąć jak mama nie widziała, czy też z pozostałości ciasta chlebowego zrobić pieska czy innego zwierzaka, który wysmarowany rozbełtanym jajkiem bardzo szybko się piekł w piecu. Żal mi było go potem(...)prostu chcę, żeby kaszanka wyszła Wam lepsza od mojej. Kiedykolwiek wyjeżdżam na południe Polski, po drodze zatrzymuję się w miejscowości Walichnowy. Tam kupuję białą kaszankę i jem tak bez niczego po drodze. Jest pyszna! dobrze doprawiona. Postanowiłam więc raz na jakiś czas, zrobić podobną w domu. Udało mi się, jest dużo lepsza, bo domowa i wiem, co w niej

Leśny Zakątek
Amarantuski sezamowe 82

dużych. Tym razem z dodatkiem nasion sezamu i pasty sezamowej tahini. W smaku przypominają klasyczną chałwę. Są przepyszne! Serdecznie polecam Wam przepis na te fantastyczne amarantuski sezamowe. Oczywiście bez dodatku cukru, a słodkie tylko za sprawą dodanego banana. Amarantuski sezamowe – składniki (10 ciasteczek): 1/2 średniego dojrzałego banana, 2 łyżki nasion białego niełuskanego sezamu, 2 łyżki pasty sezamowej tahini(...)koniec dosypuję amarantus i ponownie wszystko mieszam. Konsystencja ciasta ma być taka, aby łatwo było lepić z niej kulki. Można dosypać więcej lub mniej amarantusa. Wszystko zależy od wielkości użytego banana i jajka. Z powstałej masy lepię rękoma kulki wielkości rafaello i je spłaszczam. Ciasteczka wykładam na blaszkę z papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym na 180 stopni

Natka Pietruszki
Tort z kremem kokosowym i truskawkami 162

Dziś zpraszam na kolejne pyszne ciasto. Tym razem tort z kremem kokosowym i truskawkami. Tort ten efektownie się prezentuje, a wcale nie wymaga wielu składników i pracy. Będzie idealny np. na urodziny, ale i bez okazji również warto go zrobić. Bardzo polecam. Składniki ( tortownica o średnicy 22 cm) : Biszkopt: 6 jajek 8 łyżek ksylitolu 12 łyżek mąki ryżowej(...)Warstwa owocowa: 400 g truskawek  2 łyżki dżemu truskawkowego (opcjonalnie) Wykonanie: Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Biszkopt:  Piekarnik nagrzać do 180ºC. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli (ja to robię za pomocą elektrycznej trzepaczki). Pod koniec ubijania dodać ksylitol i jeszcze chwilkę ubijać. Piana

Healthy food explorer
Quiche z pieprznikiem jadalnym (kurkami) 77

platformie zakupowej LokalnyRolnik.pl ) – sól, pieprz Zaczniemy od przygotowania farszu (jeżeli nie macie dużo czasu, jego część możecie wykonać dzień wcześniej). Szynkę wędzoną pokroić na kawałki i podsmażyć bez tłuszczu. Potem na ten samej patelni podsmażyć 400 g kurek (w całości, nie kroiłam ich na mniejsze kawałki). Do miski wbić 5 całych jajek i delikatnie ubić trzepaczką i dodać(...)tarty (czy innym naczyniu, w którym zechcecie przygotować quiche) umieśćcie ciasto francuskie. Dociśnijcie dobrze ze wszystkich stron, nakłujcie widelcem i wstawcie do nagrzanego piekarnika. Spód powinien zrobić się lekko rumiany (ok 15 minut, 180 – 200 stopni). Spód studzimy, a gdy będzie zimny wykładamy na jego wierzch farsz i pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 minut

Szybko Tanio Smacznie
Migdałowe ciasto z Santiago de Compostela 96

miały bezpośredniego kontaktu z ciastem.   Składniki 250 g migdałów bez skórki 6 jaj 250 g cukru pudru skórka otarta z jednej pomarańczy skórka otarta z jednej cytryny kilka kropel aromatu migdałowego masło i mąka kukurydziana do wysmarowania i obsypania foremki cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie Tortownicę o średnicy 26 cm smarujemy masłem i obsypujemy mąką kukurydziana. Migdały(...)otartą z cytrusów , aromat migdałowy dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z masą migdałową i przekładamy do tortownicy. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy około 30 -40 minut. Smacznego! *Informacja potwierdzona przez autorytet w dziedzinie kwiatów jadalnych – Małgorzatę Kalembę-Drożdż z Trochę innej cukierni

Tajemnice Smaku
Popękane ciasteczka z suszonymi śliwkami / Cracked cookies with dried plums 124

miodu 100 g. gorzkiej czekolady 130 g. suszonych śliwek bez pestek 200 g. mąki + 3 łyżki 100 g. mleka w proszku 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g. miękkiego masła 50 g. cukru trzcinowego 1 całe jajko 1 żółtko 200 g. mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i mlekiem w proszku. Śliwki pokrój na mniejsze kawałeczki(...)jajko i żółtko i ponownie miksuj około 2 minut. Dodaj rozpuszczoną czekoladę z miodem, wymieszaną mąkę i śliwki. Zmiksuj przez minutę. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Nabieraj ręką trochę ciasta wielkości piłeczki pingpongowej (około 22 g.), formuj kulkę i obtaczaj w pozostałej mące. Lekko spłaszczaj i układaj na dużej blaszce wyłożonej papierem do wypieków. Piecz w nagrzanym piekarniku przez

Delicious Place