ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1783/2705)

Torcik bezowy 189

Delikatny jak chmurka, przełożony bitą śmietaną, z pysznymi owocami sezonowymi: torcik bezowy poleca się na podwieczorek :) Ja udekorowałam mój torcik malinami i jagodami. Składniki: 3 duże

Ciastkozercy
Ciasto czekoladowo - orzechowe z pikantną galaretką malinowo - czekoladową 196

nóżkę w szybkowarze gotuj zgodnie z przepisem   po ugotowaniu wyjmij foremkę i pozostaw do chłodzenia na ok. 10 minut po tym czasie wyjmij ciasto z foremki i pozostaw do całkowitego ostygnięcia ostudzone ciasto przetnij na dwa równe krążki (blaty) Pikantny sos malinowo - czekoladowy z płatkami chili Składniki 500 g mrożonych malin lub świeżych 5 czubatych łyżek cukru(...)ostudź do gotowego syropu dolej wódkę, wymieszaj i ostudź   Od lewej składniki na ciasto: orzechy pekan, jajko, masło, mąka biała, kakao, cukier.  Po prawej składniki na sos: czekolada gorzka 76%, płatki chili, mrożone maliny. Foremka na ciasto: dno wyłóż papierem do pieczenia, boki posmaruj masłem i obsyp mąką. Cukier utarty z roztopionym masłem. Utarty cukier z masłem

Szybko Szybkowar
Tarta rustykalna z czereśniami i kardamonem 125

Share Pinterest Print Banalnie prosta tarta rustykalna z czereśniami i kardamonem to ciasto, które przygotujecie bez jakiegokolwiek wysiłku i nie wymaga użycia formy. Tarta jest idealnie krucha, pyszna i aromatyczna… Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 125 g masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany szczypta soli Nadzienie: 2 i 1/2 szklanki wydrylowanych czereśni(...)siekamy na jak najmniejsze kawałeczki (składniki można również przełożyć do malaksera i lekko zmiksować). Dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto, ale nie za długo. Ciasto owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około 45 minut. Po schłodzeniu rozwałkowujemy na papierze do pieczenia okrągły placek (o średnicy około 30 cm) i razem z papierem przekładamy na blaszkę. Wydrylowane czereśnie mieszamy

Oryginalny smak
Leśny mech z malinami 101

imieniny, Wielkanoc czy Boże Narodzenie. Równie dobrze możesz je upiec bez jakiejkolwiek okazji, ponieważ jest obłędne w smaku i co istotne, dość łatwe w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto leśny mech ma piękny zielony kolor, a to zasługa świeżego szpianku, który jest dodany do biszkoptu. Dodatkowo w cieście znajduje się warstwa malin zatopionych w galaretce oraz pyszny krem śmietankowy(...)nieziemsko. Jeśli szukacie pomysłu na oryginalne i nietrudne w przygotowaniu ciasto, leśny mech z malinami będzie idealnym wyborem. LEŚNY MECH Z MALINAMI PRZEPIS Składniki Biszkopt 200 g świeżego szpinaku 3 jajka 2/3 szklanki cukru 125 ml oleju 280 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka 2 galaretki malinowe 700 ml gorącej wody

Przepiski.pl
Chleb na suchych drożdżach 607

chrupiącą skórkę i jest mięciutki w środku. Składa się z bardzo prostych składników, które większość znajdzie w swojej kuchni. Dodatkowo ten domowy chleb jest banalny w przygotowaniu, dlatego każdy bez wyjątku z łatwością poradzi sobie z jego upieczeniem. CHLEB NA SUCHYCH DROŻDŻACH PRZEPIS Składniki 500 g mąki pszennej (typ 650) 7 g suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka(...)Następnie wlej wodę oraz olej. Wyrób ciasto za pomocą dłoni lub miksera. 3 Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 1 godzinę do wyrośnięcia. 4. Keksówkę wysmaruj tłuszczem i obsyp mąką. Przełóż do niej ciasto. Wierzch posyp dowolnymi ziołami suszonymi. 5. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 50 minut, funkcja grzania góra-dół

Alle Dobre!
Sernikowa tarta z borówkami i brzoskwiniami 100

tartę z borówkami i brzoskwiniami. Pyszna! Można ją również upiec z innymi sezonowymi owocami, np malinami, jeżynami, jagodami... Polecam również inne przepisy na tarty i ciasta z owocami: Galette ze śliwkami Tarta cytrynowa z bezą Tarta z truskawkami i rabarbarem Biszkoptowa tarta z serkiem i truskawkami Tarta z jagodami  Rustykalna tarta z rabarbarem Tartaletki z gruszką i serem Tarta(...)obie mąki i cukier puder, dodać masło, posiekać, aż powstanie kruszonka. Dodać żółtko, wodę/śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią i włożyć do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować na grubość ok 5-6mm między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Ciasto przenieść do formy na tartę (24cm), wyłożyć nim formę, brzegi ściąć (można to zrobić wałkując ciasto

Obiad gotowy
Chrupiąca Focaccia 107

Focaccia jest to potrawa pochodząca z kuchni włoskiej. To rodzaj pieczywa, które jest podstawą pizzy, bez sera i sosu pomidorowego, samo ciasto. W każdym regionie Włoch ma swoje odmiany. Może być z ciasta suchego polanego oliwą , z solą i ziołami lub pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Focaccia podawana jest jako przystawka oraz jako dodatek do innych potraw, zazwyczaj(...)from 1 vote Recipe by Przepis czytelnika, Course: Focaccia Cuisine: Włoska Difficulty: Łatwe Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu Servings 4 servings Prep time 1 hour  30 minutes Pieczenie 20 minutes Calories 225 kcal Szukasz pysznej, chrupiącej a jednocześnie sycącej przekąski? Wypróbuj koniecznie włoską Focaccię w swoim domu jako alternatywę pieczywa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 10 g świeżych drożdży

ProstePesto.pl
Obwarzanki krakowskie – przepis 78

mąki i soli po czym zaczynamy wyrabiać ciasto. Gdy składniki się połączą dodajemy miękkie masło. Ciasto wyrabiamy do momentu aż będzie miękkie i elastyczne. Do wyrabiania ciasta najlepiej użyć robota kuchennego, ale możemy również wyrabiać ciasto ręcznie. Wyrobione ciasto odstawiamy przykryte bawełnianą ściereczką w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 45min. Następnie ciasto przekładamy na stolnicę, chwilę wyrabiamy, dzielimy(...)strony. Obgotowane obwarzanki wyciągamy łyżką cedzakową i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i jeszcze mokre posypujemy makiem, sezamem lub solą grubo ziarnistą. Blachę z obwarzankami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 0 C i pieczemy przez 30min. Piekarnik ustawiony na grzanie góra – dół bez termo-obiegu, a blacha na środkowej półce. Obwarzanki krakowskie Zapraszam również

Księga-Smaku
Bułeczki cynamonowe – Cinnamon Rolls 87

mąkę i zaczynamy wyrabiać ciasto, po dodaniu całej mąki dodajemy roztopione i ostudzone masło i wyrabiamy ciasto przez 10 min. Wyrobione ciasto powinno być miękkie i elastyczne, nie przywierające w ogóle do dłoni. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na około dwie godziny do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przekładamy na lekko podsypaną mąką stolnicę, ciasto oprószamy mąką również z wierzchu(...)ciasto z wierzchu smarujemy roztopionym i ostudzonym masłem, potem posypujemy cały płat cukrem wymieszanym z cynamonem. Ciasto zwijamy w wałek wzdłuż krótszego boku. Powstały wałek kroimy na około czterocentymetrowe kawałki, które umieszczamy w brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane bułeczki odkładamy ponownie na godzinę do wyrośnięcia Wyrośnięte drożdżówki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 0 C i pieczemy

Księga-Smaku
Orkiszowe gofry na maślance z kawałkami czekolady FIT 100

między sobą jedynie w tym, z jakimi dodatkami lubimy je jeść. Dzisiaj jednak proponuję Wam zdrowszą wersję bez bitej śmietany, frużeliny, czy słodkiej polewy. Czy gofry na mące orkiszowej, maślance, bez oleju i cukru, a z kawałkami czekolady zatopionymi w cieście mogą się udać? I to jak! Przekonajcie się sami! Z przepisu wychodzi 8 małych gofrów (takich(...)opcjonalnie) Dodatkowo: roztopiona gorzka czekolada, kiwi, winogrona, banan, listki mięty Wszystkie składniki (oprócz czekolady) dokładnie łączymy ze sobą. Czekoladę drobno siekamy i dodajemy do ciasta. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką i pieczemy przez 7 minut, aż się zarumienią i nabiorą chrupkości. Podajemy z roztopioną gorzką czekoladą i owocami. Smacznego! Artykuł Orkiszowe gofry na maślance z kawałkami czekolady

Be Fit Be Strong
Sernik puszysta chmurka bez pieczenia 88

Ciasto puszysta chmurka to bardzo kremowy sernik, który rozpływa się w ustach. Świetny deser do popołudniowej kawki i nie tylko. Składniki 0,5 kg sera z wiaderka 3 łyzki pudru 2 galaretki obojętny smak 0,5l gorącej wody 2 śnieżki (bita śmietana) 0,5 l mleka 1 opakowanie herbatników na wyłożenie dna blachy Przygotowanie Bitą śmietanę ubijamy z mlekiem, cukier(...)mieszamy wszystko. Gotową masę wylewamy na blachę wyłożoną herbatnikami i wstawiamy na 3h do lodówki. Dekorujemy czymkolwiek. Smacznego! Autor przepisu: Dominika Bryłka Waszak Artykuł Sernik puszysta chmurka bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Kulebiak z kapustą i grzybami 115

wyrabiamy dłońmi. Wyrobione ciasto przekładamy do miski i przykrywamy ściereczką oraz odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce bez przeciągów na godzinę . Po wyrośnięciu ciasta, dzielimy je na dwie części i rozwałkowujemy na grubość około 3 mm . Jeśli chcecie wykonać dodatkowe ozdoby do umieszczenia na kulebiaku, przed podzieleniem ciasta, oderwij od niego kulkę wielkości jabłka. Na cieście równomiernie rozkładamy farsz(...)Jeśli dodatkowo ozdabiamy kulebiaka , rozwałkowujemy pozostawioną wcześniej porcję ciasta i wycinamy wzory np. gwiazdki, choinki, a następnie umieszczamy je na wierzchu ciasta. Kulebiaka smarujemy roztrzepanym białkiem i odstawiamy na 15-20 minut w ciepłe miejsce by ponownie wyrósł. W międzyczasie piekarnik nagrzewamy do 175 stopni (grzałka górna i dolna). Kulebiaka pieczemy na środkowej półce piekarnika przez 40 minut , dopóki się

WegePrzepis
Ciasto kakaowo-bananowe z borówkami 158

Lubicie słodkości? Ja też :D zwłaszcza jeśli można je zjadać bez wyrzutów sumienia. Dziś mam dla Was ciasto kakaowo-bananowe z borówkami. Słodkie, wilgotne o mocno intensywnym kakaowym smaku i to bez cukru. Swój słodki smak zawdzięcza ono bowiem bananom i słodziutkiemu miodkowi.  Wszystko zniknęło nam w kilka chwil, a mój Niejadek wcinał kawałek za kawałkiem(...)kryje się w środku..... (banany i borówki są niejadalne, zresztą jak i pozostałe owoce). I nagle okazało się, że ciasto może być sposobem na przemycenie dziecku owoców :)  Ciasto kakaowo-bananowe z borówkami Składniki na formę o średnicy 18 cm: Ciasto: 1)       2 banany 2)       3 łyżki miodu

Na kulinarnym poligonie
Orkiszowe gofry na maślance z kawałkami czekolady FIT 106

dodatkami lubimy je jeść. Dzisiaj jednak proponuję Wam zdrowszą wersję bez bitej śmietany, frużeliny, czy słodkiej polewy. Czy gofry na mące orkiszowej, maślance, bez oleju i cukru, a z kawałkami czekolady zatopionymi w cieście mogą się udać? I to jak! Przekonajcie się sami! Z przepisu wychodzi 8 małych gofrów (takich jak na zdjęciu) lub 4 duże „pełnowymiarowe(...)opcjonalnie) Dodatkowo: roztopiona gorzka czekolada, kiwi, winogrona, banan, listki mięty Wszystkie składniki (oprócz czekolady) dokładnie łączymy ze sobą. Czekoladę drobno siekamy i dodajemy do ciasta. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką i pieczemy przez 7 minut, aż się zarumienią i nabiorą chrupkości. Podajemy z roztopioną gorzką czekoladą i owocami. Smacznego! Artykuł Orkiszowe gofry na maślance z kawałkami czekolady

Be Fit Be Strong