ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1371/2705)

Delikatny sernik z budyniem na biszkoptach. 213

budynie waniliowe bez cukru litr mleka papier do pieczenia Dużą blachę wykładamy papierem, na spodzie ciasno układamy okrągłe biszkopty. Masę twarogową przygotowujemy, według wyżej podaneo przepisu. Budyń gotujemy według zaleceń producenta, z tym że na mniejszej ilości mleka. Na ciastka wylewamy gorący budyń, równamy. Następnie dajemy masę twarogową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy około(...)kakao opadnie na spód, a tłuszcz zostanie na wierzchy, nie panikować. Wystarczy dodawać po łyżce mleka i mieszać, aż wszystko wróci do normy. Gdy polewa zacznie tężeć smarujemy zimne ciasto. Proste? Proste. Smaczne

Dieta moja pasja
Ciasto z owocami i kruszonką. 134

Zaległe ciasto z zeszłego tygodnia. Bardzo je lubię. Niby to zwykle ciasto z owocami i kruszonką, ale czasem, takie ciasta są najlepsze. Latem robię je, dość często i z różnymi owocami. Tym razem, zrobiłam z winogronem, akurat miałam takie słodkie, bez pestek. Szybko i łatwo się robi. Myślę, że każdy sobie z nim poradzi. Nawet, jeśli nie jest mistrzem(...)jajek 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia dowolne owoce Kruszonka: 50 g. masła 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku, cały czas miksując. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Gotowe ciasto, przełożyć do tortownicy, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą

Agusiowe smakołyki
Ciasto z borówkami dla leniwych 397

Ciasto to nic innego jak biszkopt, bita śmietana i borówki amerykańskie :) Składniki na biszkopt: 6 jajek ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka octu + łyżeczka proszku do pieczenia albo sody oczyszczonej 5 łyżek stołowych mąki tortowej (pszennej) 1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej opis biszkoptu: białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia albo sodą(...)krem z borówkami: Ubijamy śmietankę na bitą śmietanę, miksujemy borówki (pozostawiamy kilka całych do dekoracji). I Delikatnie mieszamy bitą śmietanę z borówkami. Gotowy krem wylewamy na wierzch drugiego biszkoptu. Ciasto dajemy do lodówki do stężenia a następnie dekorujemy całymi owocami borówki. Biszkopt z bitą śmietaną i borówkami

Bon Appetit Małgorzaty
Miodownik 477

dokładnie wymieszać. Tak wykonaną masę połączyć z mąką, margaryną i przyprawą do piernika i zagnieść delikatnie. Podzielić ciasto na 3 części i wyłożyć nim 3 blaszki o wymiarach 37×26 cm (blaszki wyłożyć wcześniej papierem do pieczenia). Każdy z placków piec 15 minut w 180 st. C. Wystudzić. Masa budyniowa: 3 szkl mleka 3/4 szkl cukru 100 g masła(...)Jajka utrzeć z obiema mąkami i szklanką mleka na gładką, płynną masę bez grudek. Gdy mleko się zagotuje wlać zmiksowaną masę do mleka i energicznie mieszać do momentu zagotowania. Masę zdjąć z ognia i mikserem krótko zmiksować póki masa jest gorąca. Wtedy stanie się jedwabista i bez grudek. Polewa: 100 g masła miękkiego 3 łyżki mleka 2 łyżki

kuchcikownia
Słodkie maleństwa na jeden kęs 190

najniższych obrotach miksera. Na końcu dodać skórkę z cytryny, połączyć. Ciasto przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki, wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia małe ciasteczka (blisko siebie, ciastka nie rosną). Schłodzić 30-60 minut w lodówce. Po tym czasie piec w 180 st. C. przez 10 minut. Zdjąć z blachy, wystudzić. Białko ubić(...)miksować, aż nie będzie w masie grudek. Schłodzić w lodówce przez 5-10 minut. Połowę ciasteczek posmarować dżemem - około 1/2 łyżeczki na ciastko. Na to wyłożyć krem, przykryć ciasteczkiem bez nadzienia. Przechowywać w pojemniku, w temperaturze pokojowej. Smacznego! Przede mną całe długie, przyjemne popołudnie. C. w domu, ale planów wyjazdowych na dzisiaj nie ma, więc chyba udam się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie (bez cukru) 184

mleko, roztopione masło i wszystko dokładnie wymieszać rózgą kuchenną. Dodać wiórki, mąkę, ekstrakt wanilii i proszek do pieczenia, wymieszać dokładnie na gładką masę. Smażyć z obu stron na rumiano, na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, na średnim ogniu. Wykładać niewielkie porcje ciasta za pomocą łyżki ( po 3 łyżki stołowe na duże placki, na małe placuszki po 1 łyżce stołowej(...)miodem. Smacznego Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie Artykuł Placki kokosowo- waniliowe na ricotcie (bez cukru) pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Chleb pszenny hiszpański Pan Rustico 141

przepisu i nie miałam po drodze żadnych problemów… a na koniec wyrosło mi to pyszne cudeńko. Bardzo dziękuję wszystkim biorącym udział w naszym comiesięcznym wspólnym pieczeniu Przepis na chleb pszenny beż żadnych zmian podaję za Amber. Chleb pszenny hiszpański Pan Rustico STARTER 150 ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 26 g świeżych drożdży ( 7 g suchych(...)zagniatać przez ok. 10 minut, aż będzie elastyczne i gładkie (rozciągać ciasto i składać z powrotem do siebie). Nie podsypywać zbyt dużo mąki, żeby ciasto nie zrobiło się za suche. Gotowe przełożyć do naoliwionej miski i odstawić na min. 1 godzinę do wyrośnięcia (podwojenia objętości) Blachę wysypać mąką. Ciasto przełożyć na blachę. Rozciągnąć na ok. 30 cm długości złożyć

UgotujmyTo.pl
Migdałowe ciasteczka w dwóch odsłonach 38

Piekłam je 2 razy w grudniu. Najpierw z nadzieniem makowym. Mak przygotowałam jak do makowej strucli. Można pominąć bakalie, ale ja dodałam tylko bardzo drobno je pokroiłam. Ciastka zostały zjedzone w tempie allegro:) Do tych  z dżemem użyłam 2 rodzaje domowych dżemów: truskawkowy i mirabelkowy. Wymieszałam oba i zredukowałam do odpowiedniej konsystencji Wystarczy podgrzewać je w szerokim garnku(...)Polecam te ciastka bo nawet upieczone bez żadnego nadzienia są rewelacyjne a pracy z nimi niewiele. Tak jak napisałam w przepisie ciasta nie chłodzimy. Jeśli jednak to zrobimy musimy ponownie doprowadzić je do temperatury pokojowej i ponownie krótko zagnieść. Moje ciasto przeleżało  noc w lodówce więc zwracam na to uwagę. Ciasto nie nadaje się za bardzo do wałkowania

Leśny Zakątek
Ciasto chałwowe z brzoskwiniami 222

szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru Krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 3 szklanki mleka 200 g miękkiego masła 350 g chałwy waniliowej  Warstwa brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym  Dodatkowo: 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady(...)dodawać po jednym żółtku. Na koniec powoli dosypywać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i czekoladowy proszek budyniowy. Delikatnie zmiksować lub wymieszać łopatką. Masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec w 160 stopniach przez ok. 30 minut, aż do suchego patyczka. Ciasto powoli ostudzić i przeciąć na dwa blaty.   Krem: budynie waniliowe rozprowadzić

Simply Food
Dacquoise 236

nigdy nie wyszła z siłowni, albo musiałabym pożegnać ulubione spodnie ;) Każde ciasto jest wykonalne w zaciszu domowym, niektóre wymagają po prostu więcej pracy. Zatem moi drodzy słowo się rzekło, w moim domu powstał mój debiutancki Tort Dacquoise. Na dużej blaszce do pieczenia kładziemy papier do pieczenia i rysujemy na nim dwa okręgi o średnicy(...)łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka octu ryżowego/jabłkowego 8 suszonych daktyli pokrojonych na drobną kostkę Białka ubijamy na sztywną pianę z solą. Następnie kiedy miskę można już obrócić bez obawy, że masa ucieknie nam z niej dodajemy po jednej łyżce cukru i miksujemy, aż całkowicie się on rozpuści. Masa musi być bardzo sztywna i błyszcząca. Następnie dolewamy łyżeczkę

Emskie Smaki
Babka migdałowo – limonkowa 115

    Do przygotowania babki migdałowo – limonkowej potrzebujemy: skórkę i sok z 2 limonek 200 g cukru 200 g masła (temp pokojowa) 6 jajek 300

Szybko Tanio Smacznie
Pieguski, czyli cytrynowo-makowe babeczki (bez oleju) 155

Mięciutkie, wilgotne i sprężyste ciasto przepełnione cytrynową nutą, pełne chrupiących ziaren maku – takie są te cytrynowo-makowe babeczki. Zatem nie zwlekajcie, tylko działajcie, bo pieguski same się nie upieką Polecam! Składniki (na 12 babeczek/muffinek): 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki brązowego cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki maku 1/2 szklanki mleka roślinnego 1/2 szklanki(...)ocieramy skórkę do niewielkiego naczynia. Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, wsypujemy cukier, mak i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mleko, mus jabłkowy otartą skórkę, sokz cytryny i zamiennik jajka. Całość dokładnie mieszamy. Do tacki na muffinki wyłożonej silikonowymi lub papierowymi foremkami nakładamy łyżką masę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 25-30 minut albo aż patyczek

Lamarida.pl
Drozdzowka ze sliwkami bez wygniatania 139

dodawać suszonych owoców. One muszą poczekać do samego końca. Nie mieszamy. Zostawiamy na minimum 2 godziny w ciepłym miejscu. Jeśli robimy ciasto wieczorem lub przed pracą i będzie stało kilka godziny można je bez problemu przykryć ściereczką i zostawić w temperaturze pokojowej. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, funkcja góra - dół. Z mąki, cukru i masła szybko robimy kruszonkę. Rozcieramy(...)wszystko ze sobą. Teraz zabieramy się za ciasto. Możemy dorzucić suszone owoce. Mieszamy ciasto łyżką kilka razy, aby składniki się połączyły i powstała gładka masa. Wylewamy je na wysmarowaną i posypaną bułką lub mąką blaszkę. Układamy na wierzchu przekrojone na pół śliwki, pamiętając aby robić to skórkami do dołu. Posypujemy kruszonką. Ciasto pieczemy przez 40 godzinę. Przez pierwsze 20 minut

Kuchnia od dwojga