ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1361/2671)

Ciasteczka marchewkowe 165

ciekawsze. Ciasta bez jajek, nabiału – typowo wegańskie, nie tylko dla alergików 5.0 from 1 reviews Ciasteczka marchewkowe   Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity 35 min   Ilość porcji: 10 ciasteczek Składniki 1 ½ szklanki mieszanki mąki ( można pomieszać pełnoziarnistą z zwykłą pszenną) 3 łyżki cukru brązowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Apetyt na Zielone
CHLEB PSZENNY CODZIENNY 151

puszysty). Kiedy ciasto co najmniej podwoi objętość przełóżcie je na oprószoną mąką stolnicę lub blat. Uformujcie podłużny bochen, obsypcie go mąką, przykryjcie ściereczką i odstawcie na kolejne 1-1,5 godziny (do garowania). Nagrzejcie piekarnik do 220 st (bez termoobiegu, który wysusza pieczywo).  Chleb nacechujcie (ponacinajcie) i wstawcie do piekarnika (piekarnik zaparujcie- spryskajcie wodą). Pieczcie około

OliveandThyme
Sernik z truskawkami 135

Pavlovej. Margarynę rozpuść. Do dużej miski przelej rozpuszczony tłuszcz. Dodaj do niego żółtka oraz pozostałe składniki ciasta kruchego (tj. mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy oraz kakao) i dokładnie całość wymieszaj. Gotowym ciastem wyklej dno i boki tortownicy. Wylepiając brzegi formy warto stworzyć pofalowany brzeg – sernik po upieczeniu będzie ładnie wyglądał. Kolejnym etapem przygotowania tego sernika jest(...)białka. Gotową masę serową wyłóż na przygotowany wcześniej spód z ciasta kruchego. Na wierzchu sernika ułóż połówki truskawek. Tortownicę wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz przez mniej więcej 1,5 godziny. Ciasto będzie gotowe, gdy wbity w nie drewniany patyczek, po wyciągnięciu nie będzie obklejony ciastem. Upieczony sernik pozostaw w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, aby ostygł

blog.moje-pasje.info
Kostka piernikowa -stary rodzinny przepis 229

bez niej nie ma w moim domu świąt,wszyscy ją uwielbiamy,bo czego tu nie lubić- w środku mięciutki piernik,na to polewa i wiórka kokosowe,mniam..... Składniki: na ciasto: 45 dag mąki pszennej 3 całe jajka 50 g masła 4 łyżki miodu 25 dag cukru pudru 1 opakowanie proszku do pieczenia na polewę: 20 dag masła

Swojskie jedzonko
Najszybsze muffiny 161

Oto przepis na szybkie muffiny . Moje dzieci takie uwielbiają. Przepis jest do zapamiętania bez zaglądania do przepisownika! Składniki 100 g czekoladowych kropel do wypieków 4

Z Kuchni Do Kuchni
Wegańska babka cytrusowa z avocado 225

swojej formy do pieczenia to tylko ją wysmaruj olejem roślinnym, a jeżeli obawiasz się, że babsko nie będzie chciało wyjść to dodatkowo oprósz formę mąką i strzepnij jej nadmiar. Przełóż ciasto do formy, wyrównaj i piecz w temp. 160-170 C przez 45-50 minut (do suchego patyczka). W zależności od tego w jakiej formie piekłaś/łeś to jeżeli(...)keksówka to baw się z nią dalej ale wyjmij z formy po wystudzeniu. Mieszanką z soku z cytrusów i cukru/”miodu” nasącz ciasto, robiąc dziurki i polewając sokiem lub tak ja bez czułości wbijaj się strzykawką, co zresztą fajnie wyglądało, bo od razu babka się lifitngowała Jeszcze ciepłą, ale już nasączoną babkę posyp cukrem (użyłam kandyzowanego). Smacznego

greenscarf
Chleb potrójnie czosnkowy 276

czasie ciasto w misce zbić kilka razy pięścią - w celu odgazowania . Uformować okrągły bochenek i ułożyć go na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i obsypanej lekko mąką. Chleb z wierzchu również opruszyć mąką. Przykryć ściereczką kuchenną i odstawić na co najmniej 30 minut do wyrośnięcia.   Blachę wstawić do nagrzanego do 200C piekarnika - bez termoobiegu, środkowy poziom

Grunt to przepis!
Babeczki czekoladowe z solonymi orzechami. 248

Pamiętacie pyszne ciasto czekoladowe bez użycia miksera?Z tej samej masy można zrobić cudowne babeczki z solonymi orzechami i migdałami .Mniam. Składniki: na 10 babeczek 160 g mąki pszennej 175 ml śmietany 18 % 100 g masła 100 g czekolady gorzkiej 100 g cukru trzcinowego 2 jajka 2 pełne łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki

Ladylaura.
Mini bezy po mojemu 142

Beza to deser, ktorego ciągle się uczę. Minęło trochę czasu, zanim pojęłam, że dobry przepis na bezę nie wystarczy. Trzeba samodzielnie kombinować, ponieważ każdy z nas

Wiszniówka
Drożdżowe wegańskie motylki z wiśniami i czekoladą 159

Plasterek ciasta ułóż „zawinięciem” pod spód i natnij na środku od dołu i od góry, tak aby zostawić około 1 cm na środku nie przecięty. Przełóż delikatnie na blachę wyłożona papierem. Każde „skrzydełko” przekręć na zewnątrz. Pozostaw drożdżówki pod przykryciem do ponownego wyrastania na minimum 30 minut. Piecz w temp. 180 C bez termoobiegu przez

greenscarf
sernik na zimno z musem truskawkowo różanym na czekoladowym spodzie 197

najniższych obrotach. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w 180 st. C przez ok. 25 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę serową: 700 g sera białego 60 g cukru pudru 200 ml śmietany kremówki 1 galaretka truskawkowa 150 ml ciepłej wody dodatkowo: ok. 500 g świeżych truskawek, bez szypułek wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
ciasteczka maślane z bezą i marmoladą 211

czasie ciasto cienko rozwałkowujemy, wykrawa dowolne kształty. składniki na bezę: 1 białko 50 g cukru pudru 1 szczypta soli wykonanie: Białko ubijamy na sztywno z solą. Następnie dodajemy stopniowo cukier i ubijamy na, aż piana będzie lśniąca. Każde ciasteczko smarujemy cienką warstwą masy białkowej. Układamy bezą do góry na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy z termoobiegiem

Domowy Smak Jedzenia
PROSTE BROWNIES z fasolą bez mąki 271

kakao bez cukru 1 łyżeczka cynamonu     Ciasto: 1. Siemię lniane zalać 2/3 szklanki wody i dobrze wymieszać. 2. Fasolę osączyć. 3. Do blendera przełożyć wszystkie składniki na ciasto (razem z siemieniem lnianym, fasolą) i zmiksować ( patrz FILM ). Dosłodzić do smaku ulubionym słodzikiem (może być miód), wymieszać. 4. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia

Mała Cukierenka
wielkanocna babka gotowana 231

proszek do pieczenia i cały olejek. Gdy mamy już gładkie ciasto ostrożnie dodaję pianę z białek i kieliszek wódki. Całość mieszam łyżką - najlepiej drewnianą. Foremkę do gotowania babki smaruję dokładnie tłuszczem. Wlewam ciasto i szczelnie zamykamy formę. Zanurzamy formę w wodzie i zamykam garnek przykrywką. Gotuję babkę 1 godzinę pod przykryciem i 10 minut bez pokrywki garnka... . Polewa

w mojej kuchni
Babeczki "Sowy" 132

papierkami i nakładamy ciasto. W miarę możliwości wyrównujemy potrząsając formę i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 190 stopni na 20-25 minut. Pieczemy do "suchego patyczka". Wyjmujemy i studzimy na kratce. W kąpieli wodnej topimy czekoladę wraz z masłem. Z ciasteczek odcinamy jedną połowę, tak by krem został tylko na jednej stronie. Odciętą część (bez kremu) kroimy na pół

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania