ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1317/2705)

Sos jabłkowy do drobiu 243

W poprzednim wpisie dotyczącym "Kacza pierś w jabłkach" obiecałam zdradzić mój pomysł na wykorzystanie wywaru powstałego podczas pieczenia kaczki. Składniki: wywar powstały podczas pieczenia

IzaGotuje
Czekoladowe muffiny na jogurcie 92

jakoś wybitnie puszyste, ale moim zdaniem upiekły się właśnie w punkt. Coś między brownie a puszystym ciastem drożdżowym. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :). I teraz jedna rzecz. Ta czekolada, którą oblałam babeczki nie jest niezbędna. Jest fajnym dodatkiem, ale i bez niego babeczki są naprawdę smaczne. Dodałam ją jedynie do zdjęcia, wiedziałam że deser będzie wyglądał(...)drobnego cukru do wypieków 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 110 ml oleju rzepakowego 6 łyżek jogurtu naturalnego (przepis na 12 sztuk babeczek) Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Mąkę z kakao przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, sól. W drugiej misce łączymy jogurt, olej, jajka, dokładnie mieszamy. Dodajemy

Kardamonovy
Czekoladowe muffiny na jogurcie 296

jakoś wybitnie puszyste, ale moim zdaniem upiekły się właśnie w punkt. Coś między brownie a puszystym ciastem drożdżowym. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :). I teraz jedna rzecz. Ta czekolada, którą oblałam babeczki nie jest niezbędna. Jest fajnym dodatkiem, ale i bez niego babeczki są naprawdę smaczne. Dodałam ją jedynie do zdjęcia, wiedziałam że deser będzie wyglądał(...)drobnego cukru do wypieków 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 110 ml oleju rzepakowego 6 łyżek jogurtu naturalnego (przepis na 12 sztuk babeczek) Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Mąkę z kakao przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, sól. W drugiej misce łączymy jogurt, olej, jajka, dokładnie mieszamy. Dodajemy

Kardamonovy
Placki z kimchi 86

delikatnie pikantne (aż zdziwiłam się, jak bardzo uciekła z nich ostrość z kimchi), miękkie, trochę chrupiące. Są pyszne na ciepło, na zimno. Ze śmietaną i bez. Z sezamem, dymką, srirachą. I bez. Jeżeli macie w domu porcję kimchi, polecam Wam ją wykorzystać właśnie do dzisiejszego przepisu. Nie będziecie żałować. A pod przepisem podam Wam jeszcze pomysły na inne(...)jest jej więcej, dajcie więcej mąki. Ciasto finalnie nie może być za suche, musi mieć konsystencję gęstej śmietany. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką ciasto, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na średnim ogniu, do zrumienienia. Po usmażeniu placki można wyłożyć na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Placki są smaczne bez żadnych dodatków, ale polecam jednak podać

Kardamonovy
CZEKOLADOWE MUFFINKI Z FASOLI 214

plasterki i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy jogurt naturalny, masło klarowane, kakao, proszek do pieczenia oraz słodzik Pecva. Wszystko dokładnie blendujemy. Dodajemy garść żurawiny suszonej i mieszamy całość łyżką. Gotową masę wykładamy do papilotek na muffinki, zajmując 3/4 ich objętości. Pieczemy 30-35 min. w temp.150 stopni. Studzimy. Użyty w przepisie SŁODZIK PECVA dostępny jest we wszystkich(...)kropli zastępuje 1 łyżeczkę zwykłego cukru. Jest to alternatywa dla osób, które nie wyobrażają sobie herbaty czy kawy bez cukru. Doskonale nadaje się nie tylko do słodzenia napojów, ale także do deserów i ciast, zastępując w ten sposób biały cukier. Stewia to słodzik ok. 300 razy słodszy od cukru, który nie powoduje próchnicy, nie podnosi poziomu cukru

Kuchnia MagdaLeny
Słodko-słony wywiad dla VIVA! 110

wymagający wypiek. Aby się udał, musi być spełniony szereg czynników, jednak najważniejszą rzeczą są wysokiej jakości produkty. Przede wszystkim dobry, prawdziwy twaróg, który stanowi bazę tego wdzięcznego ciasta. Nie bez znaczenia są także jajka ze sprawdzonego źródła, cytrusowe zapachy, świeżo starta skórka z cytryny i pomarańczy, ziarenka wanilii… Mając dobre składniki i pewną wiedzę, jesteśmy na prostej drodze(...)się wtedy, gdy wszystkie składniki będziemy dodawać stopniowo. Dodatek kremówki także nada strukturze ciasta lekkości. ŻEBY ROSŁO JAK NA DROŻDŻACH! Oprócz smakowitych przepisów na serniki, piecze Pani również ciasta drożdżowe. Co w wypadku, gdy takie ciasto nie chce wyrosnąć? Czy zna Pani jakieś sprawdzone “drożdżowe sposoby”? Ciasto drożdżowe lubi ciepło, więc to podstawa, aby zapewnić mu właściwe warunki wyrastania. Jeżeli

Raj dla Podniebienia
Słodko-słony wywiad dla VIVA! 119

wymagający wypiek. Aby się udał, musi być spełniony szereg czynników, jednak najważniejszą rzeczą są wysokiej jakości produkty. Przede wszystkim dobry, prawdziwy twaróg, który stanowi bazę tego wdzięcznego ciasta. Nie bez znaczenia są także jajka ze sprawdzonego źródła, cytrusowe zapachy, świeżo starta skórka z cytryny i pomarańczy, ziarenka wanilii… Mając dobre składniki i pewną wiedzę, jesteśmy na prostej drodze(...)się wtedy, gdy wszystkie składniki będziemy dodawać stopniowo. Dodatek kremówki także nada strukturze ciasta lekkości. ŻEBY ROSŁO JAK NA DROŻDŻACH! Oprócz smakowitych przepisów na serniki, piecze Pani również ciasta drożdżowe. Co w wypadku, gdy takie ciasto nie chce wyrosnąć? Czy zna Pani jakieś sprawdzone “drożdżowe sposoby”? Ciasto drożdżowe lubi ciepło, więc to podstawa, aby zapewnić mu właściwe warunki wyrastania. Jeżeli

Raj dla Podniebienia
Słodko-słony wywiad dla VIVA! 185

wlewamy wodę i wstawiamy nasze naczynie z ciastem. Wtedy jest szansa wspomóc wzrost naszego drożdżowego wypieku. BEZA – KRÓLOWĄ DESERÓW! “Beza nie chce się ubić”, “beza nie schnie”, “beza nie odkleja się od papieru”, “beza jest za twarda” – to najczęstsze problemy przy robieniu tej obłędnej słodkości. Jak ich uniknąć? Ach, ta beza! Niektórzy mówią o niej, że to kapryśny(...)minuty). Druga opcja to wyrobienie ciasta z dodatkiem ciepłej wody i jajka. Sekretnym składnikiem ciasta pierogowego jest także olej, który nadaje miękkość i elastyczną strukturę ciasta. Pierożki wychodzą wtedy delikatniejsze. Jeżeli ciasto nie chce nam się lepić w trakcie formowania pierogów, można jego brzegi zwilżyć wodą. Jak widać, to właśnie woda decyduje o jakości ciasta! GDY ZABRAKNIE MĄKI… Większość

Raj dla Podniebienia
Babka kokosowa 215

babka którą można upiec zupełnie bez okazji na słodki weekendowy poczęstunek, nie kruszy się i ma w smaku wyczuwalne wiórka kokosowe. Zawsze się udaje pod jednym warunkiem który trzeba spełnić- wszystkie składniki muszą mieć jednakową temperaturę, więc maślankę wyciągamy z lodówki dużo wcześniej przed pieczeniem, druga zasada-nie otwieramy piekarnika podczas pieczenia bo babka zrobi kaprys(...)puszysta, zmniejszyć obroty miksera do minimum, wlać cienkim strumieniem maślankę oraz olej, delikatnie zmiksować, wsypać  partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować na koniec wsypać wiórki kokosowe i  wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy (ja miałam silikonową więc nie natłuszczałam niczym) Wstawić do zimnego piekarnika piec około 50 minut w temp

Wanilia i Kardamon
OLA LA KETO MUFFINKI (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu, cukru i laktozy) 515

jajka o temperaturze pokojowej 45 g mąki kokosowej 60 g szklanki roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo) lub masła (LCHF, keto, optymalna) ½ łyżeczki sproszkowanej wanilii ½ łyżeczki proszku do pieczenia lub sody szczypta soli 4-6 łyżek wody 60 g owoców niskowęglowodanowych np. maliny, borówki, jagody, porzeczki opcjonalnie słodzik/cukier dla osób, które ich używają Przygotować silikonowe foremki na muffinki(...)łyżce zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa wchłania wodę i należy ją dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji tak aby do ciasta łatwo było dodać owoce. Dodać owoce i delikatnie wymieszać. Następnie ciasto umieścić w 6 foremkach. Piec przez ok 15-20 minut w temperaturze 190° C aż uzyskają złoty kolor. Smacznego! — BTW całości z malinami

Ola la LCHF
Przepis na Zucotto 366

przesiać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i cukier. Dodać masło i jajka. Wszystko zmiksować na jednolitą masę i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem blaszki. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 20 minut. Wystudzić na kratce. Po wystudzeniu użyć miski o pojemności 1.2 litra i wyciąć z ciasta „placek”, który będzie

UgotujmyTo.pl
Jak upiec dobry chleb w domu? 181

można je wypiekać w popularnych keksówkach. Należy jednak pamiętać, że ciasto oparte na mące pszennej wymaga solidnego wyrobienia, by było odpowiednio pulchne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak upiec chleb bezglutenowy? Osoby z nietolerancją glutenu wcale nie muszą rezygnować z pysznego domowego pieczywa. Wystarczy zamienić tradycyjną mąkę na bezglutenową. Wybór mąk bez zawartości glutenu jest całkiem spory. Najlepszą w tym wypadku(...)ryżowa lub ziemniaczana. Należy jednak uważać, by pieczywo nie było zbite, gdyż brak glutenu skutkuje mniej pulchnym ciastem w porównaniu do chlebów tradycyjnych. Aby ciasto dobrze wyrosło, warto by mączna baza w pewnej części zawierała skrobię – stąd, jeśli np. zdecydujemy się na pieczenie chleba z mąki orkiszowej, warto wymieszać ją z jedną z mąk: ziemniaczaną, kukurydzianą czy ryżową. Polecamy

Kulinarne Przeboje
Multicooker REDMOND RMC-151E - recenzja i przepisy 221

pozwolić sobie na masę bezużytecznych przedmiotów. Po prostu nie mam ich gdzie trzymać, a sami wiecie jak dużo gotuję i piekę. Multicooker jest bardzo poręczny i swobodnie zmieścił się w kącie stołu, gdzie czeka na swój moment użycia. Wtedy bez problemu przenoszę go w wygodniejsze miejsce. Takie urządzenie sprawdzi się w wielu przypadkach... Nie macie czasu, albo chęci(...)kilku potraw jednocześnie ! W jaki sposób? W czasie, gdy w multicookerze gotujemy obiad - chociażby kurczaka z ryżem i warzywami, możemy przy okazji zająć się ciastem. Po wyjęciu potrawy, wkładamy nasze ciacho i ustawiamy funkcję pieczenia. To duża oszczędność czasu, prawda? I dodam jeszcze, że znika problem ze zmywaniem stertą garnków, patelni i innych naczyń. Nie posiadam zmywarki i raczej

Di gotuje
Keto chlebek szpinakowy (bezglutenowy) 120

papierem do pieczenia lub wysmarowaną olejem kokosowym/masłem. Potem do ciasta dodajemy sodę oczyszczoną i krótko wyrabiamy (1-2 minuty). Soda szybko reaguje z sokiem z cytryny, dlatego dodajemy ją na końcu. Ciasto przekładamy do keksówki , a później wkładamy do piekarnika na 55-60 minut . Autorzy książki zalecają 45 minut, a następnie sprawdzenie patyczkiem czy ciasto jest upieczone(...)siemieniem lnianym Keto naan Bułki bez drożdży Chleb na maśle orzechowym Jeszcze więcej keto przepisów! Keto naleśniki na mascarpone Bułki z babki jajowatej Keto chleb z siemieniem lnianym Frittata ze szpinakiem Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Sos serowo-śmietanowy Keto bułki z siemieniem lnianym Puree z kalafiora Bułki bez drożdży Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle

WegePrzepis
Pierniczki. 210

pierniczków zrobiłam dziurki, bo obowiązkowo muszą wisieć na choince. Tak naprawdę to nie wyobrażam sobie już bez nich świąt. Składniki: 200 g. masła 340 g. miodu 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 żółtka 750 g. mąki tortowej + trochę mąki do podsypywania ciasta 2 łyżeczki sody 2 łyżki przyprawy do piernika 1 lub 2 łyżki kakao (zależy czy lubicie(...)zagnieść gładkie ciasto, podsypując mąka tak żeby dało się zagnieść.( Nie podsypujcie za dużo żeby ciasto nie było za twarde). Gotowe ciasto podzielić na 3 lub 4 części, (mniejsze części ciasta wygodniej wałkować), zawinąć w folię aluminiową i wstawić na około 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować i wykrawać pierniczki. Piec w piekarniku nagrzanym

Agusiowe smakołyki

Proponowane wyszukiwania