Zakręcone bułeczki z ciasta drożdżowego nadziane domowej roboty konfiturą z czerwonej cebuli, zapieczone z serem mozzarella. Niebanalne drożdżówki w wersji półwytrawnej - wychodzą mięciutkie i puszyste.
Kuchnia MagdaLenyPizza w innej wersji... przygotowana z połączonych, okrągłych bułeczek, nadzianych dodatkami - serem żółtym, szynką i tartą mozzarellą, na wierzchu z masełkiem czosnkowym, zapieczonych w piekarniku. Dzięki
Kuchnia MagdaLenyPaluszki chlebowe grissini wykonane z mąki pszennej pełnoziarnistej z dodatkiem suszonych pomidorów w płatkach. Chrupiące paluchy to idealny dodatek do zup, humusu, dipów, a także świetnie
Kuchnia MagdaLenyRoladki z ciasta naleśnikowego z nadzieniem meksykańskim w stylu chili con carne, zapieczone w piekarniku pod mozzarellą. Nadzienie składa się z mielonej wołowiny oraz cebuli
Kuchnia MagdaLenyDoskonale wiem, że uwielbiacie szybkie ciasta z kilku składników. A jeszcze jak są to ciasta bez pieczenia, to już mam gwarancję, że na bank wśród Was zrobią furorę! Tak będzie i tym razem! Przygotowałam dla Was przepis ( a właściwie to mama przygotowała ) , do którego potrzebujecie dosłownie kilka składników …. a zrobienie zajmuje ok. 10 minut! Pokazane na moim(...)czekolady wlewamy 60 ml śmietany, grzejemy, ale nie gotujemy. Dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej polewy. Do białej czekolady wlewamy 20 ml śmietany – postępujemy jak w przypadku mlecznej. Na ciasto wylewamy mleczną, a następnie białą czekoladę, dekorujemy. Odstawiamy do schłodzenia. Smacznego! Ps. zobaczcie też inne BŁYSKAWICZNE ciasta na blogu! The post Kanapka jogurtowa – ciasto w 10 minut! first appeared
Ostra na SłodkoBananowa delicja to pyszne i bardzo łatwe w wykonaniu ciasto bez pieczenia. Pięknie prezentuje się na talerzu i obłędnie smakuje. Artykuł Bananowa delicja pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne Cudaciasta to około 21x11cm (szeroka keksówka) . Ciasto cappuccino Składniki: CIASTO 240g mąki pszennej 70g masła 60g śmietany 18% 30g cukru pudru 1 jajko 1 łyżka domowego cukru waniliowego 1 pełna łyżka kakao 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej KREM CAPPUCCINO 230g śmietanki 30% 230g śmietany 18% 2 łyżki domowego cukru waniliowego 7 łyżek (około 40g) cappuccino w proszku kakao do oprószenia ciasta(...)schłodzonego ciasta rozwałkować na bardzo cienki placek o kształcie prostokąta (ja przykładałam do placka szeroką keksówkę i od niej odcinałam nożykiem kształt prostokąta) - najlepiej robić to pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia - rozwałkowane placki nakłuć widelcem, ułożyć jeden na drugim (każdy placek powinien być oddzielony od drugiego papierem do pieczenia), schłodzić ponownie przez godzinę - placki piec
Smakołyki BerenikiZawsze na święta staram się zrobić chociaż jedno ciasto bez pieczenia. Tak sobie ułatwiam przygotowania słodkości:) To ciasto z bananami nie tylko ładnie wygląda ale też świetnie smakuje, na pewno każdy poprosi o dokładkę. Pychotka Składniki: duże opakowanie herbatników jasnych duże opakowanie herbatników ciemnych 4 szklanki mleka 120g budyniu śmietankowego 200g masła szklanka cukru 4 banany 150g
Cukiernia PychotkiMałe pizze w wersji wegetariańskiej, wypełnione serem mozzarella oraz pomidorkami koktajlowymi, podane ze świeżymi listami oregano. Ciasto na pizze jest dość nietypowe, gdyż zostało przygotowane z
Kuchnia MagdaLenySezon letni zbliża się wielkimi krokami i coraz częściej nabieramy ochoty na ciasta bez pieczenia. Sernik na zimno z serka „wiaderkowego” jest świetną alternatywą dla tego najpopularniejszego, na bazie serków homogenizowanych. Podstawą jednak jest ser bardzo dobrej jakości. Użyjcie sprawdzonego, a się nie zawiedziecie. Im więcej czekolady dodacie, tym sernik będzie smaczniejszy. Nie przerażajcie się(...)czekoladowych herbatników 150 g masła 3 łyżki nutelli Herbatniki zblendować lub włożyć do woreczka i zmiażdżyć je wałkiem do ciasta. Masło rozpuścić i dodać razem z nutellą do pokruszonych ciastek. Dokładnie wymieszać i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ugnieść i wstawić do lodówki żeby stężało. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Pieguskowa Kuchniawaniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo(...)rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas Lemoniada truskawkowa Domowe lody jogurtowo-truskawkowe bez jajek Czas przygotowania: 60 minut + chłodzenie Składniki: 250 g mascarpone 150 g jogurtu greckiego 90 g drobnego cukru 300 g truskawek patyczki i foremki do lodów opcjonalnie czekoladowe chrupkie kuleczki Wykonanie: 150 g truskawek miksujemy dokładnie
Kulinarne przygody GatityTarta serowa z dwóch rodzajów sera - mozzarelli oraz pleśniowego gorgonzola (ser dojrzewający z niebieską pleśnią), z dodatkiem pieczonego czosnku, wykonana na spodzie z ciasta francuskiego. Dzięki
Kuchnia MagdaLenyKlasyczne tiramisu to przepyszne ciasto bez pieczenia. Tak popularne, że już nikomu nie trzeba go przedstawiać. Można znaleźć wiele wersji tego deseru, np. pistacjowe, bez jajek … ale dzisiaj podzielę się z Wami moją klasyczną wersją. Tiramisu jest łatwe w przygotowaniu i wymaga tylko trochę cierpliwości, aż będzie można je zjeść. Składniki: 500 ml wody 7 czubatych łyżeczek(...)Mieszam, aż kawa się rozpuści i odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Do rozpuszczonej kawy wlewam Amaretto i mieszam. Odstawiam. Przygotowuję blaszkę wielkości 20x25cm, którą wykładam papierem do pieczenia, żeby łatwiej było wyciągnąć ciasto. Możecie przygotować też naczynie tej wielkości (np. żaroodporne). U mnie to była deska i rant do tortów. W przypadku naczynia i deski z rantem papier nie jest
Słodki sentymentwyrasta i świetnie się piecze. Ciasto bez wałka Ciasto, po wymieszaniu składników trzeba przykryć i zostawić w pokojowej temperaturze. Przygotowanie samej pizzy jest ciut trudniejsze niż w klasycznych przepisach, bo ciasto jest „lejące się”, czyli mokre, plastyczne i zachowuje się jak żywe. Dlatego trzeba je podsypać mąką, po prostu przełożyć na blaszkę do pieczenia i rozciągnąć dłońmi(...)blaszce. Choć ciasto na to nie wygląda można je naprawdę mocno rozciągnąć, tak że by upiec pizzę na cienkim cieście. Z podanych składników i przy użyciu standardowej blaszki do pieczenia, zrobisz pizzę na średnim cieście. Krok 4 Na gotowe ciasto przełóż sos pomidorowy i rozsmaruj po powierzchni. Porwij na kawałki mozzarellę i połóż na wierzch ciasta. Skrop oliwą
Niedzielny kucharz