pieczeniem jako nastolatka, odkryłam ogromne bogactwo i różnorodność w dziedzinie serników. Sernik bez pieczenia i bez żelatyny Nie jestem chyba w stanie zliczyć rodzajów serników, które do tej pory upiekłam. Nowojorski, londyński, wiedeński, limonkowy, czekoladowy, cytrynowy, z jagodami, w kąpieli wodnej… Ta lista mogłaby się jeszcze ciągnąć. Wszystkie te wersje łączy fakt, że były pieczone(...)przepisie. Drukuj Sernik z białą czekoladą na zimno Ten cudownie kremowy sernik z nutą białej czekolady przygotujesz bez dodatku żelatyny! Posiłek ciasto, deser Kuchnia europejska Słowo kluczowe ciasta, deser czekoladowy, letnie ciasto, proste ciasto, sernik, sernik bez pieczenia, sernik na zimno, sernik z białą czekoladą, sernik z czekoladą Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 12 hours Całkowity
Na-talerzu.plJedno z najbardziej znanych ciast bez pieczenia. Zrobiłam go niedawno i muszę stwierdzić, że jest naprawdę pyszne i wcale nie takie słodkie jak mi się wydawało. U mnie wersji z budyniem tak jak do kremówki, a następnym razem zmiksuję budyń z masłem i ze spostrzeżeniami, które lepsze na pewno się podzielę z Wami. Zapraszam do zrobienia tego pysznego(...)Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, gdy napęcznieje rozpuszczamy w mikrofalówce. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek. Miksujemy przez chwilę. Następnie dolewamy żelatynę. Śmietanę rozprowadzamy na cieście i obsypujemy kakao lub startą czekoladę. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego
Pani na deserZakręcone bułeczki drożdżowe pełne świeżych jagód, posypane po wierzchu kruszonką. Pyszne, mięciutkie i pulchne drożdżówki ze słodkiego ciasta drożdżowego z kwaśnym nadzieniem jagodowym oraz chrupiącą kruszonką
Kuchnia MagdaLenySłodkie bułeczki drożdżowe pełne świeżych jagód, posypane po wierzchu kruszonką. Pyszne, mięciutkie i pulchne drożdżówki ze słodkiego ciasta drożdżowego z kwaśnym nadzieniem jagodowym oraz chrupiącą kruszonką
Kuchnia MagdaLenyNie sądziłam, że słodkie ciasto ze słoną nutą może aż tak dobrze smakować. To jest zdecydowany faworyt tego sezonu :)
Prosty przepis naCiasto to jest owocem mojej miłości do eksperymentów kulinarnych oraz zdrowego jedzenia. Co prawda nie wymyśliłam go sama, przepis z bloga Vegenerat Biegowy podesłała
Cynamonowe szczęściekażdego roku, to ja jak zawsze niby przypadkiem mam dla nich coś pysznego :-) Tylko jak tu stać przy piekarniku w taki upał? W taką pogodę niezawodne są ciasta bez pieczenia, na zimno :-) To, o którym Wam dziś piszę nie wymaga wielu składników. Tak naprawdę nie musi być nawet z morelami, możecie śmiało użyć innych owoców. Natomiast podstawą
Czary - gary w kuchniKrólowa serników znów wkroczyła do akcji! Dziś mam dla Was kolejne cudo bez pieczenia. Tym razem zapraszam na genialny Sernik Straciatella. Biszkopty pokryte lekkim, delikatnym kremem serowym z kawałami czekolady wręcz rozpływają się w ustach. Ciasto smakuje obłędnie! Nie jest przesadnie słodkie, więc z wielką przyjemnością można sięgać po dokładkę. Jest idealnym pomysłem na słodki deser do popołudniowej(...)czekolada mleczna – 100 g * biszkopty okragłe – ok. 30 szt * żelatyna – 2 łyżki * kakao do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Dno tortownicy wykładamy połową biszkoptów jeśli są miękkie zostawiamy bez nasączania, jeśli twarde – możemy nasączyć odrobiną słodkiej kawy albo herbaty. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach zimnej wody, mieszamy, podgrzewamy, ale nie gotujemy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno
Ostra na SłodkoPierogi z kiszoną kapustą i suszonymi grzybami to tradycyjne, polskie danie wigilijne. Jednak oprócz tradycyjnych, gotowanych pierogów, gdy gotowy mamy już farsz, proponuję zrobić pierogi z
Kuchnia MagdaLenyPoczątek sezonu truskawkowego, koniecznie trzeba zainaugurować ciastem z tymi właśnie owocami :) Już od dawna chciałam wypróbować przepis na truskawkową wersję, znanego i smacznego ciasta bez pieczenia - 3 Bit. Teraz jest do tego doskonała okazja. Ciasto jest idealne na ciepłe dni. Delikatne, niezbyt słodkie i wypełnione pysznym musem ze świeżych truskawek. Składniki: duże opakowanie herbatników Petit Beurre 350g Krem(...)dobrze schłodzona) 4 czubatych łyżek cukru pudru 3 opakowania Śmietan-Fix Dodatkowo: 1/2 tabliczki czekolady mlecznej Przygotować blaszkę o wymiarach 23 x 33 cm i wyścielić ją papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć warstwę herbatników, dopychając idealnie jeden do drugiego. Z mleka odlać pół szklanki i dodać do niego proszek budyniowy. Resztę mleka zagotować z cukrem. Wlać rozrobiony budyń
Świat Ciastadrożdży, bez wyrastania i czekania. Po niecałych 10 minutach pracy można wykładać na nie przygotowane składniki i do piekarnika. Ciasto wykonane jest na maślance z dodatkiem oleju oraz sody oczyszczonej. Jest naprawdę smaczne i spokojnie może dorównać tradycyjnemu ciastu drożdżowemu. Takie ciasto na sodzie i maślance może być trochę bardziej zbite i mniej puszyste niż ciasto drożdżowe(...)następnie zagniata my ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Składniki: Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Składniki możemy dobrać dowolne, jakie tylko lubimy. Pizza: Ciasto rozwałkowujemy i układamy na blaszce (wymiary 41 x 31 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (papier wcześniej możemy posmarować
Kuchnia MagdaLenypieczenia i odstaw chociaż na 15 minut. Ideał to ponowne podwojenie objętości, czyli do godziny, ale nie przesadzajmy, i tak wyrośnie. Drugie wyrastanie daje już obraz jak duże będzie ciasto po upieczeniu a poza tym będzie bardziej delikatne i miękkie. 14. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 170-180 stopni. Pamiętaj, aby drożdżowe ciasto piec bez termoobiegu(...)środkowej półce piekarnika. Po 20 minutach wyglądało już tak. 15. Piecz 15 minut- 18 minut, ale to czas dla 1/4 ciasta, całość piekłabyś/piekłbyś już 35-40, a mniejsze buły 10 minut max. Smacznego! ps. Żeby nie było wątpliwości, przepis to 90 % sukcesu, reszta to miłość Artykuł Jak zrobić idealne wegańskie ciasto drożdżowe? pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfciasto. Miało być przede wszystkim proste i szybkie. Przeglądając znajome blogi, trafiłam na migdałowe ciasto pieczone bez mąki. Pomyślałam, że to dobry pomysł. Przepis zanotowałam na karteczce i ruszyłam do kuchni. Było szybko, po godzinie już kroiłam je ;) Efekt niestety widać, bo ciasto lekko zapadło się. No cóż...to była kara ;) Kiedy jednak kroiłam je i układałam na talerzykach(...)zetrzeć z niej skórkę. Dodać do masy jajecznej, zmiksować. Do masy dodać zmielone migdały i całość wymieszać. Tortownicę natłuścić i obsypać bułką tartą lub mąką - ja wyłożyłam papierem do pieczenia. Wylać do niej masę i piec w temperaturze 150-160 stopni przez około 35-45 minut. Kroić po przestudzeniu, gdyż ciasto z wierzchu ma chrupiąca skórkę, a w środku
Codzienna kuchnia niecodzienna