ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1001/2705)

Szarlotka na biszkopcie 93

Szarlotka na biszkopcie, czyli przepis na pyszne ciasto na każdą okazję. Orzeźwiające, lekki i delikatne. Składniki BISZKOPT 7 jajek 7 łyżek cukru cukier waniliowy 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli WARSTWA JABŁKOWA: 1,5 kg jabłek 50 ml wody 2 łyżki cukru 2 galaretki cytrynowe Wymiary formy 25×37 cm Przygotowanie 1. Żółtka oddzielamy(...)szczyptą soli na sztywno, pod koniec ubijania wsypujemy cukry i miksujemy do uzyskania sztywnej bezy. Następnie dodajemy po 1 żółtku miksując na najniższych obrotach, do masy dodajemy przesiane mąki mieszamy delikatnie, ale dokładnie. Ciasto wylewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Studzimy. 2. Jabłka obierz i pokrój

Wasze Przepisy
Biszkopt genueński 77

odkryj sekret biszkoptu genueńskiego , lekkiego jak chmurka i pełnego delikatnego smaku. Spróbuj swoich sił w pieczeniu klasycznego włoskiego ciasta, które jest bazą dla wielu pysznych deserów. - biszkopt wysoki na ponad 7 cm - można go kroić na 3, a nawet 4 blaty - bez ubijania osobno białek na sztywno

AniaGotuje.pl
Szarlotka krucho-drożdżowa 983

ponownie wymieszać nożem. Następnie szybko zagnieść jednolite, gładkie ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną większą, drugą mniejszą. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Większą część ciasta rozwałkować na prostokąt nieco większy od blachy. Ciasto obficie podsypać mąką pszenną, aby nie kleiło się do stolnicy i wałka. Następnie przełożyć do blachy. Ciasto posypać połową bułki tartej. Wyłożyć mus jabłkowy, wyrównać(...)drugą część ciasta. Przełożyć na blachę. Skleić na około brzegi. Wierzch ciasta nakłuć widelcem. Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Szarlotkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 45-50 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć z piekarnika. Przestudzić i polukrować lub posypać cukrem pudrem. Polecam wypróbować przepis na szarlotkę orzechową z bezą . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
20 pomysłów na ciasta i desery z rabarbarem 66

Kruche, drożdżowe, serniczek bez pieczenia, a może placuszki z rabarbarem lub tradycyjny kompot? Co Was skusi? Ja robiłam już w tym roku drożdżowe, a teraz mam ogromną ochotę na kruche ciasto z mnóstwem rabarbaru, budyniem  i kruszonką i pewnie takie w weekend upiekę.  Ciekawa jestem czy lubicie i używacie w kuchni to warzywo? Warto go spożywać

Cynamonowe szczęście
Mazurek czekoladowy „Iwan” 131

Mazurek czekoladowy „Iwan” , dlaczego Iwan? Nie wiem. Wiem tylko, że przepis z PRL-u, z lat sześćdziesiątych / siedemdziesiątych. Mazurek bez pieczenia. Masa orzechowa : kaszę

królestwo garów
Kremowy sernik z mlekiem w proszku 98

tortownicy (26 cm) uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy, lekko dociskamy i zabieramy się za przygotowanie masy serowej. Masa serowa:  1 kg sera (użyłam gotowego z wiaderka) 7 jaj 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 i 1/2 szklanki mleka w proszku 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (40 g każdy(...)blachę z wodą, która parowała.  Pieczemy najpierw 20 minut w 160 st. C, a następnie zmniejszamy temperaturę do 130 st. C i pieczemy jeszcze 70 minut. Grzanie góra, dół, bez termoobiegu. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik  do ostygnięcia, dzięki temu na pewno nie opadnie.  Gotowe ciasto można polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli

Cynamonowe szczęście
Ciasto z jabłkami i migdałową kruszonką 110

Ciasto z jabłkami i migdałową kruszonką zrobiło furorę. Przyznaje, że się nie spodziewałam. W zasadzie jest to mega proste i szybkie wykonaniu ciasto biszkoptowe z jabłkami. I na tym można byłoby poprzestać. Taka opcja też byłaby bardzo smaczna ponieważ nie jest to zwykły biszkopt. Dodatek śmietanki kremówki sprawia, że ciasto jest wilgotne i sprężyste. Ale…. cały sekret tkwi(...)nieziemskiej migdałowej kruszonce, która dodaje ciastu niesamowitego charakteru. No i jest tak pyszna, że można by się nią zajadać nawet bez ciasta. Całość wypada rewelacyjnie Ciasto z jabłkami i migdałową kruszonką przepis na blaszkę 20×20 cm: Ciasto biszkoptowe: 140 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 70 g cukru 100 ml śmietanki

Relaxtime
Kakaowy chlebek bananowy 104

bakalie i ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą/kaszą manną. Świetnie sprawdza się również forma silikonowa, której nawet nie ma potrzeby wcześniej natłuszczać. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 0 C i piec około 60 min, do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, wystudzić(...)Przed podaniem można udekorować np. oprószyć cukrem pudrem, polać roztopioną czekoladą lub zostawić bez dodatków. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
TARTA FILO Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I „BURRATĄ” NADZIEWANĄ ŁOSOSIEM 129

cienkie niczym papier – ważne , żeby nie popękało. Gotowe płaty przykrywamy wilgotną ściereczką lub folią. Układamy jeden na drugim każdy kolejny podsypując skrobią – to ważne! Odkładamy do pieczenia. FASZEROWANA „BURRATA” * mozzarella – 3 kulki * ricotta – 100 g * MOWI PURE łosoś wędzony na zimno – 3 plastry * sól, pieprz * skórka z cytryny + sok * koperek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA(...)gałką, studzimy. Wystudzony szpinak dodajemy do ricotty, doprawiamy do smaku. Na ułożone w formie kilka płatów ciasta ( każdy płat smarujemy oliwą z mlekiem! ) wyciągamy farsz z ricotty. Układamy pomidory koktajlowe oraz pokrojone w plastry awokado. Pieczemy ok. 15-18 minut w 180C bez termoobiegu. Wyciągamy tartę i na gorącą układamy nadzianą wcześniej „burratę”. Dodajemy świeże liście szpinaku

Ostra na Słodko
Bułeczki na śniadanie 114

pozostała mąkę. Ciasto wyrabiać, aż będzie elastycznie i gładkie. Wyrobione ciasto przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około godziny (można również aby przyspieszyć czas wyrastania wstawić do piekarnika nagrzanego do 50 stopni na ok 30 minut). Po wyrośnięciu ciasto podzielić na 6 równych części, ponacinać nożem, posmarować wodą i posypać makiem (boże być też bez posypki(...)przygotowane bułeczki odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 200 przez ok 30 minut, lub do czasu aż się zrobią rumiane. Artykuł Bułeczki na śniadanie pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Ciastka roladki z dżemem 140

Roladkę pokroiłam na kilkucentymetrowe kawałki i poukładałam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z resztą rozwałkowanego ciasta postąpiłam analogicznie, nakładając przy brzegu dżem i zwijając w roladkę. Przygotowane ciastka wstawiłam do zimnego piekarnika i piekłam je 25 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu ciastka wystudziłam na metalowej kratce. Przed podaniem oprószyłam je cukrem pudrem

Waniliowe Improwizacje
BUŁECZKI ZE SŁONECZNIKIEM 118

wkładam miskę z ciastem. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra + dół, bez termoobiegu. Po tym czasie odsłaniam ciasto i ponownie lekko wyrabiam. Ciasto dzielę na 12 równych kawałków. Formuję lekko podłużne bułeczki, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję wierzch mlekiem i posypuję ziarnami słonecznika. Bułeczki wstawiam na środkową półkę piekarnika, piekę przez

Zasmakuj Kuchni
Ciasto na pizzę 120

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto jest elastyczne, więc nie musisz go wałkować. Dociśnij dłońmi do brzegów i wyrównaj (pozostaw grubsze ciasto na brzegach). Rozłożone ciasto posmaruj sosem, połóż ser oraz ulubione dodatki. Włóż pizzę do nagrzanego piekarnika i piecz ją 20-25 minut w temperaturze 200 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Po wyjęciu możesz posypać pizzę

Przepisy na widelcu