To ciasto jest bardzo popularne na stronach kulinarnych zarówno w internecie jak i czasopismach. Jest przepyszne! Z kremową, maślaną masą, kokosem i herbatnikami. Nie wymaga pieczenia
Pyry na Gazidealny przepis na ciasto shrek więc dlaczego nie zrobić z niego ciasta bez pieczenia? Wychodzi zawsze dobre więc zaryzykowałam. Robiłam w formie 24 cm x 27 cm. Jedynym problemem była galaretka która spłynęła mi małą dziurką z góry na dół ale jeżeli równo rozsmaruje się masę pozostanie ona na miejscu. Czytaj więcej
Pychotkaaanadziewanych powidłem śliwkowym. Oczywiście można wykorzystać również pierniczki kupione, w czekoladzie lub bez, ważne, żeby były mięciutkie. Do wykonania tego sernika zainspirował mnie ten przepis . składniki: ciasto: 350 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 100 cukru 200 g masła 3 żółtka łyżka kwaśnej śmietany masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 4 jajka 100 g masła
6niebopłatków migdałowych lub migdałów bez skórki - 200 gr drobnego cukru(...)Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie stopniowo dodajemy cukier, aby uzyskać konsystencję bezy. Do przestudzonej masy czekoladowej dodajemy żółtka, zmielone migdały, a na końcu stopniowo mase bezową mieszając delkatnie łyżką tak, aby napowietrzyć ciasto. Przekładamy do formy o śr. 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy
Simple Dishurzekająca dekoracja! Dla kogo: dla lubiących przepisy "bez pieczenia" dla chcących zaskoczyć gości dla mających ochotę trochę pobrudzić kuchnię wraz ze swoim dzieckiem Składniki na bazę ciasteczkową: 400g pokruszonych herbatników lub innych ciastek (np. digestive bez czekolady) mogą być także resztki ciasta (bez mas) 125g sera mascarpone 50g białej czekolady 2–3 łyżki miękkiego masła
Mania Wypiekaniamogłoby jej zabraknąć, kiedy moja córka tak kocha kruszonki! :-) Bez zbędnych słów, zabieramy się do pieczenia! :-) SKŁADNIKI: ciasto: - 500 gram mąki pszennej - 250 gram masła - 1/2 szklanki cukru - 3 żółtka - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 1 cukier waniliowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli masa serowa: - 1 kg sera z wiaderka - 1/2 szklanki cukru - 3 jajka
Wielopokoleniowowaniliowego ekstraktu ½ łyżeczki świeżo zgniecionego kardamonu Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg (bez termoobiegu około 10 stopni więcej). Utrzyj masło z cukrem, wanilią i syropem. Przesiej mąkę z sodą i dodaj do maślanej masy razem z kardamonem. Przełóż ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i uformuj placek o rozmiarach 10 cm x 30 cm, lekko spłaszcz
codojedzeniasmarujemy tłuszczem lub wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy 1 połowę zamrożonego ciasta i ścieramy na tarce wylewamy masę serową i na górę ścieramy 2 połowę zamrożonego ciasta. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni około 1 godziny, choć zależy to od piekarnika. Gotowy sernik można posypać cukrem pudrem, lub podawać bez niczego
Piekę, bo lubięmasa musi być bez grudek. Polewę przygotowujemy bezpośrednio przed polaniem ciasta. W misie miksera ubić śmietanę, przełożyć do mniejszej miseczki. Do misy wbić jajka, dodać ksylitol i ksylitol z wanilią i ubić na gładką, puszystą masę. Tę masę również przelać, do drugiej mniejszej miski. Do misy miksera przekładamy ser, rozkręcamy go, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy. Następnie wlewamy stopniowo masę(...)końcu dodajemy ubitą śmietanę, delikatnie mieszamy. Wsypujemy pokrojone na małe kawałki morele i mieszamy. Masę wylewamy do przygotowanej wcześniej tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia, boki posmarowane masłem), wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C, pieczemy na programie góra-dół, bez termoobiegu ok.90-95 minut. Następnie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwi i pozostawiamy nasz sernik na ok.15-20 minut
Smaczne Zdroweciasto sernikowe z 3 składników. W porównaniu do oryginału zwiększyłam ilość czekolady i serka do150 g, ilość jajek pozostała bez zmian. Ciasto jest bardzo lekkie i puszyste. Podałam ciasto z frużeliną wiśniową. Przepis na Japanese Cotton Cheesecake , czyli pyszne ciasto z trzech składników. 3 jajka, 150 g kremowego twarożku, 150 g białej czekolady. Białka ubijamy na sztywno (ja ubiłam(...)dokładnie masę. Na dno formy będącej na wyposażeniu piekarnika wlewamy 1 litr wrzącej wody. Pieczemy ciasto w foremce (średnica 15 cm), którą wykładamy papierem do pieczenia (boki i dno) natłuszczonym masłem w temperaturze 170 stopni C przez 15 min, następnie zmniejszamy temp do 160 stopni C i dalej pieczemy 15 min. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ciasto bez otwierania
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękratce piekarnika, pomiędzy kratkę a tortownicę włożyć arkusz papieru do pieczenia, który zabezpieczy piekarnik przed ewentualnym wypłynięciem masy z sernika. Sernik piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec jeszcze przez 90 minut. Sernik studzić początkowo w zamkniętym piekarniku (przez(...)całości lub pokrojony na kawałki. Z racji tego, że ciasto robiłam późno w nocy i anim sie upiekło to juz godzina była z kosmosu, wiec zostawiłam ciasto w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach na całą noc. Wcześniej piekłam je w 130st przez 110 minut. Ciasto przyozdobione różyczkami z kupnej masy marcepanowej
Państwo Wojtczuk gotująwypieki, bez mas, przekładania. W zasadzie robię tak do dziś. Po pierwsze, słodkości jem od święta, a po drugie, nikt u mnie dużej ilości ciasta nie przeje, a takie proste wypieki zawsze można chociażby zamrozić Korzystając z dyniowego sezonu, natknęłam się na przepis, który zachęcił mnie do odpalenia gazowego, trudnego w użyciu piekarnika, ale… mimo tego ciasto wyszło(...)kilka minut do powstania pęcherzyków. Gotową masę wylałam w formę wyłożoną papierem. Piekłam w 180 stopniach około 40 minut, do suchego patyczka i zrumienienia ciasta. Pozostawiłam je po upieczeniu chwilę w piekarniku. Kiedy ciasto wystygło przekroiłam je na pół i połowę polałam polewą o smaku toffi – z polewą było znacznie lepsze niż bez Smacznego! Artykuł Szybkie i łatwe
Kuchnia Bazyliizagnieść ciasto w misie, dość szybko, bo ciasto jest lepiące. Dużą blachę wyłożyć papierem i wylepić ciastem dno. Można z brzegami- wtedy spód będzie cieńszy, albo bez brzegów, wtedy będzie grubszy. Ja robię bez brzegów. Ciasto podpiekłam w piekarniku na 175-180 stopni około 15 minut i odstawiłam do schłodzenia. Podczas gdy ciasto się chłodzi robimy masę serową(...)prawidłowe, ma być lejący. Delikatnie wylać masę serową na popieczony spód i włożyć do piekarnika na jakąś godzinkę, 180 stopni. Około 15 minut przed końcem pieczenia wyciągnąć delikatnie z piekarnika. 3 białka z pół szklanki cukru zmiksować na pianę. Rozłożyć na masie serowej. Dopiec w piekarniku. Nie doprowadzić do powstania bezy. Dlatego ten końcowy proces pieczenia należy śledzić
Z Kuchni Do Kuchniskładnikispód* 150 g herbatników* 120 g margaryny lub masła* 4 łyżeczki powideł * 1 saszetka czekolady do picia (proszek)masy* 1 galaretka tropikalna* 2 galaretki morelowe
Mix smaku