ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:899/1234)

Kostka milky way z kajmakiem i wiśniami 324

Prawdziwa słodycz bez pieczenia, na herbatnikach z kremem z batoników milky way z warstwą kajmaku, kremu budyniowego i wiśni całość posypana tartą gorzka czekoladą, czy można sobie wyobrazić coś lepszego do słodkiego poczęstunku ? Poezja! Dla słodkich łasuchów. Moja kombinacja i autorski przepis. Forma 25/30 cm Składniki: 45 dag maślanych herbatników 1 mała puszka kajmaku 1,5 szklanki wiśni(...)bez żadnych grudek(będzie gęsta), gdy mleko zacznie wrzeć wlewamy zmiksowaną masę, energicznie mieszając aby nie porobiły się grudki i gotujemy gęsty budyń. Po ugotowaniu ostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy mikserem na puszysto dodajemy po łyżce zimnego budyniu i odrobinę aromatu migdałowego i miksujemy na puszysty krem. Krem milky way przygotowujemy dzień wcześniej przed złożeniem ciasta: Śmietankę

Wanilia i Kardamon
Babka piaskowa 234

wielkanocnych bez babki piaskowej, bowiem już na stałe weszła w tradycję tych świat. Babka piaskowa to ciasto, które rozpływa się w ustach, jest delikatne i lekkie. To już kolejny przepis na babkę piaskową , tym razem postanowiłem skorzystać z przepisu, w którym wykorzystamy do jej przygotowania masło, dzięki czemu nie będzie sucha i będzie mogła poleżeć chwilę dłużej. Ciasto możemy(...)oraz aromat. Całość dokładnie mieszamy. Masło roztapiamy w garnku i jeszcze ciepłe wlewamy do ciasta. Całość dokładnie mieszamy. Formę do pieczenia smarujemy masłem, a następnie obsypujemy tartą bułką. Do formy wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C na 55-60 minut. Pieczemy do momentu uzyskania „suchego patyczka”. Przepis na lukier: Do miski wsypujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierniczki na melasie 350

cukru 1 duże jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20 g przyprawy do piernika 400 g mąki pszennej + odrobina do podsypywania Przygotowanie: Masło, melasę i cukier umieścić w garnuszku, podgrzewać, aż masło i cukier się rozpuszczą. Zdjąć z ognia, pozostawić do całkowitego wystudzenia. Mąkę, przyprawę do piernika oraz proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Do wystudzonej mieszanki(...)jednolitą kulę ciasta. Ciemne ciasto partiami rozwałkowywać na stolnicy podsypując mąką (z ciastem pracuje się naprawdę dobrze- jest plastyczne i łatwe w rozwałkowywaniu). Wykrawać pierniczki o dowolnych kształtach i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odległościach od siebie (pierniczki minimalnie rosną). Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C przez około 8 minut. Czas pieczenia zależy

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto chałwowe bez pieczenia 192

Dzisiaj zaproponuję idealne na lato, ciasto bez pieczenia, z delikatną masą budyniowo-chałwową na herbatnikach kakaowych. Żeby smak nie był zbyt mdły, jedną z warstw stanowi lekko kwaskowaty dżem z czarnej porzeczki, który idealnie komponuje się z całością. Ciasto jest proste w przygotowaniu i na pewno warte wypróbowania. Najlepsze jest na 2 i 3 dzień po przygotowaniu, kiedy(...)fot.1) . Odstawić z ognia, przelać do czystej miski i całkowicie ostudzić (na wierzch można położyć folię spożywczą, aby nie zrobił się kożuch). Miękkie masło, ubijać robotem przez ok. 3 minuty, aż się dobrze napowietrzy, następnie stopniowo, w krótkich odstępach czasu, dodawać budyń - ciągle ubijając. Na koniec dodać drobno pokruszoną chałwę  (fot.2)  i zmiksować. Przygotować formę o wymiarach

Świat Ciasta
Bułeczki z suszonymi pomidorami 118

sprawi, że ciasto nie urośnie! Do kubka wsypujemy cukier i dodajemy drożdże. Całość mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą i bedą płynne. Dodajemy do nich 1 łyżkę mąki i 3 łyżki mleka. Dokładnie mieszamy i pozostawiamy rozczyn na 10 minut, aby zaczął pracować. Przesiewamy mąkę do miski. Dodajemy resztę mleka, wyrośnięty rozczyn, przestudzone masło i sól. Dokładnie zagniatamy ciasto, aby było(...)ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto powinno wyrosnąć i podwoić swoją objętość. Wtedy wyrośnięte ciasto kroimy na mniejsze części (takie jakiej wielkości chcecie bułeczki). U mnie było to 12 kawałków. Każdy kawałek formujemy na okrągłą bułeczkę i odstawiamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Gotowe bułeczki przykrywamy ścierką i pozostawiamy na kolejne 30 minut

PatiGotuje
Banoffee 122

Fantastyczne ciasto bez pieczenia. Ciasto z bananami i masą kajmakową, nie za słodkie, lekkie, puszyste. Ciasto smakowało nie tylko nam, ale też wszystkim, którzy go próbowali. Można tutaj wykorzystać okrągłe biszkopty, lub upiec biszkopt z 3 jaj. Przepis ze strony Gotuję, bo lubię . Polecam! Banoffee Składniki na formę 24 x 28cm: Na spód: opakowanie podłużnych biszkoptów Na masę(...)rozmieszać łyżką, by miał gładką konsystencję), krem miksujemy tylko do połączenia składników. Krem wykładamy na banany, rozprowadzamy równo. Na kremie układamy herbatniki. Na herbatnikach rozprowadzamy kajmak i ciasto schładzamy około 30 minut. Krem śmietankowy: żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzewamy ją, aż do rozpuszczenia (ja podgrzewam w mikrofali około 10 sekund). Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec

Smak mojej kuchni
Ciastka francuskie z budyniem i marmoladą 347

śmietankę wymieszaną z budyniem i stale mieszając, gotować na średnim ogniu, aż budyń zgęstnieje. Ugotowany budyń odstawić do ostygnięcia. Oba płaty ciasta francuskiego rozwinąć i każdy z nich podzielić na 12 prostokątów (razem wyjdą 24 prostokąty z ciasta francuskiego). Połowę każdego z 24 prostokątów naciąć nożem 4 - 5 razy tworząc poziome paski, drugą połowę pozostawić w całości. Na całą połowę(...)paski połowę) i posklejać brzegi lekko dociskając widelcem. Tak przygotowane ciastka układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze od piekarnika i posmarować roztrzepanym jajkiem. Ciastka piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) przez około 12 minut, aż staną się złociste. Upieczone ciastka wystudzić na kratce. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą

Gospodyni Miejska
Piernik bananowy 328

formie o wymiarach 30x11cm . Piernik bananowy Składniki: 400g mąki pszennej 400g bananów bez skórki (4 sztuki) 150g miodu 100g cukru (u mnie w całości domowy cukier waniliowy) 100g masła 2 jajka 120ml zimnej wody 3-4 łyżeczki przyprawy do piernika 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej Wykonanie: - cukier wsypać do rondelka z grubym(...)bananów dodać ostudzoną mieszankę, wymieszać - mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i przyprawą do piernika - składniki suche przesiać do składników mokrych, wszystko dokładnie wymieszać - formę wysmarować masłem, oprószyć mąką - ciasto przełożyć do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni - piec 60-70 minut lub krócej, do tzw. suchego patyczka - po upieczeniu wyjąć z piekarnika

Smakołyki Bereniki
Ciasto Trzy Smaki 145

wyszło słodkie. Jest trochę pracochłonne, bo to trzy różne ciasta, ale efekt smakowy wynagradza poniesiony trud. Składniki: Ciasto makowe • 1/2 puszki masy makowej – 450 g • 5 jajek • 1/2 szklanki cukru pudru • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżka kakao Ciasto serowe • 500 g białego sera mielonego • 5 jajek • 125 g masła(...)jednym żółtku. • Na koniec wymieszać delikatnie z mielonymi orzechami, mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. • Ciasto orzechowe wylać delikatnie na masę serową. • Piec w temp. 180 st.C przez 50 minut. • Po wystygnięciu polać polewą rozpuszczając na parze połamaną czekoladę ze śmietanką

To co kocham
Piknikowe kulebiaki w nowoczesnym wydaniu 147

koszyka, bądź torby termoizolacyjnej i zabrać ze sobą w drogę. Życzę Wam smacznego i udanego długiego weekendu! SKŁADNIKI: CIASTO NA KULEBIACZKI: - 300 g mąki typ 480 - 150 g masła - 1/2 łyżeczki soli - 2 żółtka - 1 łyżeczka śmietany - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia FARSZ: - 500 g kapusty kiszonej - 2 opakowania pasztetu Wielkopolskiego Profi - 1 duża cebula - szklanka sparzonych orzechów włoskich(...)łyżki oliwy z oliwek - 2 jaka - 2 renklody  ponadto: - 1 jajko do posmarowania kulebiaków przed pieczeniem WYKONANIE: ciasto: Wszystkie składniki umieść w misce i energicznie zagniatamy na jednolite i gładkie ciasto. Ciasto przekładamy do torebki foliowej i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wylepiamy formy do pieczenia, pozostawiając część ciasta do ozdoby na wierzch

SMYKWKUCHNI
Bułeczki drożdżowe z dżemem i truskawkami II (bez jajek). 233

około 10 minut. Po tym czasie drożdże powinny już wyrosnąć. Teraz dodajemy maślankę, letnie masło, cukier, sól i mieszamy całość łyżką. Następnie odkładamy łyżkę i zagniatamy (ręcznie lub za pomocą miksera) gładkie, elastyczne ciasto (nie krócej niż 8 minut). Wierzch ciasta smarujemy olejem, miskę przykrywamy ściereczką i pozostawiamy ciasto do wyrośnięcia na około 60 minut.  DODATKOWO: dżem (u mnie(...)zielonego agrestu) 8 truskawek żółtko do smarowania (lub mleko) cukier puder do oprószenia      Gotowe ciasto przekładamy na oprószony mąką blat lub stolnicę i chwilę wyrabiamy (żeby odgazować ciasto). Formujemy ciasto w kulę i dzielimy na 8 równych części. Każdą z nich znów formujemy w kulkę, a następnie wałkujemy na 3-4 milimetrowy placek, smarujemy 1-2 łyżeczkami

Rozpustne gotowanie
KRUPNIOK RAJZUJE. Czyńść 3.: Krupniociosa (Podróże z kaszanką: Pizza z kaszanką) 190

leko rozgrzoł, to dołem tam ta miska, bo tam lepi te ciasto rośnie. Niyskorzi dejcie do tyj miski trocha soli, 2 łeżki oliwy i wyr ō bcie jednolite ciasto- keby sie za kans 12 klejōło, to mogecie jeszcze dosuć 13 trocha m ō nki. Tera zajś trza je łodstawić i to tak na aby 40 min. Jak już(...)piec rozgrzyjcie sie na 225-230 stopni. Jak już spodek trocha podrośnie, to rozsmarujcie na wiyrchu śmiyt ō nka ze dodatkami, fajnie po cołojści porozkłołdejcie szajby krupnioka i posujcie to noprz ō d 18 pokrōnym borejym, a na k ō niec syrym. We pizzeriach to łoni moj ō m piece rozgrz ō ne na ponad 300 stopni i bez

Chop w kuchni
sernik pina colada 182

papierem do pieczenia. Przygotować biszkopt: białka ubić na pianę. Kiedy będzie sztywna powoli dosypywać cukier a następnie dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej, wlać też olej i wszystko razem bardzo delikatnie ale dokładnie połączyć. Przełożyć ciasto do blaszki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, piec kwadrans(...)delikatnie wmieszać za pomocą łyżki do masy serowej. Masę wylać na podpieczony biszkopt (nie należy go studzić) i wstawić do piekarnika. Piec w 180*C około kwadransa a następnie zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec jeszcze 45 minut. Po upieczeniu pozostawić na pół godziny w uchylonym piekarniku a następnie wystudzić.  Wierzch sernika posmarować dżemem ananasowym i ozdobić płatkami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieczone pączki z granatem i polewą pomarańczowo-buraczaną. 129

miękkości i wilgotności. Ciasto po upieczeniu trochę przypomina murzynka i nie jest tak pulchne jak tradycyjne, ale mimo to jest bardzo delikatne i wręcz rozpływa się w ustach. Powinno się je piec w specjalnej formie na donaty, ale jeśli tak jak ja nie posiadacie, użyjcie po prostu zwykłej foremki na muffiny. Masa jest dość rzadka, dlatego bez foremki się(...)butelki, np. Cymes) 1/2 szklanki zmielonego na (bardzo drobny!) puder ksylitolu 1. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj na bardzo gładką masę. 2. Rozlej do foremek i piecz ok. 15 minut w 180 stopniach. 3. Zrób lukier - odrobinę ksylitolu wymieszaj energicznie z sokiem np. za pomocą widelca, stopniowo dosypuj resztę pudru. Nie powinno być żadnych grudek, masa ma być

Powiedz dietom nie
Biszkopt z masą budyniową, bezami i sosem krówkowym 1150

sztywno, dodać cukier i miksować aż masa stanie się sztywna i błyszcząca. Dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać delikatnie mąkę i proszek. Delikatnie wymieszać dodając 2 łyżki oleju. Piec ok. 20-25 minut w temperaturze 160 stopni. Wykonanie masy budyniowej: Szklankę mleka (250ml) zagotowujemy. Drugie 250ml mieszamy z cukrem i mąką. Tę mieszaninę dolewamy powoli do gotującego się mleka i mieszamy(...)kawałki krówki i dodajemy 2 łyżki mleka. Mieszamy, aż masa stanie się jednolita. Warstwy: Na upieczony i wystudzony biszkopt nakładamy masę budyniową. Na masie budyniowej układamy bezy polewając je masą krówkową. Bez można także pokruszyć. Blacha: prostokątna, ok. 25x35cm Inspiracją dla mnie był przepis z bloga www.bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com - wprowadziłam w nim swoje zmiany

Mania Wypiekania