ciasto bez pieczenia na herbatnikach - 1924 przepisów (strona:103/129)

Sernik malinowo- porzeczkowy 436

Sernik, który wizualnie w ogóle mi się nie podoba. Dokładniej rzecz biorąc nie podoba mi się wzorek jaki wyszedł z masy serowej pomiędzy pierwszą a drugą

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto toffi na krakersach 191

Kolejne ciasto bez pieczenia - bardzo delikatne, wprost rozpływa się w ustach. Wbrew pozorom nie jest zbyt słodkie. Składa się z trzech warstw, co jedna to lepsza ;) Przełożone słonymi krakersami... Ciężko mu się oprzeć, bo smak zniewala :) Ważne, by ciasto zrobić dzień, dwa przed planowanym podaniem, musi leżakować w lodówce przez około 24 godziny ;) Polecam! Ps. Zachęcam do zapoznania(...)napęcznienia. Żelatynę podgrzać w mikrofalówce, nie doprowadzić do wrzenia. Przestudzić. Przestudzoną, ale płynną żelatynę zmiksować z kremem śmietankowym, tylko do połączenia. + 1,5 opakowania krakersów 1 duże opakowane herbatników 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie - Formę o wymiarach 20 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na jej spodzie ułożyć warstwę herbatników, na nie wylać gorącą masę budyniową

Domowa cukiernia Ewy
Tort czekoladowy warstwowy a la 3- BIT. 259

smakiem i konstrukcją ciasta. Trochę podpytałem, trochę poczytałem i inspiracją miał być 3-BIT bez pieczenia, jednak nie byłbym sobą, gdybym czegoś nie zmienił i w efekcie końcowym mamy tort czekoladowy ze smakami popularnego batona 3-BITa. Czego użyłem? Biszkopt: -150 gram gorzkiej czekolady 60% kakao -6 jajek -łyżeczka proszku do pieczenia -100 gram mąki TYP450 -łyżka(...)gram cukru pudru. Ubijamy. Żółtka ucieramy, powoli dodając czekoladę, łączymy w jedną masę, dodajemy białka, mieszamy, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy do jednolitej masy. Przekładamy do formy wysmarowanej masłem z bułką tartą i pieczemy ok 40 minut w temperaturze 175-180 stopni góra - dół. Biszkopt studzimy i za pomocą żyłki przecinamy tak, by otrzymać 3 równe

BaRepas
Mini serniczki z nutellą i truskawkami 310

Mini serniczki z nutellą i truskawkami. Świetne, aby zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Przekrojone owoce, przypominają urocze serduszka. Jeśli mamy malakser lub blender z

Poezja smaku
Rogale świętomarcińskie 364

łatwo odchodzić od dłoni. Jak istnieje potrzeba (jeśli ciasto jest bardzo klejące) można podsypać odrobinę mąki. Zostawiamy na 15 minut. Rozwałkowujemy ciasto na prostokąt o grubości ok. 2 cm. Dzielimy w wyobraźni ciasto na trzy równe części. Osełkę masła (lub 1,5 kostki) kroimy w plasterki. Rozkładamy masło na dwóch częściach ciasta, zostawiając puste brzegi. Zawijamy suchą część do środka(...)sposób na trzy części – ale tym razem bez masła. Wkładamy do lodówki na co najmniej 30-40 minut (masło zastygnie i wytworzą się warstwy ciasta). Po tym czasie ponownie wałkujemy ciasto i składamy. Niech ciasto znów odpocznie 30 minut. Następnie po raz trzeci powtarzamy czynność wałkowania i chłodzenia. Gotowe ciasto dzielimy na cztery części (gdy pracujemy z jedną

Poezja smaku
SEROWY TWIX – SERNIK NA ZIMNO Z KARMELEM I ORZECHAMI 372

Zbliża się lato, za oknem słoneczko, więc i zbliża się pora ciast ( szczególnie serników ) na zimno ( moja mamcia będzie zachwycona , bo jak wiecie serniki na zimno

Ostra na Słodko
TARTA PANNA COTTA Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 2517

Można jeszcze kupić w dobrej cenie smaczne truskawki, dlatego chciałam wykorzystać już te ostatnie chwile z moimi ulubionymi owocami i upichciłam pyszną tartę o smaku

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik chałwowy z czekoladą! 123

Muszę Wam powiedzieć, że w kwestii pieczenia serników , na prawdę trzeba je piec w kąpieli wodnej , one wtedy smakują całkowicie inaczej, przede wszystkim są bardziej kremowe, równo się pieką i nie opadają spektakularnie.  Sposób pieczenia przy serniku chyba jest najbardziej ważną sprawą, raz że kąpiel wodna a dwa musimy sernik piec góra i dół, wtedy nigdy(...)jeśli powierzchnia sernika jest bardzo duża.  PRZEPIS NA SERNIK CHAŁWOWY FORMA MAŁA  WYSOKA TORTOWNICA lub składniki x2 na dużą formę SPÓD SERNIKA: - 100 g maślanych herbatników - 50 g masła Herbatniki wrzuć do blendera i zmiksuj na proszek, dodaj roztopione masło i zagnieć całość. Wylep spód małej tortownicy. MASA SERNIKOWA: - 500 g sera z wiadereczka - 3 jajka

SMYKWKUCHNI
Sernik zebra 145

Sernik zebra to delikatne ciasto o wyraźnym smaku kakao i wanilii. Proste wykonanie i apetyczny wygląd na pewno zachęcają do wykonania. Jestem pewna, że sernik zebra

Kuchcik gotuje
Francuski tort Malakoff 174

Świetnym pomysłem , na uroczystości rodzinne jest tort Malakoff. Delektować się nim mogą tylko i wyłącznie goście +18. Swój niepowtarzalny smak i aromat bowiem zawdzięcza małej nutce

Różne smaki w kuchni
Sernik na zimno z jagodową galaretką 326

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Delikatny sernik z makiem i nutą pomarańczy na czekoladowym spodzie 189

Przygotowanie Do misy blendera z nożami wkładamy herbatniki, dokładnie je rozdrabniamy. Dodajemy 3/4 łyżki ciemnego kakao, mieszamy. Masło roztapiamy w garnuszku i bezpośrednio po zdjęciu z palnika wlewamy do rozdrobnionych ciastek. Szybko mieszamy. Tak przygotowaną masę wykładamy na całe dno (natłuszczonej i obsypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia) tortownicy. Masę ugniatamy lekko ręką. Tortownicę wkładamy do lodówki(...)znów łyżkę masy makowo-sernikowej, itd. Gdy wyłożymy cały spód, w ten sam sposób postępujemy z następną warstwą ciasta, aż do wyczerpania składników. Sernik wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 75-80 minut. ! Uwaga czas pieczenia uzależniony jest od rodzaju piekarnika. Po około 65 minutach należy sprawdzić "stan upieczenia" sernika. Gdy sernik się

Słodkie okruszki
Świąteczny sernik z żurawiną i bożonarodzeniowa opowieść 139

szybko. Składniki spód 150g herbatników kakaowych 2 -3 łyżki oleju 1 łyżka cukru pudru masa serowa 1kg twarogu półtłustego 200g serka ricotta 4 jajka 2 łyżki śmietanki 36% 1 i 1/2 szklanki cukru pudru sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka esencji waniliowej 250g świeżej żurawiny wierzch cukier puder do posypania Wykonanie Herbatniki umieszczamy w blenderze, rozkruszamy na piasek(...)cytryny. Wyciągamy tortownicę z lodówki. Masę serową wykładamy na herbatnikowy spód. Świeżą żurawinę układamy ciasno na wierzchu masy serowej. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C, w tej temperaturze pieczemy ciasto przez 15 min, a następnie zmniejszamy do 155-160C i pieczemy przez 45 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Następnie schładzamy w lodówce. Przed podaniem sernik oprószamy

Raj dla Podniebienia
Kremowy sernik z ricottą na herbatnikowym spodzie. 154

Witajcie :) Ostatnio mieliśmy chęć na sernik a że miałam tylko w wiaderku to i tak go upiekłam :) Wyszedł  bardzo pyszny i puszysty, wprost rozpływał się

Sama słodycz i szczypta chili
CIASTO KAWOWE BEZ PIECZENIA 231

   To ciacho skradło nasze podniebienia, nawet mnie, stroniącą od kawy, zauroczyło swym smakiem. Jak dodam jeszcze, że robi się praktycznie samo (błyskawicznie), to już

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania