jego wykonanie nie jest aż tak mocno pracochłonne. Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 250 g margaryny 3 łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Nesquik Składniki na masę serową: 500 g białego sera (zmielonego 3x) 1 jajko 1 opakowanie budyniu śmietankowego (bez cukru) 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 kostki masła roztopionego Składniki
Świat Ciastalepiej, gdyż ciasto jest po prostu przepyszne!!! Składniki: (rozm. blaszki 40x25cm) Ciasto miodowe: 3 szklanki mąki pszennej tortowej, 250g margaryny do pieczenia, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 2 jajka, 3 łyżki płynnego miodu. Biszkopt: 3 jajka, 1/3 szklanki cukru, 1 budyń waniliowy bez cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej, 1/2 łyżeczki octu, 1 łyżeczka proszku(...)żółtka, 1 szklanki mąki pszennej, 1 budyń śmietankowy bez cukru. Ponadto: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ( gotowana przez ok.3h) lub puszka gotowej masy kajmakowej, 300g orzechów włoskich. Przygotowanie : Ciasto miodowe: Wszystkie składniki na ciasto miodowe wymieszać i zagnieść. Dobrze zagniecione ciasto podzielić na dwie części. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować ciasto, tak by było na całej powierzchni
W kuchni u Monikidelikatniejszy. Konsystencja kremu była cudowna, puszysta, bez grudek i na prawde łatwo się kroiło, nawet po wyjęciu z lodówki krem był sztywny i się nie rozpływał. Składniki Na ciasto: 125 g masła (lub margaryny) 1 szklanka wody 1 szklanka mąki pszennej (tortowej) szczypta soli opcjonalnie 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek średniej wielkości dodatkowo tłuszcz do wysmarowania formy(...)jajku, miksując do połączenia składników. Połowę masy rozprowadzić na przygotowanej formie. Żeby powstały piękne "Karpaty" trzeba uważać, żeby ciasta nie było zbyt grubo. Ciasto musi być cieniutko rozsmarowane - nie koniecznie idealnie - wtedy powstają piękniejsze "góry". Włożyć do piekarnika i piec 20 - 25 min na złoty kolor. W trakcie nie otwierać piekarnika, gdyż ciasto opadnie
My sweet a lifetrzeciego dnia po upieczeniu - zachowało się tak długo tylko dzięki temu, że były święta i ciast był większy wybór. Polecam je jako ciasto na popołudnie do kawy lub herbaty, baardzo przyjemne. 200 g daktyli bez pestek2 dlwody1 łyżeczka sody oczyszczonej80 gmasła, miękkiego150 g cukru pudru2 jajka150 gmąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia35 gkakaoSiekamy daktyle, zalewamy wodą i zagotowujemy(...)ognia i dodajemy sodę oczyszczoną. Odstawiamy do wystygnięcia.Ucieramy miękkie masło z cukrem pudrem. Następnie dodajemy po jednym jajku, cały czas ubijając.Przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao i mieszamy delikatnie z masą jajeczną.Dodajemy daktyle.Wlewamy ciasto do formy, posmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką.Pieczemy w temperaturze 160 ºC (termoobieg), około godziny
Z butelką mleczka w tleCałe szczęście, że w spiżarni miałam składniki do upieczenia pysznych, kruchych ciasteczek. Najmłodsza córka uwielbia jajka czekoladowe Kinder niespodzianki...Jednak nie je ich, a tylko rozpakowuje zabawki, dlatego też mam w domu pełno mlecznej czekolady, której nikt nie chce zjeść....Postanowiłam poeksperymentować i na cieście rozwałkowałam pokruszoną czekoladę. Ciastka wyszły nieziemskie, bo czekolada zrobiła się w środku chrupiąca. Dodatkowo(...)trzeba, ale ja użyłam): -1 łyżeczka kakao -trochę czekoladek z jajek Kinder niespodzianki -karmel Masło pokroić na małe kawałki, wrzucić do misy melaksera wraz z mąką, ksylitolem i aromatem waniliowym zagnieść hakiem. Następnie wyrobić w rękach, tylko do połączenia składników(można od razu wyrobić rękoma). Ciasto podzielić na 3 w miarę równe części: 1) Pierwszą część rozwałkować na cienki
Smaczne Zdrowemikrofalówce. Składniki na ciasto: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 600 gramów mąki pszennej 120 gramów masła 250 gramów cukru pudru 3 łyżki miodu 1 łyżka sody 1 łyżeczka octu 2 duże jajka Krem: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 puszka kajmaku 200 g masła Wykonanie kremu: Budyń ugotować na mleku, według przepisu na opakowaniu ( bez dodatku cukru, bo masa(...)mieszać. Po paru minutach zmieni się kolor na pomarańczowo-brązowy. Zdjąć z ognia i schłodzić ją ok 5 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodać jajka i energicznie wymieszać trzepaczką, aby jajka połączyły się z całością, ale nie ścięły. Po dodaniu jajek płyn jeszcze troszkę ściemnieje. Stopniowo dodawać do masy mąkę. Ważne, żeby
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaświęta. składniki na tortownicę 26 cm ciasto makowo-kokosowe 5 białek 1/2 szklanki cukru pudru 150 g wiórków kokosowych 150 g suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka 4 jajka 200 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru kryształu opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 4-5 połówek brzoskwiń z puszki dodatkowo(...)wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy i równomiernie rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 st. C i pieczemy około 25 minut. Upieczone ciasto studzimy. Zmielony twaróg umieszczamy w garnku, dodajemy cukier, miękkie pokrojone masło i jajka. Wszystko miksujemy do połączenia się składników a następnie garnek stawiamy na małym ogniu i całość podgrzewamy
Smakowite Daniasól - szczypta, mąka tortowa 600 gram, wiśnie bez pestek 500 gram, cukier puder - ile potrzeba drożdże wkruszyć do misy robota zalać je całym ciepłym mlekiem, wsypac cukier i zostawić na 20 minut wsypać mąkę, sól, wlać olej, aromat pomarańczowy, jajka i hakiem robota wyrabiać z 6-8 minut zostawić przykryte ciasto w misie do wyrośnięcia, następnie parę razy ciasto
W Mojej Kuchni Lubięodstawiamy.. Dodajmy do niego pustą laskę wanilii, w tłuszczu rozpuści się cały aromat, który później przeniesiemy do ciasta. Do wyrośniętego zaczynu dosypujemy resztę mąki i mieszamy drewnianą łyżką do uzyskania jednolitej masy. Przykrywamy ściereczkę i odstawiamy na 30 min, aby ciasto nieco urosło. W niewielkim garnku zagotowujemy trochę wody. Chodzi po prostu o to, aby wytworzyła się para. Kiedy(...)miksera lub ręcznie. Musimy robić to w miarę energicznie, aby jajka się nie ścięły. Gdy staną się puszyste powoli dosypujemy cukier. Finalnie powinny stać się prawie białe. Odstawiamy miskę z ubitymi żółtkami i analogicznie postępujemy z białkami, do których dodajemy szczyptę soli. Ubijamy już bez cukru. Do wyrośniętego ciasta dodajemy żółtka i mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Dopiero wtedy
Kuchnia od dwojgajest to tradycyjny wypiek na mące. Fasola jest zupełnie niewyczuwalna a ciasto mogą jeść osoby na diecie bezglutenowej i dbające o linię :) Bez wyrzutów sumienia można sięgnąć po kolejny kawałek ;) 480 g ugotowanej czerwonej fasoli Cenos 2 duże banany 4 łyżki oleju rzepakowego 4 jajka 3 łyżki kakao 4 łyżki ksylitolu lub cukru brązowego 2 łyżeczki proszku(...)pieczenia 1 szkl siekanych orzechów włoskich Wszystkie składniki oprócz orzechów przełożyć do naczynia i dokładnie zblendować na gładki mus. Dodać orzechy, wymieszać. Blaszkę (21x21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Brownie piec ok 40 minut w 170 stopniach do tzw. suchego patyczka. Ostudzić, można posypać cukrem pudrem lub polać gorzką czekoladą. Rada: ciasto szybciej przygotujesz używając fasoli z puszki
Smakołyki Asiszklanki cukru ,jeśli lubicie słodsze to 1 szklanka 2 jajka 2 łyżki powideł śliwkowych 4 łyżki kakao 2 łyżeczki sody Opcjonalnie orzechy ,rodzynki ,u mnie bez dodatków W jednej misce mieszamy se sobą suche składniki , w drugiej mokre.Następnie suche wsypujemy do mokrych i dokładnie mieszamy łyżką . Ciasto przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec
Ladylaura.spód przygotowany jest z polecanego wcześniej ciasta bez dodatku drożdży. Zagniatasz ciasto, wałkujesz, układasz pokrojoną dynię i cebulę, a resztę zrobi już za Ciebie piekarnik. Delikatne, z mocno chrupiącymi brzegami o subtelnym słodkawym smaku kminku. Polecam! Przpis pochodzi stąd . Składniki: 1 porcja ciasta 200 g kwaśnej śmietany 24% 1 jajko 1/2 dyni Hokkaido 500g- nieobranej 200 g cebuli
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!naleśnika takiego aby był puszysty, lekki, nie był utopiony w tłuszczu, aby można było go paluszkami bez problemu zajadać. Ile różnych wersji ciasta zrobiłam, aby uzyskać swój cel ....nie pytajcie :)) SKŁADNIKI : 1 szklanka 250 ml mąka pszenna 1 szklanka mleko 1 szklanka jajka 2 szt (żółtko i białko osobno)1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli dodatki marmolada(...)ciasta białka i delikatnie mieszamy- aby uzyskać małe naleśniczki ciasto przelałam do buteleczki plastikowej do dekoracji lukru, ma większy otwór co swobodnie pozwalało mi tworzyć mini naleśniczki, robiłam małe kółka z ciasta a gdy się po 2-3 sekundach ścinały dodawałam jeszcze odrobinę ciasta, chciałam, aby były grubsze a gdybym je od razu takie robiła rozlało by się ciasto
Basia w kuchnifiliżanką kawy lub herbaty. Idealna na podwieczorek lub dla niespodziewanych gości. Osobiście bardzo lubię takie ciasta, szybkie, bez dużego nakładu pracy i pyszne. Zachęcam do upieczenia i smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 12,5 dag masła lub margaryny 3 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki
Izabelawkuchnilikieru amaretto 300 ml świeżo zaparzonej kawy 6-7 okrągłych biszkoptów kakao maliny, borówki, truskawki płatki migdałowe Wykonanie Jajka sparz wrzątkiem. Oddziel żółtka od białek. Białka wykorzystaj do czegoś innego, np do posmarowania wierzchu ciasta drożdżowego przed jego pieczeniem/ do bezy. Ostatecznie białka możesz zamrozić. Przygotuj masę do tiramisu. Do miski przełóż serek mascarpone, zmiksuj z cukrem pudrem, likierem, esencjami
Raj dla PodniebieniaPodpiec w 190 stopniach około 15 minut. Ser: 1,4 kg sera 80 g masła (temp. pokojowa) 4 jajka (białka osobno + 3 z ciasta) 250 ml śmietanki 30% 250 - 300 g cukru drobnego do wypieków 2 budynie waniliowe (40 g bez cukru) 1 laska wanilii (ziarenka) 1 Ser mielimy dwa razy. Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy
kruche babeczkibabki wielkanocnej. Polecam babkę majonezową. Mimo, że dziwnie brzmi połączenie ciasta i majonezu to zróbcie ją bez obaw . Majonezu w niej nie czuć, a nadaje on ciastu wilgoci i sprawia,że jest dłużej świeża. BABKA MAJONEZOWA Składniki: 4 jajka 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 3/4 szkl cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka
Bon appetit mon amiekurczaka i skrzydełka. Wyszło rewelacyjnie. Polecam! Składniki : * 700g piersi z kurczaka * 10 skrzydełek z kurczaka bez lotki * ulubione przyprawy : papryka czerwona mielona słodka, ostra i wędzona, czosnek granulowany, sól himalajska, pieprz mielony - po 1 łyżeczce * ciasto : 4 jajka, 2 szklanki mąki pszennej, szklanka mleka plus taka sama ilość przypraw jak wyżej * panierka : 2 szklanki mąki pszennej
Magiczne Życie Martyupieczeniu szarlotki bez wcześniejszego prażenia jabłek. Podstawą moich szarlotek jest duuuuża ilość jabłek w porównaniu z samym ciastem. Dlatego trzeba zadbać o wcześniejsze upieczenie blatu, by ciasto pozostało kruche. Składniki (na formę (32 x 20) cm): 400 g mąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia czubata łyżeczka cukru waniliowego 120 g zimnego masła 5 jajek 2-3 łyżki śmietany
Weekendy w domu i ogrodziezimne * Mąka * Makarony * Kluski * Knedle * Pierogi * Kasza * Ryż * Jajka * Grzyby * Mięso * Wołowina * Wieprzowina * Cielęcina * Dziczyzna * Drób * Baranina * Pasztety * Ryby * Sosy * Sałatki * Surówki * Desery * Ciasta * Baby, babki, babeczki * Ciasta i ciastka bezowe * Ciasta bez pieczenia * Ciasta i ciastka biszkoptowe * Ciasta i ciastka czekoladowe * Ciasta
Zrób to smacznieNatomiast dla tych co na diecie mam razowy chlebek bananowy w wersji light , można go jeść zupełnie bez grzechu ! Proste ciasto bananowe Proporcje na keksówkę 20 x 12 cm Czas przygotowania: 80 minut Składniki: 3 bardzo dojrzałe banany 1 jajko 50 g rozpuszczonego masła 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,5 szklanki cukru
Kulinarne przygody Gatitysera żółtego 1 cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z musztardą oraz majonezem. Dodajemy oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy np. trzepaczką, aby ciasto było gładkie, bez grudek. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w drobną kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce
Kuchnia MagdaLenysmaczne i nadaje się na drugi dzień do spożycia, jest bardzo miękkie. Nie wyobrażam sobie świąt Bożego Narodzenia bez miodownika, musi być obowiązkowo. Składniki: Ciasto: 250 gram mąki pszennej 250 gram mąki krupczatki 250 gram masła 100 gram cukru 3 jajka 4 łyżki miodu 1,5 łyżeczki sody Masa: 1 litr mleka 250 gram masła 0,5 szklanki cukru
Bajeczna Kuchniapowłoką stosuje się zaledwie kroplę oleju dania, w których produkt ma zdolności do przywierania do powierzchni, czyli jajka, ryby, wszelkie potrawy smażone potrawy z piekarnika - pasztety, ciasta, zapiekanki tradycyjne posiłki, które powinny być przyrządzane na prawdziwym kamieniu Nieprzywierająca powłoka bez dodatku związków PFOA Garnek kamienny Stone Legend wyposażono w nieprzywierającą kamienną powłokę, do powstania której nie użyto związków
Zdrowie na języku :Pzacznie się gotować dodajemy sól lub vegetę do smaku, przyznam się Wam że nie wyobrażam sobie dań bez vegety ale domowej oczywiście, zupy z samą solą mi nie smakują. Jajka rozbijamy z wodą, solą i mąką na gładką masę, ciasto ma mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany, przekładamy do rękawa cukierniczego, maczamy nóż w rosole i naciskając odcinamy zgrabne
Sama słodycz i szczypta chilizrobić..miałam także pieczarki..i tak oto powstały szybkie paszteciki z pieczarkami...idealne do barszczyku..ale i bez barszczyku też można zjeść. 1 opakowanie ciasta francuskiego 50 dag pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła lub oleju do smażenia 1 jajko lub białko do posmarowania pasztecików Pieczarki i cebulę obrać i pokroić. Na maśle lub oleju podsmażyć
Moje domowe kucharzenieTiramisu to niezwykle delikatny i pyszny włoski deser. Składający się z jajek, serka mascarpone, biszkoptów, kawy, cukru, likieru Amaretto i kakao. Składniki proste, łatwo dostępne i
Kuchcik gotujeszybkość. Jest to fakt nie do zaprzeczenia. Placek jest bardzo puszysty, wilgotny i z wierzchu oblepiony kokosową bezą. Składniki: ciasto: szklanka maślanki (ja użyłam truskawkowej, stąd troszkę ciemniejszy kolor placka) pół szklanki oleju 2,5 szklanki przesianej mąki 2 jajka 3 żółtka 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru opakowanie cukru waniliowego bezowa pierzynka: 3 białka pół szklanki cukru
na moim stole...następnie dzielimy na trójkąty. Nakładamy na najkrótszy brzeg po odrobinie kremu i zwijamy jak rogaliki pamiętając by końcówka ciasta była zawsze na spodzie. 4. Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st C (bez termoobiegu) ok 25 minut (do zrumienienia). Do przygotowania rogalików możemy użyć dowolnego nadzienia: białego sera, budyniu, marmolady
Kuchnia w czekoladziestole. Tym razem zrobiłam kilka zmian i wyszło całkiem fajne aromatyczne, pachnące i efektowne ciasto. Lubię takie ciasta bez kremów i dodatkowych kalorii. A ta galaretka kubusiowa pyszna. Z tego przepisu piekłam też ciasto Marchewkowe z lukrem królewskim . Składniki: 4 jajka 1 szkl cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Ale-raj 1i 3/4 szkl mąki pszennej Młyn Kopytowa
Ala piecze i gotujekuchni do tego pyszny dżem czereśniowy chia:) czego chcieć więcej :) Składniki : - 1 szklanka masła orzechowego bez cukru ( ja użyłam masła domowej roboty) - 1 jajko - 5 łyżek wiórków kokosowych - 1-2 łyżki miodu Przygotowanie : Wymieszać składniki, najlepiej ręcznie, ciasto jest dość klejące, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (mogą być nierówne) i wyłożyć na blaszkę z papierem
zdrowa vege kuchniałyżeczka Gyrosu 1 płaska łyżeczka soli Pieprz 2 łyżki mąki Dodatkowo: Ok. 100gr żółtego sera np. gouda Jajka i mleko mieszamy trzepaczką i wsypujemy stopniowo mąką. Ciasto naleśnikowe jest gotowe, gdy nie ma grudek. Naleśniki pieczemy na rozgrzanej patelni, bez dodatku oleju. Jeśli ciasto lepi się do patelni, wówczas możemy co pewien czas wlać kroplę oleju, lub przetrzeć patelnię
Smakowy Rajgotowe :) Ciasteczka można oczywiście przygotować 'na świeżo' bez zamrażania :) Składniki : 125 g zimnego masła 1/4 szklanki cukru pudru 1 jajko 220 g mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo : ulubiony dżem np. truskawkowy (zużyłam niecałe pół słoiczka) Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić do otrzymania gładkiego ciasta. Zagnieść kulkę i schłodzić w lodówce 60 minut
Chocolate Muffin BlogZebry nie jadłam nigdy ,ale jej wygląd skusił mnie do wypróbowania .Ciasto smaczne ,ale bez fajerwerków ,myślę ,że potrzebuje jakiegoś kremu ,polewy ,jak u mnie i jest zdecydowanie smaczniejsze. Składniki: tortownica 26 cm 5 jajek 1 szklanka cukru 2,5 szklanka mąki 1 szklanka oleju 1 szklanka gazowanej wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki dobrego kakao
Ladylaura.orzechy i bajecznie pyszna kruszonka sprawiają, że nie można mu się oprzeć. Gwarantuję, nikt nie odejdzie od stołu bez dokładki. Ciasto ucierane z jagodami, orzechami i kruszonką Składniki: (na keksówkę 8x22 cm) 190 g miękkiego masła 125 g cukru 3 jajka 190 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
Pożeraczka, czyli raz adobrzekilka malin. Słodycz sosu śmietanowo – waniliowego łamie idealnie cierpkość jabłek, czy malin. Efekt końcowy… mogłabym jeść bez końca! Składniki (3 tarty o średnicy 14 cm): Kruche ciasto: - 125 g przesianej mąki - 70g masła - 70 g cukru pudru - 1 jajko Mąkę przesiać na stolnicę lub do misy robota, dodać masło pokrojone na małe kawałki. Rozcierać, aż utworzą się
dom-agi.plzgaga) i zdecydowanie wolę lżejsze wersje- na mascarpone czy serku kremowym, j eżeli jednak lubicie klasykę w ciastach, to ten sernik na pewno przypadnie Wam do gustu. Sernik: * twaróg- 1 kg * masło- 100 g * budyń waniliowy- 2 opakowania (bez cukru) * jajka- 5 szt. * cukier- 1 szklanka * wanilia- 1 laska lub ekstrakt waniliowy * płatki migdałowe- 50 g Dodatkowo: * maliny
Kraina Miodem PłynącaPyszne, wilgotne, czekoladowe ciasto. Pachnie piernikiem, pomarańczą... Niebo w gębie. Na dodatek zdrowe, bez glutenu... i można wyliczać jego zalety bez końca.
Mango PapajaZupełnie inny makowiec.Nie ma w nim ani mąki, ani spodu z kruchego ciasta. Składniki:-30 dkg maku-1 szklanka cukru-6 jajek-kilka
Maminek kulinarnywszelkich zup w całości i kroję dopiero po ugotowaniu - bo tak jest mi wygodniej :)W kubku mieszamy jajka z mąką i szczyptą soli, aż wszystko się połączy i powstanie lśniące ciasto. Z zupy odlewamy część płynu do osobnego garnka (bez warzyw), doprowadzamy do wrzenia i cienką strużką wylewamy nasze ciasto na gotujący się wywar. Gotujemy ok 2-3 minuty
Walijskie Pichceniezapach kawy i świeżo upieczonej brioszki:)Zapraszamy do nas na brioszkę;)Składniki; 250 g mąki pszennej, 2 jajka, 1 żółtko, 30 g cukru, 15 g drożdży, szczypta soli, 200 g masła, Wykonanie;Zagniatamy składniki bez żółtka i masła.Następnie w ciasto wciskamy kawałki miękkiego masła i znów zagniatamy. Dodajemy żółtko. Zagniatamy. Odstawiamy na 3 godzimy do wyrośnięcia
Anioły w kuchni