ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:16/409)

Tarta ze szparagami, brie i pieczarkami 354

Tarta z ciasta kruchego, które robi się bardzo szybko i łatwo. Do środka tarty tym razem poszło to co akurat było „na stanie”. Było tak zwane czyszczenie lodówki, ale z głową. Użyłam składników, o których myślałam, że będą do siebie pasować i intuicja mnie nie zawiodła. Rozpuszczony brie, pieczarki ze słodką cebulą, szparagi, pomidorki, feta – wszystkie(...)przypadku tart naprawdę można zaszaleć i tworzyć za każdym razem inne smaki. Mam już mnóstwo pomysłów na kolejne. Tarta jest pyszna i na ciepło i na zimno. SKŁADNIKI Kruche ciasto: 250 gram mąki 150 gram masła 1 łyżeczka soli 1 jajko Farsz: 200-250 gram śmietany 18% 2 jajka 200 gram fety 125 gram sera brie sól świeżo mielony pieprz

OstryKęs
37. Trochę ciepłych promieni na mroźny dzień, czyli serniczki w wersji mini z dodatkiem szafranu! 182

łyżki octu balsamicznego 1 łyżka oleju  szczypta płatków chili lub chili w proszku jedna łyżka dowolnego likieru owocowego (można pominąć) Przygotowanie: Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto: mąkę i kakao przesiewamy na stolnicę dodajemy kawałeczki zimnego masła. Składniki siekamy nożem lub rozcieramy palcami w celu jak najdokładniejszego ich połączenia. Do miseczki wlewamy żółtka, dodajemy śmietanę, aromat amaretto, cukier, cukier(...)prawdziwą wanilią i rozcieramy wszystko razem mikserem lub szybko mieszając yżką. Masę płynną oraz sezam dodajemy do mąki i masła i zręcznie zagniatamy gładkie, zwarte ciasto.  Całą powierzchnię kokilek wysmarowujemy masłem. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy wyścielonej wartswą mąki do grubości ok. 2-2,5cm. Tak rozwałkowanym ciastem wylepiamy dno i ściany kokilek do ok 3/4 wysokości. Kokilki z ciastem

Symfonia Smaków
Torcik makowy 259

Ciast biszkoptowych nie było jeszcze u mnie na blogu, a są one często bazą do ciast przekładanych i tortów.Dział z biszkoptami zapoczątkuję dziś przepisem na uroczy torcik makowy, który łączy w sobie lekkie blaty biszkoptowe i masę budyniową. Możemy przygotować go w prostokątnej czy kwadratowej blasze i będziemy mieć smaczne ciastka do popołudniowej kawy czy herbaty. Upieczony w tortownicy(...)wody- mąki przesiać do osobnej miski, wymieszać razem z makiem i proszkiem do pieczenia- dodawać je po łyżce do ubitych jajek, mieszając lekko drewnianą łyżką tylko do połączenia składników- ciasto delikatnie przelać do tortownicy i wstawić do piekarnika- piec przez około 35 minut nie otwierając piekarnika podczas pieczenia (możemy zrobić to 5 minut przed upływem wyznaczonego czasu, sprawdzając wykałaczką

Smakołyki Bereniki
SERNIK DYNIOWY. 166

dobra passa.Sernik ma piękny kolor, jest niebywale delikatny. Spód wyszedł niczym kakaowa chmurka, kruszonka jest smakowicie chrupiąca,a serowy środek rozpływa się w ustach. Prawdziwa poezja! SERNIK DYNIOWY. ciasto: kostka margaryny 2,5 szklanki mąki 3 łyżeczki gorzkiego kakao 2 jajka 1 żółtko szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowo-dyniowa: 1 kg białego twarogu (niemielony) 2 pełne(...)szklanki puree z dyni 5 jajek 1,5 szklanki cukru 3 budynie waniliowe (proszek) 350 g gęstej śmietany 18% Podane składniki na ciasto muszą być mocno schłodzone. Zagniatam kruche ciasto i schładzam w lodówce w trakcie przyrządzania masy. Biały ser traktuję blenderem, aby pozbyć się grudkowatych drobinek. Mieszam  z puree z dyni. Białka oddzielam od żółtek, ubijam na sztywną

W kuchni Karmel-itki
Kakaowy 3 BIT 73

Kakaowy 3 BIT, czyli “Ciasto 3 BIT” w wersji kakaowej. Idealny dla tych, dla których klasyczna wersja “Ciasta 3 BIT” zdaje się być zbyt słodka. Kakaowy 3 BIT to kakaowe herbatniki przełożone masą kajmakową, domowym kakaowym budyniem, udekorowane pyszną kakaową bitą śmietaną, w której środek wmieszano posiekane wafelki orzechowe. Całość udekorowana orzechami laskowymi i startą, gorzką(...)czekoladą. Kakaowy 3 BIT to pyszne i proste ciasto bez pieczenia , idealne na wszelkie imprezy i uroczystości. Czytaj dalej "Kakaowy 3 BIT" na blogu Moja Delicja. Podobne przepisy: Biszkopt rzucany kakaowy Ciasto 3 BIT – duża blacha Ciasto miodowo – orzechowe – bez cukru

Moja Delicja
3 BIT – 20 minutowe babeczki! 204

Delikatny maślany krem, bita śmietana oraz kajmak, wszystko w kruchej tartaletce, to nasze 3 BIT – 20 minutowe babeczki! Bez wątpienia, to doskonały pomysł na oryginalny deser lub klasyczną, słodką przekąskę z mega pysznym nadzieniem. Poza tym przygotowanie ich jest wyjątkowo proste i zajmie ok 15 – 20 minut! A przepis na babeczki jest tak prosty, że każdy sobie(...)poradzi. Jeśli masz więc ochotę na coś na słodko? Jeżeli szukasz pysznego deseru oraz świetnego dodatku na posiedzenia przy kawie? Nasze babeczki 3 BIT będą z pewnością są uwagi. A zatem zapraszamy na przepis i mamy nadzieję, że ten smakołyk jeszcze nie raz zagości na Waszych stołach i sprawi wiele radości Wam i domownikom. 3 BIT – 20 MINUTOWE BABECZKI

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto 3 bit – zdecydowanie najlepsze ciasto bez pieczenia! 4058

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto 3 bit to zdecydowanie moje ulubione ciasto bez pieczenia. Śmiem podejrzewać, że większa część czytelników również uważa, że ciasto 3 bit to najlepszy i praktycznie najprostszy deser jaki miało okazje zjeść Ciasto składa się z kilku warstw herbatników pomiędzy którymi znajdują się masa krówkowa, krem budyniowy oraz bita śmietana posypane warstwą startej czekolady. Niebo w gębie(...)Ciasto 3 bit – Składniki Składniki na masę budyniową: 1/2 litra mleka 120 gram cukru (6 czubatych łyżek) 2 żółtka 45 gram mąki ziemniaczanej (3 łyżki) 40 gram mąki pszennej (3 łyżki) 170 gram (3/4 kostki masła) Składniki na kolejne warstwy: 1 puszka mleka skondensowanego bądź masy krówkowej około 300 gram herbatników 500 ml słodkiej śmietanki do ubijania

To Musisz Wiedzieć
Świąteczne ciasto dojrzewające. 166

Ciasto na bogato! Tyle w nim różności. Tyle w nim smaku... Ale robi się je wbrew pozorom bardzo łatwo i raczej szybko. Dużo więcej czasu i cierpliwości wymaga proces dojrzewania. Czy jest on niezbędny? Przyznam się, że wycięliśmy sobie mały trójkącik na drugi dzień i ciasto okazało się pyszne. Smak skojarzył mi się z bajaderką (z tych nieczekoladowych). Ten rodzaj(...)dojrzewających ciast jest bardzo popularny w krajach anglosaskich. Robi się je z dużym wyprzedzeniem, a potem poi codziennie alkoholem. Taką ściśle tradycyjną wersję musiałbym nazwać ciastem pijanym i zaznaczyć, że nie nadaje się dla dzieci. Uważam jednak, że zdecydowanie można ograniczyć alkoholizację do pierwszego nasączania, a później posłużyć się cytrusowym syropem lub w ogóle zostawić nasz wypiek w spokoju. Będzie

zadanie-gotowanie
Sernik gotowany z brzoskwiniami i galaretką 169

swoją obecnością... Sernik gotowany w wersji na bogato. Zapewniam Was, że był przepyszny! I ładnie prezentował się na stole :) Placków miodowych nie trzeba dodatkowo obciążać, bo dość szybko miękną. Ciasto długo zachowuje świeżość i jest całkiem wydajne - 1 kawałek potrafi zaspokoić nawet apetyt dużego łasucha. Choć pewnie na jednym kawałku nie poprzestaniecie :) Na święta czy inne uroczystości idealny :) Ciasto(...)dużą blachę Składniki: Ciasto miodowe:  5 i 1/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 łyżeczki sody oczyszczonej 300 g masła 4 jajka 5 łyżek miodu Masa serowa:  1,5 kg sera  na sernik  1,5 szklanki cukru 300 g masła 2 cukry waniliowe 5 jajek 4 budynie waniliowe 1,5 szklanki mleka Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń

My simple kitchen
PIERNIKOWA BRIOSZKA 109

Delikatne i miękkie ciasto drożdżowe o smaku piernika,które można odrywać palcami. Rzadko korzystam z przepisów z gazety,nie mam do nich przekonania. Na to jednak miałam wielką ochotę gdy tylko go zobaczyłam.Minął rok i w końcu zrobiłam,nie żałuję i podaję przepis z moimi zmianami. Składniki:   460 g mąki pszennej 100 g cukru opakowanie suszonych drożdży(...)czasie przesiać mąkę,dodać cukier,roztopione masło, 1/2 opakowania przyprawy do piernika oraz jajka - wymieszać dodając nasz rozczyn - zagniatamy ok 5 min,aż powstanie gładkie,ale odrobinę lepiące się ciasto,pod koniec dodać odsączone rodzynki,delikatnie wymieszać.Przełożyć do natłuszczonej miski,przykryć ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu na ok 1 godzinę. Gdy ciasto podrośnie wałkujemy ciasto na kształt prostokąta

Niespełnione zdolności kulinarne
Makowiec zawijany 804

Makowiec zawijany znany jest również jako strucla makowa. Jest to typowe danie wigilijne w Polsce. Według ludowych wierzeń mak spożywany w Wigilię Bożego Narodzenia miał zapewniać szczęście. Jest to ciasto mięciutkie, wilgotne w środku i długo zachowujące świeżość. Składniki: Ciasto: 180 ml mleka 6 żółtek 3 szklanki mąki pszennej 45 g świeżych drożdży 150 g roztopionego masła 6 łyżek cukru(...)Cukier waniliowy dodajemy do ubitej masy. Żółtka mieszamy z przesiana mąką, drożdżami, resztą ciepłego mleka, z roztopionym i ostudzonym masłem, szczyptą soli, olejem oraz rumem. Wyrabiamy elastyczne i luźne ciasto, aż będzie odchodzić od ręki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. godzinę. W tym czasie przygotowujemy masę. Do wcześniej zmielonego maku dodajemy posiekane orzechy, rodzynki, kandyzowaną skórkę pomarańczy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Piernikowe uszka z żurawiną 130

Pomysł przyszedł mi do głowy spontanicznie. Tak samo jak modyfikacja piernikowego ciasta o proszek budyniowy :) pięknie pachną, doskonale smakują, a do tego oryginalnie wyglądają! :) można je dodatkowo polukrować lub polać czekoladą jasną lub ciemną. Ja tego nie robiłam, bo po pierwsze nie każdy u mnie lubi dodatkowe dekoracje, a po drugie zwyczajnie mi się nie chciało ;) i tak się przy(...)kakao 2 łyżki miodu 1 łyżka cukru Dodatkowo: suszona żurawina Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy i robimy dołek, do którego wrzucamy wszystkie składniki (masło lub margarynę najlepiej posiekane). Wyrabiamy gładkie ciasto - powinno odchodzić od rąk i być elastyczne (może być potrzeba dodania jeszcze odrobiny mąki lub trochę miodu - w zależności czy jest za rzadkie czy za ścisłe). Gotowe ciasto owijamy folią

Kolorowy Przepisownik
Tort kakaowy z czekoladową bitą śmietaną 204

wyłożyć do przygotowanej formy, wyrównać wierzch. Piec przez 35 minut. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika i ustawić na kratce do całkowitego przestudzenia. Po przestudzeniu przekroić na 3 blaty Czekoladowa bita śmietana – 350 schłodzonej śmietany 36% – 250 g sera mascarpone – 100 g białej czekolady Czekoladę połamać na kosteczki, roztopić w kąpieli wodnej i jeszcze ciepłą, ale nie gorącą(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/tort-kakaowy-czekoladowa-bita-smietana/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('74bca047a1ed44985243d63da647e0c5').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: czekoladowa bita smietana bita śmietana czekoladowa tort kakaowy z bitą śmietaną czekoladowa bita śmietana do tortu bita śmietana czekoladowa do tortu jak zrobic mase czekoladowa z bitą śmietaną masa czekoladowa do tortu

dom-agi.pl
drożdżowe z truskawkami i kruszonką... 161

potrzeba do misy robota wsypać mąkę, roztrzepane widelcem jajka, stopione letnie masło, letnie mleko, cukier, sól, skórkę z cytryny, suche drożdże i hakiem wszystko wyrabiać z 10 minut ciasto zostawić w misie przykryte do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę ciasto wyrośnięte ponownie hakiem wyrobić ale tylko chwilę ok. pół minuty 22 cm dwie keksówki wyłożyć papierem do pieczenia(...)równo dodać ciasta do każdej keksówki powciskać umyte, osuszone truskawki KRUSZONKA: 10 dag masła, 10 dag mąki krupczatki, 10 dag cukru wyrobić na dość sypką kruszonkę i posypać nią ciasta ciasto piec w 200C około 40 minut - ciasto z blaszki wyjąć ostudzone i można posypać cukrem pudrem ciasto jest pyszne np. z masłem do kawki na śniadanie.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik czarno biały 273

Czarno biały pyszny sernik :) , dla tych co lubią sernik z dodatkiem ciasta. Składniki na ciasto: 3 szk mąki tortowej  1 szk cukru pudru 5 żółtek 25 dag margaryny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Zarobić ciasto jak na kruchy placek szybko zagniatając. Ciasto podzielić na 2 części i schłodzić w zamrażalniku. Masa serowa: 1 kg sera(...)olejek cytrynowy 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Utrzeć żółtka z cukrem. Dodać ser, masło, mąkę z kokosem i olejek, nadal ucierając. Na formę zetrzeć na tarce jedną część ciasta. Nałożyć równo masę serową, a na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec w tem.180C przez 1 godzinę. źródło,, ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka