ciasto 3 bit bez pieczenia - 1443 przepisów (strona:74/97)

Tort Snickers 296

W tym torcie jest tyle pyszności, że nie wiem od czego zacząć! Puszyste czekoladowe biszkopty, delikatny krem śmietankowy, chrupiące orzeszki i kajmak. Dla mnie bomba! To

Ciastkozercy
Naleśniki z brzoskwiniami 163

całość mąki, dolać połowę wody i zmiksować). Jeśli macie czas, odstawcie ciasto na naleśniki na 30 minut. Po tym czasie (lub od razu, jeśli nie możecie czekać) ciasto rozrzedzić wodą (nie wlewamy od razu całej ilości) tak, aby dawało się łatwo rozprowadzić na patelni i ponownie wymieszać. Ciasto na naleśniki nie może być ani za rzadkie, ani za gęste(...)usmażyć naleśniki: Nieprzywierającą patelnię (a najlepiej specjalną patelnię do naleśników) rozgrzać, wlać odrobinę oleju i rozsmarować pędzelkiem. Gdy tłuszcz się zagrzeje wlać chochlą ciasto na środek patelni i od razu poruszając patelnią drugą ręką – rozprowadzić ciasto równomiernie po całej powierzchni patelni. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor. Obrócić na drugą stronę dopiero wtedy, gdy brzegi zaczną się kurczyć

Moja Delicja
Tort Czekoladowo Wiśniowy 295

najniższy poziom stopniowo dodajemy po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsypujemy mąkę tortową, kakao i proszek do pieczenia. Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 175-180°C. Pieczemy ok. 20-25 minut do "suchego patyczka".Wystudzony biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwie części.Masa Czekoladowa:Do mleka dodajemy cukier, budyń(...)wykładamy masę wiśniową i w takiej postaci całkowicie studzimy. Następnie na wiśnie kładziemy 2/3 masy czekoladowej. Całość przykrywamy górnym biszkoptem. Ciasto ponczujemy likierem wiśniowym (lub wódką wymieszaną z syropem wiśniowym). Calosc pokrywamy pozostałą masą czekoladową. Tort możemy udekorować bita śmietaną, wisienkami koktajlowymi i startą czekoladą.Moje posty

Słodka Strona
Rozmarynowe placuszki z cukinii i Obraz 161

cukinię z soku. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki (ciasto ma być gęste, jeśli nie jest - dodaj trochę mąki; jeśli jest za gęste – dodaj odrobinę mleka). Rozgrzej olej, kładź 1 łyżkę ciasta na 1 placuszek, smaż po 3 minuty z każdej strony. Najlepiej smakują na ciepło. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)Squeeze out the extra juice from the zucchini with your hands. Gently stir all ingredients (the zucchini mixture has to be thick, if it isn’t – add a bit more flour; if it’s too thick – add a bit more milk). Heat oil, use 1 tbs mixture for 1 fritter, fry on both sides, 3 minutes per side

Qlinarnie i Qlinarnie
Pączki bawarskie 104

Muszę przyznać , że takie pączki smażyłam po raz pierwszy i jestem pod ich wieeeeelkim wrażeniem. Mają delikatny smak cytrynowy i są niezwykle mięciutkie i nie czuć

Różne smaki w kuchni
Biała Truskawka - Tort księżniczka Zosia 741

pianę. Stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier, miksując na najwolniejszych obrotach miksera. Kolejno dodajemy żółtka, jedno po drugim, miksując. Mąki przesiewamy razem. Stopniowo dodajemy do masy, wolno miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy o średnicy 24, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka.   Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny(...)tort na urodziny dla dziewczynki przygotować dekorację z masy cukrowej. Przygotowanie tortu pod dekorację z masy cukrowej. Przełożony kremem i frużeliną tort należy posmarować masą maślaną, boki i wierzch. Bita śmietana i owoce mogą rozpuścić masę cukrową. Składniki na masę maślaną: ½ szklanki cukru kostka masła łyżeczka zapachu waniliowego sok z połowy cytryny Tort schłodzić. Teraz przygotowujemy masę cukrową. Składniki

kulinarnyswiatdomi
Rolada we wzory 249

Kiedyś przeglądając jeden z zagranicznych blogów kulinarnych trafiłam na tę oto roladę. Od pierwszej chwili wiedziałam, że muszę ja upiec. I tak oto jest: piękna, elegancka

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort czekoladowy z frużeliną truskawkową - Emmet z Lego Przygoda 160

łyżce dodajemy cukier, miksując na najwolniejszych obrotach miksera. Kolejno dodajemy żółtka, jedno po drugim, miksując. Mąki przesiewamy razem. Stopniowo dodajemy do masy, wolno miksując. Na koniec dodajemy kakao. Gotowe ciasto przekładamy do formy o średnicy 24, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka.  Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny(...)masy cukrowej przedstawiającą postać Emmeta z Lego Przygoda.   Przygotowanie tortu pod dekorację z masy cukrowej.   Przełożony kremem i frużeliną tort należy posmarować masą maślaną, boki i wierzch. Bita śmietana i owoce mogą rozpuścić masę cukrową. Składniki na masę maślaną: ½ szklanki cukru kostka masła łyżeczka zapachu waniliowego sok z połowy cytryny Tort schłodzić. Teraz przygotowujemy masę cukrową. Składniki

kulinarnyswiatdomi
Migdałowiec bez pieczenia 210

Kalorycznie, słodko i pysznie :) Karnawał wciąż trwa, zatem zapomnijmy o kaloriach i zajadajmy się taka pychotka jaka jest Migdałowiec według przepisu siostry Anastazji. Proste w wykonaniu

Różne smaki w kuchni
Ciasto kruche z kremem czekoladowym 212

Jedno chce Brownie, a drugie ciasto kruche. W tym przypadku ja obstawiałam za drugą opcją Co zrobić żeby obydwoje byli zadowoleni? Postanowiłam zrobić ciasto kruche ale

Relaxtime
Ciasto biszkoptowe z malinami i bitą śmietaną 550

Lubicie letnie ciasta z owocami, bitą śmietaną i galaretką? To dziś zapraszam na właśnie takie pyszne lekkie ciasto z malinami. To wersja ciasta z truskawkami i

Cukiernia Pychotki
Pyszne ciasto z czekoladowym kremem mascarpone, wiśniami i galaretką (bez pieczenia) 121

 Bardzo lubię ciasta, gdzie jest duuużo kremu, a mój mąż przepada za takimi z galaretką. Postanowiłam wymyślić coś, co przypadnie do gustu nam obojgu i

Di gotuje
Babeczki Dextera 162

Niedługo Halloween - noc duchów, czarownic, wszelkich stworów, zjaw, strachów i...słodkości ;) W tym roku wypada w weekend, co daje nam możliwość zorganizowania fajnych przebieranych imprez z

Zawsze głodna!
Przepyszna kostka migdałowa na krakersach z dwoma kremami i masłem migdałowym (bez pieczenia) 114

To moje kolejne autorskie ciasto, które stało się hitem wśród mojej rodziny i znajomych! Jest naprawdę obłędne w smaku i skromnie przyznam, że jestem dumna z

Di gotuje
Mini Pavlova 126

Słynna prawdziwa słodkość. Przełamana świeżością owoców. Puszysta, rozpływająca się w ustach. I wcale nie taka trudna do zrobienia. Składniki: 4 białka 250-300 g cukru drobnego

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania