cukinię z soku. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki (ciasto ma być gęste, jeśli nie jest - dodaj trochę mąki; jeśli jest za gęste – dodaj odrobinę mleka). Rozgrzej olej, kładź 1 łyżkę ciasta na 1 placuszek, smaż po 3 minuty z każdej strony. Najlepiej smakują na ciepło. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)Squeeze out the extra juice from the zucchini with your hands. Gently stir all ingredients (the zucchini mixture has to be thick, if it isn’t – add a bit more flour; if it’s too thick – add a bit more milk). Heat oil, use 1 tbs mixture for 1 fritter, fry on both sides, 3 minutes per side
Qlinarnie i QlinarnieMuszę przyznać , że takie pączki smażyłam po raz pierwszy i jestem pod ich wieeeeelkim wrażeniem. Mają delikatny smak cytrynowy i są niezwykle mięciutkie i nie czuć
Różne smaki w kuchnipianę. Stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier, miksując na najwolniejszych obrotach miksera. Kolejno dodajemy żółtka, jedno po drugim, miksując. Mąki przesiewamy razem. Stopniowo dodajemy do masy, wolno miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy o średnicy 24, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny(...)tort na urodziny dla dziewczynki przygotować dekorację z masy cukrowej. Przygotowanie tortu pod dekorację z masy cukrowej. Przełożony kremem i frużeliną tort należy posmarować masą maślaną, boki i wierzch. Bita śmietana i owoce mogą rozpuścić masę cukrową. Składniki na masę maślaną: ½ szklanki cukru kostka masła łyżeczka zapachu waniliowego sok z połowy cytryny Tort schłodzić. Teraz przygotowujemy masę cukrową. Składniki
kulinarnyswiatdomiKiedyś przeglądając jeden z zagranicznych blogów kulinarnych trafiłam na tę oto roladę. Od pierwszej chwili wiedziałam, że muszę ja upiec. I tak oto jest: piękna, elegancka
Słodko-Słony Świat Ilonyłyżce dodajemy cukier, miksując na najwolniejszych obrotach miksera. Kolejno dodajemy żółtka, jedno po drugim, miksując. Mąki przesiewamy razem. Stopniowo dodajemy do masy, wolno miksując. Na koniec dodajemy kakao. Gotowe ciasto przekładamy do formy o średnicy 24, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny(...)masy cukrowej przedstawiającą postać Emmeta z Lego Przygoda. Przygotowanie tortu pod dekorację z masy cukrowej. Przełożony kremem i frużeliną tort należy posmarować masą maślaną, boki i wierzch. Bita śmietana i owoce mogą rozpuścić masę cukrową. Składniki na masę maślaną: ½ szklanki cukru kostka masła łyżeczka zapachu waniliowego sok z połowy cytryny Tort schłodzić. Teraz przygotowujemy masę cukrową. Składniki
kulinarnyswiatdomiKalorycznie, słodko i pysznie :) Karnawał wciąż trwa, zatem zapomnijmy o kaloriach i zajadajmy się taka pychotka jaka jest Migdałowiec według przepisu siostry Anastazji. Proste w wykonaniu
Różne smaki w kuchniJedno chce Brownie, a drugie ciasto kruche. W tym przypadku ja obstawiałam za drugą opcją Co zrobić żeby obydwoje byli zadowoleni? Postanowiłam zrobić ciasto kruche ale
RelaxtimeLubicie letnie ciasta z owocami, bitą śmietaną i galaretką? To dziś zapraszam na właśnie takie pyszne lekkie ciasto z malinami. To wersja ciasta z truskawkami i
Cukiernia PychotkiBardzo lubię ciasta, gdzie jest duuużo kremu, a mój mąż przepada za takimi z galaretką. Postanowiłam wymyślić coś, co przypadnie do gustu nam obojgu i
Di gotujeNiedługo Halloween - noc duchów, czarownic, wszelkich stworów, zjaw, strachów i...słodkości ;) W tym roku wypada w weekend, co daje nam możliwość zorganizowania fajnych przebieranych imprez z
Zawsze głodna!To moje kolejne autorskie ciasto, które stało się hitem wśród mojej rodziny i znajomych! Jest naprawdę obłędne w smaku i skromnie przyznam, że jestem dumna z
Di gotujeSłynna prawdziwa słodkość. Przełamana świeżością owoców. Puszysta, rozpływająca się w ustach. I wcale nie taka trudna do zrobienia. Składniki: 4 białka 250-300 g cukru drobnego
Pociąg Do KuchniSezon truskawkowy dobiegł końca,ale w ogrodzie dojrzewają inne owoce.Przyszła pora na czarną porzeczkę.Padło na sernik bez pieczenia.Przeważają w nim dwa smaki
Ala piecze i gotujeZapraszam na fantastyczny, przepyszny deser – „jabłka w szlafroczkach”. Kruche, waniliowo- maślane ciasto otula jabłka nadziane bakaliami i miodem. Jabłka w kruchym cieście
Mała CukierenkaZapraszam na fantastyczny, przepyszny deser – „jabłka w szlafroczkach”. Kruche, waniliowo- maślane ciasto otula jabłka nadziane bakaliami i miodem. Jabłka w kruchym cieście
Mała Cukierenka