Ciasteczka takie dawniej przygotowywała moja Mama. Tym razem ja upiekłam je na święta i obdzieliłam Rodzinkę :) Część jeszcze pozostała, więc jak macie ochotę, to zapraszam na
Kuchnia w czekoladzieMuszę przyznać ,że w internecie nie znalazłam za dużo przepisów na temat bombek z mleka w proszku, dlatego sięgnęłam do swego zeszytu - tak, tak... kiedyś zapisywało
W Moim Magicznym DomuPierniczków nie ma sensu przedstawiać - zdecydowanie jedna z najpopularniejszych przekąsek, chyba bez względu na rejon? Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale potrawy się różnią, pierniczki są
Przepysznik - BLW i nie tylkoKruche makowe gwiazdki cytrynowe to delikatne maślane ciasteczka w kształcie gwiazdek z lekką nutą cytrynową, idealne na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia. Zapakowane w ozdobiony świątecznie szklany
Moja Delicjahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis znalazłam na blogu: Kornik w kuchni. Ciasteczka są przepyszne - lekko kruche i po prostu rozpływające się w ustach, a
Di gotujeJeśli przegapiliście czas na przygotowanie tradycyjnego, staropolskiego ciasta na pierniczki to nic straconego. Te są miękkie zaraz po przygotowaniu i takie zostają nawet na kilka tygodni
Pyry na GazKażdy z nas zna keksa. Choć jak wspominałam, nie pojawiał się w moim domu nie pojawiał się tradycyjnie w Święta, postanowiłam to zmienić. :-) Tutaj w formie
Szefowa kuchni... a nawet dodam- piwne pierniczki z orzechami! :-) Pierniczki dla spóźnialskich, czy też dla tych, którzy lubią robić wszystko na ostatnią chwilę! Zresztą, lubią/nie lubią, tak
WielopokoleniowoCiasteczka owsiane to moja ostatnio wielka miłość. Uwielbiam je, za ich smak, chrupkość, za ich łatwość i szybkość przygotowania, oraz za składniki, które zawsze
Jadło i czytadłoJuż sam ich zapach wystarczy, aby przenieś ć się, póki co myślami, do okresu Bożego Narodzenia :-) Rywalki pierniczków - ciasteczka cynamonowe :-) Tak na prawdę to wcale nie
WielopokoleniowoNie muszą być piękne. Nie muszą olśniewać wyglądem! Nie każdy z nas ma artystyczne paluszki stworzone do lukrowania. Ważne, by były zrobione z radością, bo
Mam To Na WidelcuDo tej pory robiłam bezy klasyczne ubijając białko ze szczyptą soli, z cukrem i odrobiną mąki ziemniaczanej, takie bezy wychodzą mi zawsze a Piotrek je uwielbia.Te
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięŚ więta to czas dzielenia się i obdarowywania najbliższych. Jednak prezenty nie zawsze muszą być drogie i zakupione w sklepie. Samodzielnie przygotowane i
SzczyptaSmaQOstatni raz taką chatkę robiłam chyba z 15 lat temu, jeszcze w rodzinnym domu. Pamiętam, że kiedy zapaliliśmy w środku świeczki w całym pokoju pachniało świętami
Kulinarne InspiracjeWitam serdecznie Propozycja na pyszne ciasto dziad które jest bardzo proste w przygotowaniu . Będziemy potrzebować : 1 kg jabłek winnych (polecam odmianę Eliza) 500 g mąki pszennej
Uwaga Babcia Gotuje